• 9.374.710 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.542.590)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van TonyCamonte

TonyCamonte

Ik vond het een zeer mooie film en waardeer hem ook zeker.

Ik vond het alleen jammer dat het gewoon een ander verhaal was zonder de boven natuurlijke gaven.

avatar van miss-liss

miss-liss

Heb de film 1 keer gezien en daarna nooit meer. Niet dat ik hem zo slecht vond, want het is een super mooie film, (je moet hem ook echt 1 keer in je leven gezien hebben! ) maar een fijn gevoel heb ik er niet aan over gehouden.

avatar van revadebe

revadebe

Zeer goede film, alleen beetje jammer dat er wat bovennatuurlijke zaken in het verder geloofwaardige verhaal zijn gestopt. Maar misschien is dat ook juist wel een sterke kant van de film, omdat je dat niet verwacht. Hoe dan ook, *****

avatar van Tarkus

Tarkus

Fantastisch prachtige film is dit.

Een verhaal waar elke regisseur van droomt en dat grandioos is verfilmd.

Je zou eerst niet zeggen dat dit verhaal van de hand van Stephen King is, daar hij een meester is in het vertellen van griezel- en/of horrorverhalen.

Er zit natuurlijk in dit verhaal ook iets bovennatuurlijks, maar het is vooral het dramatische einde dat op je gevoel werkt.

De vertolkingen zijn stuk voor stuk prachtig en sereen, maar toch is de rol van Michael Clarke Duncan als John Coffey een van de indrukwekkendste die ik ooit heb gezien, en dat is niet alleen door zijn imposante verschijning, de man speelt hier de rol van zijn leven.

Deze film moet je gezien hebben, het is voor mij al de derde maal, en ook ik kan het nog steeds niet droog houden op het einde.

Klasseprent !!!

avatar van Qar

Qar

Nog niet eens zo lang geleden pas voor het eerst gezien, maar ik was toch meteen enorm onder de indruk.

Uiteraard een sterk verhaal, maar wat wil je dan ook anders als het van zo'n schrijver komt.

Heb hem ook pas 2x gezien, maar deze film heeft het ook niet nodig om veel vaker te bekijken. De eerste keer laat hij toch de beste en vooral meest indrukwekkende indruk achter.

Zeker 1 van mijn alltime favorites

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Fantastiche indrukwekkende film, waarin je in no-time wordt meegezogen. Daarnaast is het nog eens lastig drooghouden ook op verschillende momenten. Er is zeer sterk geacteerd in deze film. Ik heb deze film niet erg vaak gezien, maar misschien is dat wel omdat het je toch erg aangrijpt.

Minder dan 5* kan ik hier echt niet aan geven.

avatar van kb24

kb24

Michael Clarke Duncan speelt geweldiiiiiig! Super goede film.

avatar van DevilsKiss

DevilsKiss

Dit is 1 van de mooiste films die ik ooit heb gezien!

Heb hem zeker alwel 5x gezien.

De eerste keer was ik anderhalf uur aan het kijken en zat er helemaal in omdat ik dacht dat die bijna afgelopen was, nou niet dus, en ja hoor daar kwamen de tranen.

Echt een tranentrekker!

Zeker een aanrader voor mensen die heb nog niet hebben gezien!

Geweldig acteerwerk, Tom Hanks is zowiezo al een tot acteur!

En natuurlijk Micheal Clake Duncan ook!

Top film meer kan ik er niet over zeggen!

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

pfjhaa...heb deze ook al een paar keer gezien...hij blijft me raken

avatar van lakeonfire

lakeonfire

Tsjaaa, heb hem vandaag nog een keer gezien ..

Al heb ik um al 4 keer bekeken.. hij blijft goed!! Echt!.

De beste film tot nu toe.. krijg er nog steeds wel kippenvel van..!.

als ik nog vaker kon stemmen .. had ik dat allang gedaan..

