The Descent (2005)
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot The Descent
"Scream your last breath."
Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Descent (MusicMeter)
Sarah Carter
Paul Carter
Jessica Carter
Crawler - Scar
Nemo_Kevin
Zo slecht die film, op het eind zit ze weer in die grot. amen! :S
0,5
flipsen
Dit was een geweldige film. 5 sterren.
De spanning bouwt goed op, terwijl de zes steeds dichter bij de grot komen en er in afdalen. Eenmaal daar wordt het allemaal erg claustrofobisch en bloedstollend spannend. Af en toe ben ik met ook echt het apelazerus geschrokken, zeer effectieve schrikmomenten.
Bij een aantal schrikmomenten was er niks aan de hand en dit leek in eerste instantie erg flauw. Als aan het eind van de film echter duidelijk wordt wat er allemaal eigenlijk is gebeurd, lijken die momenten juist erg goed geplaatst te zijn en goed in het plot te passen. Maar goed, ik moet hem nog even een keer zien en hier even wat beter op letten.
Erg leuke film.
Verder verbazen de verwarde reacties rond het verhaaltje hierboven mij. Was toch echt redelijk duidelijk allemaal. Waarschijnlijk iets te veel met de ogen dicht gezeten of zo ?
brambier
Tja uh ik hou wel van horror en drama en thrillers... en volgens mij is dit een goeie mix het plot is uiteindelijk heel duidelijk terwijl ook ik er tijdens de film mijn vooroordelen over had... maar uiteindelijk snapte ik het wel... maar goed een
k-sjanks
Dit vond ik toch wel echt een topper heb laatste tijden niet echt een echte horror gezien vond deze wel top......
razija
- 1994 stemmen
nou dat vond ik pas een goed horror film, echt een topper!
daarom 5.0
wijnie
De vrouwelijke variant van De Cave is het aankijken best wel waard, met zulke films moet je niet al te veel eisen stellen maar gewoon kijken krijgt van mij toch een dikke 3
Pandabanana
Wat een vreselijk slechte film! Totaal geen spanning, komt zo traag op gang. En hij is ook gewoon niet eng, dat terwijl ik een film snel eng vind..
Echt 1*
FilmFreakk
Die '' monsters'' leken echt precies hetzelfde van die uit de film Creep, ik moest er een beetje om lachen , voor de rest wat een bagger film zeg pfff..
happy viewer
Hoe bedoel je? ze is nooit uit de grot gekomen. Dat was gewoon een droom
De GeuS
Totale oninteressante middelmatigheid. Ik zie bij god niet in waarom dit gedrocht ineens boven de middelmaat van moderne horrorfilmpjes moet schieten; kleine 2*
queenie
men zei tegen mij dat het spannend zou zijn dus ik had hoge verwachtingen........helaas zijn die niet waar. Het was een leuke film, maar er had meer in kunnen zitten vond ik. Vooral het einde dat is hopelooos.......3* voor de moeite maar het wordt tijd dat er toch eens een goede horror komt met veel spanning erin
Rianneke_Dan
Ik had er zeker meer van verwacht vooral van de spanning en alles, het sfeertje is wel goed.
Wel jammer dat de spanning niet iets eerder kwam want toen het er eenmaal was, toen was de film ook zo afgelopen.
mikoz
Vandaag gezien in de Munt. Had toch weinig verwachtingen na het ontzettend slechte The Dark gezien te hebben , maar gelukkig was deze engelse horror toch wel van een hogere kwaliteit.
Film begint ok , lijkt een lange inleiding te worden met een stelletje wijfen maar gelukkig komt er snel een geweldige intro in. Het auto-ongeluk is erg schokkend en ook totaal onverwachts mede hierom erg sterk. Hierna volgen nog wat geweldige scenes zoals die in het ziekenhuis en het geweldige schrikmoment voor het raam !
Als het groepje eenmaal in de grot is blijft de film nog van een hoge kwaliteit. Wat er zich afspeelt in de groten blijft nog erg geheim en erg gaan wat brute scenes aan vooraf bijvoorbeeld met het been. Als de wezens eenmaal te voren komen daalt de kwaliteit toch wel wat de schrikmomenten blijven er nog wel alleen zie je ze al van mijlenver aankomen , ook word het verhaal wat cliche en is het allemaal wat te overdreven toch erg jammer.
Ook is het overspelverhaaltje en de persoonlijke gevoelens tegenover elkaar niet echt realistisch , als je vecht voor je leven ga je daar niet aan denken.
Einde was helaas ook wat minder.
Toch een erg vermakelijke film met veel mooie scenes die hierboven al genoemd zijn , ook de eindscene met de hand is erg mooi.
Anonymous
Een teleurstellende film. In het begin dacht ik dat ik naar een uitgebreide maandverbandreclame zat te kijken... Ik vroeg mij al af hoe lang het theekransje van de dames zou duren.
Het duurt natuurlijk niet lang voordat er daadwerkelijk bloed gaat vloeien. De film is op zich best apart geschoten. Zelf heb ik weinig shots gezien die een grot dusdanig in beeld brengen. Wat jammer is, is dat het overgrote deel van de ''horror'' scenes eerder vermakelijk overkomt, dan beangstigend.
Het eind was ook bedroevend. Elk voordeel heb z'n nadeel: het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat er een deel 2 uitkomt, gezien het eind
2,5*-en
wannas
Begin is aardig. Ik schrok alleen wel een beetje doordat de film eigenlijk met de deur in huis viel. Meteen in de eerste 5 minuten een dooie, dat voorspelt meestal niet veel goeds. Ook had ik vanaf het begin een idee dat het weer een ''ziekenhuisfilm'' zou worden. Gelukkig was dit niet zo. Er wordt een leuk stel meiden omschreven die het allemaal zeer goed kunnen vinden. nouja...
De rest is allemaal mooi in elkaar gezet. Al moet ik wel zeggen dat er heel wat wordt afgekreunt in deze film, waar ik me soms aan ergerde. Maar als ik dan bedenk dat ze best wel eens pijn geleden kunnen helpen weerhoud me dit er niet van om toch 4 sterren te geven.
Goede spanningsopbouw, mooie effecten. En natuurlijk voor de liefhebbers veel viezigheid. Gelukkig behoor ik ook 1 van de liefhebbers.
Maar soms vond ik het een beetje te veel van het goeie.
grtz wannas
(gelukkig was het niet zo'n standaard zombie film waarin iedereen die gebeten wordt ook zo een zombie wordt. Gewoon meteen pats boem dood, houd ik wel van
Th0mAs
de eerste helft van de film is goed, maar zodra de monsters in beeld komen daalt de spanning, maar nog steeds een goede film met veel schrikmomenten.
dirkh
Net als iemand al zei; een soort van overgang net als bij from dusk till dawn... ik vond dat goed aan de film.
ik heb hem samen met mijn broer gekeken... hij vertelde me dat het een horror was, ik zei het the descent is een thriller. na een half uur; zie je nou wel een thriller.
na een uur zegt mijn broer... ik zei het toch een horror!!
goede horror/thriller!!
=***1/2=
Andrego
Heb de film al meer dan een half jaar geleden gezien. Moet zeggen dat het een spannend stukje film is. Ook de film The Cave lijkt hier veel op.
Ghostdog1971
Deze Vette movie krijgt van mijn vijf sterren en waarom.........
Omdat deze me het kippevel over mijn hele lichaam verzorgde door de spanning in het donker en kleine ruimtes met die toffe vrouwen erin. En dan die monsters die ze de stuipen op het lijf jagen en zelfs de zwakke schakels weten uit te kiezen.
Voor wie de film gezien heeft snap wel wat ik bedoel.
Ghostdog
agent smith
wat een topper!
mooi die overgang van thriller naar horror, iets wat ik totaal niet verwachtte.
eindelijk weer eens een thriller/horror van de laatste jaren die echt vernieuwend is, en niet wordt verperst door lelijke computer effecten.
lekker claustrofobisch en geweldige schrikmomenten.
mooi ook hoe ze zonder muziek te gebruiken zoveel spanning weten te creëren.
Booker
Zeker een goeie film!
spannend en best goed geacteerd
alleen een van die meiden heeft wel echt een
zwaar irritante stem..
Verder is hij zeker de moeite waard om in de bios te kijken
ex-zero
Geen topper maar die openings scene in auto (ik verklap niks) was schrikken en erg amusant!
3,5
mikey
Niet bijzonder interessante film is ook niet bepaald origineel en kan amateuristisch overkomen. Toch af en toe effectief en erg naargeestig. 2.5
zwaar irritante stem..
Je bedoelt vast die zus van Karen Mulder?
darkcity
Deze film was claustrophobisch, had een donkere, enge sfeer, goed acteerwerk, ontzettend hoge spanningsfactor, fantastische schrikmomentenm, liters bloed, kortom de pefecte ingredienten voor de perfecte horrorfilm, en deze film is ook bijna perfect, heerlijk, absoluut mijn soort film ! 4.5 ster.

The Descent: Part 2
2009