• 9.378.950 stemmen

Ice Age: The Meltdown (2006)

Animatie / Familie | 91 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Ice Age 2: The Meltdown

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 29 maart 2006

Plot Ice Age: The Meltdown

"Kiss your nuts goodbye."

Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Ellie (stemrol)

Crash (stemrol)

Eddie (stemrol)

Fast Tony (stemrol)

Lone Gunslinger Vulture (stemrol)

Scrat (stemrol)

Dung Beetle Dad (stemrol)

avatar van gill1989

gill1989

het was opzich wel een leuke film maar ik had hem iets leuker verwacht als ik mocht kiezen tussen 1 en 2, zou ik 1 kiezen.

De eekhoorn was wel weer grappig maar iritant dat het steeds tussen de film kwam.

avatar van Materny

Materny

Net zo leuk als z'n voorganger, alleen deze keer waren de animaties nóg beter.

Originaliteit en nieuwe verfrissende personages geven deze film een extra trap in de goede richting.

Ben ook zeer tevreden over de stem van Luigiziamo, heel knap hoe hij z'n stem zo verdraaid zoals hij dat doet.

Maarjah, 4* welverdiende sterren.

avatar van Eem

Eem

Vond hem net zo grappig als zijn voorganger, zelfs soms wat grappiger, soms wat flauwer, dus ik hou het zelfde cijfer aan: 3*

avatar van taborano

taborano

wat een tegenvaller, ik moest moeite doen niet in slaap te vallen, en de kinderen vonden het ook 3x niks. Jammer, ik had er al niet teveel van verwacht, maar het was nog minder, sloom, slap verhaal. De eekhoorn is wel grappig maar het is me totaal ontgaan wat hij met de film heeft te maken.

*1/2 en dat is naar boven afgerond

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

Laat ik het zo stellen: Ice Age 1 wil ik nog wel eens zien, maar bij deze heb ik alles wel gezien. Hij was aardig, maar ik houd ´t lekker bij 1. 3,5 *

filmmaniak schreef:

Vorig weekend gaan zien met m'n neefjes. Heb weeral de helft van de film in een deuk gelegen met Sid. Wat een figuur

Ja, Sid vind ik ook eigenlijk het geweldigste beestje uit de hele film (ice age 1). Ik snap daarom ook niet dat mensen gaan voor Scrat :S maar goed, ik moet deel 2 nog steeds gaan zien.... zucht....

avatar van Tijgerdraak

Tijgerdraak

Ik heb hem dit weekend gezien, naar mijn mening beter dan de eerste en die vond ik al super. Zeker een aanrader !!!, maar smaken kunnen verschillen.

avatar van NightWolf

NightWolf

Ice age 1 is imo veel beter.

Deze was maar gewoontjes.

avatar van Raoula

Raoula

Goed vervolg, vond hem zelfs beter dan deel 1. Alleen wat ik een beetje had was van: de grappen waren ozpich erg goed alleen ik meost er gewoon helemaal niet om lachen:P

Leuk was trouwens dat als de eekoorn in de hemel komt dat je dan in de hemel de vogels ziet die in deel 1 dood waren gegaan;)

avatar van Explosive

Explosive

Goede film, ben het er wel met een aantal van jullie eens. in deel 1 was het verhaal beter, maar deze was ook top.

Ik zie veel mensen reacties geven op de eekhoorn dat ze die zo leuk vinden. Ik denk dat ze maar eens een film alleen met die eekhoorn moeten maken, dan komen zij ook aan hun gerief

Explosive schreef:

Heb hem afgelopen weekend gezien. We namen de late film en de zaal was bijna helemaal vol (zaal 2, CineCity, Vlissingen) Ik vond hem weer super, vooral Sid is weer ge-wel-dig. Voor veel mensen draait de film inderdaad voor Scrat maar ik ga absoluut voor Sid; hij is alweer great! Scrat is ook heel goed, maar om daar nou een hele film over te maken? Anderhalf uur naar scrat kijken die niets zegt maar alleen geluidjes maakt? Lijkt me geen goed idee...

avatar van fierinck

fierinck

Heb de film afgelopen zondag gezien ( ned. gesproken ) tijdens een kinderfeestje. Niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen hebben zich kostelijk vermaakt, met een paar erg leuke grappen.

Vind Ice Age 1 wel leuker dan deze en verder gevoelsmattig was de film ook aan het einde te simpel.

avatar van Floriaan

Floriaan

verbluffende animatiete zat erin. verhaal iets minder, maar met de humor zat het dik in orde

avatar van enzyme

enzyme

Het verhaal zelf stond me niet echt aan.

Ik vond 1 trouwens ook veel beter kwa verhaal en omdat het nog speciaal was met dat nootje, ondertussen is et wel een beetje "afgezaagd".

Maar af en toe heb ik toch moeten lachen en de figuurtjes waren ook mooier afgewerkt dus ik geef toch nog 3 sterren.

avatar van cumhacht

cumhacht

Te gekke film ,beter en grappiger dan de eerste film .

avatar van The Soldier

The Soldier

Hoop dat deel 3 ook wordt gemaakt. De beste animatiefilm ooit voor mij dan

Van mij mogen ze zelfs deel 4 en 5 maken

avatar van Niqk

Niqk

NEE NEE NEE!!!

echt.. matige film, de humor is afgezaagt en het einde is echt heel erg langdradig...

alleen het eekhoorntje krijgt van mij 1,5*

avatar van Cue-X

Cue-X

Als ik kijk in vergelijking met Ice AGe 1 dan vond ik in principe beide verhalen niet al te sterk, maar prima voor het genre (animatiefilms).

De humor daarentegen in beide films (in deze misschien nog wel wat meer) erg leuk en droog.

Het is niet dat je heel de film zit te gieren, maar dat hoeft wat mij betreft bij een film ook niet om hem grappig te vinden.

De beelden vond ik in deze film wel een stuk mooier, waar ze in het eerste deel nogal ongedetailleerd waren.

4* omdat ik de film in dit genre gewoon een prima product vind.

avatar van woeqie

woeqie

Ik vond de film wat chaotisch... wel vond ik die eekhoorn leuk. Als ik zou moeten kiezen tussen 1 en twee, dan ga ik duidelijk voor 1.

avatar van Salto

Salto

Vond hem hier en daar wel grappig... Af en toe waren de twee nieuwe karakters (eekhoorns??) wel grappig... Deze keer vond ik hem wat minder 'realistisch' als de eerste voor zover deze film zo genoemd kan worden dan. Vooral de Peace up gebaren van de twee kleine beestjes... Moest er wel om lachen....

Er zat wel een dramatische ondertoon in.... want je weet dat al deze dieren gaan uitsterven later..... vond het wel zielig haha....

avatar van stinissen

Salto schreef:

Vond hem hier en daar wel grappig... Af en toe waren de twee nieuwe karakters (eekhoorns??) .

Buidelratten.

Niqk schreef:

NEE NEE NEE!!!

alleen het eekhoorntje krijgt van mij 1,5*

Geef dan op z'n minst Sid een 1,5* Eekhoorntje is niet het grappigst

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Die waren inderdaad echt zo leuk

avatar van Machi

Machi

Ice Age

Lache film, eerste deel was simpelweg fantastisch, en keek echt enorm uit naar het vervolg. Wat lichtjes tegenviel, zoals een 2de film wel vaker doet, maar alsnog 4*, Scrat was op z'n best

avatar van Jcu

Jcu

Wel grappig zo een film. Ookal komen er zoveel animatie filmpjes. Het is ook niet echt een super film. Sommige delen zijn wel spannend. Je ziet ook dat het mooi gemaakt is je ziet echt veel details. Verder, Ja het Eekhoorntje weer zoals we dachten. Ahah, ja hoort erbij he is wel een leuke film. Maar je hoef er niet met adrealine heen te gaan.

avatar van darthconner

darthconner

grappige film,vooral in het engels(i believe i can fly...)

diego en sid waren wederom grappig.en zeker de eekhoorn!!!!die kan er wat van.

avatar van Doom

Doom

Een zeer geslaagd vervolg op het al zo goede eerste deel. Sid en Scrat zorgen wederom voor de slappe lach, terwijl Manfred en Diego opvallen met hun enorm droge opmerkingen. De nieuwe animatie personages zijn daarbij ook nog eens geslaagd, de buidelratten en de mammoet-buidelrat zorgen namelijk voor de nodige leuke momenten.

avatar van The One Ring

The One Ring

Een van de betere animatie-vervolgen, al is ook hier het origineel beter. Persoonlijk vond ik de minpunten juist zitten in de nieuwe personages. Wat mij betrefd was de film al leuk genoeg geweest als de drie hoofdfiguren voor het smeltende water zouden vluchten, zonder al die zijverhaaltjes. Gewoon weer een avontuur met die drie, die al vechtend hun doel proberen te bereiken. De kracht van deel 1 zat hem ook vooral in die ruziepartijen. Met die nieuwe personages wordt er ook weer geruzied, maar het is toch niet zo grappig als in deel 1. De buidelratten vind ik sowieso niet zo'n leuke figuren. En Sid en met name Diego hadden eigenlijk een vrij overbodige rol gekregen, terwijl die twee juist het leukst waren. Hun zijverhaaltjes waren hier vrij verwaarloosbaar, maar hun opmerkingen waren wel weer de leukste.

Gelukkig blijft er nog genoeg te lachen over en zitten er weer wat leuke situaties in. Clichés te over natuurlijk, maar dat weet je toch al voordat je de film gaat kijken. Waardig vervolg, maar als er nog een vervolg komt moeten ze toch die drie nieuwe personages weglaten, wat ze waarschijnlijk helaas niet zullen doen.

avatar van film_kaza

film_kaza

deze film scoort veel hoger dan dat hij verdient als je het mij vraagt.

avatar van Purmerend

Purmerend

Zeer goed vervolg, ik had er veel minder van verwacht. Leuke fragmenten worden goed afgewisseld door wat meer enerverende momenten.