• 9.376.911 stemmen

Met onder meer: Calista Flockhart, Yasmin Murphy en Elena Anaya

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Frágiles

"A ghost story."

De jonge verpleegster Amy (Flockhart) gaat werken in de Mercy Falls Children's Hospital. Ze merkt al gauw dat er daar iets vreemd aan de hand is. De kinderen zijn nerveus en bang van iets wat de "mechanical girl" wordt genoemd. Amy moet er alles aan doen om de kinderen te beschermen tegen het kwaad...

avatar van magnolia_

magnolia_

deze lijkt me wel interessant. hij wordt vertoond op het filmfestival van Venetië (buiten competitie weliswaar)

avatar van Breijnman

Breijnman

Ik ga hemm vanavond of morgen bekijken. En zal dan met een mooie mening komen over hoe en wat.

avatar van DR. Siemer

DR. Siemer

Best een goede film, heeft mij van begin tot het einde weten te boeien. Leuke special effects. Vond het wel meer thriller/drama dan thriller/horror

avatar van Anjin

Anjin

is wel een aardige thriller meer niet 3.5 *

avatar van joshua_

joshua_

goede film!

leuk om te zien. maar jammer dat er niet veel horror in zit.

goed voor 4*

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Ik ben benieuwd. Vanavond ga ik deze film eens op mijn gemak met een zak chips op de bank bekijken...

avatar van 10us

10us

'X-ray your fear'.

Die snap ik helaas niet, maar boeiend, leuke film, en de "Mechanical girl" vond ik echt doodeng.

avatar van Puthenaer

Puthenaer

De film vond ik zelf redelijk. Idd de mechanical girl was eng. Alleen meende ik af en toe een touwtje te zien, waarmee ze de deuren lieten klapperen....

ik twijfel tussen 2,5 en 3 sterren....toch maar 3 sterren, om het gemiddelde niet al te ver omlaag te halen na 6 stemmen...

avatar van rieny

rieny

Gisteren heb ik deze film gekeken en ik moet zeggeen dat ik hem beter vond dan dat ik dacht, zaten een paar schrikmomenten in. Moet wel zeggen dat ik echt in the mood was voor een film in dit genre

avatar van pietjuh

pietjuh

Dit was zeker een mooie film, deed me een beetje denken aan the grudge. En het blijft lekker mysterieus de hele tijd. Er mogen wat mij betreft meer van zulke films komen.

4'5***** van mij

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie film .( Vooral `t einde , wat je niet verwacht )

The mechanical girl......brrrrrr.

avatar van Josser

Josser

Mooie film! Vandaag gekeken, zat wel een mooi verhaal in, ook al gebeuren er natuurlijk weer van die standaart dingen wat nooit in het echt kan, maar ja het blijft een film! Gewoon doorheen kijken en het is een prachtfilm!

Gaaf verhaal, spannend en eng, ga deze zeker nog een keer kijken.

Aanrader, 4 sterren!

avatar van nickey

nickey

goeie film, spannend, goed verhaal, paar schrikmomenten

avatar van SSeagal

SSeagal

Wat een ontzettende spannende thriller/horrorfilm die je echt op het puntje van je stoel houdt tot het eind. Fraai verhaal, lekker mysterieus en boeiend. Met leuke kippevel scene's. Ook het acteerwerk was zeer goed en overtuigend, Fragile is een echte aanrader voor de liefhebber van Thrillers en geestenfilms, klasse! ****

avatar van doeze

doeze

Een aantal aardige schrikmomenten! Af en toe spannend, maar soms ook een beetje traag. Vooral in het begin. Vanaf het midden van de film werd die steeds beter.

Maar om er nou 5* voor te geven, vind ik een beetje overdreven!

Dat vind ik alleen voor de aller, allerbeste topfilms, en dat was Fragile dus echt niet.

Ik kom tot 3*

avatar van steefwijnen

steefwijnen

ik weet niet waar die 4 sterren vandaan komen,vond het maar een zware tegenvaller,maar ben benieuwd wat men er van vind want ik vond hem zwaar *piep* voor dit genre dan.vond het zonde van mijn 4 euro,dat wel.

avatar van Sando-san

Sando-san

Onderhoudende film. Geen clichématig einde. De film is minder goed dan bijvoorbeeld The Ring. Het is meer (Psychologische-)thriller dan horror. Er zaten wel een paar goede momenten in, maar dat was eigenlijk alleen maar rond het einde, wat erg jammer was. Denk dat ze veel meer uit deze film konden halen, want het verhaal was zeker wel leuk bedacht.

Echter zeker de moeite waard om te kijken, geen uitschieter; dikke 3 sterren.

avatar van Vinco

Vinco

Prima film,heerlijk opbouwend sfeertje.

Lekker mysterieus,en dan de scene dat je voor het eerst de mechanical girl ziet damn dat was echt om kippevel van te krijgen!

dikke 3,5 ster!

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede en spannende thriller.

Met een goed verhaal waarbij de spanning langzaam wordt opgebouwd.

Het verhaal kende enkele goede schrik momenten en had een lekker creepy sfeertje.

Hij deed me wel wat denken aan "the grudge", "the skeleton key" en "the ring".

Ik vond hem dan ook niet bijster orgineel.

Maar het verhaal was voor de rest goed uitgewerkt en spannend genoeg om een dikke voldoende te scoren.

avatar van perry83

perry83

vond het een goede film maar er had wel wat meer mogen gebeuren maar toch 4****

avatar van Waku

Waku

Behoorlijk sinistere thriller.

De setting ( een oud vervallen koud en kil verpleeghuis)

bezorgt je alleen al koude rillingen. "Fragile "heeft flink wat aantal kippenvel momenten in huis. De spanning is practisch de gehele film voelbaar.

Aan het eind van de film vergalloppeert de film zich een beetje aan teveel special effects.

Verder zeker een aanrader.

avatar van obuma

obuma

sorry hoor, maar deze film is (vind ik) lachwekkend. De spanning word behoorlijk goed opgebouwd, maar zodra "het enge figuur" in beeld kwam moest ik toch zo ontzettend lachen. Die scene moest afschrikwekkend zijn maar had bij mij het tegenovergestelde resultaat.

Mede daarom 2 sterren. De 2e reden is het einde. Willen ook nu weer de makers de mogelijkheid openhouden een 2e deel te maken? Ik hou daar in ieder geval niet van.

avatar van magnolia_

magnolia_

ben ik nu de enige die dit slecht vind ?

komaan, iedereen smijt hier maar met sterren, terwijl ik het eigenlijk routineus bandwerk vind dat op de koop toe slecht geacteerd is, het verhaal was er bij de haren bijgesleept, en ik vond het resultaat eerder lachwekkend dan angstaanjagend.

1 ster

avatar van bert&ernie

bert&ernie

Ik heb hem zojuist binnen gekregen en zal vanavond eens kijken of het iets is..

avatar van queenie

queenie

Op zich best een aardige film, maar een beetje een vreemde. Dat van die botbreuken is wat overdreven en er had wel wat meer uigehaald kunnen worden. Leuk voor een avondje kijken niet meer en niet minder. 3*

avatar van tovenaar

tovenaar

Is het trouwens niet te sarcastisch om een film met Calista Flockhart, 'Fragile' te noemen?

avatar van Rene1971

Rene1971

Vond het wel een aardige film die me kon boeien. Verhaal had m.i. net iets meer in kunnen zitten. Sfeertje prima neergezet. Leuke film voor een vrijdagavond.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

dit vond ik een heel spannende film de mechanical girl is best wel eng. het blijft allemaal heel erg mysterious. en daar hou ik wel van. echt een aanrader.

avatar van Freak

Freak

Redelijk standaard, maar wel goed te doen op een regenachtige zondagmiddag, en als de film na een minuut op 40 lekker op gang komt, kijkt hij heel lekker weg.

Ik kom op een krappe 3.5* sterren uit. Ik had het einde liever anders gezien, Amy die sterft had ik 'mooier' gevonden, hoewel Maggie bij het bed van Amy zittend ook wel sterk gevonden was.

avatar van mrmedieum

mrmedieum