Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 2 november 1990
Bekijk via Netflix
Plot Goodfellas
"Three decades of life in the mafia."
Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.
James Conway
Frenchy
Billy Batts
Morris Kessler
Ess-86
Heb hem net weer gezien. Blijft een briljante film. De eerste keer dat ik hem zag had ik hem wel wat anders verwacht, maar nu ik hem vaker heb gezien ga ik hem steeds beter vinden. Vind het einde een beetje jammer, maarja zo gaat dat nu eenmaal. Wat ik wel een grappig stukje vind, dat als Henry Hill (nog als jochie) bij z'n moeder voor de deur staat en z'n pak laat zien. Haar reactie: You look like a gangster.. Precies wat hij wilde horen eigenlijk.. Deze film gaat mij waarschijnlijk nooit vervelen.
Phil Leotardo
Inderdaad dat is best ironisch. In The Sopranos ook heel vaak schelden op de "mulignans"
donnie B.
Zeer goed geacteerd wordt er in deze film ook door Christopher Serrone, hij speelt de jonge Henry Hill. Ik vroeg me af in welke films hij nog meer gespeeld heeft dus checkte even op IMDB.
Echter bleek dit zijn enige rol te zijn. Hij werkt al jaren als ober, tegenwoordig in New York.
Mark86
Typische film die je de eerste keer goed vind, 2e keer beter en 3e keer super. Hij word eigenlijk oneindig beter
Een van de mooiste scenes vind ik dat ze bij Tommy's moeder thuis gaan eten, terwijl Billy Batts in de achterbak ligt. Tommy die dan dat mes leent en met dat verhaal van een hert en een hoef komt, dat schilderij... prachtig
Ik vind vooral opvallend, hoe Tommy's moeder (Catherina Scorcese) daar acteert,zeer realistisch! t lijkt haast alsof ze niet acteert.
twg
yeah..... but without the beard its him!
hahahaha.........
Eindelijk verkrijgbaar op dvd in een knappe 2 disc editie. Geweldige gangsterfilm, om nooit genoeg van te krijgen.
Asmahan
Wilde deze film al lang zien, mede door de lovende kritieken. Is me niet tegengevallen, al was het me allemaal iets te lang.
Heb ontzettend veel plezier gehad om kleine details. Op een gegeven moment kon ik precies voorspellen hoe een personage ging reageren, dat maakte het extra grappig. De vette, ordinaire lach van Henry vond ik geweldig. Ik deed meteen met 'm mee. En een extra compliment voor de moeder van de regisseur. Toprol!
crown_secure
Monsterlijk goede film!! Dikke 5 voor diegenen die van dit soort films houden. Goed acteer werk wordt beloond. Aanrader!
Vito Corleone
Dat is eigenlijk ook het trieste van die hele mafia- en misdaadwereld. Zodra ze aan je kunnen verdienen dan heb je vrienden. Maar als je iets fout doet of teveel weet dan leggen ze je zo om. Echte vriendschap bestaat dus niet
Dan heb jij nog niet veel mafiafilms gezien denk ik. Denk je dat het om vriendschap gaat? Als mensen zich in de mafia gaan mengen, dan weten ze de regels van te voren. Als je dan iets verneukt, dan weet je dat je er aan bent. Vaak is het een van je beste vrienden die je vermoord. Net als Jimmy burke bij Henry zou doen.
Phil Leotardo
Jimmy Conway bedoel je?
Inderdaad zijn gewoon bepaalde regels die de mafia opgesteld heeft en als je je daar niet aan houd of tevaak overtreed dan ga je bij de vissen slapen (he sleeps with the fishes)
Zie je in Goodfellas, Casino, Donnie Brasco en in de serie The Sopranos.
Tony Montanja
Dit vind ik dus echt een geweldige film! Van begin tot het einde is het een zeer vermakende film. Een perfecte combinatie van het gangsterleven, veel humor, veel realisme en de acteurs zijn ook niet mis. Joey Pesci, Robert deNiro en Ray Liotta spelen naar mijn mening zeer goed. Het mooiste aan deze film vind ik dat het verhaal heel erg mooi is en langzaam verder wordt opgebouwd.
Vito Corleone
Weet je waar ik laatst over nadacht.....ik moet toegeven dat het bij mij ook wel zo is.....Dat je na het kijken van deze film een wannabe gangster wordt. Hahaha!
Jimmy Conway bedoel je?
Zie je in Goodfellas, Casino, Donnie Brasco en in de serie The Sopranos.
Oh ja sorry Phil, maar in het boek: "Wiseguy" (Life in a mafia family) daar heet hij zo (Jimmy Burke dus) en als je nagaat dat het boek gebasseerd is op echte feiten....dan is het toch Burke
Tony Montanja
Tis ook zo'n meeslepend verhaal en die lui verdienen zo veel geld dan denk je inderdaad: "Dat wil ik ook"!!
Tony Montanja
Dikke onnozele Ito! Wat jij reageert zegt hij toch, jij mag wel eens leren om wat beter te lezen voordat je hier reacties plaatst.
Tony Montanja
Alle mensen die de maffia interessant vinden kunnen het boek De maffiazoon of in het engels For the sins of my father huren of kopen....Dat vind je vast een geweldig boek als je je erg in de maffia interesseert. Echt een meeslepend verhaal! echt een aanrader!
Tony Montanja
En jij mag wel eens even rustig aan doen.
Sorry hoor, maar ik kan me wat boos maken als mensen dingen zeggen die nergens op slaan
Goodfella_90
Gelukkig doe jij dat nooit.
*kuch* jij over oscars bij the godfather *kuch*
Voor dit soort off-topic discussies is de chat. Nu weer over de film graag.
The One Ring
Ook opvallend is hoe ironisch het einde eigenlijk is. Henry Hill overleeft het wel en als dank van zijn verraad beloond de politie hem door hem niet op te sluiten en hem naar een veilige plek te brengen. Hiermee wordt hij eigenlijk nog harder gestrafd aangezien hij nou zijn lieve gangsterleventje vaarwel moest zeggen. In de gevangenis kon hij nog gewoon lol trappen zoals we gezien hebben. Een betere straf had hij eigenlijk niet kunnen krijgen. Mooi einde dus.
U-96
- 2081 stemmen
Lijkt me vervelend als ze weer vrij worden gelaten. Dan ben je voorbereidend lijk zou ik denken.
Lusu
ze worden niet vrijgelaten, Jimmy Conway(Robert de Niro) en Paul Cicero(Paul Sorvino) zijn overleden in de gevangenis, en henry was niet de enige getuige, hij was er 1 van de 20.
Lusu
trouwens, phil leotardo, jimmy conway is de neppe naam, hij heet eigenlijk james 'jimmy' burke
FillumGek
Echt een zeeeeer goeie film! Ben er helemaal verliefd op:) Zeer goed acteerwerk, goeie scenes en humor...Briljant!

Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond op televisie

Snel op Netflix: 'Goodfellas' met Robert De Niro en Ray Liotta binnenkort te streamen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption
Drama, 1994