• 9.378.163 stemmen

Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe en Reese Witherspoon

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 10 juni 1999

Plot Cruel Intentions

"In the game of seduction, there is only one rule: Never fall in love."

Kathryn sluit een weddenschap met haar stiefbroer Sebastian. Zij zegt dat het hem niet zal lukken om Annette (een maagd, die met seks wil wachten tot na het huwelijk) het bed in te krijgen. Als hij verliest krijgt Kathryn zijn Jaguar, als hij wint krijgt hij Kathryn.

Kathryn Merteuil

Dr. Regina Greenbaum

Bunny Caldwell

avatar van Rubyy

Rubyy

Weeet iemand hoe het liedje heet dat ze op het laatst laten horen als ze de kerk uitloopt en het dagboek in handen krijgt? Zo mooi liedje!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

The Verve - Bitter Sweet Symphony

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Super goede film met een goede cast, er Selma Blair is geweldig als ze 'onvervaren' kinderlijke puber wat soms erg grappig was.

Goed einde,en natuurlijk een mooie soundtrack en de film is niet voorspelbaar. 5 sterren

avatar van arne66

arne66

Deze film had twee richtingen uit kunnen gaan:

-Een flopfilm

-Een geweldige film (wat het dus uiteindelijk is geworden)

Het verhaal is namelijk zo ''over the top'' wat zonder de sterrencast niet zo goed zou hebben uitgepakt.

Kortom, de geweldige cast red het zeker ( maar dan ook heel goed) .

4,5 sterren

avatar van missl

missl

Heerlijke film!

Zeker een van mn favorieten (al veranderen die nogal vaak, maar goed)

Mooie plaatjes, mooie mensen en een goed verhaal wat heel goed overkwam door het spel van de acteurs.

Zeker 5 sterren.

[m]arieke

ik had verwacht dat dit zo'n typische tiener highschool film zou zijn, maar dat was het absoluut niet

De film heeft me geboeid van het begin tot het eind( ik geef to, dat kwam vooral door Ryan Philippe,,)

De cast vond ik het ook geweldig doen, vooral Ryan Philippe als oversekst pubertje

avatar van Roseicollis

Roseicollis

leuk verhaal

bijzonder leuke Sarah

kortom een goede 3 punter

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Leuke film met een goed verhaal en mooie muziek. Btw, wie wil er nou niet kijken naar een verleidelijke Sarah.

avatar van ekoc

ekoc

vind film erg mooi, maar krijg erg kippenvel :S

avatar van Theatertje

Theatertje

Deze film is zo goed als perfect. 4.5 sterren.

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Leuke film wat ik niet had verwacht vantevoren. Er zitten naar het einde toe steeds meer verassende wendingen in.

avatar van pass=fidelio

pass=fidelio

Gisteravond gekeken en ik moet zeggen dat ik me zeer goed heb vermaakt, de film is ook niet voorspelbaar en blijft de gehele tijd heel boeiend. Zelden ook een film gezien met constant dit soort erotische uitdagende scene's.

4,5 *

[m]arieke

heeft iemand een idee wanneer deze weer op tv komt?

avatar van maaikee

maaikee

echt een geweldige film, gisteren voor het eerst gezien. Selma Blai acteert super, als onervaren actrice. Ryan Phillipe is gewellllldig! en sarah-michelle-gellar heeft echt een rol die bij haar past. Op een paar kleine foutjes na, een geweldige film !

[m]arieke

weet iemand wanneer deze weer op tv komt??

avatar van BlueSword

BlueSword

kan je zo niet echt weten lijkt me, gewoon afwachten...

avatar van vinombrios

vinombrios

een prachtige film , vond het einde gewoon super met de intro van het muziek van zijn dood -.- . Het verdient zeker een 5

avatar van dr maikel

dr maikel

Een comedy met een goed verhaal.

Kijk dat zie je nou niet vaak. Normaal gaat een comedy tegenwoordig niet verder dan poep pies en neuken dus Cruel Intensions is een een van de beste uit zijn genre verder is Selma Blair natuurlijk geweldig in deze film.

avatar van Wezze

Wezze

Einde van de film, toen 'Bittersweet Symphony' ingezet werd, kippenvel gewoon..

Snap alleen niet wat Anette aan het eind in Sebastians auto deed..

