Genre: Horror / Thriller
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Rupert Wainwright
Met onder meer: Tom Welling, Maggie Grace en Selma Blair
Plot The Fog
"Their PAST Has Come Back To HAUNT THEM"
Het verhaal vertelt van de vreemde mist die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht. Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje Antonio Bay gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan. Ook verschijnt er voor de kust een mistbank waaruit de geesten van in 1880 gestorven bemanning komen die wraak willen nemen op het stadje.
Nick Castle
Andy Wayne
Aunt Connie
Dan The Weatherman
wilmau
de meeste recensies zijn niet goed van deze film, zo ben ik begonnen met deze film.
maar ik vond het een hele goede film die je echt 100 minuten vermaakt.
dus als ik jullie was zou ik hem maar zien en kan je hem nog altijd afkraken
andy1980
heb het origineel niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen, maar vond deze film wel vermakelijk en heeft me geen seconde verveeld
DeDennis
Goeie film, zeker als die hamer 5 keer klopt is vet...
Had goeie twijfels toen ik dit las voor ik de film keek, maar meestal moet je het commentaar wat hier gepost wordt gewoon negeren, altijd negatief.
Behoorlijk slechte film met hopeloze acteurs vooral.
Het verhaal was in het origineel ook al niet bepaald briljant, maar buiten dat het een soort jeugdnostalgie is, wisten ze het daar tenminste nog redelijk mysterieus te houden zodat het wel spannend werd.
Dit liep na een best redelijke opbouw uit op een soort Scooby Doo verhaal.
Tarkus
Leuke horrorfilm, maar zeker geen grote klasse.
Het verhaal zit wel goed, maar komt nogal traag op gang. Naar het midden van de film toe gaat het alsmaar beter en beter, het verhaal wordt ook spannender en ook wat griezeliger.
Verrassend einde voor een doorsnee horrorfilm.
Maar meer dan 3,5 sterren is ie echt niet waard.
Halcyon
Matige horrorfilm met af en toe leuke special effects. Met momenten zit de spanning er goed in, maar op andere momenten is die dan weer helemaal zoek. De regie slaagt er aldus niet in een solide lijn doorheen de hele film te weven. Leuk om eens gezien te hebben, maar zeker niet meer dan dat. Al een geluk dat Selma Blair erin meespeelt, altijd leuk om naar te kijken
kArIzMa_TuRk
zeer vermakelijke goeie horrorfilm.. goeie acteerprestaties van Tom en Maggie.. krijgt een verdiende 3* bij mij.
Disk
Toch een stuk beter dan ik had verwacht, bepaalde scenes vond ik erg indrukwekkend.
3 sterren.
FillumGek
Ik heb beide delen niet gezien. Welke moet ik kijken? Het origineel of deze?
maurice74
Je moet sowieso altijd eerst de originele versie bekijken. In dit geval zou ik het er ook maar bij laten.
Achilles
Nadat deze film op IMDB was afgeslacht, durfde ik hem eigenlijk niet te gaan kijken, maar ben toch blij dat ik het hebt gedaan.
Ok, de echte spanning heb ik geMIST, maar hij heeft me totaal niet verveeld. Niet teveel van verwachten en gewoon kijken, dan valt deze je niet tegen.
lucie1989
aaaah ik heb hem net gezien en het was echt een belachelijk slechte film! totaal geen spanning, slecht acteerwerk, flauwe grapjes die niet horen bij zo'n film etc.
film_kaza
Ik vond wel dat de film spanning had maar het duurde één uur voordat de mist er echt was en ik had een hekel aan dat domme blonde die in het water donderde. Ik wou dat ze daar dood ging, maar in plaats daarvan ging ze met de geesten mee Stom einde! Het was wel erg voorspelbaar wie er dood ging en wie niet. Hoef deze nooit meer te zien. Alleen die oude versie uit 1980.
2,5
Mac Hammer Fan
Ik vond de remake beter dan het origineel. Knappe sfeerschepping en goede vertolkingen. En het einde vond ik wel geslaagd. Enfin, ik heb de rillingen in de mist wel degelijk gevoeld.
Hij krijgt van mij een 4. (op 5)
Blijkbaar kun je op de Imdb rating toch niet altijd voortgaan. Ik heb al veel slechtere "horrorfilms" gezien, die toch een 4,5-5/10 kregen. De logica is beslist zoek.
Nieke
Domweg onnozel. Het einde is aan mij voorbijgegaan en ik geef er nog niet veel om ook niet. 2*
The Soldier
Wat een slechte film zeg. vond er niks engs aan de acteurs waren nog ook amateurs 0.5
Gang_Star
Vond het een zeer spannende, bloedige en fijne horrorfilm.
Er was geen moment waarvan ik dacht dat het een slechte film is. De film keek lekker makkelijk weg en verveelde me geen moment. Ik geef de film toch echt 4 sterren, omdat ik dit toch een van de betere horrorfilms van de laatste jaren vind
pompoen
Gewoon een gruwel tegenover het meesterlijke the fog van john carpenter.
Deze hier is meer voor gestoorde tieners ipv horrorfans.
0,5* Omdat 0 niet kan.
metaledje
ik vond hem eigelijk helemaal niet slecht, sommige stukjes waaronder het einde vond ik beter dan het origineel, alleen de muziek paste er soms niet bij, behalve Selma Blair hadden ze wel een andere cast mogen uitkiezen,maartoch best voor een 3tje.. 3*
pompoen
In the fog van john carpenter gaat het meer om zombies in de mist.
Hier gaat het om lollige spookjes.
Meer een film dus voor de jeugd, maar de echte horrorfans zullen zich hier vreselijk aan ergeren.
Pure verkrachting van de klassieker uit 1980.
De regiseur verdiend een jaar celstraf.
feanaro surion
Helemaal mee eens, en ze was best goed in haar rol ook nog..
En dan het script: het idee was best goed maar de uitwerking zo vaag dat het allemaal nogal mislukt is. Helaas. Wel interesante eindscène op het kerkhof maar deze film is het allemaal net niet...
x_Roxanne_x
Slechte film zeg! Zat echt geen mooi verhaal in en het sloeg echt nergens op!
Alleen de special effect waren wel mooi. heel knap dat die moeder van dat kind zo'n autocrash overleeft
x_Roxanne_x
maar ik vond het een hele goede film die je echt 100 minuten vermaakt.
dus als ik jullie was zou ik hem maar zien en kan je hem nog altijd afkraken
Ik weet niet welke film jij hebt zitten kijken maar bij ons ging na een tijdje de concentratie er wel van af. veelte langdradig man.
AmazingPP
Saaie, supervage film. Wel een originele remake, die totaal afwijkt van het origineel. Dat vond ik dan weer wel noemenswaardig. Welling speelt aardig, maar toch verwacht je steeds dat ie zijn superkrachten gaat gebruiken.... 2 *
fanaat
De slechtste thriller die ik ooit heb gezien. Ik heb hier geen moment, gegriezeld of gegruweld. Voor iedere horror/thriller fan een dikke vette afrader.
0,5
johnnie diepte
zeker een afrader en sommige dingen weren niet goed verklaard. Mijn pa had het orgineel gezien, en was zwaar teleurgesteld van deze remake. 1,5* omdat ik in een goede bui ben.
orbit
- 12092 berichten
Vooral de muziek die wordt gedraaid is de moeite, verder boutverfilming van John Carpenter's kleine meesterwerkje..

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy