• 9.383.419 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, John Goodman en Julianne Moore

Gesproken taal: Engels, Hebreeuws, Spaans en Duits

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot The Big Lebowski

"Times like these call for a Big Lebowski."

Jeffrey Lebowski, die bij voorkeur en doorgaans 'The Dude' genoemd wordt, krijgt bezoek van twee onbehouwen en niet al te snuggere mannen die hem hardhandig vragen waar 'het geld' is. Ze denken dat hij de miljonair is met diezelfde naam, en wiens jonge vrouw grote schulden heeft; ze urineren zelfs op zijn zeer geliefde tapijt! Hij besluit de miljonair Lebowski op te zoeken om geld te los te peuteren voor een nieuw tapijt, maar dat heeft vergaande gevolgen...

avatar van AC/DC

AC/DC

Geniale humor

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Alles wat ik hier heb gelezen over deze film dan moet ik de tegen stemmers gelijk geven, aardig niet meer dan dat, zitten een paar leuke dingen in maar ik zal de film nooit voor de 2de keer bekijken: 2.5

avatar van Chimpz

Chimpz

Blijft één van mijn favoriete films ooit. Het hele concept en de uitwerking van de personages, de oneliners, de humor. Alles is zo... schitterend. De film zakt een klein beetje in in het midden, en vooral de droomscènes vond ik altijd nogal jammer, maar verder gewoon superheerlijke film. YOU ARE ENTERING A WORLD OF PAIN! Oh yeah... well... that's just... like... your opinion, man...

Chimpz schreef:

Donny, shut the fuck up.

avatar van Bla

Bla

John Goodman.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Chimpz schreef:

oneliners,.................................................................................................................................

YOU ARE ENTERING A WORLD OF PAIN!

Net een T-Shirt van besteld.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Jan met de pet schreef:

maar ik zal de film nooit voor de 2de keer bekijken: 2.5

als je echt alles heb gelezen weet je ook dat hoe vaker je hem ziet hoe beter hij word!

avatar van Rizz

Rizz

Haha echt geniale film. Zonder enige voorkennis gezien in mn eentje en vond hem echt grappig en zaten hele goede stukken in. 3 uur later nogmaals met vrienden gezien, zie je opeens 3x meer dan eerst.

Ook leuk die bijrol van Flea (RHCP)

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Ooit jaren geleden (op VHS) geleend van (inmiddels ex-)collega die qua uiterlijk nogal lijkt op "The Dude".
Gisteravond voor de vierde keer gezien. Logeetjes wilden graag een actie-film met humor. Maar dat is helaas net een genre waar ik allergisch voor ben.
En wat zijn we dan blij dat we The Big Lebowski weer even van stal kunnen halen. Alle scenes lagen nog allemaal vers in het geheugen. Alleen hoe dat ook alweer zat met dat koffertje met geld was ik even vergeten.
De uitvaart van Donny is inmiddels mijn favoriete scene uit de film.
Voor de vierde keer goed voor hevige lachtstuipen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wordt iedere keer beter.

avatar van AC/DC

AC/DC

De scéne met 'Jesus' is echt geniaal.

Are you ready to be fucked man?

AC/DC schreef:

De scéne met 'Jesus' is echt geniaal.

Are you ready to be fucked man?

Nobody fucks with the Jesus!

avatar van jipt

jipt

sometimes you eat the bar, and sometimes the bar eats you

avatar van Timtim

Timtim

Wat een geweldige film blijft dit toch, zo geniaal, zo grappig. De personages worden zo goed neergezet.

Kan echter wel begrijpen waarom je deze film niet leuk zou vinden of niet zou begrijpen. Maar voor mij is dit echt topfilm. Der zouden meer van dit soort films moeten zijn.

avatar van SolidKevin

SolidKevin

De humor in deze film is echt meesterlijk .

Timtim schreef:

Ik niet

coldheaven schreef:

Ik niet

En stel nu dat ik zou zeggen dat dit soort humor mij totaal niet ligt?

coldheaven

Tja, dan zou er zich een bijzonder nare situatie voordoen.

Heb je hem al gezien dan?

michael1992

Euhm ja en dit soort humor ligt mij totaal niet.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Dat kan... dan moet je de film gewoon een lage rating geven. Niks mis mee.

michael1992

Ik wacht liever tot ik hem nog eens bekeken heb.

Zoals mijn leraar godsdienst zei:

Als je tien films één keer gezien hebt, heb je niets gezien.

Als je één film tien keer gezien hebt, heb je misschien iets gezien.

Ook al had hij het dan over kerken.

michael1992 schreef:

Ik wacht liever tot ik hem nog eens bekeken heb.

Zoals mijn leraar godsdienst zei:

Als je tien films één keer gezien hebt, heb je niets gezien.

Als je één film tien keer gezien hebt, heb je misschien iets gezien.

Ook al had hij het dan over kerken.

Of mss ook een filmliefhebber?

Mijn leerkracht godsdienst van vorig jaar was wel een filmliefhebber. Ik denk nog steeds dat die ergens op deze site rond dwaalt.

AGE-411 schreef:

Of mss ook een filmliefhebber?

Het zou wel eens best kunnen dat mijn leerkracht godsdienst films een vorm van ketterij vindt.

Zo"n type mens dus.

avatar van Maykel_vM

Maykel_vM

Een film met prachtige quotes. Leuk met een stel vrienden, maar in je ééntje net zo hard. Je bier smaakt er meteen beter van.

avatar van Rosicky

Rosicky

Echt een Coen-film. Heel apart gevoel voor humor, maar wel briljant!

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Maykel_vM schreef:

Hmmm, groot gelijk! Ik ga denk ik ook maar weer eens genieten van The Big Lebowski met een biertje erbij.

Denden 100 Piek schreef:

Je leeft nog

avatar van daan_1980

daan_1980

Deze film behoeft geen beoordeling of discussie meer: de meest briljante film ooit, welke nooit meer overtroffen zal worden. Niet over nadenken; gewoon beleven.

daan_1980 schreef:

Je bent 'naar mijn mening" vergeten.

avatar van Woutrr

Woutrr

Keek enorm uit naar deze film, maar ik had moeite om hem af te kijken..

Dit is niet mijn soort humor, 'k kan wel begrijpen dat hij goed scoort, maar ik vond er niet veel aan