Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Carlos Saldanha
Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
Releasedatum: 29 maart 2006
Plot Ice Age: The Meltdown
"Kiss your nuts goodbye."
Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.
Manny (stemrol)
Sid (stemrol)
Diego (stemrol)
Ellie (stemrol)
Crash (stemrol)
Eddie (stemrol)
Fast Tony (stemrol)
Lone Gunslinger Vulture (stemrol)
Scrat (stemrol)
Dung Beetle Dad (stemrol)
Scheepsgek
Ik vond 'm echt tegen vallen!!!
Vooral die eenkhoorn die tussen het verhaal door steeds achter die eikel aan loopt te vangen was erg irritant!!!
Van mij kreeg hij 2*
tevelenco
Erg leuke en goed gemaakte animatiefilm.
Samen met finding nemo een van de beste die ik tot nu toe heb gezien.
En zeker net zo leuk als zijn voorganger.
Mischien wel iets minder orgineel maar wel wat mooier gemaakt naar mijn idee.
Niet al te bijzonder dit. Vooral qua humor, de eerste was ook niet geweldig, maar tenminste soms nog grappig. Nu is het vooral meer van hetzelfde en veel spaarzamer humor.
Enige echt grappige stukje was dat afscheidsgebaartje van die buidelrat aan het einde.
Nassira
Wel, ik heb de film onlangs in zijn originele versie gezien, en ik moet zeggen dat het best wel mee viel ! De eerste was wel beter, maar al bij al vond ik het leuk om te zien, vooral die buidelratten waren de max ! * respect *
film_kaza
hij was wel grappig en leuk. maar net als zoveel films was het vervolg slechter dan de eerste.
ice age: 5 sterren
ice age the meltdown: 3 sterren.
hij was voorspelbaar. en ik hou niet van zingende dieren.
ik vond dat het leuke humor had maar soms ging het een beetje de kinderachtige richting in. van alles vond ik de eekhoorn nog het leukst. thja.. dat heb ik vaak met vervolgen. (niet bij spider-man)
Locutus
Ik vond deze film stukken beter dan deel 1. Betere humor en mooiere animaties. Ook het serieuze gedeelte was met veel humor omkleed, dus goed te pruimen. 4*
johanm3
Zeer leuke film. Sid was weer de leukste samen met de eekhoorn! Heb me geen moment verveeld en de film was weer te snel afgelopen! Ze mogen van mij meer delen maken! 3,5*
FlyBoy
Leuke film maar minder dan de eerste film.
Vooral de nieuwe personages zijn niet zo goed als de oude. Het eekhoorntje in de eikelhemel (ongeveer op het einde van de film) maakte echter heel veel goed!
Ice Age: The Meltdown: 3*
TukkerBart
Weet ook iemand tot wanneer deze film draait in Cinestar ?
Kan er niet echt informatie over vinden.
Marki_san
Ik vond hem mooier, leuker, grappiger, boeiender en interessanter dan de eerste. 4.5*
burning
vond het leuk dat de eekhoorn nu een wat grotere rol had
heb geNOTen hehehe
Scratt
De humor van scrat was nog leuker als in deel 1, maar de verhaallijn rond de drie andere personage's was iets minder dan de vorige film. De beelden zijn meer gedetailleerd en mooier... en al bij al goede sequel.. een derde deel mag er zeker aankomen van mij
BlueSword
een beetje teleurgesteld, deel 1 was toch wel leuker.
eekhoorntje was nog steeds erg grappig en die buidelratten waren super.
de rest vond ik helaas wat minder, stukje met die aanbiddende luiaarden waren super!
TokioHotel
Haha, dat stukje van die aanbiddende luiaarden was echt leuk. Ik vond hem wel goed. Erg mooi gemaakt allemaal. Ik geef het ****
BlueSword
scrat's toppunt was toch wel het einde.
Relax
Oh man, net even gekeken, helemaal natuurlijk.
Prachtige film, unieke grappen met die eekhoorn ofzo die die eikel moet en zal hebben.
Prachtig einde daarmee trouwens ook
Een leuk plot en absoluut goede opvolger van deel 1.
En vooral de technieken die nu gebruikt zijn om de film te maken zijn perfect, en het ziet er vooral veel scherper uit dan deel 1.
Diego vind ik natuurlijk nog steeds de gaafste.
4.5 gewoon voor deze unieke en in stand houdende comedie film.
Deel 1 vind ik iets minder kwa humor, dit is gewoon prachtig.
Ikkeuh
Ik vind hem persoonlijk een halve ster meer waard dan de eerste film.
De humor is geweldig, en het einde is beetje onverwacht.
Scrat doet z'n werk natuurlijk weer goed om z'n eikeltje te zoeken.
Ook grappig met Diego natuurlijk, en de 'Fire God'.
Maar volgens mij komt er geen 3de film meer, wat ik eigenlijk wel jammer vind.
Relax
Ik vind hem persoonlijk een halve ster meer waard dan de eerste film.
De humor is geweldig, en het einde is beetje onverwacht.
Scrat doet z'n werk natuurlijk weer goed om z'n eikeltje te zoeken.
Ook grappig met Diego natuurlijk, en de 'Fire God'.
Maar volgens mij komt er geen 3de film meer, wat ik eigenlijk wel jammer vind.
Ik zou het best logisch vinden als er geen deel 3 kwam want waar moet het dan over gaan ?
Over dat alle ijs weg is en dat ze dan gewoon door de droge wereld lopen en de film nog steeds Ice Age heet?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Aardige film, waar ik eigenlijk meer van had verwacht. Scrat is geweldig, maar voor de rest is het gehalte grappen dat echt leuk is (te) laag. 2,5*
Edie
Viel wel mee, het uitgaanspunt is wel aardig en toch een serieus thema.. Maar over het algemeen een voorspelbaar en eenvoudige verhaallijn, waarbij de verschillende karakters de film nog wel aardig maken (zelfde geval b.v. 't Schnitzelparadijs). Niet geweldig, maar ook niet verschrikkelijk ofzo.. 2,5*
ropjuh89
Ik kan niks zeggen, maar weet wel; er zijn meerdere ijstijden geweest (pleistoceen enzo.) dus misschien dat er een andere ijstijd afspeelt in deel 3. Wie weet?
ultra_deventer
ice age1 was veel leuker dan 2 . die eekhoorn was heel grappig,maar was wel iritant dat het tussen de film komt .
kArIzMa_TuRk
ik moet deze nog zien..
Maar waneer heb ik het nou niet zo druk?
kArIzMa_TuRk
Ja toch
filmmaniak
Vorig weekend gaan zien met m'n neefjes. Heb weeral de helft van de film in een deuk gelegen met Sid. Wat een figuur

The Ice Age Adventures of Buck Wild

2009

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Fantasy / Avontuur, 2003

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011
mammothsloth ice agebarrier iceice melting icebergvillainfloodinggeliefdendeluge vervolgcomputer animatiesaber-toothed tigerледниковый период blue sky