• 9.377.126 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Rupert Wainwright

Met onder meer: Tom Welling, Maggie Grace en Selma Blair

Plot The Fog

"Their PAST Has Come Back To HAUNT THEM"

Het verhaal vertelt van de vreemde mist die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht. Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje Antonio Bay gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan. Ook verschijnt er voor de kust een mistbank waaruit de geesten van in 1880 gestorven bemanning komen die wraak willen nemen op het stadje.

Nick Castle

Aunt Connie

Dan The Weatherman

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Meh... Ik weet niet echt wat ik hier nu van moet vinden. De hele film lang was ik niet echt geïnteresseerd. Tijdens de film was ik aan mijn ontwerpen bezig en heb ik eigenlijk maar 2/3 van de film gevolgd in totaal. Ik weet niet wat het is, maar echt spannend is het voor mij niet. Misschien is het te voorspelbaar, of te grappig. Verschillende moordscenes kon ik niet echt serieus nemen. De film bevat echter wel redelijke animaties, en het einde is echt wel een climax. Als nu de hele film de sfeer had van het einde, dan was dit voor mij toch wel interessant. Maar nu komt het allemaal erg gespeeld over, en dat heeft niet eens te maken met het acteertalent (hoewel dat ook niet uitzonderlijk was).

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Toch wel een vrij zwakke remake van 'The Fog'.

Originele versie was toch wel véél beter.

avatar van uberjason

uberjason

De originele Fog was inderdaad sfeervoller en spannender. alleen al het muziekje dat erbij hoorde: simpel en doeltreffend.

maar deze remake was opzich niet zo heel erg om naar te kijken hoor, en er zat een frissere verhaallijn in die ik wel goed vond.

Ik ben ook best geschrokken van een aantal scenes, en de mist zelf was zeker op zee erg mooi gemaakt.

jammere is dat er voor een spookverhaal wel erg veel gore in zat, en er werd teveel geshowed wat men tegenwoordig met computer technieken kan doen.

waar ik me bij deze film het meeste aan stoorde waren de acteurs: ze waren te knap en jong, en namen daardoor het serieuze element compleet weg. vooral die 'grappige' collega visser van Paul Welding was zo ongeveer even storend als Busta Rhymes in Halloween 8. het pastte totaal niet in de film.

Verder is the fog wel een aardig niemendalletje voor een saaie avond wat op te leuken. persoonlijk kijk ik dan liever de originele Fog, maar een film maraton van remakes heeft ook wel weer wat.

wat zal ik vanavond kijken voor remakes?......

Psycho

Halloween

Texas chainsaw massacre

Hills have eyes

Amityville horror

House

the shining...ik kom de avond wel door....

avatar van ;)

;)

een verkrachting van het origineel ( the fog, 1980 ).

het acteren was zwak, de sfeer die rond het origineel zat is hier volledig weg, en totaal geen spanning.

en domme overdreven fouten: als je in een vriezer ( was duidelijk geen koeler ) lange tijd vast zit kom je er niet levend uit. de lucht bevriest en geeft een onderdruk zodat je longen dicht klappen. fout 2: na een frontale botsing met een voertuig en dan een berg af rollen vervolgens in zee terecht komen van een vrij hoge hoogte, nee dan loop je niet gewoon terug op je 2 benen.

deze film is gewoon saai en op momenten irritant.

avatar van misterwhite

misterwhite

Niet erg bijzonder.

Het oude deel boeide mij meer als dit maar toch vind ik het een redelijk zwak verhaal. Er zit een klein beetje spanning aan maar het einde is nogal begaaid.

2* voor de spanning.

avatar van charmed one

charmed one

ik vond dit een leuke film hij was wel spannend ik vind dat in deze remake meer verhaal zit dan de oude fog

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

In grote lijnen hetzelfde als in het origineel, maar het oogt allemaal goedkoper omdat het digitaal gemaakt is.

Niet al te goed dus.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

avatar van ;)

;)

wat ik ook een min punt vind is dat bij remakes meestal veel jongere acteurs mee spelen in de hoofdrollen.

in het origineel zijn het al wat oudere acteurs dit zorgt voor een meer geloofwaardig overkomen.

bij deze film is de volledige stad ingenomen door jonge lui en alles in deze film is gewoon opgeblazen en niet meer geloofwaardig.

avatar van maikel01

maikel01

MoviefreakRob schreef:

Van Frank Darabont!

Je hebt totaal gelijk! volgens de reactie van de mensen over de fog is het niet echt een goeie film , ik heb deze film niet gezien dus. Maar The Mist is zeker de moeite waart om te kijken mensen

avatar van Fixi88

Fixi88

Aardige horror film die het kijken wel waard is. Ik heb hem nu een aantal keer gezien en hij verveelt niet. Het verhaal is ook goed en niet afgezaagt. Verder is het acteerwerk ook in orde.

avatar van LinkVink

LinkVink

MoviefreakRob schreef:

Van Frank Darabont!

Grapjas, het zijn twee totaal verschillende films!

The Mist gaat over wezens!
The Fog gaat over geesten!

Laat je niet mistleiden door de titels!

Dat zijn twee verschillende dingen. Je moet gewoon kijken en dan zelf oordelen, voor diegene die eerst nog de meningen bekijken!

Mocht je het niet leuk vinden, dan kan je altijd nogmaals je EIGEN mening geven

The Myst is wel beter vind ik zelf!

avatar van people

people

Ik vond het begin van de film erg sfeervol, dat eilandje.. die stad.

