Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis
Releasedatum: 20 april 2006
Plot Lucky Number Slevin
"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."
Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...
Slevin
Yitzchok
Marty
La Barca
Zeer goede film!
Het tempo in de eerste drie kwartier is echt superhoog en erg leuk om te volgen! Het acteerwerk van iedereen is prima, had niet echt het idee dat iemand op de saaie automatische piloot zat te acteren.
Deze film bewijst wel degelijk dat een sterrencast tot een goede film kan lijden
Helaas kakt het tempo een klein beetje in na de eerste drie kwartier maar dat was niet storend naar mijn mening.
Ik had op een duur wel het vermoeden dat Slevin het jongetje van de beginscene was. Ging dus al uit van een plottwist. Maar het plot is wel erg goed uitgewerkt en niet eens zo heel clichematig. Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over het einde, tenminste niet een standaard hollywood einde waarin de badguys altijd de lul zijn in de slotscene.
Bottleneck
Het stevent een lange tijd af op een soort semi-hippe Lock, Stock,.. look-a-like met 'grappige' gangsters en spits bedoelde one liners: and now the job that was not supposed to look like a job is beginning to look very much... like a job
Nou ja imdb hebben ze er netjes mee gehaald.
Camerawerk is wel mooi en de ontknoping is gelukkig goed. Je weet dat er iets aan de hand is met Slevin maar op het einde sta je even te kijken hoe het nou precies zit, leuk bedacht. Jammer alleen dat de film niet ophield bij de ontrafeling maar nog nasukkelt met een kogelvrijvest voor Liu ... hm.
Sowieso een nogal vermoeiend personage, die Liu, met dat snelle praten en de jolige opmerkingen. Ook al een reden om haar vooral geen vest te geven.
Zie d'r dan liever als master bitch in Kill Bill.
murtcelP
Geniale film!
Geweldig plot, heel goed geacteerd, en mooi camerawerk. Leuke decors ook (de meest wazige soorten behang komen voorbij
en wat grappige dialogen (leuk stukje over James Bond ook).
Dit is weer een film die ik ga kopen, deze wil ik vaker zien!
****1/2
Xx_se7en_xX
Leuk om het nummer After Laughter (Comes Tears) van Wendy Rene nog een keer te horen in een film. Geweldig nummer vind ik dat.
Xx_se7en_xX

Ik zie der ook liever in Kill Bill the bad spelen, alleen deed ze het niet slecht vond ik. Ik heb nu een andere kant van haar gezien en ik vond der zeer sympathiek over komen.
Thieuke
Gisteren weer eens gekeken, ik blijf het een geniale film vinden. Goed sfeervol, lachwekkend en netjes uitgedacht.
Toch blijf ik me afvragen waar ze nou toch al die "mooie" behangetjes vandaan halen......
Gewoon een hele dikke voldoende, een 9 (4,5*)
Weertenaar
Nogal overrated mijn inziens, maar ik snap het ergens wel: 3.50 (3.40)
Een ingenieus script, dat zonder meer. Alles valt goed op zijn plek, al hangt de prent ook aan een tikje te veel toevalligheden vast en is de schijnbaar goedkope dood van de echte Nick Fisher, die enkel wat schulden had bij een bookie en verder niets met de hele affaire te maken had, wel goed genoeg voor Slevin om bij de daders van zijn ouders te komen. Maar goed, wie denkt daar verder nog aan; behalve ik dan. En als ik dan toch bezig ben met kritiek, dan noem ik ook nog even de dialoog welke bij vlagen zodanig gezocht is dat het niet één maar meerdere grenzen overschreed. De cast presteert naar wens met als uitschieter Kingsley, al presteert ook Willis steady in een rol die hem goed past. Een standaard formulefilmpje wil ik het niet noemen. Maar (uitzonderlijk) speciaal? Nee, zeker niet.
