• 9.378.991 stemmen

Ice Age: The Meltdown (2006)

Animatie / Familie | 91 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Ice Age 2: The Meltdown

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 29 maart 2006

Plot Ice Age: The Meltdown

"Kiss your nuts goodbye."

Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving heerlijk: smeltende waterparadijzen met warme geisers. Manny, Sid en Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, loopt hun hele omgeving gevaar. Er is maar één manier om hun wereld van de ondergang te redden en ze besluiten op een gevaarlijke missie te gaan.

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Ellie (stemrol)

Crash (stemrol)

Eddie (stemrol)

Fast Tony (stemrol)

Lone Gunslinger Vulture (stemrol)

Scrat (stemrol)

Dung Beetle Dad (stemrol)

avatar van 648

Geweldige film!

Veel leuker als deel 1.

Deze film moet je gezien hebben

avatar van Nieke

Nieke

Vind ik weer een ongelooflijk lelijke poster. Hij straalt niet genoeg Ice Age uit... Soit.

Lekkere film, waarschijnlijk voor de liefhebbers, met zalige mamoeten en onze gekke eekhoorn (of iets dergelijk).

Helaas lieten de trailers al veel zien, waardoor je de bindstukken van de film al kende.

Ik zou graag een 3.75 geven, maar zal het afronden tot 3.5. Het blijft een sequel natuurlijk... Op naar de prequel!

avatar van adinda

adinda

Lol echt een lollige film!

Vooral die eekhoorn is lachwekkend

avatar van suerte

suerte

Over het algemeen vond ik 'm net zo goed of soms toch iets midner dan het eerste deel, maar bij het einde moest ik zo verdomde hard lachen, echt mijn humor dat laatste stuk met Scrat, daardoor rond ik de 4,5* toch af naar boven, het is misschien geen 5* waard, maar ik vond hem geweldig, dus screw that

avatar van Mice

Mice

Hij was weer super! Deel 1 was al ERG goed en deze vond ik nog beter heb me erg vermaakt en de humor is weer op en top! Zeker een dikke 5 sterren waard!

avatar van arlas

arlas

leuke film, zodra je denkt het wordt voorspelbaar komt die eekhoorn de film weer opkrikken.

Angrod_Pallanén

Vanavond ga ik er dan toch naar toe, snap ook niet helemaal wat ik dacht toen ik "ja" zei, maargoed, het wordt dus wel een bioscoopbezoek.

avatar van FillumGek

FillumGek

Net gezien bij vrienden zonder ondertiteling met bier. Conclusie: Niet 100% te volgen. Van wat ik kon volgen was het heel aardig maar iets minder dan het eerste deel.

Het leukste bleef, net als in deel 1, de scene met Scratch de eekhoorn. Die hadden ze er gewoon nog vaker in moeten doen. Voor de rest vond ik het meer van hetzelfde en een beetje cliché dat Manny een vrouwtje ontmoette.

Nog een cliché was dat op het eind je de hele kudde mammoeten zag aanlopen en in de hele kamer hoorde je dan ook reacties als: "WAT?! Is dat het? Aaaahhh rot op! Die mammoet heeft honderd jaar de tijd om een f*cking soortgenoot te vinden en dat doet ie uitgerekend nu pas?! En je ziet allemaal dieren door elkaar lopen en dan opeens 1 kudde met honderden mammoets?! WTF?!"

En ik kon ze moeilijk ongelijk geven. Ok, na het lezen van dit stukje besef ik dat ik me te druk maak en het toch maar een 'kinder'film is. Maar goed. Voor de rest was hij heel aardig met een aantal leuke stukjes zoals het de scene als al die luiaards opkijken tegen Sid

Nog maar een keer herzien zonder alcohol, vrienden en met ondertiteling voor een optimaal oordeel.

Angrod_Pallanén

Een aardige film, maar allesbehalve goed. Het verhaal is niet onnodig en is als vervolg zeer geslaagd. Manny die een vrouwtje onmoet is leuk, dat zij ook nog eens denkt dat ze een buidelrat is maakt het nog leuker, maar niet origineler. De nieuwe personages waren aardig, maar zeker niet grappig. Nee, dan heb je het klassieke voorbeeld van het bij-personage die de humor in een film brengt: deze keer in de vorm van een eekhoorn. Scratch's jacht naar de eikel blijft leuk, maar geeft je het gevoel dat hij meer is dan een bij-personage. Zijn rol is niet meer klein maar is overduidelijk het succes uit deel 1, dat volledig benut wordt in dit deel. Leuk, maar niet echt acceptabel. De film had enkele leuke grappen waarbij ik moest lachen, maar deze ben ik nu al weer vergeten. Een CGI-film ten voeten uit, oppervlakkig, maar leuk.

3.0

avatar van Koediekitty

Koediekitty

beter, veel beter dan de eerste. De eerste vond ik echt niks en bij deze kreeg ik echt de slappe lach! Applaus

avatar van The Oceanic Six

Ik was al een enorme fan van deel 1, maar deel 2 liet me echt nog harder gieren van het lachen in de bios. Wat een super leuke film! Scrat is by far al mijn favoriete cartoonpersonage, en in dit deel is ie op zijn allerbest. Geweldig, zoals hij op dat nootje jaagt.

Verder zijn de 2 buidelratten ook super, en is een mamoet met een identiteitscrisis ook de moeite. Sid en Diego hebben ook leuke stukken.

