• 9.378.448 stemmen

Met onder meer: Calista Flockhart, Yasmin Murphy en Elena Anaya

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Frágiles

"A ghost story."

De jonge verpleegster Amy (Flockhart) gaat werken in de Mercy Falls Children's Hospital. Ze merkt al gauw dat er daar iets vreemd aan de hand is. De kinderen zijn nerveus en bang van iets wat de "mechanical girl" wordt genoemd. Amy moet er alles aan doen om de kinderen te beschermen tegen het kwaad...

avatar van darkcity

darkcity

Het grootste deel van de film is vrij saai en gebeuren er weinig/standaard dingen er spookt bijv WEER een meisje rond
Er werd goed gespeeld en er zaten een paar leuke schrikmomentjes in.
Ook was het einde mooi gefilmd.
Maar over het algemeen is deze film gewoon veeeeel te saai en wil de film niet op gang komen en/of boeien en komt hij niet verder dan mijn catagorie van standaard horrorfilmpjes. Darkness vond ik dan wel iets beter, alhoewel ik die ook al erg matig vond. 2.5 ster.

avatar van theresia

theresia

er gebeurt te weinig hier in deze film wat ik best jammer vind. Het had zo'n mooie film kunnen worden als ze meer special effects hadden. **

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond het wel een vermakelijke Thriller maar niet echt

super bijzonder. ik heb veel betere gezien.

misschien omdat het geen Amerikaanse was, ik weet niet.

heb me niet verveelt, maar heeft mij ook niet super

geboeid. wel goed verhaal en goed acteerwerk.

avatar van Nephilim

Nephilim

In tegenstelling tot velen blijkbaar vond ik dit een echt ouderwets griezelig haunted house filmpje. Gelukkig geen cliche comic relief om de 5 minuten(dat verpest altijd de sfeer voor me) en in plaats van een hoop BOE schrikmomenten een lekker verstikkende sfeer.

Okay, het verhaal was wat cliche(maar hey hoe origineel kan een haunted house film nog zijn) en ondanks dat het einde wat weg had van een Japanse horror had ik het idee alsof deze spanjaarden wel hebben begrepen waarom het enge vrouw/meisje concept eng is. Iets wat ik van die Amerikanen niet kan zeggen na die flauwe remakes als The Ring en The Grudge.

Ik vond hem tof. Een 7.5

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Nephilim schreef:

Ik vond hem tof. Een 7.5

Wow. bijzondere score. Ik kwam nooit hoger op deze site dan een 5 sterren beoordeling

ik vond deze film juist erg goed!

zoals Nephilim als zei: hoe orgineel kan een haunted house film nou nog zijn, daar kan je bijna niks appart meer aan draaien!

goede schrikmomenten, en vooral op het einde dat ik op het puntje van mn stoel/achter mn kussen.

goede film! 4*

avatar van Fna

Fna

Geweldige film, heb hem geken met twee vrienden om 3 uur snachts en verwachtte er niet veel van, maar dat veranderde snel. Schrok me soms de tering en vond dat mens in die ijzeren pinnen maar eng^^, vond het een goed verhaal met goed acteerwerk (hoewel ik soms best wel slecht tegen dat nette engels ken) deze film is zeker een aanrader die je een keer gezien moet hebben, heb me geen moment verveeld!

avatar van suerte

suerte

De bad guy in deze film werkte bij mij meer op m'n lachspieren dan op de spanningsfactor... vond het verhaal ook niet origineel, de uitleg van de motieven van de bad guy was eigenlijk geen uitleg, meer een verkondiging in de trant van "ik heb dat horloge gejat omdat ik zin had om met de trein te gaan," sloeg nergens op dus, of ik heb iets heel erg gemist... bla bla bla

rukfilm

(mijn bescheiden mening, de teleurstelling omdat ik lang niet naar de sneak was geweest en toen ook nog deze film kwam, weegt mee)

avatar van JustBunny

JustBunny

Goede film, vooral als je van dit genre houd

( lees :geesten etc.). Vond het ziekenhuis goed gefilmd, ademd een angstige en ouderwetse sfeer uit.

avatar van Sutherland

Sutherland

Verwacht geen hoogstaande spanning en horror(waar was die te vinden??) van deze film. Oké, hij was vrij aardig. Tegen het einde aan vond ik de spanning wel toenemen, dat vond ik krachtig.

De uiteindelijke reden van dat alles vond ik vrij slap, niet goed uitgewerkt.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Standaard hororfilmpje, het eerste uur is enorm saai en er gebeurt nauwelijks iets in. Pas de laatste 20 minuten krijgen we echt pas spanning. Ik moet wel zeggen dat het verhaal leuk in elkaar zat, alles paste mooi in elkaar.

Wat ik niet snap is dat deze film een prijs heeft gekregen voor beste specials effects..................heb van special effects niet veel gezien.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Mooie mooie film Leuk.. ik freak echt door dat soort enge figuren.. Net zoals Countess Bathory in uhm...Stay Alive. Hij krijgt van mij 3,5 sterren!

avatar van Pascal A

Pascal A

Best een boeiende film tot aan het eind.

3/3,5

avatar van wennie24

wennie24

Leuke film, lekker freaky!

avatar van 606

pietjuh schreef:

Dit was zeker een mooie film, deed me een beetje denken aan the grudge. En het blijft lekker mysterieus de hele tijd. Er mogen wat mij betreft meer van zulke films komen.

4'5***** van mij

zeker top film met zeer angstige stukken

goed acteerwerk en ook van de kids.

4,5 ster

avatar van kijkert

kijkert

Leuke genrefilm.

Er wordt een lekkere naargeestige verlaten sfeer neergezet.

Op het einde wat overdreven, maar verder leuk wegkijkend.

In zijn soort één van de betere die ik gezien heb. 4 *

avatar van neoryzer

neoryzer

toevallig meegenomen uit de videotheek(stonde er amper 2 van), dus eigenlijk niet teveel verwachtingen voor deze film, mr hey, dit was best een verrassend goeie film! zeker de moeite om eens te huren! 3.5*

avatar van Glenwing

Glenwing

Horror. Niets voor mij, eigenlijk, want dan zal ik 's avonds zeker niet kunnen slapen.

Maar toch vond ik het een hele goede en leuke film! Het is het zeker waard om het te gaan kijken! (Hoewel ik zelf de laatste scene's niet heb gezien omdat ik trillend onder de laken lag =D)

4,0

avatar van M.ike

M.ike

Ik heb hem gekocht binnekort weer filmavond met vrienden,kijken of die zo goed is las ze hier zeggen.(Altans de meeste vinden hem hier goed..)

avatar van nightbreed

nightbreed

Tamme horrorfilm zonder spanning.

Het eerst uur was bijzonder saai en het laatste half uurtje, waarin enige spanning is te bespeuren, kan dat niet meer goedmaken.

Toen ik de hoes zag dacht ik dat dit een originele film zou zijn maar dit is in feite een film waarin het ene cliche het andere clice opvolgd.

De regie en de acteerprestaties zijn overigens wel in orde.

Als horrorfanaaat vind ik deze film te tam en te slap.

Cijfer: 2,5

avatar van joypa

joypa

op zich vond ik het wel een goede film al ben ik niet zo van de horror films...
jammer dat die oude verpleegster zooo vreselijk lelijk/slecht gemaakt was dat had de hele film beter gemaakt mijn cijfer:2,5

avatar van niels v/d veen

niels v/d veen

idd

avatar van nikita_6

nikita_6

Horrorfilms komen in allerlei soorten en maten. Je houdt er van of niet. Ik ga deze daarom ook niet vergelijken, ik vond hem heel goed in zijn soort. Het greep me aan, vooral om die kinderen. De moeite waard.

avatar van russell

russell

Lekker griezelen, dat heb ik zeker gedaan om deze film. Het is niet te overdreven met dood en verderf, bloed etc, gewoon een enge spannende film, filmset (ziekenhuis) zag er goed en eng uit en het acteerwerk vond ik super.

Omdat ik helemaal mee werd getrokken door de film geef ik hem een verdiende 4.

avatar van Nephilim

Nephilim

merlijns sikje schreef:

Perfecte films bestaan niet. Heb ondertussen toch zeker wel een paar duizend films gezien en dan leer je wel redelijk indelen qua goed en slecht. Deze was meer dan goed(7) maar ook geen meesterwerk(8 en hoger) dus vandaar dat ik hem een 7.5 gaf en nog steeds geef(net weer herzien).

5 sterren staat gelijk aan een 10 in case you didn't realise.

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

had heel veel van deze film verwacht na sommige reacties hierboven

gister gekeken en hij viel me toch wat tegen, zaten bijna geen schrikmomenten in (waar ik wel van hou).

Na een uurtje word de film iets beter

wel goed geacteerd door de kinderen en Calista Flockhart.

obuma schreef:

sorry hoor, maar deze film is (vind ik) lachwekkend. De spanning word behoorlijk goed opgebouwd, maar zodra "het enge figuur" in beeld kwam moest ik toch zo ontzettend lachen. Die scene moest afschrikwekkend zijn maar had bij mij het tegenovergestelde resultaat..

Haha, ik had precies hetzelfde, zodra deze in beeld kwam lag ik in een deuk, vond de film verder spannend maar 'the machanical girl' wekte bij mij geen angst op.

illogical schreef:
Ik vond het een spannende film . Niet echt een horror hoor.. Alleen de scène waar ze de 2e etage gaat doorzoeken hadden ze best een schrikmoment kunnen gebruiken... 3,5* Wel een aanrader maar wordt in het 2e deel pas spannend.

Dat schrikmoment was er toch ook? Toen the machanical girl opeens voor haar neus stond..?

snowflake schreef:

ze was wel geobsedeerd door het meisje, maar ze had die dingen zelf toch niet nodig?...volgens mij was het gewoon om haar er enger uit te laten zien...

Ehm ja, het waarom is niet helemaal duidelijk idd.. Maar.. Mevr Folder (oude dame van het verpleeghuis zeg maar) vertelde dat Charlotte het meisje (mandy) had gestikt in een kussen. Dat Charlotte vervolgens die dingen van Mandy aan had getrokken als het ware, en zich daarmee mee in de liftschacht heeft gestort.
Waarom Charlotte dit heeft gedaan is denk ik vanwege het feit dat ze niet zonder het meisje wilde, ze wilde zo dicht mogelijk bij het meisje blijven, als ze dan die dingen aan zou doen, zou ze zelfs als het ware Mandy zijn.. Waardoor ze extra dicht bij haar was

avatar van Orklord

Orklord

Vond het wel een aardige film en idd toen the Mechanical Girl in beeld kwam was het wel grappig, maar verder zaten er toch wel wat schrik momenten in.

3 sterren.