Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 13 oktober 1989
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Batman
"Justice is always darkest before the dawn."
Nadat hij als kind getuige was van de moord op zijn ouders heeft multimiljonair Bruce Wayne (Keaton) gezworen om de misdaad te bestrijden. Bij een overval op een chemische fabriek valt de misdadiger Jack Napier (Nicholson) door toedoen van Batman in een vat met zuur, waardoor hij misvormd raakt. Hij komt terug als de Joker en neemt de misdaad in de stad over. Batman is de enige die hem kan tegenhouden.
Jack Napier / The Joker
Alicia
Bob the Goon
Yak
Deze vond ik ook wel sterk:
The Joker, terwijl hij met Vicky Vale aan het dansen is tegen haar zin: "The beauty and the beast! Of course, if someone else calls you 'beast', I'll rip his lungs out."
Phooze
Deze vond ik ook wel sterk:
Leuk ja ! Maar ik heb maar met een half oog zitten kijken. Ik had 'm al gezien, en hij word er niet beter op. Het zal wel liggen aan het feit dat Batman vroeger gewoon mijn held was, maar nu gewoon een poppetje op tv is. De magie is weg. 3 sterren.
bioscoopzaal
Op de ComiCon 2003 werd gisteren een nieuwe Batman kortfilm voorgesteld genaamd "BATMAN: DEAD END".
De mensen die de film gezien hebben, waren er laaiend enthousiast over en beweren dat het de beste Batman-bewerking is sinds de eerste Batman van Tim Burton. De kortfilm is ondertussen ook te downen op de volgende link:
Zeker doen, ik heb Dead End zojuist ff gekeken, en ik wist niet wat me overkwam. De film zit echt geweldig in elkaar, met prima acteerprestaties en een fantastisch einde. Let wel: de download is meer dan 40 meg. Maar elke bit is de moeite waard. DOEN!
Kijk, dat is al niet geloofwaardig.
Sjoerd
Kijk, dat is al niet geloofwaardig.
En waarom dan niet???
bioscoopzaal
Inderdaad, er was toch niks nmis met Burton's versie van Batman? De verfilming was even gothisch en donker als de latere strips van Bob Kane en de graphics van Frank Miller.
Door het succes kon Burton bij de tweede pas echt doen wat hij wilde. In plaats van een simpel vervolg, ontwierp hij alles opnieuw. Nog donkerder en gotischer. Batman Returns is veel compomislozer en beter dan de eerste Batman van Burton.
bioscoopzaal
Ik vond eigenlijk dat Batman Returns al een beetje te leiden had onder het "bigger-better-more" sybdroom. De eerste Batman was juist zo lekker strak en back-to-basic.
Bovendien is een slechterik per film meer dan genoeg
Ja, wat wil je nou? Back to basic of gothic?
(So basic was de eerste Batman trouwens niet.)
Batman Returns durft in ieder geal verder te gaan, donkerder te zijn. Pas hier werd het echt een Dark Knight
bioscoopzaal
Ja, wat wil je nou? Back to basic of gothic?
(So basic was de eerste Batman trouwens niet.)
Naar ik meen is Burtons eerste Batman zowel gothic als back-to-basic. De laatste keer dat we Batman aan het werk zagen was namelijk in die campy tv-serie. Burton wilde juist weer terug naar de sombere anti-held, die de dood van zijn ouders maar niet kan verwerken, en was zeker niet van plan om er een neon-carnavalsfeest van te maken.
Ik vond juist Batman Returns weer een heel stuk minder donkerder en zwartgalliger dan de eerste. De sfeer was minder broeierig, er was zelfs plaats voor wat humor en de over-the-top slechterikken zwakken de serieuze toon van deel 1 weer wat af. Het blijft natuurlijk een erg goeie film, maar ik weet zeker dat Bob Kane het meest tevreden was met de eerste Batman-film. Die weerspiegeld volgens mij de hele Batman-legende het best.
eerdekes
Zéér mooie en vermakende film.
Toch wel opmerkelijk hoe leuk jach nicholson weer is in deze film, die man kan ook alles hé.
Keaton is best ook te pruimen
MarkFish
Keaton is Batman! Na Adam West natuurlijk. Al vond ik val Kilmer ook niet slecht in Batman Forever, maar keaton heeft iets mystieks in zijn uitstraling. Alsof hij veel te verbergen heeft, en dat doet ie dus goed. In deze film is Nicholson natuurlijk super!
eerdekes
Ja ok de eerste 2 batmans waren goed, héél goed.
De derde ging er nog net mee door vind ik.
Maar die derde, nou dat ging me toch even over men pet hoor
Clooney was net 'n stijve hark als batman
WB
De derde ging er nog net mee door vind ik.
Maar die derde, nou dat ging me toch even over men pet hoor
Waarschijnlijk bedoel je bij die laatste "De Vierde"...
Maar deel 1 is gewoon zeer goed gemaakt, maar de rest werd een beetje slapjes! Steeds meer bekende acteurs, maar steeds lompere film! Deze is echt een 4!
