• 9.373.225 stemmen

Met onder meer: Michael Keaton, Jack Nicholson en Kim Basinger

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 13 oktober 1989

Plot Batman

"Justice is always darkest before the dawn."

Nadat hij als kind getuige was van de moord op zijn ouders heeft multimiljonair Bruce Wayne (Keaton) gezworen om de misdaad te bestrijden. Bij een overval op een chemische fabriek valt de misdadiger Jack Napier (Nicholson) door toedoen van Batman in een vat met zuur, waardoor hij misvormd raakt. Hij komt terug als de Joker en neemt de misdaad in de stad over. Batman is de enige die hem kan tegenhouden.

Jack Napier / The Joker

Phil Leotardo

Ben je niet in de war met The Hulk

avatar van The One Ring

The One Ring

Dit is de eerste keer dat ik een film van Tim Burton kan waarderen. Zijn typische decors zitten er ook weer in. Verder is de film best goed. Het verhaal loopt lekker en Jack Nickolson heeft zich niet bepaald ingehouden. Volgens mij kan hij geen slechte rollen spelen. Batman daarentegen vind ik eigenlijk een beetje een saai figuur. Veels te stijf en hij komt te karakterloos over. De actiescénes zijn soms ook wat onduidelijk, waardoor ik geen al te hoge score ga geven.

3,5 sterren

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Best aardig popcorn entertainment. Jack Nicholson is nog steeds de coolste stripboek villain tot nu toe. Maar toch haalt de Batman reeks het bij lange na niet bij Spider-Man of X-Men. 3*

avatar van R.

R.

Heerlijke donkere sfeer in deze film! Jack Nicholson is weer geweldig. Alleen vond ik de film tegen het einde wat te lang duren.

3,5 *

avatar van Pacino88

Pacino88

Matige vermaakfilm.De film heeft juist een matige sfeer en spanning is in deze film ver te zoeken.Het verhaal is al helemaal dunnetjes en de persoon die Batman speelde,is al helemaal een matige acteur.Pluspuntje van de film is Nicholson en Basinger,die wel goeie rollen hadden.Tegenvaller.

avatar van its my life

its my life

Donker langzaam sfeervol en een goede slechterik.

Top film.

3.5

avatar van The One Ring

The One Ring

Waarom word dit overigens gezien als een thriller?

Ja, nou je 't zegt !

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Actie/fantasy zou beter zijn.

Ja, inderdaad.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Voor mij kan geen enkele Batman film het niveau van de Burton's evenaren!

avatar van gotti

Nolan's Batman komt toch erg in de buurt.

avatar van lizard

lizard

best matig film maar door Jack Nicholson als de joker maakt deze film toch speciaal.

3,5

JoeCabot

Beste Batmanfilm volgens mij. Meer humor, beter verhaal en leukere locaties dan in alle andere. Denk niet dat Batman Begins aan dit leuke sfeertje kan bovendoen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet denken dan.

Flipman

Nee, maar Batman wordt er wel wat serieuzer door. In "Batman Begins", bedoel ik. De nadruk inde BurtonFilms ligt toch ook zeer zeker op humor. Komt ook voor in "Batman Begins", daar niet van, maar die Film maakt 'The Dark Knight' zoals ie moet zijn.

JoeCabot

En ík denk dat in een goede Batmanfilm wel wat humor mag zitten, en hoeft zéker niet serieus te zijn. Maar ik heb Batman Begins nog niet gezien en kan daar eigenlijk niet over oordelen. Maar zal hem wel eens gaan bekijken.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Wat mij trouwens opvalt is dat eerst de Tim Burton delen werden gezien als erg duistere Batman-fims, en nu Batman Begins er is worden ze juist meer als cartoony of grappig bestempeld.

JoeCabot

Ja, in vergelijking met de Batmans van Joel Schumacher (schrijf je dat zo) zijn Tim Burtons Batmans idd duister

Gizzmann schreef:

Is dat zo? Ik heb wel stukken gelezen waarin werd vermeld dat "Batman Begins" wel wat grimmiger is dan de BurtonFilms, maar dat de Film niet dat duistere 'Burtonsfeertje' heeft.

Maar ja, nu ik erover nadenk, er zijn wel berichten die zeiden wat jij aangaf, Pim. Maar dan met andere woorden.

Trouwens, JoeCabot, ben jij dan ook wel bekend met de Strips? Daar refereerde ik naar, met Batman 'zoals hij moet zijn'.

Flipman schreef:

Nee.

En wat bedoel je met die tweede zin. Begrijp niet goed wat je bedoelt.

JoeCabot schreef:

Dat bedoelde ik. Met alle respect, als je de Strips van tegenwoordig zou lezen, zou je misschien je mening wat aanpassen. Die zijn namelijk veel serieuzer dan de voorgaande Films en "Batman Begins" komt er qua 'houding' zullen we maar zeggen, veel dichter bij in de buurt dan de vorige Films.

Een BatmanFilm waarin humor een van de hoofdzaken is, is niet echt een Film met een Batman zoals ie moet zijn, in mijn ogen. Oké, hij heeft wel wat vijanden en natuurlijk een butler met gevoel voor humor, dat is zo.

JoeCabot

Srr, wist ik niet. Toch mag er voor mij wel wat humor in zitten ... en hoeft niet serieus te zijn

Flipman

Nee, oké, da's gewoon hoe jij graag zo'n Film ziet ! Jij kijkt er niet naar met de blik van 'n Die Hard Fan wat de Strips betreft, kan natuurlijk, is niks mis mee.

Maar daarom zullen jij en ik waarschijnlijk van mening verschillen !

avatar van HiLL

HiLL

Nu ik de film weer eens heb gezien vind ik het toch een beetje een lullige film. Actiescenes zijn matig, verhaal is dunnetjes, decors wat nep en het is echt een kermis. Nickelson is briljant, Keaton degelijk, Basinger lekker. Toen was het geweldig nu een lichte teleurstelling. Snel maar de nieuwe kijken.

avatar van mikoz

mikoz

Das meestal zo , het origineel is meestal beter danm de vervolgdelen

avatar van sju

sju

In deze Batman is goed te zien dat Tim Burton een goede sfeerregisseur is. Klassiek met leuke rollen, met Jack Nickelson compleet in zijn element. Deze film is toch (na Superman) het begin van de hele superhelden-reeks

****

Flipman

Er zijn voor "Superman" uit 1978 meer verFilmingen geweest van superhelden, ook van Superman en Batman, maar die staan niet op MovieMeter. Dat zijn oudere Films die ik zelf ook niet heb gezien. In 1966 kwam er nogeen Batman Film uit, waar ook de serie uit die tijd op is gebaseerd, deze staat overigens nog wél op MovieMeter.

Maar ik denk wel dat je gelijk hebt als je zegt dat "Superman" de Film is die het genre op gang bracht.

Ik kan trouwens niet wachten op de 2-Disc Special Edition van deze Film ! Die wil ik denk ik liever hebben dan die van "Batman Begins"!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gentlemen, let's broaden our horizons.

What kind of a world are we living in, when a winged freak is stealing my press?

He's not happy, he has been using brand X!

De geweldige quotes zijn eindeloos.

Flipman

Niet eindeloos, want de Film duurt slechts honderdzesentwintig minuten !

Nee, ik snap wat je bedoelt, op zijn eigen manier is deze Film misschien wel beter dan "Batman Begins".