• 9.375.245 stemmen

Friday the 13th Part 2 (1981)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Vrijdag de 13e Deel 2 / Friday the 13th - Part II

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Amy Steel, John Furey en Kirsten Baker

Releasedatum: 25 maart 1982

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Friday the 13th Part 2

"The body count continues..."

Inmiddels 5 jaar later betrekt een groep studenten een zomerkamp vlak bij het beruchte Crystal Lake Camp voor een opleiding tot zomerkamp-begeleider. Op een avond gaat een gedeelte van de groep feesten in een lokale bierhal, de thuisblijvers daarentegen worden geconfronteerd met een onbekende maar uiterst gevaarlijke psychopaat.

avatar van duffman

duffman

horrorfriek schreef:

Het is ook een film van 1981. als je daarbij goorheid wil zien en gruwing kijk je maar the living dead of saw ofzo. Bij dit type horror moet jegeen goorheid verwachten! Het zijn klassiekers de sfeer enz is geweldig in deze film. een topper!

Dit is een slasher veel hakken, doden en gore is een kenmerk van dit genre.

avatar van Tippyke

Tippyke

Geen idee

• 1960 berichten

Zo slecht en daardoor meesterlijk!

Spoiler ook over deel 1
het enige wat ik kan verzinnen is dat het kind nooit gevonden is en dat daarom er een mogelijkheid was dat het griezeltje nog in leven was. Het bleek wel dat hij nog leefde want hij speelt een belangrijke rol in deze film.... eeeeuh

is zijn geest terug gegaan naar zijn lichaam ?

volgens mij moet je daar niet over nadenken. En is het niet zo dat Jason in één van de latere delen een buitenaards wezen blijkt te zijn?

mikey schreef:
Spoiler ook over deel 1

maar in het einde van deel 1 leeft hij toch ook ?

michael myers schreef:

maar in het einde van deel 1 leeft hij toch ook ?

Volgens mij blijkt dat een droom te zijn.

psycholamp schreef:

Volgens mij blijkt dat een droom te zijn.

ja da kan dat is ook op het einde bij deel 3.

mikey

In dit deel wordt ook gezegd: maar als hij nooit gevonden is, misschien leeft hij nog wel en is hij op zoek naar zijn moeder, zo zielig. Dat was in die bar

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

even een vraagje...

Zie je hier Jason Weer in ?:D

Horror-Maniac schreef:

even een vraagje...

Zie je hier Jason Weer in ?:D

Ja, maar nog wel zonder ijshockey-masker.

avatar van Fabianth

Fabianth

Wel een beetje jammer dat je zo'n normaal mensenoog door de zak over zn hoofd heen zag.

avatar van cales77

cales77

Zoo slecht, en zovol voorspellendheden......maar daar gaan we deze heerlijke zaterdagavond film natuurlijk niet op akraken...

gewoon 1.5 sterretjes

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Als je van horrors houd vind je dit zekjer een topper. In mijn ogen niet zo goed, maar wel vermakelijk. Enorm veel cliches, voorspelbaarheid en niks is origineel. Jammer. Maar toch een leuke film. 3 *

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

psycholamp schreef:

Ja, maar nog wel zonder ijshockey-masker.

Ahaha das minder he ... meestal zie je hem maar 3 of 4 seconden :D

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

deze nog niet gezien en wil ik ook niet zien, dit is het begin van jason , één of andere onverwoeste psychoppaat yeah right en een hele lange saaie serie

de eerste film vond ik goed omdat het een aanneembaar script is, een psychotische moeder die het recht in eigen handen neemt , wat ook spannend en onverwacht was. Het stelt mij dan ook teleur dat ze een remake van friday the 13th gaan maken zonder mss voorhees , maar wel over een degoutante vent met een hockeymasker

avatar van Max en Joep

Max en Joep

een degoutante vent

toe maar!

Friday the 13 th schreef:
maar wel over een degoutante vent met een hockeymasker
Pas in de derde!

avatar van Max en Joep

Max en Joep

oh ja, in de tweede heeft hij een zak over zijn kop, hahahahaha.

avatar van martinovitch

martinovitch

deze vind ik een super toffe film heb hem pas op dvd gekocht !

zeer goed gefilm best wel momenten waarbij je verschiet en lekker smerige moorden

voor mij 4.5 *

avatar van cales77

cales77

nah smaken verschillen hoor....maar hier 4.5 ster voor geven....:(:(:(

avatar van niethie

niethie

Mijn eerste stem in 2008 gaat naar ze film.

Je moet er natuurlijk wel van houden maar als je dat doet zijn de friday the 13th filmpje uiterst vermakelijk, vind dit deel samen met de 1e en de 4e de beste uit de reeks.

De film is erg spannend en sfeervol en in tegnstelling tot al de delen die hierna kwamen nog redelijk reaalistisch daarnaast zit er ook nog een lekkere vaart in de film die ervoor zorgt dat je je de gehele speelduur geen minuut verveelt. 3,5 sterren

michael myers schreef:

ja da kan dat is ook op het einde bij deel 3.

het enige wat ik niet snap is hoe is jason nou zo lelijk als kind, waarom is hij zo sterk en waarom overleefd hij zo veel jaren in het bos?

Joetje schreef:

Dit was een vrij vlot deel, bovendien veel tieners en veel bloed. Alleen jammer dat Jason hier nog een beetje een slappeling is.

da is juist mooi inplaats van dat overdreven gedoe dan is het echt een jaren 80 sfeertje in een oud bos!!!!!

michael myers

niet om op te dringen maar krijg ik nog antwoorx psycolamp ?

of je weet het zelf niet maar laat het even weten

michael myers schreef:

niet om op te dringen maar krijg ik nog antwoorx psycolamp ?

of je weet het zelf niet maar laat het even weten

Ik denk dat je daar maar niet te veel aan moet denken. Maar als er wel een antwoord op bestaat, dan staat dat iig. ergens op deze site.

Daar kun je ook lezen dat er een remake aan zit te komen.

avatar van martinovitch

martinovitch

Amai tof een remake van Friday the 13th.

psycholamp schreef:

Daar kun je ook lezen dat er een remake aan zit te komen.

van de vervolgen is alles nu duidelijk bedankt

maar ik weet nog steeds niet hoe jason zo komt

was hij al vanaf zijn geboorte zo sterk en lelijk ?

trouwens bij jason takes manhatten was hij gewoon een jongetje met haar en zo maar dat neageer ik

(van die remake wist ik al)

avatar van horrorjp

horrorjp

van de vervolgen is alles nu duidelijk bedankt

maar ik weet nog steeds niet hoe jason zo komt

was hij al vanaf zijn geboorte zo sterk en lelijk ?

(van die remake wist ik al)

Jason is verdronken en als demon terug gekomen. Maar waarom hij zo lelijk is vraag het aan Steve Miner. Sean S. Cunningham(maker van deel 1) wou trouwens helemaal niet dat jason een demon werd. En volgens mij zie je in dit deel ook dat er een dood dier lig, een hond ofzo. Dus dieren staat vast op zijn menu

new jerseykleine stadmass murdermeerkamperenrolstoelvillaindarknessvictimsadismezomerkampkrankzinnigheidpsychopaathorrorblood splatterbossenmoordslaughterbloedvergietenstalkingmysterious manseriemoordenaardead bodyb filmonthoofdingsexual violenceslasherchainsawzomerlijktienerbloedbadreeks moordenwreedheidmaniacstabbingragezwemmenmasked manspeardoodcar trouble mutilationdisfigured faceman in wheelchairpsycho killerboyfriend girlfriend relationshipbody count crime spreebrisbanemutilated body jaren 80butcheryslashing murder spreestabbed to deathcreepy houseslit throat supernatural horrorpsychotronic filmterror independent filmbloodsuspenseteenagercharacters murdered one by oneviolencemasked killerteen horrorslasher killerslasher murderercult classicserial murdermysterious villaindeeply disturbed personslow motion sceneinsane murdererinsane manstabbed in the headinsane personteen slasherslasher horrorkilled with a hammerhorror iconpsychopathic killerpsychotic killersadistic murdererslasher to death