Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Calista Flockhart, Yasmin Murphy en Elena Anaya
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Frágiles
"A ghost story."
De jonge verpleegster Amy (Flockhart) gaat werken in de Mercy Falls Children's Hospital. Ze merkt al gauw dat er daar iets vreemd aan de hand is. De kinderen zijn nerveus en bang van iets wat de "mechanical girl" wordt genoemd. Amy moet er alles aan doen om de kinderen te beschermen tegen het kwaad...
Amy Nicholls
Marcus
Matt
Mandy
Lars0181
Ik heb net de film gekeken en ik vond het een zeer goed verhaal, alleen jammer dat op het eind helaas een figuur op kwam wat wel zo erg nep was , maar desondanks heb ik toch genoten ik geef dit een 7
Dat was toch omdat ze geobsedeerd was door dat meisje? Ze wilde zeg maar het meisje hebben, of zelfs zijn.
Zoiets was het, idd. Niet echt een sterke motivatie...
Cindarella, doornroosje, dat weet ik zeker.
Maar de maker en het jaartal, geen idee
Juist dat zoek ik.....
ebbuh
dit is echt een hele goed film, de spanning wordt heel erg goed opgebouwd en ik vind het meisje wat op zolder is er ook nog wel lekker eng uitzien, goede film.
superred
Goede en spannende film. Alleen die 'mislukte vrouw' die bijna op het einde in de beeld kwam sloeg nergens op en was zo nep dat ik er eerder om ging lachen, dan dat ik het eng vond. Het maakte de film net iets minder goed. Maar het einde vond ik weer wel goed. Zeker het kijken waard!
Linn
Spannend filmpje met een goede sfeer en goed acteerwerk van Flockhart. Alleen jammer dat het een verhaaltje was waarvan we al zoveel gezien hebben. Ik vond Darkness beter maar toch een 3,5* omdat deze film nog wel vermakelijk was
Beetje doordeweeks.
Toch heel wat minder dan Darkness vond ik dit. Kan er mijn vinger niet opleggen, maar terwijl ik die film nog oprecht spannend vond, was dit filmpje wel sfeervol maar nergens echt spannend.
Komt misschien omdat het verhaaltje nu echt wel al verteld is, en het ook qua sfeer redelijk braaf binnen de lijntjes blijft. Eén van de zaken die mij bijvoorbeeld irriteerde was het feit dat Flockhart een verleden met zich meedroeg. Had even geen zin om weer stukje voor stukje zo'n heel verhaal uit te doeken te zien gaan terwijl het relevant blijkt voor de film.
Visueel aardig, dat wel, ook wel sfeervol, maar er zijn er ondertussen zoveel die beter en meer bieden.
Wel onderhoudend, dus 2.5*, maar Darkness vond ik heel wat beter.
blondegod8
Leuke film om te zien! af en toe spannend, af en toe eng en een enkel schrikmoment erbij. Een topper is het niet.........er mist gewoon iets. De vonk zullen we maar zeggen....3 *
Rianneke_Dan
Wat een saaie film zeg!
Totaal niet spannend, er gebeurd zeer weinig en het acteren was ook niet heel goed.
Vond er echt weinig aan, en was heel snel afgeleid van de film wat dus geen goed teken is.
Het idee was leuk, maar totaal niet goed uitgewerkt naar mijn mening.
1* (voor de moeite)
Hetfield
Honderd-in-een-dozijn horrorfilm.
Leuk voor een avondje hersenloze ontspanning, special effects zeer mager.
Wel grappig einde
Naomi Watts
Matige film. De sfeer ging nog wel maar de spanning is ver te zoeken. Aardig concept maar de uitvoering liet te wensen over, zo ook het acteerwerk. Dan vond ik Darkness wel wat geslaagder. 1*
Ace Hanlon
Cindarella, doornroosje, dat weet ik zeker.