Paradise Boy
De regisseur heeft het zeer indrukwekkende script op een bijzonder aangename manier tot leven gewekt. Lucky Number Slevin is een verrassende filmproduktie geworden met een zeer ingenieus verhaal. De acteerprestaties van de goed gecaste acteurs zijn ook erg bijzonder en het crimesfeertje in de film is werkelijk adembenemend.
RonMathijs
Zeer verrassende film! Geen standaard script, een keer wat anders. Verder ook zeer sterk geacteerd, vooral josh hartnet was voor mij egt een verrassing, hij maakt de film sterk!
skipy05
Ik heb deze ooit al een gezien. Wat ik er nog van weet vond ik deze maar niets. Nu toch meer eens terug gezien, ik wist al niet meer hoe hij ging. Ik vond het nu een veel betere en goede film. Verhaal was goed. Spelen ook tal van goede acteurs in mee.
Davidus
Onwijs goeie film. Goed, beetje onderkoeld spel. Zeker het eerste uur, relaxed sfeertje; jaren 70 inrichting, chill muziekje, absurde dialogen en een langzame opbouw naar een totaal niet verwachte ontknoping. Plot was geniaal. Alles klopte. Echte geweldige film !
lau12345
Wat briljante film .
Met een mooi verhaal met een verrassende wending .
5 * van mij dik en dik verdiend .
alegria
Wat een geniale film zeg..
Alle comments hiervoor over de goede setting, de sfeer, de opbouw naar een climax.. Totaal mee eens..
Hij is zijn 4,5 ster helemaal waard!
booyo
"Why is he called the Rabbi?" "Because he's a rabbi," "And why is he called the fairy?" "Because he's a fairy."
Wat een gave film is dit. Heerlijke humor, en een super opgebouwd verhaal. Het is origineel en kent een enorme climax in het einde. Ook bij de tweede of derde keer kijken bleef het een sterk einde, wat wel is anders is geweest gezien het niet meer verrassend is. Er wordt ijzersterk geacteerd door een uitmuntende cast. Paradox hierin is dat deze cast voor mij ook weer het enige minpunt van de film kent. Namelijk Lucy Liu. Hoe mooie vrouw het ook is om naar te kijken, haar rol in deze voegt eigenlijk helemaal niks toe. De eerste kijk beurt wekte dit nog geen ergernis bij me op, maar helaas bij de tweede en derde wel.. Klein minpunt, maar hierdoor geen volle mep voor Lucky Number Slevin.
Driello
Intelligent in elkaar gezette film met een sterke verhaallijn en een leuk, verrassend, maar wel wat vergezocht plot. Het klopt allemaal wel prima maar het valt of staat wel met aardig wat toevalligheden die allemaal de goede kant op vallen. Lucy Liu zorgt voor een erg leuk, schattig en sexy vrouwelijk tintje aan het geheel. Ook de andere acteerprestaties waren zeer behoorlijk. Deze film drijft erg op het plot maar ondanks dat toch de moeite waard om nog eens te herzien. Voorlopig een 3,5
panjoe
Gisteren heb ik Lucky Number Slevin voor het eerst in zo'n 2 jaar gezien, het was al minstens de 5e keer dat ik hem zag, en ik laat m'n 4,5* gewoon staan. Ondanks de ingewikkelde opzet bevat het plot geen grote gaten, de twist is zeer goed uitgewerkt en de acteurs in de grote rollen behalen of overstijgen (in het geval van Josh Hartnett) het niveau wat je van ze zou verwachten. Ik kan me voorstellen dat mensen het een minpunt vinden dat de film meer leunt op het verhaal, wat ook nog een flink warrig kan zijn bij tijd en wijle (niet storend naar mijn mening), dan op andere dingen... Maar dialoog, muziek en het visuele gedeelte (het camerawerk, de montage en het gebruik van kleur) zijn ook prima in orde.
Vermaak van de bovenste plank, één van de leukste films van de afgelopen tien jaar. En wat is Lucy Liu een schatje in deze film
Leonardo86
Heerlijke film die lekker vlot wegkijkt! Mooie ontknoping, wat mij betreft toch onverwachts.
Het is af en toe opletten, maar verder is alles helder en goed te volgen.
De aparte conversatie tussen de twee kruimeldieven 'Elvis' en 'Sloe' en Hartnett was echt om te gillen. Verder mooi dat Freeman en 'sir' Kingsley in deze rollen elkaar treffen. Erg goed gecast! Bovendien heeft Lucy Liu toch wel voor even mijn hart veroverd als de zeer spontane, schattige én sexy Lindsey.
Musicer
Erg goede film met prachtige scènes, die op het einde helaas overbodig ingewikkeld wordt en té uitleggend in de laatste 20 minuten. Alles daarvoor is redelijk character driven met Slevin in de hoofdrol, terwijl je hem op het einde nog amper ziet en het enkel nog om het plot draait. Mag wel, maar ik vond de overschakeling iets te bruusk.
Acteerwerk zit erg goed trouwens, vooral Josh Hartnett verbaasde me. Niet gedacht dat hij het in zich had om dergelijk personage geloofwaardig neer te zetten.
Had de 2disc edition DVD voor maar 3 euro opgepakt bij de Media Markt, met redelijk lage verwachtingen, maar deze bleek verrassend goed.
bartmorskate
Geweldige Film echt 5 sterren waard.
ben misschien niet zo'n fan van Bruce willis maar hij speelt echt heel goed. Goed verhaal geweldige plotwending, die na afloop echt heel logisch is met wat willis verteld op het begin. vanaf het begin van de film zat ik me weer zoals gewoonlijk af te vragen hoe het nou allemaal zit maar hier was ik eerlijk gezegd erg verast over. Naast goed camerawerk en geluid, is Acteerwerk ook echt vet goed was op slag fan van Josh Hartnett. En humor is echt leuk moet na 7 keer nog lachen.
MoFeDu
Prima filmpje,
Grootste minpunt is dat McGuigan net iets te graag hip wil zijn, waardoor bepaalde stukjes in deze film ietwat geforceerd overkomen.
Voor de rest gewoon een hele fijne film die zichzelf gelukkig absoluut niet serieus neemt en het eerste gedeelte zelfs nog een paar leuke grappen in petto heeft. Leuke plottwist ook, niet de meest verrassende die ik zag maar ik had hem toch niet helemaal zien aankomen.
Het wordt de kijker lekker makkelijk gemaakt want op het einde wordt alles haarfijn uitgelegd, gelukkig hoeft en probeert niet elke film een hersenkraker te zijn. Hartnett zette een goede rol neer en wist behoorlijk goed de balans tussen komiek en moordenaar te vinden. Hij viel me trouwens al op bij Sin City, ook een leuk klein rolletje had hij daar in. Verder speelt Freeman weer zijn vertrouwde rol maar kwam hij gelukkig niet zo extreem wijze-oude-mannerig over als normaal.
3.5* en een fijne rol van Willis ook trouwens.
david bohm
Hoewel de dialogen nogal onnatuurlijk overkomen en het behang wat afleidt van het verhaal, is het een geinige film met een sterke cast. De vertelvorm, met voice-overs en flashbacks in zwart-wit vind ik niet prettig maar het verhaal en de acteerprestaties zorgen ervoor dat ik de film drie sterren geef.
NightSpirit
In het begin redelijk vage film. Als eenmaal het kwartje valt, dan is ie eigenlijk best goed. Goeie acteerprestaties!
Hereistom
Deze film is inderdaad in het begin erg vaag, maar als het kwartje valt toch wel goed
Sergio Leone
Heerlijke film. Eén van mijn favorieten.
Ga hem vanavond zeker opnieuw bekijken.
Acteerwerk is prima, Josh Hartnett houdt zich goed staande in gezelschap van Freeman en Kingsley (al heeft deze een kleine rol).
Het verhaal begint wat wazig en vaag als het ware, maar naarmate het verhaal vordert een toffe plotontwikkeling.
Goed ingestoken en knap geacteerd. Het verhaal vergt wat aandacht, maar is zeker niet slecht.

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000