• 9.378.143 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

avatar van the spies

the spies

Lieve mensen,

Deze film moet je niet vergelijken met 'hedendaagse' horror films. Herwacht geen hoogstaande effecten een geweldig verhaal, of puik acteerwerk. Deze film is gemaakt volgens het eind jaren 70 begin jaren 80 splatter/slasher recept. Dat betekend dus veel bloot, veel bloed, veel bizar geweld en het speelt zich zoals veel van de films uit die tijd af in Europa.

Dat is dus waarschijnlijk ook de reden waarom Tarantino zijn naam eronder heeft gezet. Hij is een enorme fan van dat soort films. Hij heeft verder niets met de hele film te maken.

Ik heb hem gezien en vond hem te gek. Ik kan hem daarom ook iedere fan van dit genre aanbevelen!

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

the spies schreef:

zeker gekeken met zand in je ogen

dutchtuga

Hij vertelt alleen de waarheid. Een ware horrorliefhebber vind echt wel wat in Hostel om van te genieten. Het hedendaagse bios publiek kan zich beter bezighouden met remakes enzo.

avatar van carp

carp

Hé, ben gister naar de film Hostell geweest, wat een film..! Eerst even de gesprekjes bekeken op Moviemeter van andere filmliefhebbers en daarna met gemengde gevoelens de film gaan kijken......

Had er weinig verwachting van, maar na 45 min komt de film echt tot leven......Spanning wordt goed opgebouwd en inderdaad daarna kon het echte werk beginnen.... De bekende "fluit" muziek van Q.T. gaf de film extra sfeer....

Zal verder niets verklappen; ga de film zien en oordeel zelf..! Van mij krijgt deze een dikke 3-sterren..!

avatar van pjutter

pjutter

mmm??? als je hem goed vind, waarom dan toch maar 3 * ?

avatar van donroberto

donroberto

Het zou de site ten goed komen als er eens op een normale gezonde manier wordt weergegeven hoe een film werkelijk wordt ervaren.De goede recenties daargelaten.

Gezien het taalgebruik van sommigen kan ik me voorstellen dat ze de film dan ook niet begrijpen.

avatar van kakstoel

kakstoel

nou nou nou , ik vond het allemaal wel heel erg heftig , ik vond het een goed horror film was wel onder de indruk van alle bloederige scene , was effe slikken elke keer.Van mijn een 4.0****

avatar van tesoro

tesoro

Heb met verbazing gekeken naar de film voor mij een verrassing en voor mijn partner ook de film heeft mij vanaf de eerste minuut kunnen boeien

avatar van juztin

juztin

ik vond het ook wel een goede film.

in het begin is het een beetje eurotrip,american pie gehalte maar daarna was het toch wel redelijk.

niet een echte enge horror maarja,

avatar van Ersial

Ersial

pietjuh schreef:

Jij bent niet goed snik. Dit is echt een topfilm weer. Goede acteurs, mooi verhaal en zeer goed einde. En hoe kan je zonder paspoort reizen????? ZWART reizen slimmerik hoe anders???????

4* voor Quentin

Zeker weer zo'n Tarantino fan. Word hier zo moe van!

avatar van Roelatie

Roelatie

bah wat een kutfilm!

het duurt eeuwen voordat de film op gang komt en blijft maar spannend voor een kwartier :/. De film moet het echt hebben van de echte ziekelijke scenes en de naaktheid want er was totaal geen verhaal te ontdekken :S

Anderhalf uur in me leven die ik nooit meer terug krijg!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik snap toch niet dat zoveel mensen die suffe scenes als indrukwekkend hebben kunnen ervaren. Je zag bijna niets, het was heel weinig en wat je zag, zag er ongeloofelijk nep en goedkoop uit. :S

dutchtuga

Nep en goedkoop? Vond de effecten toch behoorlijk goed hoor.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zoals welke, waar die ene teen eraf werd geknipt, waarbij je zag dat het beeld versprong en er ineens een plastic voet ipv de echte zat waarbij ook ineens de tenen niet meer bewogen. Of bedoel je dat oog, die er gewoon duidelijk op het gezicht geplakt zat, alles was oppervlakkig, het puilde uit, ipv dat er ook maar een stukje ruimte de oogkas in liep. Of dat been dat eraf gezaagd werd (wat je overigens weer eens niet zag gebeurten) Dat hij er lag, met zijn been in een gat in de grond en een stukje "nepbeen"aan de knie geplakt met een zaag er doorheen. Ja zeer geweldig. voor de rest zag je al helemaal niets, het was allemaal suggestie.