Het verhaal mag dan niet super origineel zijn, maar dankzij de geweldige grappen, het steeds terug keren van Scrat en zijn nootje en dankzij de visuele power van de film, krijgt ie van mij een 4,5 ster. 1 Van de beste animatiefilms ooit!

avatar van Respekked

Respekked

pff vervelend is wel het eerste woord wat in me opkwam. Ice age was al niet veel en dit is echt bagger.

Vervelende grappen, vervelende slissende Sidd, dom verhaal (ja allemaal naar de ark van noach lopen!!), 0 originaliteit. En het einde laat zich natuurlijk 3 keer raden, het lijkt wel platvoet en zijn vriendjes.

en laat die vervelende eekhoorn gewoon eens rustig zijn eikeltje oppeuzelen..

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Net gezien, Ice Age 2 is veel minder leuk dan deel 1. De originaliteit is verdwenen, de grappen lijken iets flauwer (heb een paar keer om Sid gelachen) en het verhaal vond ik allesbehalve goed: ijs smelt, soortgenoten ontmoeten, ''ow we gaan eraan, nee toch niet''(Ark redt levens = Noach , ijs splitst in tweeen=Mozes) en ze leefden nog lang en gelukkig. Ik moet toegeven dat ik me niet verveelde en het toch een vermakelijk filmpje blijft. Ik hoop maar niet dat er een 3e deel komt..

avatar van ~JusT_Me~

~JusT_Me~

ik vond ice age 2 minder leuk dan 1 maar er zaten wel grappige stukjes in. ik vond het wel de moeite waar dom hem te kijken.

avatar van jasha

jasha

Heel leuke effects en hier en daar grappig maar een verhaal zit daar helaas echt niet in.

avatar van spartecus

spartecus

Iemand enig idee wanneer de dvd in de videotheek ligt ?

Triest vervolg.

Waar Ice Age de frontrunner was van de Amerikaanse CGi producties, gaat deze veel te veel leentjebuur spelen bij de inferieure tegenstand.

Nu vond ik Ice Age niet meteen geweldig, maar ten minste wel af en toe grappig. De humor blijft op een kinderlijk niveau steken en die flauwe slapstick van Scrat is in deze film al helemaal vervelend. Allesbehalve grappig. Daarbij overheerst de cheese ook veel meer. De mamoeten die op het einde terugkomen, de redding uit de grot, het happy clubje op het einde. Hoeveel Disney's en Pixars willen we ? Op zich allemaal kritiek die ook van toepassing is op deel 1, maar dan in mindere mate.

Helemaal storend wanneer we een tribal dansje en dat klote gierenlied krijgen. Erg goedkoop, vervelend en triest. Ook die possums met hun hippe maniertjes zijn beproefd en saai.

Enige wat rest is een bever in het begin van de film, die dam(n) zegt. Als dat het hoogtepunt is, weet je dat je een erg slecht vervolg voorgeschoteld krijgt. Familiefilm voor families waarvan de ouders omgekomen zijn in een auto ongeluk en de grootouders voor de kinderen moeten zorgen.

Onderhond schreef:

Hoeveel Disney's en Pixars willen we ?

Dit is geen Disney óf een Pixar.

Nee, net daarom. Dit is Blue Sky, dus waarom zouden ze dezelfde weg als die twee opwillen ? Is het zoveel gevraagd om als studio een eigen imago te creëren ?

avatar van Hanzzé

Hanzzé

Supergieren met deze film, echt lachen!!

Lekker simpele en droge humor. En het verhaal is genoeg voor een genre zoals deze, het hoeft geen sterk verhaal zoals pulp fiction te hebben ofzo, dan ga je meer op het verhaal letten als op de uitermate goede humor!!

En Scrat spant natuurlijk weer de kroon echt het mooiste filmkarakter ooit !!

Onderhond schreef:

Als dat niet is wat ze willen, wel ja. Tenslotte weten ze dat de veiligste weg ook veel geld op levert. En daar gaat het altijd om.

Dat zal ook wel best, maar dan krijgen ze van mij gewoon de wind van voren. Al vraag ik me af wat je dan komt zoeken in een kunstzinnig medium.

Angrod_Pallanén

En terecht natuurlijk, maar Ice Age begon volgens mij wel met een ambachtelijke achtergrond.

avatar van newG

newG

animaties waren stukken beter dan de vorige, maar er zat toch te weinig "volwassen" homur in, te weinig lachen met echte films. (op dat geniale stukje van saving private rayan na dan )

Angrod_Pallanén

Hm, dat geniale stukje heb ik gemist.

avatar van The Oceanic Six

Ik ook schijnbaar, welk stukje bedoel je dan?

avatar van poekietje

poekietje

deze animatiefilm was goed.zeker beter dan de 1ste.

met meer verhaal en meer humor.ik heb met momenten goed kunnen lachen.vooral het einde was verrassend leuk.

avatar van IcU

IcU

Deze film is werkelijk waar pachtig gemaakt. Alles ziet er perfect uit, en je kan zien dat er veel aandacht en tijd in is gestoken. De humor was ouderwets leuk, en de stemmen zijn weer goed gedaan. Het verhaal was leuk, maar minder dan de eerste. Deel 1 blijft de leukste, maar deze mag er ook zeker wezen. 4*

avatar van Modar

Modar

Gisteren dan toch eindelijk gezien. Leuke film en vooral die eekhoorn. Sid is weer lekker achterlijk in deze film zoals we van hem gewend zijn. 4 sterren voor deze goede sequel.

avatar van MovieTess

MovieTess

Hele leuke film; misschien wel leuker dan het eerste deel! Beide delen zijn erg mooi gemaakt en met veel humor.

Ik heb heel veel gelachen bij deze film. Dit is echt een aanrader!

Ik geef 'm een 8.2