Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Calista Flockhart, Yasmin Murphy en Elena Anaya
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Frágiles
"A ghost story."
De jonge verpleegster Amy (Flockhart) gaat werken in de Mercy Falls Children's Hospital. Ze merkt al gauw dat er daar iets vreemd aan de hand is. De kinderen zijn nerveus en bang van iets wat de "mechanical girl" wordt genoemd. Amy moet er alles aan doen om de kinderen te beschermen tegen het kwaad...
Amy Nicholls
Marcus
Matt
Mandy
danijel
sorry hoor, maar deze film is (vind ik) lachwekkend. De spanning word behoorlijk goed opgebouwd, maar zodra "het enge figuur" in beeld kwam moest ik toch zo ontzettend lachen. Die scene moest afschrikwekkend zijn maar had bij mij het tegenovergestelde resultaat.
Mede daarom 2 sterren. De 2e reden is het einde. Willen ook nu weer de makers de mogelijkheid openhouden een 2e deel te maken? Ik hou daar in ieder geval niet van.
jij niet, maar andere mensen wel.
heel spannende film. 4.0*
illogical
Ik vond het een spannende film
. Niet echt een horror hoor.. Alleen de scène waar ze de 2e etage gaat doorzoeken hadden ze best een schrikmoment kunnen gebruiken... 3,5* Wel een aanrader maar wordt in het 2e deel pas spannend.
chucky40
Ik heb niet eens de moeite genomen om de gehele film af te kijken wat een verschrikkelijke saaie en ééntonige film! Is voor mij absoluut geen enkel punt waard.
sel
leuke film voor het genre, geen hoogstandje, maar wel spannend. ik hou persoonlijk meer van het thriller genre dan het horror genre. dus dit was voor mij iets te overdreven.
nessa
Was wel een aardige film,inderdaad geen hoogstandje.
Maar wel vermakelijk.
Edotje
Een leuke film, vooral het einde was goed!
Het kon idd wat spannender iets meer schrik momenten.
Een 3
movie-freak
Hmmm als ik klein zou zijn en Calista Flockhart zou me gaan verzorgen, zou ik ook bloednerveus worden...
FillumGek
Meevallertje. Ik vond de spanning er aardig inzitten en het verhaal vond ik best boeiend. Ik dacht tot vlak voor het einde aan toe dat Charlotte het kleine meisje in de rolstoel was. Aangename verrassing dus toen dat niet zo bleek te zijn.
Ook vond ik de echte Charlotte er best freaky uitzien. In elk geval die kop.
Voor de rest eigenlijk niet veel op aan te merken. Alleen wat weinig schrikmomenten maar daar stoorde ik me nu niet aan.
Vier sterren.
Riel
Vandaag in de sneak en hoewel ik niet van het genre hou, vond ik de film zeker het geld waard !
Ik vond 'm spannend genoeg ... 3 sterren voor de film en een halve voor Calista
Niqk
ik vond deze film niet echt denderend... Flockhart is een mooie vrouw.. maar die vind ik in ally mcbeal ook leuk
verder vind ik deze film niet echt denderend..
dennislaport
Leuke Film om te zien.
Spannend
Redelijk goed verhaal
Goed einde
min puntje.
Verhaal had iets dieper gemogen
En horror is het niet
maar voor een thriller goed geslaagd
4.0
19o7
hmm.. een film waar ik veel van had verwacht..
maar toch is het geen slechte film..
het is een spannend film..
ScarlettOHara
een zeer aardige film, had, zoals al eerder gezegd, wel meer in gezeten. jammer wel van dat gezicht, in die kelder, beetje lachwekkend... verder wel een goede film. zaten paar hele goede momenten in.
hou het op 3*
L. luchtloper
Lekker, enge, spannende film.
Ik ben dol op geesten en spook(verpleeg)huizen verhalen. Zo ook deze. Het eerste deel van de film vond ik het beste, het grote onbekende dat in het verpleeghuis aanwezig is. Er wordt in het begin maar een tipje van de sluier opgelicht. Voorbeelden hiervan waren de spookverhalen van de kinderen, het trillende glas, de botbreuken niet te vergeten etc. etc. Helemaal geweldig vond ik de EVP met 'Amy' en dat daarna die dokter hard in beeld kwam.
de hele zaal schrok zich de pleuris. Daarnaast werd ik niet goed van die laken scène, waarom moest zij nou net dat ding aanraken.
Ik hoop dat mij nooit zoiets overkomt.
Dit soort dingen doen het hem goed in de film, spookverhalen van onheil in het gebouw die eerst niet voor waar worden genomen en langzaam aan komen de eerste paranormale verschijningen.
Daarna werd het iets minder. Zodra de 'mechanical girl' in beeld komt vind ik het minder spannend.
Ik vond de laatste stukken ook knap overdreven soms. De aanval van de geest op de donkere man bijvoorbeeld en de woedende, duidelijk zichtbare, alles vernietigende geest die het hele verpleeghuis dreigt te slopen liet mij erg denken aan de haunting van 1999.
Jammer ook dat dat 'mister sleepy' gebeuren zo voorspelbaar was.
Dat had voor mij niet gehoeven.
Maar voor de rest een super, enge en spannende film.
****
Weet iemand welke tekenfilm (dus ook welke versie) er te zien was in de film?
L. luchtloper
Cindarella, doornroosje, dat weet ik zeker.
Maar de maker en het jaartal, geen idee
snowflake
mooie film, maar er is 1 ding wat ik niet begrijp (misschien iemand anders hier wel?) waarom heeft die charlotte van die mechanische dingen 'aan'? zij was toch niet ziek?
L. luchtloper
Precies, precies, dat vond ik ook onduidelijk in de film
FillumGek
Dat was toch omdat ze geobsedeerd was door dat meisje? Ze wilde zeg maar het meisje hebben, of zelfs zijn.
dollz
Ik vond de fim wel gaan.
Niet erg spannend de film komt traag op gang en het verhaal is best wel langdradig.
er werden weinig mensen in vermoord ik had gehoopt dat die geest de hele kinderafdeling te grazen nam (maar heelaas)
ik vond hem niet slecht aleen een beetje tegen vallen vandaar dat ik hem 2,5 geef
snowflake
ze was wel geobsedeerd door het meisje, maar ze had die dingen zelf toch niet nodig?...volgens mij was het gewoon om haar er enger uit te laten zien...

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'