Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
flowstyle
Ik vind het vreemd dat deze film niet door iedereen gewaardeerd wordt. Ik vond het een hele mooie film die ik zeker zal onthouden voor de komende tientallen jaren en in dat geval krijgt de film van mij de volle 5 sterren.
Kronos
Een lage waardering voor deze film is nochtans niet zo moeilijk te begrijpen.
Zoals hier al eerder geschreven werd zijn de personages in het boek veel verder uitgewerkt. Dat mist de film. Anderzijds komt wel zowat elke gebeurtenis in het boek voorbij.
Resultaat: een hééééél lange film met vrij oppervlakkige personages en in het geheel relatief weinig diepgang.
film ster
Hele mooie film ik heb hem nu ongeveer 5 keer gezien en hij blijft mooi. 1 van mijn mooie films
Fonzie
Een van de weinige films die me echt in tranen brengt. Verhaal van King is top, heb het boek gelezen destijds en Darabont heeft de belangrijke dingen allemaal verwerkt in de film. Er is niets essentieels wat ik mis uit het boek.
De casting is ook werkelijk perfect. Vond Hanks prima op zijn plaats maar de meeste waardering heb ik voor de rollen van John Coffey en Percy. De film is lang, ik moet er echt voor gaan zitten, maar films als deze worden maar eens in de 10 jaar gemaakt. Steen- en steengoed!
Thom1994
Nou, welke film is er dan dit jaar gemaakt? Deze film is alweer van 10 jaar geleden
Das een goeie
geeft misschien ook aan hoeveel gebrek er is aan noemenswaardige films tegenwoordig.
decicco
Wat een meesterwerk!
De 1e echte film waar ik een traantje bij heb moeten laten.
De rol als John word zo goed gespeeld alles is zo echt deze film verdient zeker 5 sterren!
pmourik1
Een lage waardering voor deze film is nochtans niet zo moeilijk te begrijpen.
Met andere woorden, het boek is beter.. maar het is de bedoeling dat de film beoordeeld wordt en die is gewoonweg heel goed.. zeker meer dan 2.5, ik heb de HP boeken gelezen.. en tja de films zijn nu ook bagger naar mijn mening... dus die rate ik ook maar niet...
Das een goeie
Valt wel mee. Ik zal een aantal recente toppers opnoemen:
Moon, Inglorious bastards, Gran torino, Changeling, Up.. en ga zo maar door.
De filmwereld blijft het goed doen. Over 10 jaar zijn deze films ook allemaal klassiekers, net als the green mile.
Fonzie
Mwah haha, had het eigenlijk meer over films die me echt verslagen achterlaten zoals dus The Green Mile. En dat had ik niet echt met Inglorious Basterds of Up
Films die naar mijn mening meer indruk maakten uit het verleden zijn Schindler's List en Requiem For A Dream. Maar goed, dit is een beetje offtopic - sorry.
Een lage waardering voor deze film is nochtans niet zo moeilijk te begrijpen.
Vind sowieso een lage waardering erg moeilijk te begrijpen bij deze film want je moet toch wel een houten hart hebben, wil deze film je niet raken. Maar jij hebt het over het verschil tussen het boek en de film. Misschien moet je er vrede mee hebben dat doorgaans een boek altijd meer detail zal bevatten dan de film en je anders een doodsaaie film krijgt van 6 uur lang. Jij wil veel meer diepgang in de personages (die al gewoon prima was uitgewerkt in de film maar goed) en evengoed alle gebeurtenissen uit het boek erin. Nu is het laatste een feit en je vind de film al heeeeeeel lang (jouw woorden). Spreek je jezelf dan niet tegen?
Ik denk dat we blij mogen zijn dat Darabont aan het roer stond van deze productie en ervoor koos om het boek zo gedetailleerd uit te werken tot een film van 3(!) uur.
yeyo
En je moet toch wel een houten verstand hebben om dit een meesterwerk te vinden.
Kronos
Nee. Ik heb namelijk niet gezegd dat ik wil wat jij schrijft. Wat ik schreef was een korte analyse die de zwaktes van de film aantoont.
Doordat wel zowat alle gebeurtenissen in het boek verfilmd werden maar de personages relatief oppervlakkig uitgewerkt, krijg je een lange saaie film.
Als het thema doodstraf je aanspreekt kan je beter naar Dead Man Walking gaan kijken. En als je van films houdt waarin iemand straffe toeren uithaalt, The Matrix of zo.
judgepaddy
Ik vind sowieso dat de donkere settings en lugubere atmosferen, die in King boeken worden beschreven, in Darabont films worden gereduceert tot lieflijke sprookjes settings, en dit geldt IMO ook voor de personages.
Allemaal te braaf.
Met dat betreft vind ik The Mist, hoewel ook geen wereldfilm, wat beter.
Elineloves
Een film die 3 uur lang blijft ontroeren en boeien, is voor mij echt een top film. Klasse acteerprestaties van de hoofdrolspelers, elk personage in de film maakt indruk op je en je krijgt ook de kans om ze te leren kennen, wat de film in mijn ogen tot een hoog niveau tilt.
Zitten veel onvergetelijke scene's in, denk hierbij aan de 'mislukte' executie op de elektrische stoel.
Je gaat gaandeweg de film door een wirwar van emoties heen: humor, spanning, ontroering..
Prachtig, prachtig, prachtig........
Bélon
Allemaal te braaf.
Goed punt, het is allemaal wel erg sprookjesachtig daarom vind ik het ook wel een beetje een kinderfilm. Die overdreven "simpelheid" van die ter dood veroordeelde neger irriteerde me ook mateloos.
®Tc
Ik ken nochtans genoeg films met sprookjeselementen die niet in de smaak zullen vallen bij de gemiddelde 7 jarige. Nogal erg kort door de bocht jouw uitspraak.
Fonzie
Geeft niet, ik weet dat het van iemand komt die Robocop wél in zn top 10 aller tijden heeft staan
yeyo
En jij Terminator 2 op 1.. What's your point
moviemafketel
- 19752 berichten
Dit wordt toch weer weggehaald als off-topic jongens.
Iets hoeft niet meteen een meesterwerk te zijn om het een hoge waardering te geven toch. Wordt toch wel erg veel gestrooid met die term.
TGM is vooral een erg emotionele film en om in jullie woorden te blijven moet je haast een "houten hart" hebben om niet af en toe in te zien hoe mooi verhaal, beeld en muziek samengaan in deze film.
Kevin13
Eenmaal als ze je Top10 erbij halen yeyo zou ik diegene best negeren.
k94
helemaal met je 1ns geweldige film
Thom1994
Gebruik je een afkorting ( die in mijn ogen een beetje onzinnig is ) zeg je het nog fout. Nu staat er een-ns.
jordideboer
Het feit dat een meer dan drie uur durende film me niet heeft weten te vervelen zegt al een hele hoop, het is zeker wel 2 tot 4 jaar geleden dat ik de film voor het laatst heb gezien, maar toch zal ik hem niet vergeten, ga hem zeker ook nog een keer kijken (heb hem hier staan, maar die 3 uren zijn toch wel veel
Meesterwerk of niet, het is een goede film die veel mensen weet te boeien/ontroeren.
Hemelbewoner
vond deze erg indrukwekkend toen ik 11 was, stiekem opgebleven om af te kijken. ( dankzij het kut hart van nederland dat erdoor kwam op sbs-6).
Thom1994
Leuk om dat van dat "kut hart van nederland" er nog even bij te vermelden. Ik denk dat men echt geïnterreseerd is in de onderbreking die een aantal jaren geleden tussen "the green mile" kwam.
$mit$
een heel mooi verhaal, dat goed verfilmd. Speelt zich veelal af op de zelfde plek, maar ondanks dat is en blijft deze film boeiend
!
Curriculum
een emotionele en ontroerende film.
De hoofdpersonages zijn overtuigend en serieus.
John Coffey ziet er aanvankelijk uit of hij de grootste seriemoordenaar kan zijn. Maar terwijl hij van binnen een barmhartig persoon is die bovennatuurlijke gaven bevat
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption