• 9.378.500 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

avatar van Xjeetje

Xjeetje

Dit is een slap aftreksel van The Cave en die was al slecht

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Leuk staaltje schrikmomenten in een mooie setting met een hele meidengroep op avontuur!

Maat en ik zijn werkelijk een aantal keer hoog uit onze bioscoopstoel gevlogen. Met als hoogtepunt: het moment dat het wezen verschijnt in het groene beeld van de videocamera Na een tijdje zijn de schrikmomenten ongeveer te voorspellen maar dat doet niets af aan de lol die je aan de film hebt. En oooooooh wat is ie lekker goor!!

Heb op een gegeven moment helemaal in een deuk gelegen puur om het feit dat alles wel erg overdreven rood was.

Verder is de film mooi in beeld gebracht en speelt het in op je claustrofobisch gevoel, met prachtige donkere beelden en schaduw partijen...

3,5 sterren voor een low budget horror uit GB. Met meer kwaliteit dan de gemiddelde horror uit USA. Die besparen nl op bloed (iets met leeftijd grens 13 jaar)... en dat doet deze film lekker niet!!!!

Had trouwens meer het idee dat de wezens elk moment uit konden roepen "My Precious!!"

(Gezien in de Sneak 17-01-2006 Pathe Eindhoven)

SuperSideSwipe

Hoop stemmen al voor een film die ik vandaag in de sneak heb gezien.

Ik was in ieder geval zeer aangenaam verrast!!

Ik vond dit een uitmuntende horror film, die de trend van de afgelopen jaren met betere horrors voortzet.

Deze film was op momenten heerlijk goor, en de geheel onverwachte schrikmomenten (vooral in het begin) waren om te smullen!

Het einde vond ik ook aller aardigst. met het uitkomen van het overspel van haar vriendin met haar man, en de gevolgen daarvan.

Redelijk vlot, behoorlijk cool, mooi gemaakt, spannend en leuk.

Enige opmerking is, dat ik die wezens al eens een paar keer eerder ben tegengekomen. Dat beest van "Creep" leek er onder andere wel op, en ook die dingen in "The time machine" deden me onder andere eraan denken.

twijfel tussen een 3,5 en 4,0 ,.. voorlopig:

happy viewer

ik ben me de pleures geschroken. In het begin (ik heb de achterkant niet helemaal gelezen, dacht dat ze gewoon opgeloten kwamen te zitten in grot zonder water en voedsel)
dacht ik dit wordt niets maar naarmate het vorderde was het echt creepy. Je weet gewoon dat er iets mis is als je die oude haak zien waar dat touw doorheen wordt gedaan. dat ding is super oud dus moet er iemand eerder zijn geweest die of niet de grot een naam en bekendheid gaf of hij heeft het niet gehaald ik schrok me dood toen die beestjes in beeld kwamen die eerste keer met die camera. Een 4,5 omdat ik de helft van de tijd niet durfte te kijken en omdat ik alsnog bij mijn zusje in bed heb moet slapen. Zij was ook bang en drufte ook niet alleen te zijn.

avatar van IcU

IcU

happy viewer schreef:

ik heb de achterkant niet helemaal gelezen

Achterkant van wat?

SuperSideSwipe

Mijn cijfer is per ongeluk ook wegspoilerd door de administrators, (zij net iets te veel over de film per ongeluk).

Ieder geval na wat verdere overweging van deze HEERLIJK bloederige film toch van een:

3,5* verhoogd naar -> 4*

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

De film is al een tijdje uit in England...

Hij is hier dus ook al een tijdje op DVD en dus te koop op import bij zaken als rodisc.... (legaal)

Veel mensen zullen hem dus al illegaal hebben, aangezien het veel te lang duurt voordat de film hier uitkwam, waarmee de distributie zichzelf in de vingers snijdt (en piraterij de schuld geeft)

avatar van D3nnis

D3nnis

Deze film is idd vergelijkbaar met de cave. Beide toch zeker de moeite waard om te kijken. Al hoewel The Descent mij toch de voorkeur geeft.

1 van de betere horror / Thriller die ik de afgelopen tijd gezien heb.

Wat ik persoonlijk een beetje jammer vond, ik vond het vaak te donker, tuurlijk het was in een grot, maar toch. Je wilt als kijker het zo goed mogelijk zien.

De schrikmomenten vond ik prachtig, hoort gewoon bij dit soort type films.

IN het Kort:

1 van de betere horror / Thrillers van de afgelopen tijd. Zeker weten aan te raden voor de liefhebber van dit genre.

4 *

avatar van alex91

alex91

heeft ie geen officiele site? kan het nergens vinden

avatar van luuk1988

luuk1988

deze film moet ik wel echt gaan zien .. zou deze film de grotere bioscopen halen ? ondanks haar kleine budget en onbekende acteurs?

avatar van SilverGun

SilverGun

luuk1988 schreef:

Ja.

avatar van ikkie72

ikkie72

dit was echt een hele enge film ik zat de hele film stijf van de spanning mijn man zag het op mn gezicht en zei af en toe rustig ademhalen een 5 voor mij

IcU schreef:

Achterkant van wat?

achterkant van de dvdhoes

avatar van IcU

IcU

Waar heb je die gelezen dan? Volgens mij is de film nog niet eens in de bios (2 feb)...

avatar van Bones1138

Bones1138

JA! Eindelijk weer een degelijke horrorfilm! OK, alle clichés komen aan bod maar het is wel zo ontzettend creepy en intens verpakt....ik heb er het puntje van mijn stoel aan afgesleten. Ik denk dat ik toch maar niet ga biken in de mergelgrotten dit jaar... By the way... Kreeg niemand tegen het einde een sterk Carrie-gevoel? ik bedoel; slanke blonde labiele vrouw onder het bloed..en een hand die uit de grond komt!

Dikke 4!

avatar van Bones1138

Bones1138

SuperSideSwipe schreef:

Vergeet vooral de new age vampires in Blade 2 niet!

Bones1138 schreef:

Vergeet vooral de new age vampires in Blade 2 niet!

Ja en nou ik erover heb nagedacht ook Golem uit LOTR

avatar van ToNe

ToNe

of wat dacht je van Castle Freak.

avatar van DiDa

DiDa

De regisseur van Dog Soldiers zet zichzelf met het maken van The Descent op de kaart als top-horror regisseur. Of snijdt hij zichzelf nou eigenlijk in de vingers met The Descent?

The Descent opent met een scene die je meteen bij de strot grijpt. De film laat je daarna niet meer los.
De eerste drie kwartier van de film lijkt het of je naar een documentaire zit te kijken, zo realistisch en claustrofobisch is de film gefilmd. Echt heel goed. De spanning is te snijden en de onderlinge conflicten tussen de vrouwen lopen aardig op. Tot hiertoe is de film zeer beklemmend en eng.

Vervolgens kiest de regisseur ervoor om compleet over-the-top te gaan wanneer blijkt dat de vrouwen niet alleen zijn in de grot. Er leven wezens in de grot die de vrouwen op hun menukaart hebben staan. Vanaf het moment dat de wezens in het verhaal komen, slaat Neil Marshall een heel ander genre aan. De film wordt niet meer claustrofobisch en beklemmend, maar pure gore en toch wel standaardhorror. Vergelijk de genrewisseling met een film als From Dusk Till Dawn.

Niet iedereen zal de overschakeling naar een ander genre kunnen waarderen. Ikzelf had eigenlijk ook liever gehad dat Marshall de sfeer van de eerste drie kwartier had aangehouden.

Maar Marshall heeft hier een einde in petto dat zeker tot discussie zal leiden. Ik ga het niet verklappen, maar het einde zorgt ervoor dat je de film op een aantal verschillende manieren kunt interpreteren. Deze "dubbele bodem" maakt de film toch wel heel sterk.

The Descent is één van de beste horrorfilms ooit gemaakt. De film is supereng, claustrofobisch en komt realistisch over dmv de cameravoering en de onbekende acteurs. Misschien een beetje jammer dat de film na drie kwartier helemaal omslaat, maar ik heb het zelf niet echt vervelend gevonden. Er zullen mensen zijn die dat misschien wel vervelend vinden. Voor mij blijft The Descent een topper in zijn genre.........4 sterren

Let svp op spoilers.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

spanningsopbouw van de film bloofde veel goeds totdat
die wezentjes te voorschijn kwamen. Dat vond ik jammer!

IcU schreef:

klopt, maar er zijn meer manieren om aan een film te komen dat hoesje heb ik gewoon van het internet gehaalt en uitgeprint.

avatar van WB

WB

Wat was dit een vreselijk spannende film zeg! Claustrofobisch, grimmig en op sommige momenten achteruit deinzend van de schrik! De ultieme ingredienten voor een geweldige horrorfilm!

Vooral de onbekendheid, maar toch het goeie acteren deed de film ten goede!

Deze film is een must-see!

4,5 sterren

avatar van BS

BS

Nu hou ik over het algemeen niet zo van donkere films, zie liever alles gewoon helder.Maar de balans van donker en licht hebben ze hier aardig goed gedaan.Prima close-ups van allelei spannende momenten, lekker claustrofobisch op momenten en rederlijk spannend.

Aan de andere kant vind ik hem soms wat langdradig en ben ik soms ff de draad kwijt.

Mag de pret niet echt drukken, maar ik hou het op 3*

avatar van Stuurloos

Stuurloos

Veel schrikeffecten maken deze film erg spannend, al vond ik het af en toe een beetje verwarrend.

Ik geef ook 3*

avatar van Skuller

Skuller

Zeer spannend deze film,schrok me af en toe het apenzuur,en ik ben toch wel wat gewend.er word ook goed acteer werk afgeleverd.aanrader voor iedereen !

avatar van Jollie22

Jollie22

het begint saai... ofja saai viel wel mee... maar meisjesachtig...

en de film was in de grot ook beetje erg donker....

maar het laatste uur maakt het zeker goed

Ben me echt nog nooit zo erg rot geschrokken dit jaar

Goeie film

Vind het jammer dat ik hem niet in de bios heb gezien, want dan had je echt erg geschrokken met die geluidseffecten

4,5!!!

avatar van ex-zero

ex-zero

Vette film en zeer de moeite waard.

Heb hem al een tijdje op DVD en zag toevallig in de Veronica gids dat ie nog uit moet komen.

Goed acteerwerk en een vet einde.

En Juno is een lekkere meid!

4.5

is weer eens wat anders...leuk verhaal! Eind is wat minder...

avatar van kantoorpikkie

kantoorpikkie

Spannend, veel schrik momenten en zo nu en dan lekker ranzig.