dutchtuga

Hmm misschien dat jij je teveel concentreerde op die scenes. Bij mij kwamen ze geen moment belachelijk over (ok misschien dat oog dan), en ik heb al heel wat gore gezien.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Een lekkere, vieze, smerige horrorfilm. Idd geen slim verhaal, verrassende wendingen of spannend plot, maar wel veel ranzigheid en smerigheid. Wel een film waar je de humor van moet inzien en niet moet gaan kijken naar dingen die "niet" kloppen. Ik heb me prima vermaakt.

avatar van The_Game

The_Game

De eerste 45 min van de film was gewoon te saai voor woorden. Maargoed dat ik hem niet in de bioscoop gekeken heb dus. Daarna begint er wat ranzigheid te komen, maar nog steeds totaal geen spanning.

Het is dan ook een horror ipv thriller, dus zoveel spanning hoeft er niet in te zitten, maar ik miste het toch wel.

Verder zijn sommige scene's echt ranzig en dat maakt het wel weer lachen zoals dat hoort bij een horror. Een vriend van mij vond hem te ranzig en heeft het daarom ook niet afgekeken.

De film in zijn totaal boeide me alleen niet zo, daarom niet zo'n hoog cijfer.

avatar van Skuller

Skuller

Deze film moet je inderdaad NIET vergelijken met 'hedendaagse' horror films nee.

Inderdaad GEEN hoogstaande effecten een geweldig verhaal, of puik acteerwerk.

Deze Film viel mij echt een beetje tegen.

Je weet eigelijk al van te voren wie de boeven zijn.En wat er gaat gebeuren.

Ik had er veel meer van verwacht en er had ook meer in kunnen zitten.

De martelscenes vielen mij ook zwaar tegen: je ziet eigenlijk net niets....

En wat je ziet is erg donker en ziet er ook erg nep uit.

Aan de andere kant kan ik me wel vinden in de suggestie,die in mijn ogen gewekt word,dat er in deze wereld idd gekken rond lopen die er een berg geld voorover hebben om iemand gruwelijk te martelen,en dat dat in landen gebeurt,waar niemand gemist word,of het niemand een reet kan schelen.

Gebasseerd op feiten zeggen ze dan zo leuk erbij.

You can kill, torture and rape here but it comes at a price!

Hij krijgt een 3 van mij.

Skuller schreef:

Inderdaad GEEN hoogstaande effecten een geweldig verhaal, of puik acteerwerk.

Zijn hedendaagse horrorfilms dan zo goed? Integendeel. Ik heb erg weinig kwaliteit gezien, en zeer zeker erg weinig originaliteit. Dan is dit nog een verademing. Ik heb wel het idee dat het weer een beetje de goede kant op gaat met films als The Devils Rejects of Haute Tension. Laten we hopen dat er meer regisseurs zullen verschijnen met de kwaliteiten en liefde voor het genre als Rob Zombie en Alexander Aja.

avatar van D-ark

D-ark

SuperSideSwipe schreef:

Bij de opening credits kreeg je ook op een zwart scherm met duidelijke witte letters te zien: Created / Produced (of iets dergelijks) by Quinton Tarantino.

Ze zullen hem wel hebben omgekocht.

Nee hij vond die ongeloofijke slechte cabin fever van die gast geweldig Tarantino wat heeft hij

avatar van stephan73

stephan73

Vroeger vond ik het heerlijk om naar bot geweld en extreem bloederige films te kijken van regiseurs als Lucio Fulci en Rugero Deodato, maar dit is echt ontzettende bagger..

Het "verhaal" is zo stompzinnig en vergezocht (en niet te vergeten voorspelbaar) dat ik het echt niet meer (en jammer genoeg ook niet minder) kan geven dan een halve ster!

avatar van Vinco

Vinco

Deze film gaat uiteindelijk helemaal nergens over!

Hij begint al zo saai en vaag.

En ik vind dat er in de hele film erg amateuristische shots in zitten!

Ook het acteer werk was gewoon erg slecht!

1,5 ster

avatar van zombie

zombie

Pfff...nog slechter dan ik had verwacht! Wel leuk dat Takashi Miike nog even voorbij kwam als sadist of had iemand 'm al gespot? (Ik had geen zin om al die pagina's door te spitten).

1,5 ster (voor de fietstocht naar de bios)

avatar van AliD

AliD

Gewoon te mooi, ik bedoel dan te smerig. . Bloed, Bloed en nog eens Bloed. zeker ga kijken als je kan. de acteer werk was wel afentoe beetje slecht maar de rest was goed. ik denk de beste film die ik ooit heb gezien.

avatar van Type Negative

Type Negative

AliD schreef:

Ai...waarschijnlijk ook je eerste ofzo ?

avatar van pjutter

pjutter

ik ga hem vanavond in de bios kijken,

ben wel benieuwd,

ik verwacht er niet veel van, maar ja dan valt het alleen maar mee.

avatar van Moxomagic

Moxomagic

Cinematografisch slecht afgewerkt. Er wordt matig tot slecht geacteerd. De figuranten zijn werkelijk om te huilen en het verhaal is flinterdun. Toch blijft de film je tot het einde boeien en is het een absolute aanrader voor de liefhebbers van dit genre.

Wel jammer dat Tarantino zijn naam eronder heeft gezet, terwijl hij werkelijk niets met de film van doen heeft gehad.

avatar van IcU

IcU

Ik ben zeer positief verrast. Ok, op veel vlakken is de film slap, maar het idee achter de film is enorm ziek maar stiekem toch briljant. De manier waarop de film is uitgewerkt is matig, maar het sadisme wat er in deze film zit is enorm. Heel bruut en respectloos wordt er in deze film gewerkt, en dat is het grote plus punt van de film. Het aanloopje naar het gore gedeelte is lang, maar nu ook weer niet te lang. Het gaat in ieder geval niet vevelen en kijkt makelijk weg. Het begon meer op een puberale road movie te lijken. Opzich wel slim, want zo komt het sadisme en gore harder aan.

Over de special make up valt niet te klagen. Ik heb de film in twee delen moeten kijken, want dat stukje met het afknippen van het oog, en alle pus die er achter aan kwam werd me toen even te veel. Normaal heb ik daar totaal geen last van, maar deze keer werd ik eventjes misselijk. Maargoed, toen ik de film hervatten viel het eigenlijk wel mee.

De spanning was af en toe ver te zoeken. Dat vond ik eigenlijk niet heel erg. Het eerste half uur vond ik persoonlijk wel leuk om te zien, en het vloeide gemakkelijk over in horror. Wederom, ik vond dat leuk gedaan, en alle rottigheid die erna kwam was harder daardoor. Maar qua spanning valt de film mee. Mischien wel tegen. Er waren nauwlijks schrik effecten, en dat is jammer. Ook heb ik het idee dat er wat te makkenlijk is omgegaan met de clichés. De afgeraffelde ontsnapping, (die gast die over vingers uitglijd, waardoor hij niet het slachtoffer kan vermoorden en zich zelf dan kleiner zaagt) en nog een aantal andere kleine dingetjes maken de film net iets minder dan dat hij had kunnen zijn.

Al met al vond ik het een goede film, met hier en daar zwakheden die zeker niet hadden gehoeven. De film is zeker een aanrader, maar je moet er natuurlijk wel van houden. Ik geef 4* -en aan deze film, die zeker op zijn plaats zijn.

(Deze film heeft volgens mij alle kijkwijzer afbeeldingen. De voetjes, het spuitje, het spinnetje, het vuistje en het scheldende mannetje. Je zou bijna kunnen zeggen dat je racisme in de film hebt gemist, want dan was het compleet geweest...)

avatar van makker23

makker23

Ik heb de film vanavond gekeken en het is zoals eerder geschreven eind jaren 70 begin jaren 80 splatter/slasher recept.

Heerlijke zieke film

van mij een 4,5

avatar van vranque

vranque

Mee eens. Ik snap Tarentino wel dat hij de film promoot.

Dat is toch een latente wens van iedere filmmaker. Natuurlijk kan het beter (saw, etc) maar ik juich dit soort pogingen wel toe. Want de basis van elke film is toch het idee erachter. 2.5 sterren