• 9.375.897 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.542.760)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik vind deze film juist perfect aansluiten op het boek. Darabont voelt King erg goed aan, dat heeft hij al drie keer bewezen.

avatar van Film Pegasus

Het boek komt veel beter over omdat het sterker is in de sfeerbeschrijving en ook de gedachtengang van verschillende personages die beter uitgewerkt wordt. Ik heb in elk geval de film gezien omdat ik net door het boek er wel wat verwachtingen in had. Niet dat het King's beste boek is, maar een gelijkaardige film had toch mooi geweest. Shawshank redemption had ik met de film eerder gezien dan dat ik het boek had gelezen. Al vind ik daar het acteerwerk veel beter. Hanks heeft al sterker laten zien en acteert soms wat apatisch.

avatar van chevy93

chevy93

Thom1994 schreef:

De afgelopen tijd zie ik bij de 2 toppers van deze regisseur toch dat er veel discussies zijn tussen mensen met een beoordeling van 5* en mensen met een beoordeling van 0,5*. Ik zeg dit dus meer met betrekking tot de laatste dagen.

Het idee is goed, maar zoals je kan zien bij de stemmen is het 0,5-gehalte heel laag.

Het enige is dat de laagstemmende zich laten horen en de hoogstemmende daar weer op reageren.

De mensen die er tussenin zitten reageren hier meestal niet

De zwijgende meerderheid!

chevy93 schreef:

De mensen die er tussenin zitten reageren hier meestal niet

Ik snap het. Maar vaak zijn het de mensen met de lage beoordeling die een bericht plaatsen dat vervolgens leidt tot een eeuwige discussie

avatar van chevy93

chevy93

Tja.. niemand is bereid iets toe te geven . Wat leidt tot een eeuwige discussie. Dat is dan weer een nadeel van een internetforum.

Maar goed.. ander onderwerp: Deze film!

Kevin13

Een paar dagen geleden nog is uit de kast gehaald, de film verliest na een tijdje toch zijn kracht.

2.5* voor Michael Clarke Duncan.

avatar van Mattson

Mattson

Vanmorgen gezien en liet wel een degelijke indruk op me achter.

positief vond ik dat hoewel de film meer dan 3uur duurt het niet zolang "lijkt". Op zich is het geen film waar veel snelheid in zit, maar op een bepaalde manier zit er toch een vaart achter.

Het verhaal zelf vond ik piekfijn ineen zitten (dank u stephen king) maar ik vind dat Darabont net als in the Shawshank Redemption dit niet geweldig in beeld kan brengen.

Hij ramt naar mijn mening hetzelfde concept af als in het boek terwijl wanneer je iets verfilmd een extra dimensie moet kunnen geven aan het verhaal.

De film is goed en vermakelijk, maar daar stopt het ook en een nummer 150 positie lijkt me toch correcter dan nummer 4

Beste drama film, vind niet dat ik dat nog hoef uit te leggen als je hem hebt gezien.

Kevin13

Leg toch maar eens uit .

Kevin13 schreef:

2.5* voor Michael Clarke Duncan.

Heb je de film niet al te vaak gezien? Als je 20 keer dezelfde film bekijkt, begint hij toch slechter/saaier te worden

Kevin13

Heb The Green Mile nu voor de 2de keer volledig bekeken. Zegt genoeg?

• 19752 berichten

Is een film dan alleen maar steengoed als je hem na 100 keer nog even goed vindt? Zo kijk ik niet naar films. Als een film al 1 keer echt indruk op me achterlaat hoef ik deze niet perse tig keer te kijken. Houd hem graag in herinnering wat die de eerste keer met me deed.

Kevin13

Je snapt me niet. Volledig bekeken . Heb hem al talloze keren in men dvd speler gestoken maar altijd (buiten die 2 keren) afgezet.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Wat een geweldig figuur is die Billy The Kid toch of hoe die insane gozer ook noemt....

avatar van pikvlieg

pikvlieg

Los van het script, verhaal en cast, Film 3 keer bekeken: Rol van Hanks vindt ik tegenvallen, hij voelt bij mij aan als de vreemde eend in de bijt. Film wordt gedragen door de gevangenen, en hun verhalen naar de "deathrow" ,toe.

Ondanks het sterke verhaal en de uitstekende acteerprestaties vindt ik 4 of 5 sterren veel te veel. 3.5 lijkt mij voldoende

Kevin13 schreef:

Heb The Green Mile nu voor de 2de keer volledig bekeken. Zegt genoeg?

Ja, oké.

The Green Mile, wat een film! Ontzettend mooi gemaakt en ijzersterk geacteerd. Voor mij de meest triestige en ontroerende film die ik ooit gezien heb. Verdiend 5*

avatar van Kronos

Kronos

Een echt Stephen King verhaal. Met goede en spannende elementen dus, maar met ook een hoop over-sentimentele bagger. Daar komt voor de film nog bij dat die véél te langdradig is. Misschien had dit sterker geweest als kortfilm. Meer dan drie uren lang kan het mij in ieder geval niet boeien.

Op een vierde plaats in de top 250 hier. Dat zegt meer over het publiek dan over de film.

avatar van zidane01

zidane01

Kronos schreef:

De film wordt overal hoog gewaardeerd, op idmb nummer 96 met het zelfde cijfer als de nummer 72! De verschillen zijn in die hele lijst echter zo klein dat ie ook zo in de top 50 had kunnen staan. Wellicht zegt lage waardering dus meer over jou dan over ''het publiek''.

avatar van Kronos

Kronos

Top 50 is nog geen top 5.

Hier staat de film ongewoon hoog.

Maar ik val in herhaling.

avatar van icy

icy

prachtig drama

Thom1994

Mooie recensies schrijf je, icy

• 19752 berichten

Hoe kan ik mijn stemmen zo snel mogelijk bij elkaar krijgen?

Zielig om overal hetzelfde zinnetje neer te planten inderdaad. Heeft niemand wat aan.

avatar van jipt

jipt

Ik snap de hoge waardering voor deze film gewoon niet

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En nog veel meer mensen snappen jouw 2,0 gewoon niet.

avatar van Animosh

Animosh

Alsof beide waarderingen zo moeilijk te vatten zijn?

avatar van Film Pegasus

Toch geen kwestie van snappen, maar kwestie van smaak.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Animosh schreef:

Alsof beide waarderingen zo moeilijk te vatten zijn?

Voor mij niet. Het is inderdaad een kwestie van een smaakverschil en dat snapt iedereen. Maar proberen om daadwerkelijk te snappen waarom iemand iets wel of niet goed vind, kan voor veel mensen verdraaid lastig zijn. We zijn nu eenmaal niet allemaal Open Minded.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten