• 9.374.720 stemmen

Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe en Reese Witherspoon

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 10 juni 1999

Plot Cruel Intentions

"In the game of seduction, there is only one rule: Never fall in love."

Kathryn sluit een weddenschap met haar stiefbroer Sebastian. Zij zegt dat het hem niet zal lukken om Annette (een maagd, die met seks wil wachten tot na het huwelijk) het bed in te krijgen. Als hij verliest krijgt Kathryn zijn Jaguar, als hij wint krijgt hij Kathryn.

Kathryn Merteuil

Bunny Caldwell

avatar van xodix

xodix

MarkFish schreef:

Dat einde is zeer onbevredigend. Gewoon prutswerk. Verder geen moment indruk gemaakt, maar wel aardig op zich, tot dat kloteinde.

Het einde is juist het best van de film in mijn ogen. De helft van de film is ironisch en de andere helft drama. Zeer vermakelijke film, telkens als ik opnieuw kijk wordt de film beter. Nummer 1 in mijn top 10, opvallend want ik ben geen fan van het genre of de acteurs (ja oke, nu wel een beetje ). Het vervolg op deze film is bijna even goed, deel 3 echter is een stuk minder (andere regiseur). En dat het een remake van een remake van een remake is? Who cares? welke film is tegenwoordig nog echt orgineel? Het gaat mij om de uitwerking, dialogen en vooral sfeer/stijl (o.a muziek is erg belangrijk voor een goede film)

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

vond deze film bout

avatar van synesthesia

synesthesia

Laten we zeggen: ik had liever 97 minuten naar testbeeld of sneeuw gekeken, want dit was gewoon pure verknoeiing van geld. Het verhaal was dan wel.. 'anders' maar het sloeg gewoon nergens op, ik vond het gewoon verschrikkelijk. Sommige scènes waren vast grappig geweest als het een komedie was, maar daar was het véél te serieus voor. Zo 'glad' zoals het geacteerd was, het paste wel goed bij de rol, maar als je overal een spelletje in ziet...

Ik heb hem gezien tijdens een busreis, en ik heb behoorlijk wat 'what the f...' blikken uitgewisseld met het meisje naast me...

Het einde was natuurlijk de kers op de taart, dat heeft er echt voor gezorgd dat ik deze film en zijn vervolgen echt nóóit meer wil zien. Ok, het verraste me wel, het kwam uit het niets, en het sloeg ook nergens op. En het gebeurt zo vaak. 0 sterren, was het maar mogelijk. Dan maar een halve, maar het geel van de sterretjes is te mooi voor deze film...

avatar van jaspertje3

jaspertje3

haha kan 't nog negatiever?

grappig om je reactie te lezen

avatar van Quentin

Quentin

Wat een ellende, wat niet-geile pogingen tot geiligheid, slecht geacteerd ..... 1,5*

avatar van mister blonde

mister blonde

slechte film met goede muziek.

avatar van Mischa

Mischa

synesthesia schreef:

Laten we zeggen: ik had liever 97 minuten naar testbeeld of sneeuw gekeken

Dát wil ik je wel eens zien doen!

synesthesia schreef:

Deze film biedt op zo'n moment voldoende inspiratie, lijkt me. Salma blair was de reden dat ik hem uit kon zitten. 2

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Leek een suffe tienerfilm, maar het einde vond ik verrassend goed vergeleken de rest van de film. Bekende hoofdrolspelers die het toch goed hebben gedaan.

avatar van mabo

mabo

een onderhoudende film waarvan ik niet weet of ik het eind nou geniaal of slecht moet vinden!

mikey

onderhoudende films zijn vaak saai maar wel degelijk. Nooit slecht.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

in tegenstelling tot velen vind ik het een uiterst vermakelijke film. De film brengt ook nog eens op een subtiele manier verschillende taboes naar voren zoals homosexualiteit, druggebruik en sociale satus.

Dit alles verpakt in een sfeer waar ernstig in ge-mind-fucked wordt.

