• 9.376.802 stemmen

Lucky Number Slevin (2006)

Misdaad / Thriller | 110 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Lucky Number S7evin

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul McGuigan

Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis

Releasedatum: 20 april 2006

Plot Lucky Number Slevin

"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."

Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...

avatar van stefan dias

stefan dias

Goede film, sterk verhaal. Leuke ontwikkeling.

Prachtige 'grading' ook. De beelden van de stad zijn heel helder en scherp, vooral de beginscène in de wachtzaal van de luchthaven (of wat het ook was ) was heel mooi gestyleerd.

Maar soms was het té: realisme is geen noodzaak, maar de grafische behangpapiertjes vond ik nu niet bepaald heel weloverwogen. Het was een beetje makkelijk eigenlijk.

Ook de flik die op het eind heel de plot uit de doeken deed, was eigenlijk een zwakke toegeving aan een scenario dat voor de rest redelijk sterk in elkaar zat. Ik vond het volstrekt overbodig. Te meer omdat je sommige dingen toch wel ziet aankomen, maar dat was dan telkens wel redelijk laat en volstrekt niet storend. In tegendeel, je ziet de puzzel in elkaar vallen.

Leuk om naar te kijken en een sterk verhaal, maar no way dat het onvergetelijke cinema is. Sterker nog: ik zag 'm onlangs en toen vertelde mijn dochter dat zij die al eens gezien had voordien. Oh ja? zei ik toen. -weet je dat niet meer? je zag 'm samen met mij.

Bon, ik heb er toch maar twee keer plezier van gehad.

PS: de'jonge' Goudkat met zijn lang haar in de nek zag er ouder uit dan de 'oude'.

• 12092 berichten

Hoe overschat dit middelmatige Tarantino-kloontje nog steeds is verbijsterd me enorm! Verhaaltje van niks en wat cool bedoelde one-liners over en weer.. is dat alles dat nodig is om keer op keer een klassieker te produceren voor de filmkijkende jeugd? Boondock Saints-niveau, iets beter, maar nauwelijks memorabel. Kan me het vergeten moment dat ik dit ging kijken al niet meer heugen

avatar van Driello

Driello

Tarantino-kloontje?

avatar van kuk

kuk

Amen.

avatar van ehs21

ehs21

ik sluit me er ook helemaal bij aan.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vind het erg moeilijk om Lucky Number Slevin te beoordelen. Eerste helft van de film vond ik ronduit saai. Miste enige vorm van logica en vond de strijd tussen The Boss & The Rabbi totaal niet interessant.

De twist aan het einde waarin alles toch wat duidelijker word en blijkt dat alles net even anders in elkaar zat dan ik had gedacht was toch een welkome verassing. Laten we het de redding van de film noemen, want anders had dit geen voldoende verdiend.

Nu de twijfel tussen een 3 of een 3,5.

Ik geef deze film het voordeel van de twijfel, mede door het (voor mij) verrassende einde.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Op de één of andere manier verwachte ik een film als Running Scared, zo'n zogenaamd en geforceerd hippe actie- thriller, die nergens ook maar een beetje boven het gemiddelde uitstijgt. Lucky Number Slevin wist me echter enorm te verrassen. Het begin zal voor een ieder even aftasten zijn, maar op een gegeven moment had het plot me in zijn greep. Het zit allemaal goed in elkaar, maar is daarnaast ook nog eens visueel aantrekkelijk en hier en daar ontzettend geestig (dat hulpje van The Boss met dat gebit ). En verder is Lucky Number Slevin ook een uitstekend podium voor bepaalde topacteurs om hun kunstje te doen. Willis is weer cool als altijd, Kingsley, Freeman en Tucci schitteren en ook Hartnett en een erg mooie Liu spelen goede rollen. Leuke, vlotte en kleurrijke film met een torenhoog amusementsgehalte.