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wezze schreef:

Einde van de film, toen 'Bittersweet Symphony' ingezet werd, kippenvel gewoon..

Echt wel! Wat een einde....pfff! Niet te geloven, het was bij mij ook een en al kippenvel!

avatar van niethie

niethie

Gisteren wist ik even niet welke film ik moest kijken, en besloot ik dees maar weer eens te kijken. En ik moet zeggen dat ik het al een buitengewoon vermakkelijk filmpje vond, vind hem nou zelfs nog een stukje vermakkelijker als eerst. Teneerste is de film op de eerst helft behoorlijk komische, om de vele sarcastische grappen van zowel gellar en phillipe heb ik echt een paar heer ontzettend dubbel gelegen. Het verhaal is inderdaad nou niet zo erg bijzonder, maar de vele komische scenes en de geweldige vertolkingen van de jonge cast maken het tot een bijzonder vermakkelijk geheel.
Het einde van de film sloot erg goed aan op de eerste helft de dood van phillipe, de ontmaskering van gellar en dat allemaal onder de begleiding van bittersweet symphony van the verve, echt prachtig. Verder zitten er nog een paar bijzonder lekkere scenetjes in de film, mensen die de film gezien hebben weten wat ik bedoel, en zien de actrices er stuk voor stuk lekker uit. Kortom een erg leuk maar vooral erg vermakkelijk filmpje die lekker wegkijkt als je eens niets te kijken heb.

Ps:Voor de mensen die veel kritiek hebben op de film, kijk deel 2 twee eens die is echt verschrikkelijk, dan zul je gelijk meer respect hebben voor deze

avatar van Ivo-I

Ivo-I

Ik denk niet dat ik het snel eens zou kunnen worden met wie dan ook die 1 van de delen van deze trilogie slecht vindt. Deze films vertolken toch eigenlijk ieders idolen. Wie zou niet net als Philippe alle meisjes op wat voor manier dan ook in bed willen kunnen krijgen? Ik vind het uiterst vermakelijk te zien hoe ze op de extreemste manieren elkaar kapot weten te krijgen (leedvermaak, wat zijn mensen eigenlijk toch ook slecht). Toch moet ik toegeven dat ik van 2 minder geniet dan van 1. Ookal vind ik dat de onschuldige duivel Sebatian daar heel goed gespeelt wordt.

avatar van niethie

niethie

Ivo-I schreef:

Ik vind deel twee maar een amaturistische prul en ook is het nog eens een pilot van een gecancelde serie, deel een was heel erg leuk ze hadden gewoon nooit een vervolg mogen maken.

avatar van Flimpje

Flimpje

I love this movie! Meesterlijke quotes, een lekker tragisch verhaal en goed acteerwerk. Deel 2 vond ik daarentegen zo afgrijselijk dat ik me niet eens heb gewaagd aan deel 3.

avatar van filmanalist

filmanalist

ik vond het een zeer goede film met een leuke verhaal een een goed acterende ryan phyllipe, en het einde was prachitg ik heb er echt van genoten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

niethie schreef:

Ik heb het tweede deel nog niet gezien, maar als ik alleen die hoes al zie weet ik met wat voor B film ik dan te maken krijg! Net zoals met Wild Things, het eerste deel is goed maar de rest moet branden in de hel.......

avatar van Werwolf

Werwolf

Prima film!

Het begin is erg puberaal en flauw, maar langzaam kon ik de film toch wel waarderen. Ryan Phillippe zet zijn rol als gevoelloze vrouwenverslinder goed neer. Soms zo erg 'over de top' dat het erg humoristisch is.

Naarmate de film vordert, en Ryan Phillippe meer op de gevoelige toer gaat, wint de film kracht. Je krijgt toch symphatie voor zijn personage. En dan het briljante slotstuk van de film, dat uiteraard erg wordt versterkt door het geweldige nummer Bittersweet symphony van The Verve...

avatar van CousCousje

CousCousje

Blijft een Goeie film om te zien !!

keer op keer.

avatar van ADDICTED

ADDICTED

Topper !

tot In de details, geniaal.

Van begin tot eind BRILJANT.

Heerlijke film, met een geweldige slot.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

volgens mij wat toch der HALF broer en niet stief