En een monsterlijke soundtrack!!!

mikey

Ik moet misschien niet meer zoveel reageren op anderen.

Yuppie_Scum schreef:

Maar.. Meen je dat nou? subtiel?

avatar van aMUSEd

aMUSEd

Leuke film, goede muziek. De koppen, die ze soms zo overdreven trekken, vind ik vooral leuk, terwijl het me bij de meeste films juist stoort

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Best wel een interessante film. Ik weet nog wel dat ik destijds ook wel een aangetrouwd stiefzusje wilde hebben.

avatar van My_Movies

My_Movies

Leuke film. Leuke scènes en erg goed in elkaar gezet. Had er weinig van te verwachten, maar hij was echt geweldig. De bedoelingen van Kathryn zijn af en toe een beetje vaag, maar na een paar keer kijken (moet je zeker doen) is het zo duidelijk en zo leuk dat hij alleen maar beter word. Echt geweldig en het eind is geweldig verzonnen. Mooi en goed.

Een 4,5

avatar van Mushroom

Mushroom

Zeer vermakelijke film,en Buffy acteert er ook aardig op los, had ik niet verwacht!!

Zeer aantrekkelijk in deze film mag i kwel zeggen haha, maargoed best een hele goede film, geef hem 3 puntjes!!

avatar van predator

predator

• 1949 stemmen

Verrassend goede film, waar ik niks van had verwacht. Ik dacht dat het een slappe remake van Dangerous Liaisons zou worden, maar een erg vermakelijke film, met een sterke rol van Buffy. Vooral die eindscene met dat muziekje van de Verve vond ik sterk gedaan.

avatar van predator

predator

• 1949 stemmen

Captain Pervert schreef:

En zeker zo eentje als Buffy.......

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Matige film.

Heb me wederom rot geërgerd aan dat 'hete aardappel accent' van Ryan Phillippe.

Hoogtepunt van de film was het einde, met die geweldige Verve-cover van Bittersweet Symphony!

Verder bracht deze film me weinig om warm of koud van te worden.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

TOp heb deze in de bios gezien en al meer dan 5 keer op dvd. 4,5* als het geen 5 wordt

avatar van Miss

Miss

1 woord... Geweldig!!!!!!!!!!!

avatar van jasmyn

jasmyn

Goede middag

Dit deel komt er vanavond niet op!

Maar Cruel intentions deel 2 !

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Goeie film ! Beste van de 3. Topfilm !!!

avatar van Jdc

Jdc

I LOVE IT , I LOVE IT.^O^

Ik vindt het echt een fantastische film en oooh god ...

Ryan Phillippe

Zeker een 4

avatar van Addicted*

Addicted*

Goede film, goede muziek & een goed einde.

Wat kan ik er nog meer over zeggen?

avatar van biersoft

biersoft

Geweldige film. Echt zeer vermakelijk. Alleen het einde vind ik echt jammer... 4*

avatar van HiLL

HiLL

aardige film, zeker niet zo heeeeeeeel goed...wel leuk....en lekker dat zeker

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ongetwijfeld de slechtste film die ik al gezien heb

Ryan Philippe en Sarah "Buffy"michelle Gellar speelden al een keer te samen in het vermakelijke "I know what you did last summer".Maar deze film is gewoon brol!!!Ziekelijke plot,zieke personages.Ik snap niet waarom er nog 2 vervolgen kwamen !!!!.Waarom tekende Reese Witherspoon voor deze film?Ze was zo goed bezig aan de zijde van Tobey Maguire(Spiderman) in "Pleasantville".Wat we krijgen is een ZIEK verhaal en ZIEKE personages en flauwe scenes.Toch blijf je kijken om misschien nog op het einde een spannende/mooie afloop te krijgen.Maar dat krijgen we ook niet..

avatar van AHWA

AHWA

Half sterretje omhoog naar 3,5.

You can put it anywhere

It still gets me.