Esteban
Misschien is deze verfilming van Batman dan toch niet zo tijdloos. Vroeger vond ik hem fantastisch goed, maar nu ligt dat toch wel even anders. Het blijft diezelfde sfeervolle, lekker donkere Batman, maar wat extra stuwkracht in het vrij voorspelbare verhaal had niet slecht geweest. Bovendien is Michael Keaton naar mijn mening nog steeds de slechtste keuze ooit voor 'Batman', zijn sommige effecten ronduit lachwekkend slecht en ondertussen enorm gedateerd. Jack Nicholson blijft natuurlijk even leuk als 'the Joker' en deze eerste Batman is vol overtuiging de beste uit de reeks. Of moet ik 'Batman Returns' toch nog eens herbekijken?
Batman ***
Zeker doen. De tweede verslaat het origineel op alle fronten. Door het succes van het eerste deel kreeg Burton veel meer vrijheid voor het tweede deel. Batman Returns werd misschien wel zijn beste film.
Captain Pervert
Alhoewel deze film beter "Joker" had kunnen heten dan "Batman", gezien de focus van het verhaal, is het één van mijn favoriete films aller tijden.
Jack Nicholson is werkelijk geweldig en ook Keaton laat zien van zijn beste kant zien. In Batman Returns komt de achtergrond van Batman wat meer voor het voetlicht, alhoewel die film wel beduidend minder is, ook omdat de film gebukt gaat onder de last van maar liefst drie slechteriken. Een fout die ze bij Batman 3 en 4 ("Batman Forever" en "Batman and Robin") wederom maakten, maar die films waren nog veel slechter.
Nee, Batman uit 1989 blijft behoorlijk trouw aan de duistere strips. Keaton zet een mooi contrast neer tussen de onhandige Bruce Wayne en de sluwe Batman.
Het is voornamelijk de sfeer wat deze film zo goed maakt. Tel het solide acteerwerk daarbij op en ik kom uit op 4.5 sterren.
benjamin_007
Joker is goed!!! Een van de beste batmanfilms ooit!
MWX
Nu hoopen dat Batman begins zich kan meeten met deel 1. dan ben ik ook weer blij
leverafronny
Net zoals bij vele films is de eerste de beste. En bij deze prent is dat nogmaals bewezen. In dit geval komt het vooral door de geestige vijand, namelijk de joker, die was echt wel goed!
Dit geef ik 3 sterren, de andere zullen een stuk minder zijn.
Flipman
Ik ben dol op deze film, ik hoop alleen dat Nolan hem zal overtreffen. Er kloppen in elk geval wat meer dingen met de comics in Batman Begins.
Burtons sprookjesachtige sfeer heeft hij ook in Gotham in deze film verwerkt. Hoewel dat sfeertje helemaal niet in de strips terug te vinden is (niet echt, tenminste), past het wel goed bij Batman.
Acteerwerk, muziek, sfeer, decors, costuums, voertuigen en special effects: alles is goed aan deze film. Een lust voor het oog en de DieHard Batmanfan zal het vast niet erg vinden dat er een aantal dingen zijn die niet helemaal met het stripverhaal kloppen.
Flipman
Ik wil liefhebbers van deze film erop attenderen dat er in het kader van Batman Begins een box uitkomt van de drie vorige films die ook een Special Edition zal bevatten van Burton's eerste Batman. Of deze ook los te verkrijgen zal zijn en of de andere films in die box ook in Special Edition zullen worden uitgebracht is mij nog onbekend.
leverafronny
Beste Batmanfilm tot nu toe, met beste bad guy: de Joker (The Riddler (Jim Carrey) uit Batman Forever was ook goed).
sn@ke
- 2077 berichten
Batman return is de beste in de reeks , vind ik nu. Al is batman natuurlijk ook geniaal met Nicholson.
Naomi Watts
Herzien en wat blijft het een geweldige film. Keaton die mij volledig tevredenstelt met zijn geweldige Batman vertolking, Nicholson die een geweldige Joker neerzet en de geweldige sfeer die gecreeert wordt door Burton. 5*, wat een schande dat ik als Batman fan deze niet in mijn top 10 stond.
Captain Pervert
Ik heb er ook onlangs een halfje bijop gegooid naar 5 sterren.
Eerder zei ik al dat de film beter Joker dan Batman had kunnen heten, en het valt me ineens op dat op de voorkant eerst "Nicholson" staat en daarna pas "Keaton". Maar dat een overgroot deel van de film over Joker gaat, is niet erg, want hij is één van de beste badguys ooit.
TheOne
Tim Burton ging de goede kant op met Batman en Batman Returns met een duistere omgeving en serieus verhaal. Joel Schumacher veranderde dit gegeven en gaf er meer kleur, humor en in mijn ogen kinderachtigheid aan en daarom vind ik Batman Forever en Batman&Robin minder, eigenlijk niets. Batman Begins lijkt ke beter

Batman & Robin
1997