• 9.374.549 stemmen

The Last House on the Left (1972)

Horror / Thriller | 84 minuten / 91 minuten (original cut) / 82 minuten (R-rated)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 84 minuten / 91 minuten (original cut) / 82 minuten (R-rated)

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Sandra Peabody, Lucy Grantham en David Hess

Plot The Last House on the Left

"It rests on 13 acres of earth over the very center of hell...!"

Mari Collingwood en haar vriendin Phyllis Stone gaan naar een concert en zijn op zoek naar wiet. Ze komen in contact met Junior Stillo, de zoon van de voortvluchtige crimineel Krug. Hij neemt hen mee naar zijn gewelddadige vader en twee andere gevaarlijke gekken; Weasel en Sadie. Verkrachting, foltering en moord volgen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Wouter schreef:

Kan niemand die toevoegen?

Ok, gedaan !

avatar van Wouter

Veel beter!

avatar van djelle

djelle

Medium exploitatiefilm die met momenten wel schokkend en confronterend is, maar over de hele lijn bekeken toch wat oninteressant en langdradig kijkt. Toch heeft hij enkele opmerkelijke elementen.

Het was o.a. best boeiend om te zien hoe de ouders zelf veranderden in sadistische moordenaars toen ze te weten kwamen dat hun dochter vermoord was. Hallucinant was ook het feit dat de moordenaars van hun dochter zo gastvrij mochten overnachten en eten in hun eigen thuis! De climax was wel wat rommelig uitgewerkt maar dat hoort er wel wat bij vind ik. Het oogt redelijk realistisch op die manier.

Moeilijk om te beoordelen. Deels vond ik het een zeer interessante 70's exploitatieclassic, maar een stuk van de film was minder goed uitgewerkt... Toch een kleine 3* omdat het wel een redelijk intrigerend en sfeervol exemplaar is. En de muziek was ook zeer mooi gedaan, op de juiste momenten, mooie nummers en heel toepasselijk. Zeer steunend ook aan het typische jaren 70 gevoel, dé jaren van de ophefmakende exploitationfilms... (de meeste vind ik persoonlijk nu nog steeds erg schockerend en/of ronduit ziek, waaronder deze)

Geen slechte genreklassieker dus, die je wel eens moet gezien hebben, als filmfan, en zeker als genreliefhebber. Maar persoonlijk vind ik DE genreklassieker nog altijd I spit on you grave.

avatar van sebas83

sebas83

geen slechte film maar een beetje te geprobeerd te schockeren (met die blije stukjes erdoor met die ouders)

avatar van 93.9

93.9

Compleet over-the-top.

Maar daarom wel een absolute cult klassieker die z'n weerga niet kent.

Echt waanzinnig seventies!

avatar van frans bouwhuis

frans bouwhuis

wat een waardelose film zelfs voor die tijd hij zat bij een partij dvd die ik gekocht had.

echt zonde van het geld wat die film gekost heeft

zeer gemaakt

zeer voorspelbaar

ik heb hem niet eens helemaal afgekeken zo slecht

vind ik hem ik heb hem weggegeven aan een kennis

1/2 ster

avatar van Wouter

Hopen dat die kennis meer verstand van zaken heeft.

avatar van maurice74

Vreselijk gedateerd.

En daarom zo leuk!

avatar van AHWA

AHWA

Zeer matige film. De hele film rust op toevalligheden en onlogische acties.

Het ene moment rennen ze nog achter iemand aan, het andere moment sluiten ze die persoon ineens in.

avatar van gotti

Uitstekende film. Eén van de eerste films die voor een ommezwaai in het horror genre zorgde.

avatar van kimelie

kimelie

VRE-SE-LIJK wat een **** film !

staat horror/thriller maar kan van mij zo in het lijstje comedie en dan die muziek die ze erbij hebben gezocht ...

avatar van gotti

Vond de muziek niet altijd even goed werken, maar vond het geheel wel erg indrukwekkend.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

Bij momenten is hij walgelijk en ziekelijk, op andere momenten vond ik hem zeer creatief en pakkend.

Een echte genrefilm uit de jaren '70. Enkel aan te raden aan liefhebbers van dergelijke cinema. Voor mij 3*

avatar van Knub

Knub

Deze film kan ik dus echt niet serieus nemen. Het doet me meer denken aan een aflevering van "The Dukes Of Hazzard" dan aan een thriller/horror. Vooral door de muziek en die twee klunzen van een politieagenten. 1 ster omdat die me af en toe aan 't lachen maakten.

avatar van Witch-king

Witch-king

Mooie film, ik zit te twijfelen tussen 3 of 4 sterren, laat ik er maar 3,5 van maken.

3,5 sterren

• 11909 berichten

Vandaag gekocht voor 1,95, de kale editie. Hoewel ik het een erg sterke film vind, ben ik blij dat ik er niet meer aan besteed heb. Ik heb net verschillende scenes gezien, (de film zelf heb ik al een aantal jaren terug gezien) waaronder de verkrachtingsscene, en ik ken geen film die me zo hard in de maag heeft gestompt als deze. Rauw realisme: realisme is altijd verschrikkelijk om naar te kijken. Doodsenge schurken (David Hess is GOED!) en die korrelige camera, en dan die aparte jaren zeventig sfeer. Eng, heel eng. Waardering volgt nog.

avatar van Halcyon

Halcyon

Leuk dat iemand de kracht en ironie van deze film inziet. Als je deze goed vindt moet je House On The Edge Of The Park (ook met Hess) en I Spit On Your Grave eens proberen. Als je ze al niet kent tenminste...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vooral de scene dat Mari vermoord wordt met dat muziekje. Prachtig intense scene. Heb de kale editie ooit verkocht maar nog steeds niet de extended editie gehaald. Moet ik toch eens doen.

• 11909 berichten

I Spit on Your Grave heb ik gezien: vond ik aardig. House on the Edge of the Park heb ik van gehoord en over gelezen, nog niet gezien.

• 11909 berichten

Heb 3,5* gegeven. Ik vind de film vreselijk, maar in dit geval vind ik dat goed: het is een van de allerengste films die ik ken.

avatar van Reinbo

Vond 'm rauw en ranzig, maar net als I spit on your grave kon die me totaal niet boeien. Kwam dan ook niet verder dan 0,5 * bij beide.

avatar van Doom

Doom

Regisseur Wes Craven levert met The Last House on the Left toch een degelijke film af. De harde scènes, de suspense scènes, de vreemde (maar geslaagde) muziek keuzes en de ongewone personages zorgen voor een unieke sfeer.

Helaas bevat The Last House on the Left wel over een matige uitwerking. Sommige scenes zien er namelijk slecht en nep uit. Dit gaat op een gegeven moment irriteren. Het plot is verder aan de magere kant, de dialogen komen niet eens tot een normaal niveau en de acteerprestaties zijn teenkrommend. Vreemd genoeg blijft het wel continue een vermakende film met grauwe beelden.

Een degelijke exploitatie horror van regisseur Wes Craven.

avatar van Halcyon

Halcyon

Heb gelezen dat er een remake komt, door een of ander Frans regisseursduo. Meer info: http://www.fangoria.com/news_article.php?id=2166

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,0. het is een rare film. het zit raar in mekaar. er stond op het is schokkend nou dat is het helemaal niet

avatar van Charles Manson

Charles Manson

als jij het normaal vind om meisjes te verkrachten, te martelen en te vermoorden, is hij inderdaad niet schokkend

• 11909 berichten

Tegenwoordig is verkrachting opzich niet zo heel erg schokkend meer in films, hoewel het in deze film zeker wel heftig is. De manier waarop het gefilmd is draagt heel erg bij aan het schokkende aspect van de film.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

verkrachting is ten alle tijde schokkend.

avatar van mikey

mikey

Te allen tijde.

• 11909 berichten

In films? Valt wel mee. Hangt echt af van de manier waarop het gefilmd is. Irreversible vond ik afschuwelijk, Baise-Moi was vrij suf.