Genre: Horror / Thriller
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Rupert Wainwright
Met onder meer: Tom Welling, Maggie Grace en Selma Blair
Plot The Fog
"Their PAST Has Come Back To HAUNT THEM"
Het verhaal vertelt van de vreemde mist die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht. Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje Antonio Bay gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan. Ook verschijnt er voor de kust een mistbank waaruit de geesten van in 1880 gestorven bemanning komen die wraak willen nemen op het stadje.
Nick Castle
salvatore
- 1937 berichten
21 december in de bioscopen te zien. Leuk dat John Carpenter de film produceerd
as
Toch vind ik dat ze vanaf moeten blijven, puritein als ik ben
Carpenters versie is goed zoals ie is. Hou mijn hart vast.
mikey
Ach ja, als een remake mislukt (zoals vaker) dan is dat alleen nog positiever voor het origineel. Ik ken alleen stigmata van deze regisseur, die vond ik niet best.
jex
De zoveelste horror remake, van john carpenter ook nog! Al die (horror) remakes, strip en videogame verfilmingen en sequels, daar komt geen eind aan.
stan
Ja maar deze film ziet er tot nu toe wel goed uit
De trailer zag er heel cool uit
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
In Amerika PG-13 gekeurd. Echt eng kan het dus nooit worden...:(
Tja, wat zal ik zeggen. Aan de ene kant lijkt het erop dat ze de sfeer van Carpenter redelijk weten te dupliceren (maar waar is dan een remake goed voor), terwijl ik aan de andere kant de mist weer te digitaal vind.
Ik ben wel benieuwd, maar het zal zeker niet zo goed zijn als het origineel, maar hopelijk valt het niet te veel tegen. (zoals AOP13)
Pieter Montana
Na zo'n 1000 stemmen een score van 3.3 op IMDB
Zegt genoeg denk ik.
as
harry Knowles gaat ook flink tekeer op aint it cool:
Harry says THE FOG remake is excruciatingly awful!
FisherKing
Het leukst schijnt de reactie om je heen te zijn, mocht je dit willen bezoeken in de bios:
I saw this opening night and let me tell you. The first hour is so bad that at least a half dozen people got up and left. The lady behind me puked half way thru the movie as well (I think because the movie made her nauseous)
of
Last night i went to check out this film. Half an hour into the movie people started to get a little angry. Someone threw there can of coke at the screen, 2 guys infront of me started smoking a joint and screaming at the film. The audience was laughing at the film, not because it was funny but because it was stupid. This screening was in halifax nova scotia, (harry you were down here once for our atlantic film festival) people dont really react like this to films here. i cant say it was a waste of time though, i did enjoy watching the audiences reaction.
as
Tja dat een film zulke reacties op kan roepen: moet wel erg slecht zijn dan.
stan
ja inderdaad, een film vind ik niet heel snel slecht maar om de recenties de lezen zal de film wel niks worden
criticus_g
ik vond deze film en beetje aan de zwak kant. het was weer een van de standard verhalen, over geesten die wraak nemen omdat ze niet natuurlijk dood zijn gegaan. het is niet echt origineel en special effects zijn ook matig.
het enige wat me possitief op viel was dat ik Tom Welling voor de eeste keer heb gezien spelen in een speelfilm (dat is die acteur die de rol van superman vertolkt in 'smallville'')
Blenderdairy
Toevallig kwam ik ruim een week geleden in contact met de maker van de poster en sommige VFX van deze film, Alp Altiner.
Het werd een ware Hollywood soap. Wellicht leuk om te weten als achtergrondinformatie.
jex
Zo erg is de remake niet, ik denk dat alle John Carpenter fans een 1 hebben gestemd op het imdb.com zonder dat ze de film hebben gezien. Natuurlijk is de Carpenter versie beter maar deze film is best uit te kijken.
INCTRL
Als imdb hem slecht waardeerd moet het JUIST WEL een ontiegelijke coole film zijn.
bert&ernie
De film leek me ernstig goed, maar ik had er iets meer van verwacht... Het is toch nog wel het kijken waard.
henkula
De muziek van het radiostation was gelukkig wat beter, bij die Carpenter versie zou ik de radio uitgezet hebben.
Diederik58
Ik vond het origineel beter. Beter in de zin, hoe het verhaal in beeld is gebracht: gewoon enger. Maar dat is natuurlijk maar mijn beleving. Op een gegeven moment weet deze versie mij te boeien. Het is een aardig spookverhaal. Meer ook niet. De speciale effecten van tegenwoordig geven de film een extra accent. Ik vond het de moeite waard. Maar ik betwijfel of deze film mij zal bijblijven.
Thorak
Sinds wanneer is het IMDb die de waarderingen geeft dan?
Hier is het toch ook niet moviemeter die de waarderingen geeft maar wij??
Djinda
Zo slecht vond ik deze film niet hoor, leuke special effecten, goed acteerwerk en een leuk verhaal.
tukker1966
Valt bitter tegen...origineel uit 1980 vond ik een stuk beter. **sterren voor deze...***sterren voor de 1980 versie.
Oude versie is een stuk spannnender!

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy