• 9.379.563 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: GoodFellas

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Robert De Niro, Ray Liotta en Joe Pesci

IMDb beoordeling: 8,7 (1.375.999)

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Goodfellas

"Three decades of life in the mafia."

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Dan merkt hij dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

James Conway

Morris Kessler

avatar van Deek

Deek

Aidan schreef:

Zoek niet verder als je van dit genre houdt want je bent thuis gekomen.The top of the mountain is yours,shake my hand and park that ass in a chair.Dit is tot op heden mijn favoriete mafia film samen met Casino en 'The Godfather'-trilogie...Van begin tot einde gewoon subliem en zo onderhoudend dat je vergeet dat je liefje aan je zit te frommelen...Iemand die deze film afdoet als zwak is gewoon zijn brein verloren bij de laatste verhuis of is misschien blijven hangen in de laatste prozac pil...Dit is een topfilm van de zuiverste soort...Ray Liotta prachtig als Henry maar vooral ook Joe Pesci en De Niro zetten gewoon iedereen in hun onderbroek.Ook de kleinere rollen zijn prachtig vertolkt door 'A' acteurs...Overtuigende film...een must en iemand die beweert te houden van het genre en deze film niet heeft gezien heeft een enorm GAT in zijn cultuur...shame on you...

Wat een niets zeggende tekst...

Gewoon een goede film bedoel je?

avatar van wezen

wezen

sorry, mischien ben ik mn brein wel verloren maar ik kan deze film alleen maar omschrijven als zeer matig...het kabbelt maar een beetje voort zonder dat er nu echt iets gebeurd. De film is niet aangrijpend ofzo.. hij is ook veel te lang. ik snap sowieso niet waarom mensen het mafia genre nu zo geweldig vinden..ik vind een film als usual suspect wel ok maar de godfather en the last don en ook deze film boeien voor geen meter..

avatar van t_v_b

t_v_b

wezen schreef:

Dit forum is om te Discussiëren over een film, in dit geval goodfellas.

Het gaat hier om een mafiafilm, zo te merken interesseren mafia films jou niet.

Maar waarom ga jij nu vragen waarom mensen het genre mafia zo geweldig vinden??

Ik bedoel post hier of je een film goed of slecht vind en leg uit waarom i.p.v. een stukje tekst te verzinnen om aan andere te vragen waarom ze in hemelsnaam mafia films leuk vinden. Ieder zijn genre

Ik ga jou toch ook niet vragen waarom jij bijv. Sneeuwwitje en de zeven dwergen zo leuk vind.

Ik neem het je niet kwadelijk dat Goodfellas jou niet vermaakt.

Maar het komt bij mij over alsof iedereen die van mafia films houden geen verstand van films heeft.

avatar van Barrie

Barrie

Goeie film!

als die niet in de collectie zit... zoek dan maar een andere hobby!

avatar van West

West

Lang geleden gezien en toen heel enthousiast. Net gezien en nu gaat 'ie toch van 4,5 naar 4*. Het verhaal kent lange tijd weinig echte diepgang: pas op het laatst gebeurt er veel.

Het wiseguye wereldje wordt wel prachtig in beeld gebracht en in het laatste uur kunnen met name Joe Pesci en Robert de Niro helemaal los. Ray Liotta is ook goed.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

West schreef:

Ray Liotta is ook goed.

Die lach van Liotta in de "Do you think I'm a clown?"-scene is en blijft gewoon geweldig...

avatar van albertje

albertje

Jimmy Two Times!!

I'm gonna get the paper, the paper. .

Clueless Dork

I'm gonna go get the paper, get the paper.

Dat was um toch?

Zou kunnen. .

Clueless Dork

Eigenlijk heb ik wel zin om de film weer te zien. Krijg ik altijd wanneer ik die quotes lees. Straks er maar weer voor zitten.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

ja, goodfellas is toch een film die je wel weer wil kijken, hoewel het tweede gedeelte van de film naar mijn mening een stuk minder is dan het eerste

avatar van TheDon250

TheDon250

Een hele goede gangster-film!!!

Alleen jammer van dat langdradige eind!!

avatar van J.S.

J.S.

Langdradig?

Duurde toch niet zo lang?

avatar van Jorick

Jorick

Het einde is inderdaad een beetje langdradig, maar toch zijn de film en de acteerprestaties uitmuntend!

avatar van TheOne

TheOne

Joe Pesci is zeer goed als een maffialid en zet veel betere prestaties neer als een schurk. Hetzelfde deed hij ook in Casino met Rober De Niro.

avatar van Jorick

Jorick

Joe Pesci acteerde inderdaad superieur en heeft hiervoor terecht een oscar gewonnen

avatar van sebas83

sebas83

ik vind dat casino toch een beter vehaal heeft, al is deze ook goed qua acteer werk

avatar van gotti

Einde duur inderdaad te lang.

avatar van Arriaga

Arriaga

Fantastische film met een ijzersterk verhaal.

De opbouw van de film maakt diepe indruk: als kijker word je eigenlijk tegelijkertijd met Karen aan de wereld van Henry geïntroduceerd. Het geeft gelijk een breed beeld van de maffiawereld zoals die in deze film wordt gepresenteerd.

Prachtige beelden in o.a. die club zoals eerder beschreven (camera in de rug en doorlopen maar) en af en toe flink rauwe beelden maken van deze film een echte topper.

Tot slot kan ik natuurlijk niet voorbijgaan aan de acteerprestaties, want die maken de film helemaal compleet. Liotta, De Niro en Pesci acteren in mijn ogen griezelig goed en zijn geknipt voor hun rollen.

Vijf sterren

avatar van Flipman

Flipman

Woe. Ik dacht dat ik niet van gangsterfilms hield! Hij is fantastisch mooi verteld en goed geacteerd. Mooie sfeer. Zaten ook een paar belachelijk lange shots in. Niet dat dat een nadeel is, maar ik verbaas me er dan vaak over dat, hoe vaak zo'n camera-operator de take ook over moet doen, het hem dan toch lukt! Een mooi voorbeeld is dat shot in het restaurant (was 't bij een bruiloft? Is me niet zo bijgebleven!).

Ook een bevredigend einde. Mooi gefilmd en gemonteerd ook, dat einde.

De enige gangsterfilms die ik net zo mooi of mooier vind dan Goodfellas zijn Donnie Brasco Road To Perdition.

avatar van Mr. M

Mr. M

Een regelrechte topfilm dit, kan niet anders zeggen dat ook deze maffia/gangsterfilm tot mijn favorieten behoort, echt zo'n film waar je echt in meegezogen word, en met geweldig acteerwerk. Super! 5 sterren

avatar van MoKi*

MoKi*

Een geweldige film echt één van de beste films die ik heb gezien prachtig hoe je ziet dat Ray Liotta opgroit tot een gangster en het acteerwerk van Joe Pesci was helemaal toppie de scene dat Ray liotta voor het eerst naar rechtbank moet en dat daarna iedereen hem feliciteerd is geweldig voor de rest zitten er natuurlijk nog meer prachtige scenes in en naast Scarface en Heat een geweldige film 5 sterren voor deze topper !!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Moki, dat is nou woordpoepen. En er bestaan leestekens zoals punten en komma's om te zorgen dat wij als lezer niet compleet ondergescheten worden.

avatar van MoKi*

MoKi*

ik ben ook maar allochtoon

Clueless Dork

Dan is het te begrijpen.

avatar van fabbyke

fabbyke

topper!! deze film verdient een plaatsje in mn top tien

Joe Pesci rules!!!

avatar van Pacino88

Pacino88

Echt samen met The Godfather en Scarface de beste gangsterfilm.Robert de Niro en Joe Pesci stelen de show en de film zit vol scherpe humor en keihard geweld.Marty wilde de film zoveel mogelijk op het echte maffialeven laten lijken,en daar hiel de echte Henry Hill dus een handje aan mee.Sinds een paar maanden heb ik de SE,bij een docu zeggen ze ook dat dit één van de meest realistische misdaad films is,waar the godfather wat meer overdreven is.

avatar van sju

sju

Iedereen zegt dat maar dat de Niro en Pesci zo goed spelen (ik ben het daar helemaal mee eens) maar Ray Liotta blijft maar onderbelicht, ik vind hem minstens zo goed spelen en vertellen!