Maar de maker en het jaartal, geen idee
Mag ik even opmerken dat Cinderella staat voor Assepoester en niet voor Doornroosje
L. luchtloper
Ha ha mijn engels is best goed, maar wat betreft sprookjes
Wat is kleinduimpje eigenlijk?
dulcinea
Ik vond deze heel goed meevallen, zeker geen doorsnee horror, de film verdient beter dan dat hoor
Vanbij het begin voel je de spanning, zelfs als er niks gebeurt, acteerprestaties waren meer dan ok en de gehele sfeer van de film zit gewoon héél goed, spanning wordt goed opgebouwd en het einde stelt niet teleur (wat in vele horror/thrillers wel het geval is)
Vreemd dat iemand hier slechte commentaar geeft op de effecten, ik vond die net héél sterk en realistisch. Film heeft ook een prijs gewonnen voor special effects dus zo slecht zullen ze wel niet geweest zijn zeker
Voor mij toch 3,5*, geen superfilm maar toch beter dan doorsnee
kimmetje194
best spannend. Geen origineel verhaal, maar wel lekker griezelig gefilmd allemaal.
kitno
Dit is een heel goed neergezet verhaal en de acteerprestaties zijn ook erg sterk.Een van de betere dvd s die ik de laatste tijd heb gezien.Ik was inderdaad ook onder de indruk van de special effects die in deze film zaten.
Redelijke horrorfilm, sfeervol en bij vlagen spannend. Mooi camerawerk, prachtige production design en passende dramatische muziek. Goed gespeeld ook, met een zeldzame dramatische rol van Flockhart. Zakt her en der een beetje in en origineel is het allemaal niet, maar al met al wederom een goed te genieten horrorfilm van expert Balaguero (Los Sin Nombre, Darkness).
Dr.Strangelove
Zeer slechte doorsnee horror film. Misschien wordt hij wel zeer actueel met die onverklaarbare bot breuken bij baby's in Amsterdam en Tilburg!
neo
Niet echt veel beter als Darkness. De twee hebben vooral beiden een niet al te boeiend verhaal gemeen , maar effectief en spannend is het wel. 3 sterren
Mister_Movie
Ik vind dit eigenlijk nauwelijks binnen het genre horror thuishoren.
Een goede, genietbare film en echt wel beter als het gemiddelde suspence-horrorwerk van tegenwoordig. Het acteerwerk viel super mee, het verhaal... ja ok, dat type hebben we wel al eens gezien, maar dat weet je ook vooraf als je de commentaar leest op de achterkant.
Geen hoogvlieger, maar zeker de moeite waard.
Banjo
- 2035 berichten
Het verhaal is slap! maar toch vond ik m bij vlagen wel aardig. Als de climax! een gebouw wat instort is.. haak ik al snel af.
errr
Vergeleken met de meeste horror films van nu vind ik dit een hele goede film in zijn genre. Alleen is het jammer dat Jaume Balagueró niet gelukt is om de sfeer te krijgen die er is in zijn andere film darkness. ik geef het een 2,5 sterren.
Raffael77
11 nov 2006 gezien en was een leuke film die me wel bleef boeien. ze konden het spannend houden de hele film
en dat was wel toppie. de film was beter dan ik gehoord had
nicknijssen
een redelijke spannende film,
alleen het monster een beetje erg nep op het eind!
ondanks vond ik de film 3 sterren waard!
Nazlakh
Goede film, al hoewel ik er persoonlijk niet echt goede schrik momenten in vond zitten. Verhaal wel een beetje standaard. Helaas kan ik niet dieper op mijn mening ingaan, zonder spoilers weg te geven aan degene die deze film nog niet gezien hebben (wat ik ze aanraad om WEL te doen). Mijn stem: 3.0
Ramon K
Weet iemand welke tekenfilm (dus ook welke versie) er te zien was in de film?
Het is geen fragment uit een bestaande film. De animatie werd speciaal voor deze film gemaakt.
djerk_Corleone
in het begin dacht ik al aan afzetten die crap. Het acteerwerk is niet zo sterk maar de film weet toch te boeien. Steekt voor de rest gewoon erg goed in elkaar. 3*

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003