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Prachtige film! In het begin dacht ik dat het niks werd, maar uiteindelijk was het echt mooi.

avatar van eses_26

eses_26

Een van de 2 films waarbij ik spontaan van moest huilen..wat een topfilm!

avatar van arnoam

arnoam

Mooie film maar zeker niet de allerbeste. Ik vind vooral jammer dat het naar een tijdje beetje onrealistisch word. Ben dol op fantasie films, maar bij deze voelde het gewoon niet goed.

avatar van Kronos

Kronos

Ach, nog best een goeie jeugdfilm.

avatar van yeyo

yeyo

Kronos schreef:

Ach, nog best een goeie jeugdfilm.

avatar van Guinness

Guinness

flowstyle schreef:

Ik vind het vreemd dat deze film niet door iedereen gewaardeerd wordt. Ik vond het een hele mooie film die ik zeker zal onthouden voor de komende tientallen jaren en in dat geval krijgt de film van mij de volle 5 sterren.

Waarschijnlijk omdat we allemaal een andere smaak hebben?

avatar van jipt

jipt

Nummer 4, wat een grap.

Maarja als je gevoelig bent voor dit soort films dan vind je hem wel leuk.

Echt een van de beste films die ik ooit van mijn leven heb gezien. Ik ben de tel kwijt van hoe vaak ik hem heb gezien, maar hij blijft indrukwekkend.

5,0

avatar van Fatti

Fatti

Tom Hanks is niet echt mijn favoriet maar ik vond het wel een hele mooie film.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik heb bijna een hekel aan Tom Hanks. Een prototype Hollywood acteur. Niks lijkt echt aan hem. Maar zie, er is een uitzondering. En dat is de rol die hij vertolkt in The Green Mile. Tezamen met de geweldige acteerprestatie van die grote reus maakt dit mede vanwege het prachtige verhaal een must see voor iedere filmliefhebber. Wederom een kunststukje van Darabont.

avatar van DevilsKiss

DevilsKiss

Dit is 1 van de mooiste films die ik ooit heb gezien!

Heb hem zeker alwel 5x gezien.

Echt een tranentrekker!

Zeker een aanrader voor mensen die hem nog niet hebben gezien!

Geweldig acteerwerk, Tom Hanks is zowiezo al een top acteur!

En natuurlijk Micheal Clake Duncan ook!

Top film meer kan ik er niet over zeggen!

avatar van Kruskovac

Kruskovac

Ik heb deze film 1 keer gezien ,en dat is meer dan genoeg,deze film is zwaar overschat.

Het onrealistische verpest ook de film vind ik.

avatar van j@ni_rose

j@ni_rose

Goede film die ik ook zeker waardeer.

Alleen vind ik het jammer dat er onrealistische aspecten in zijn verwerkt. Persoonlijk houd ik daar niet zo van. Maar dat kan bij iedereen anders liggen.

Het krijgt toch een 4* van mij, voor de geweldige acteerprestaties.

Een aanrader!

avatar van L93F

L93F

Eén van de mooiste/zieligste films die ik heb gezien. Hij klopt helemaal. Goeie cast, goed gespeeld.

avatar van huVILEub

huVILEub

arnoam schreef:

Komt misschien omdat hij niet echt begon als een fantasiefilm... ?

Joy4ever schreef:

En 'Saving Private Ryan' dan? Ik vind hem nog niet zo slecht... alleen 'The Davinci Code' en 'Angels and Demons'...

avatar van SolidKevin

SolidKevin

Geweldige film. Ik heb van elke minuut genoten.

avatar van Montorsi

Montorsi

The Green Mile, had hem tot vanavond nog nooit gezien. Lijkt misschien simpelweg onmogelijk, de film komt elk jaar wel op tv, maar het leek wel of er een vloek op rustte, er kwam altijd wel wat tussen. Met een gemiddelde van 4,28 mag je iets verwachtten, maar de film heeft me nooit aangesproken. Sterker nog, ik had nooit zin achter de film aan te gaan. De berichten over het sentimentele verhaal deden me nu niet gelijk opveren, en het leek vooraf al een typische conservatief drama.