4 sterren.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

orbit schreef:

Ben het hier wel mee eens, de film is zwaar overschat en een verhaaltje van niks inderdaad. Toch nog wel een voldoende maar ik vind de film niet echt memorabel.

avatar van gauke

gauke

De film deed mij meer denken aan 'The Usual Suspects' dan aan Tarantino's Pulp Fiction. Klasseverhaal met een goede puzzle (langzaam komt het overzicht) en een indrukwekkende rij acteurs. Aanbevolen voor de weinigen die 'm nog niet gezien hebben.

avatar van Denzz

Denzz

Prima filmpje, deze Lucky Number Slevin. Leuk verhaaltje dat je stukje bij stukje duidelijk wordt. Ook een indrukwekkende verzameling topacteurs, knappe cinematografie en een scheut droge humor zorgen voor een uiterst vermakelijke, hippe actiethriller die meerdere kijkbeurten waard is. 4.0* Erg goed.

avatar van Kabouter Lesley

Kabouter Lesley

Geweldige film. Ingewikkeld verteld, genoeg humor en actie, een goeie Josh Hartnett en een mooie Lucy Liu. Heel erg meegevallen.

avatar van jjoehoe

jjoehoe

Ontzettende goede film, goed acteerwerk. Totaal geen voorspelbare film

en vond het einde erg verrassend.

avatar van DBTim

DBTim

Inderdaad, paar goede plot twists en einde is erg verrassend! Verder ligt het tempo lekker hoog, je zoeft echt door de film heen. Tof en origineel verhaal en goede acteerprestaties. Vooral de eerste keer als je de film ziet is het geweldig. Maar het enigste minpuntje is dan ook de houdbaarheid van de film. Heb hem zondag voor de 3e keer gezien, maar nu kon ie me niet echt meer boeien. Dus meer een aanrader voor als je één leuke filmavond wilt

DBTim schreef:

Tsja. Lucky Number Slevin is een film die het moet hebben van z'n verrassende plottwist. Als je die twist al reeds 2x gezien hebt, kan ik wel geloven dat het effect wat weg is. Maar bij welke film is dat niet zo?

gauke schreef:

Usual Suspects is inderdaad meer dit niveau ja.. misdaadfilmpje van helemaal niks dat het van wat typecasting en een onnozel plotje moet hebben. Overtuigende actie of beelden, geestige dialoog? ga liever Tarantino kijken.

orbit schreef:

Smaken verschillen. Ik vind deze film meer lijn in z'n verhaal hebben dan bv Pulp Fiction (die hoog in uw top 10 staat). Niet dat ik Pulp Fiction slecht vind, maar uiteindelijk gaat dat over niks. Gewoon een paar gebeurtenissen door elkaar verwikkeld zonder een eindpunt te hebben. Deze heeft dat wel. Maar zoals gezegd, smaken verschillen. Godzijdank.

• 12092 berichten

Tsja, het gaat toch om de kwaliteit van het gebodene, hier schiet de kwaliteit schromelijk tekort. Ik vind het een plot van helemaal niks, ken films die hier niet boven de 3* scoren met een veel beter verhaal en plot. Daarnaast gaat het ook om sfeer, actie en dialoog, daarin is Tarantino toch wel ernstig superieur aan deze film en regisseur. Maar uiteraard mogen smaken verschillen, ik snap bij dit soort films gewoon niet waarom ze veel hoger dan gemiddeld zouden moeten scoren, hetzelfde heb ik bij Boondock Saints, Usual Suspects of Smoking Barrels om er een paar te noemen.

avatar van DBTim

DBTim

Sergio Leone schreef:

Er zijn genoeg films die ik kan blijven kijken en die ik boeiend blijf vinden. Maar dat heb ik bij deze film niet

DBTim schreef:

Ja dat weet ik, en ik zeg dat ik denk dat dat komt omdat deze film het moet hebben van z'n verrassende plot. Als je die plot 1x gezien hebt; is die verrassing er niet meer.

avatar van jordkaka

jordkaka

Wat een briljante film zeg! Geweldige wending en top acteerwerk.

avatar van Zeriel

Zeriel

Prima film in het Tarantino-genre. Maar er is niks wat zal beklijven. Zoals Orbit het stelt ;

avatar van Hans S.

Hans S.

Ik kan hier echt niet naar kijken, na een uur ergeren heb ik de dvd dan ook maar weer rustig in het hoesje terug gedaan. Overgestileerde personages en omgevingen en tergende dialogen, elk gevoel van humor ontbreekt en iedereen speelt een typetje dat totaal oninteressant is... het laatste uur van deze film moet wel zo goed zijn wil het mij van deze mening af helpen. Hmmm, deze week maar eens proberen het laatste deel te kijken.

Sergio Leone

Alles in één geheel kijken is de boodschap, anders vrees ik dat het effect, het opzet van de gehele film niet zal werken.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Lucky Number Slevin heeft alles wat een topfilm nodig heeft.

Om te beginnen is er natuurlijk de enorm sterke cast, waarbij echt iedereen het goed doet. Hierbij wil ik zeker Lucy Liu vermelden, die haar personage op een schitterende manier heeft neergezet. Hierbij kom ik dan meteen bij een volgend punt: de verschillende personages. Er zitten tal van personages in met een komisch kantje, wat zich dan ook uitte in verschillende grappige dialogen. Qua humor zat het dus ook helemaal goed.

Verder heeft Lucky Number Slevin ook een leuk verhaal, dat goed in elkaar steekt. Het einde van de film was niet meteen een verrassing, maar daarom was het niet minder leuk.

Sterk!

avatar van DragQueen

DragQueen

Een sterke thriller, met een zeer onderhoudend verhaal. Ook wordt er goed geacteerd door de sterke cast. 3,5 Ster.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Wat een genot om deze film weer te zien..

Al bij de eerste kijkbeurt was ik ontzettend blij verrast en heb toen nog niet de volle score gegeven omdat ik benieuwd was hoe ik een herziening zou verteren aangezien de film een hoog verassingselement bezit.

Maar die herziening, die vorige week plaatsvond, heeft ervoor gezorgd dat deze film de volle score krijgt.

Nu pas had ik in de gaten hoe goed de film wel niet in elkaar zit. Als kijker pieker je je suf over een hoop dingen en het loopt altijd anders dan je verwacht had.

Het verhaal is echt fenomenaal te noemen en aan het eind, wanneer alles op z'n plaats valt, zit je met kippenvel op je armen na te genieten van de song 'Kansas City Shuffle'.

De cast is ook erg goed. Wat wil je ook met namen als Bruce Willis, Morgan Freeman en Sir Ben Kingsley.

Maar ook Josh Hartnett en Lucy Liu zijn erg goed bezig.

De film verdiend alle 5 de sterren volkomen!

Topper!

avatar van Pim1993

Pim1993

Heerlijk verhaal, heerlijke film en wat een bruut sterk acteerwerk. Wat vond ik Hartnett, waar ik eigenlijk niet echt een fan van ben, sterk in deze film!

Geweldig uitgewerkt, ik kan niet anders zeggen!

avatar van DVD-T

DVD-T

Een film met een erg nare nasmaak. Ik kon hier helemaal niets mee.

Een punt waar ik me de gehele film aan gestoord heb is dat overdreven, erg geforceerde stoerdoenerij. De dialogen, de editing, de muziek en het toch wel erg simpele cool bedoeld flut verhaaltje de hele film bouwt eigenlijk op naar een twist wat ook niets voorstelt Het voelde voor mij erg aan alsof de film daarvoor gemaakt was. De cast loopt er als een zoutzak bij, en dan vooral de uitstralingloze Hartnett, en Willis die wat aanmodderd en een instelling heeft zoals hij ook altijd bij press juncket's heeft. Naja wat easy money is nooit weg natuurlijk. De rest van de cast weet verder ook niet te overtuigen. Verder vooral erg saai. Er gebeurt veel te weinig om je aandacht er volledig bij te kunnen houden. Verder dan wat heen en weer gerij met de auto komt de film ook niet.

avatar van Moffy

Moffy

Heerlijke film!,

Gortdroog op sommige momenten, Hartnett leuk als kerel met veel te grote bek:P Willis uiteraard weer cool as ever

voor iedereen die deze nog wil zien ga het doen! Na 2x kijken nog steeds 4,5 ster waard, blijft een verademing deze film

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Lekkere film dit hoor. Verhaal leek me in eerste instantie wel boeiend, maar had totaal dit einde verwacht. Prima gedaan dus. Ook de nodige humor, zeker in het begin. Heerlijk droog. Acteurs ook [prima, Freeman zoals altijd prima, Kingsley was ook goed en Hartnett kwam ook leuk over als domme sukkel. Prima film.