Genre: Romantiek / Drama
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 10 juni 1999
Bekijk via Videoland
Plot Cruel Intentions
"In the game of seduction, there is only one rule: Never fall in love."
Kathryn sluit een weddenschap met haar stiefbroer Sebastian. Zij zegt dat het hem niet zal lukken om Annette (een maagd, die met seks wil wachten tot na het huwelijk) het bed in te krijgen. Als hij verliest krijgt Kathryn zijn Jaguar, als hij wint krijgt hij Kathryn.
- Trailer (YouTube)
- Les Liaisons Dangereuses (BoekMeter)
- Cruel Intentions (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Ronald Clifford
Dr. Regina Greenbaum
Bunny Caldwell
mikey
Ik ook naar 2.5. het begint wel leuk, maar het eindigt in een langdradig en saai moralistisch dramaatje.
maxcomthrilla
Leuke film, vooral Sarah Michelle Gellar speelt haar rol als bitch voortreffelijk. ( en ook geen happy end! ) + de muziek en het einde = oke, dus een 4*.
$@@$
Had een middelmatige film verwacht, maar hij heeft me zeer positief verbaast! Heel goed dat het meisje niet zelf achter de weddenschap komt, maar dat hij het zelf vertelt.
4,5 *
WhiteKitten
I LOVE IT , I LOVE IT.^O^
Ik vindt het echt een fantastische film en oooh god ...
Ryan Phillippe
Zeker een 4
Helemaal gelijk in hahaha =P Ik vond hem ook geweldig, en ook een mooi einde!
Regan_Robbie24
hele mooie film, met Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe uit I Know What You Did Last Summer, alleen een beetje gemeen en er zit heel erg veel sex in, maar verder goed, heel goed 5* voor het acteer en maakwerk!
ben onder de indruk!
Summer
Slap aftreksel van Dangerous Liaisons... bah!
Niet eens het woord aftreksel waardig... slecht en totaal niet vergelijkbaar met DL...
Sproetje
Leuke film, goed gespeeld door de acteurs, de film heeft me verrast had er namelijk niet zoveel van verwacht.
THE_CROW
Lekkere film die je eigenlijk altijd wel kan kijken. Hoef je niet voor in een bepaalde stemming te zijn ofzo. Leuke dialogen en Sarah Michelle Gellar leeft zich erg goed in haar rol in!
**** sterrekes
Regan_Robbie24
ik kan deze haast nergens op dvd vinden... weet iemand misschien waar ie wel is zonder creditcard te moeten hebben?
FloriZ-1988
Ik vind dit een leuke film met één van de gaafste eindtunes die ik ken (Bitter Sweet Symphony - The Verve). Het verhaal vind ik vermakelijk. De heerlijke Bitch Katryn, gespeeld door SMG. Het engeltje Annet, gespeeld door de Blond-and-blue-eyed Reese. De onuitstaanbare Sebastian, gespeeld door Ryan en de komische Cecile, gespeeld door talent Selma Blair. Ze is echt een ster op komisch gebied. Zien deze film.
jessis
Ja, ik vond hem ook goed.
De muziek is goed,en het verhaal is ook wel apart.
Rees Witherspoon is weer goed op dreef(en lekker)
jordybeukeboom
Apart dat deze film op Belgie 1 komt, ik zou hem eerder bij Veronica verwachten...
xenne

anyways; had nogal lage verwachtingen maar vond het wel een leuke film ... apart verhaal. het 2e deel begon wat saai te worden maar dan toch nog een leuk einde en dus 3 sterren
Ik geef een 0,5
Het is op zich nog wel een klein beetje vermakelijk, maar aan de andere kant is het zo'n clichematige, irritante film
- Sebastian wordt in 1 minuutje, als Annette hem voor de gek houdt, opeens verliefd op haar, terwijl er daarvoor helemaal geen aanwijzingen voor waren
- Annette is zo'n typisch Amerikaans clichegevalletje, te irritant om naar te kijken
- Het verhaal gaat natuurlijk helemaal nergens over
- Met als dieptepunt de aanrijding van held Sebastian die zijn liefje redt van de auto die je al 100 kilometer van tevoren zag aankomen (als kijker dan he)
- O nee, nog een erger dieptepunt: het totaal belachelijke gesprekje tussen Annette en Gellar in de wc
En dan zo'n prachtig liedje misbruiken voor het einde van deze film...
Op zich is de boodschap van de maker natuurlijk nog wel aardig (slechteriken kunnen ook tot inkeer komen), alhoewel al tig keer gebruikt en dus in deze film totaal irritant uitgewerkt
Qua vermaak zou ik hem 2 sterren kunnen geven, maar gezien het bovenstaande krijgt ie van mij echt niet meer dan 0,5
Jorick
Een aardige film met degelijke acteerprestaties.
Het verhaal is vermakelijk, maar aan de andere kant ook wel weer simpel en voorspelbaar.
Opzich kan ik me verplaatsen in de mening van Jordy, maar toch ben ik blijkbaar positiever over de film.
Pieter Montana
Ik geef een 0,5
- Het verhaal gaat natuurlijk helemaal nergens over
En dan zo'n prachtig liedje misbruiken voor het einde van deze film...

Ik heb hem al een paar maanden geleden gezien en het was zeker één van de slechtste films die ik ooit gezien heb!Raar dat hij hier nog boven de 3 sterren haalt??
Verhaal is afschuwelijk,ziek en slecht.Laat staan dat de acteurs en de dialogen goed uit de verf komen.
Waarom hij toch ineens verliefd wordt op Annete is mij ook een raadsel?
En het overgeforceerde sentimentele einde zie je inderdaad al van 100 km ver aankomen
0.5* dus.
Phoenix
Vond de spelletjes die werden gespeeld erg, heel erg vermakelijk om te zien. Mede door al het moois dat rondloopt loopt deze film gewoon erg lekker. Helaas blijft het verder allemaal nogal braaf, van mij had het allemaal nog iets geflipter gemogen. Het einde is gewoon ronduit kut, jammer dat verreweg het coolste personage zo tot haar einde komt.
Phoenix
Waarom wordt iemand verliefd op iemand? Als iemand het antwoord weet op deze so-called plothole doe ik spontaan 2* van de score af. Wat een belachelijke manier om een film neer te sabelen zeg.
jordybeukeboom
Het gaat om het feit dat Sebastian totaal geen gevoelens van verliefdheid richting Annette laat zien voor dat bewuste autoritje. Met dat zwemmen is hij bijvoorbeeld geirriteerd over haar gedrag. En dan laat ze hem 1 keer (1 keer!!!) lachen tijdens dat autoritje, en legt ze haar hand op de zijne en dan is hij ineens verliefd. "Ze maakt me aan het lachen" zegt hij tegen zijn zus. Dat is toch achterlijk. Had er dan als filmmakers nog een beetje moeite voor gedaan om het geloofwaardig over te laten komen. Lees: een minuutje of 5 waarin je Sebastian en Annette met elkaar ziet praten, glimlachen en flirten.
Dat blijft achterwege en dan komt die verliefdheid dus voor de kijker wel heel erg out of the blue
Phoenix
Okay, maar da's heel wat anders dan de vraag "waarom wordt hij in godsnaam verliefd op haar".
Ik kon trouwens wel degelijk zien dat Sebastian een beetje met zichzelf liep te kloten nadat zijn toneelspel weinig uitwerking leek te hebben op Annette. Ik denk dan ook dat vanaf het moment dat ze uit gaan, Sebastian al amper meer toneel speelt maar oprecht is.
Maar goed, heb verder geen zin om veel door te draven over deze doorsnee film.
Je hebt het cruciale woordje 'ineens' gemist in de post van Pieter Montana
jordybeukeboom
Maar goed, heb verder geen zin om veel door te draven over deze doorsnee film.
Het is mij dan ook een raadsel waarom de (hoogstwaarschijnlijk betaalde) filmuitzoeker van Belgie 1 deze film nou zo nodig wilde laten zien
JoeCabot
Vond het wel een goede film. Vermakelijk verhaal, goed acteerwerk, leuke muziek en toch wel wat zwarte humor die me aan 'Election' (ook een erg goede film met Reese) doet denken.
4****
Angrod_Pallanén
Cruel Intentions komt heel vaak op België, ze hebben gewoon niks anders om uit te zenden
Nubis
Goed acteerwerk?
Wat een kneus is die Ryan, zeg! Ik kende 'm eerst nog niet, maar nu ik hem heb zien spelen in deze film.. ken ik 'm toch wel aardig en dan daarna ook nog een stukje in de film 54.
Hij kan echt niet acteren gewoon.
Verder vond ik het een vaag verhaal, gaat nergens over.
Ik heb wel het eerste half uur ongeveer gemist, maar dat zal er verder bij deze film vast niet veel toe doen want het idee was wel duidelijk als je de tvgids leest (of op MovieMeter kijkt natuurlijk
Goed, wat zal ik eens geven..
Sommige humor stond me nog wel aan en ik vond het leuk om Reese te zien spelen.
Nou ja, 2.5*
LindaLicious
Ik wilde deze film al heel lang zien, en op het lange wachten werd ik beloond: eindelijk was hij eens op een normále tijd op tv! (alleen wel jammer dat de zender niet commerciëel was en er dus geen reclame tussendoor kwam, wat heel onhandig is als je naar de plee moet)
Anyhoo: behalve dat de film nu op een normale tijd was, was ie óók nog is beter en leuker dan ik had verwacht.Ik vind het juist leuk als al die karakters zo overdreven en herkenbaar zijn ^^..
En het verhaal herken ik aan een gedichtje dat veel meisjes op een bepaald profiel hebben staan.
ik wil het wel hier neerzetten, maar misschien is dat te spoilerig.
En Ryan is geen kneus, Ryan is schattig, vooral als ie zielig kijkt!
En ik vind het altijd moeilijk om meteen te zeggen dat mensen niet kunnen acteren, want dat is gewoon bullshit. Ze kunnen natúúrlijk wel acteren, anders zouden ze toch niet zo succesvol zijn? je houdt gewoon niet van de acteerstijl, de film, of de persoon zelf. Net zoals ik beweer dat mariah Carey voor geen ene kilometer kan zingen, maar dat komt gewoon omdat ik het een enorme stomme koe vind. =___=
xenne
het is duidelijk dat je deze film maar niets vond, maar daarvoor hoef je die mening nog niet door te drukken voor heel belgie & nederland.
zelf vond ik de film geen hoogvlieger maar wel genietbaar, en de film krijgt hier toch ook een gemiddelde waardering van 3.16 , dus ik vind niet dat je de filmzoeker hier kritiek kan geven voor een slechte filmkeuze. volgende keer gewoon wegzappen is mijn goeie raad

Cruel Intentions 3
2004

Cruel Intentions 2
2000

In de ban van 'Saltburn'?: Ook deze vijf dramafilms zijn waarschijnlijk iets voor jou

Kongen av Bastøy
Drama, 2010