Het was een erg geschikte locatie.

Ik vond het best een leuke film. Redelijk spannend, maar een erg flauw einde dat ik wat had voorspeld.

avatar van metterijks

metterijks

Wat een verschrikkelijk nageboorte van een remake. Nou ben ik zowieso geen fan van al die nieuwe versies van tegenwoordig, maar deze spant qua slechtheid voor mij de kroon. Wat een ongeinteresseerd, dom en gemakzuchtig gemaakt prutswerkje. 0,5.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

een film waarvan je eigenlijk niet veel van verwacht, maar dan toch verassend aardig is. Niks mis mee. Een vermakelijke film voor liefhebbers van het genre.

avatar van Pete_033

Pete_033

Weer een voorbeeld van een onnodige remake! Best grappig om te zien dat ze tegenwoordig met de huidige techniek, het vele geld en alle opgedane kennis in de tussenliggende jaren niet eens een remake kunnen maken die ook maar een beetje in de buurt komt van het origineel. Misschien dat dit ook komt door de huidige generatie acteurs en actrices?

avatar van 606

Snap de slechte commentaren niet echt.

Was gewoon lekker spannend en duister.

Goede locatie en acteurs waren ook niet zo slecht.

3,5 ster

avatar van LordHawHaw

LordHawHaw

hij was wel redelijk spannend en entertainend

maar het einde vond ik echt slecht, gewoon uit het niks eindigt die film

avatar van Sergio

Sergio

Nieuwe uitvoering van John Carpenter's oorspronkelijke versie uit 1980.

Carpenter is één van de producers van de film en vond het blijkbaar geen probleem een 'overbodige remake' van het origineel uit te brengen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een overbodige film, die bijna nergens spannend wordt. Ook de special effects zien er bij vlagen belabberd uit. En het acteerwerk is wel een van de meest trieste dingen aan deze film. 1,5 ster.

avatar van Phantasm

Phantasm

Geef mij ook het orgineel maar, dat straalde veel meer uit, en de muziek van de oorspronkelijke miste ik hierbij ook, dus een onnodige remake.

avatar van gh0stfan

gh0stfan

5 jaar geleden een x gezien thuis op de bank, kan me er niks meer van herinneren dus vanavond nog maar een kans geven!

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Een goeie 20-tal jaar geleden het origineel gezien en dit leek me toen wel spannend.

Misschien ligt het aan m'n leeftijd, maar deze vernieuwde versie vond ik zeker niet beter en wat spanning betreft, geen echte hoogvlieger.

Acteerprestaties zijn niet slecht, karakters wat oppervlakkig.

Een net voldoende 5/10

avatar van brujeria

brujeria

nee, het is geen goede film

nee, hij evenaart het orgineel niet

nee, hij zal de geschiedenis boek niet in gaan als klassieker

nee, het acteerwerk was vast niet top.

etc etc etc

maar is het dan maar meteen een slechte film?

Nou nee hoor.

Ik heb hem al 2 keer gezien en vond hem gewoon, ondanks alles, best wel leuk.

hij entertainde me en dat is volgens mij nog steeds wat een film primair behoort te doen.

bovendien word ik nogal moe van dat gezanik dat een remakle het orgineel verkracht/verpest/kapot maakt.

hoe slecht een remake ook is; het orgineel blijft gewoon bestaan hoor.

die kan je ook nog kijken.

de orginele DVD heeft niet eens krassen na een remake ofzo.

het orgineel is niet op magische wijze ineens ook slecht geworden.

het ene verpest het andere niet hoor.

die bullshit altijd

ruim voldoende = rapportcijfer 7 = 3,5 ster

avatar van killerfreak

killerfreak

nee, het is geen goede film

nee, hij evenaart het orgineel niet

nee, hij zal de geschiedenis boek niet in gaan als klassieker

nee, het acteerwerk was vast niet top.

etc etc etc

maar is het dan maar meteen een slechte film?

JA

Ok, het is niet de grootste bucht die ooit gemaakt is, maar toch... er zijn 1000 dingen die beter konden, zeker gezien de tijdsgeest en mogelijkheden die daarmee gepaard gaan. Bovendien moeten ze ook al geen verhaal meer verzinnen (want dat hebben ze al), dus waarom kunnen ze hier dan geen goede spannende of zelfs typische schrikhorrorfilmpje van maken? Ben zeker geen voorstander van dat laatste, maar wat ze er nu mee hebben gedaan is allesbehalve goed.

en nee, ik heb het origineel niet gezien

avatar van brujeria

brujeria

och, ik vond hem wel snoezig

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

een leuke enge film, maar het is soms een beetje nep & langdradig!

avatar van nightbreed

nightbreed

Nergens spannend en de karakters waren verschrikkelijk cliché.

avatar van dammit

dammit

Helaas gemiste kans, ze hadden met dit verhaal zoveel meer kunnen doen en ook hadden ze het wel wat enger mogen maken.

Eerlijk gezegt vond ik de film gewoon niet spannend(sommige stukjes wel).

Acteerwerk vond ik niet eens superslecht ofzo

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Prachtige fotografie en kleuren gedurende de eerste helft, helaas met acteurs die (met uitzondering van Selma Blair) totaal charismaloos zijn, en omdat de tweede helft saai, sfeerloos en zeer oneng is blijft er eigenlijk niets van over. Lang leve het origineel.