Heb de DVD toch maar eens geleend. Hij ligt er alweer een tijdje, maar vond het toch wel eens tijd worden. En ja.. 4e plek in de top 250, ik zal wel iets missen. Ja of misschien niet, want het is echt hele veilige film waar je geheid een heel groot publiek mee bereikt. Ik vond het niks.

Echt een enorm typische boekverfilming, je merkt aan alles dat de film in hoofdstukken is geschreven en net zo is uitgewerkt. Opzich is het nog wel redelijk lang aardig om te volgen, maar eenmaal halverwege besef je dat je alleen nog maar vulling hebt gezien, en dat maakt het restant nogal een zit. Best een aardig verhaaltje, maar over de hele linie geweldig voorspelbaar. Halverwege weet je al welke weg dit gaat volgen, en het doet werkelijk niets om van dat padje af te gaan. Uiteraard is de arme neger onschuldig, vanzelfsprekend kunnen ze er niks aan veranderen, uiteraard wordt na Hanks en de muis de echte zieke nog geholpen, die wordt namelijk al binnen een halfuur aangekondigd. Film is zo enorm braaf en typisch dat je bij elk hintje al weet 'ja dat komt nog terug'.

Verder vanaf minuut 5 al een aangedikt sentimentele draak, maar omdat ik dat al wel van tevoren wist zal ik daar maar niet over uitwijden. Gewoon zo typisch dat blijkbaar alleen zo naar een tranentrekkende climax gewerkt moet worden dat het nog bijna normaal wordt. Het einde deed me gewoon helemaal niks. Sowieso werd ik niet warm of koud van de hele tragiek rondom de oh zo arme neger die zijn gestalte tegen heeft en door zijn goedheid in de problemen komt. Het ligt er allemaal zo waanzinnig dik op dat je dit zielig moet vinden dat het compleet averechts werkt.

Dit alles niet bepaald ondersteund door cinematografische vondsten. Vreselijk saai en conservatief in beeld gebracht, ook alweer als verwacht, maar daarmee niet minder vervelend. Die soundtrack ook..

Over het acteerwerk weinig te klagen, ben nooit kapot van Hanks, en ook hier niet, maar ik zal ook niet zeggen dat het slecht was. Net als de rest van de cast overigens, op Percy na die zo aangedikt 'slecht' was dat het oversloeg op de acteur en er zelf ook maar een kunstje tegenaan gooide.

1.5* voor een solide maar rete-saai en voorspelbaar verhaal, opgevuld met een hoop niks tot 3 uur, gefixeerd op een hoop meelij. Geen wonder dat dit me nooit aan heeft getrokken.

avatar van jipt

jipt

Je slaat de spijker op z'n kop

avatar van Kronos

Kronos

Eindelijk nog eens een kritische en onderbouwde reactie.

avatar van gukker

gukker

Geweldig verhaal vol met emotie. Prachtig camerawerk (Ze zoeken steeds nieuwe, bijzondere hoeken om uit te filmen). Ik verwachtte een zelfde gevangenisdrama als in de Shawshank Redemption maar The Green Mile is velen malen creatiever. De situaties zijn veel minder standaard dan in the Shawshank Redemption. Alles is met zeer veel zorg gefilmd. Ik vond het verhaal zeker niet saai, het kabbelt lekker voort en er komen steeds leuke gebeurtenissen in voor. Sommigen zullen dat zien als tijdsvulling maar ik zie het als een creatieve manier om het verhaal op te bouwen. Heel langzaam leren we de verschillende personages te kennen en langzaam maar zeker begon het verhaal meer vorm te krijgen. Een prachtige verhaal met een mooie boodschap naar de wereld toe.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten