Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner
Releasedatum: 5 september 1996
Plot Trainspotting
"Choose life."
Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie (Robert Carlyle), in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.
- Trainspotting (BoekMeter)
Renton's Father
Renton's Mother
Allison
WeZet
Ik vond het een gave film, omdat het redelijk reeël is een goed verzonnen karakters heeft! Tot zover 4 sterren, alleen het is soms wel wat te grof en daardoor gaat er een puntje vanaf!
Ik wil graag meer zien van regisseur Danny Boyle en actuers Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner
***3.0***
Inland Rabbit
A Life less Ordinary is best cool om te zien dan. Ik ken geen film met dezelfde samenstelling als Trainspotting eerlijk gezegd
Inland Rabbit
tsjah, huren of zelf aanschaffen kan beter. Zelfs de SE is niet duur meer. met nogeen mooi oranje poster ook.
soom
kudt hij komt op mtv das altijd zo veaul reclame
....
Inland Rabbit
Ik weet niet over wat voor kut ie het heeft trouwens, maar waarschijnlijk wel een kut met dislexie
P8rb
veron35
Ik niet. Het zal wel aan je tv liggen denk ik.
Inland Rabbit
"ligt het aan mijn tv of hebben andere mensen ook last van storingen onder de film?"
Gewoon aan die gast naast je vragen of ie op wil houden met luidruchtig smakken.
BlueVelvet
P8rb
na 5 minuten was het gelukkig al over, op andere zenders had ik er trouwens geen last van. film was trouwens erg goed, 4 sterren.
veron35
Hij beviel me veel beter dan de 1e keer dat ik hem zag. Ik denk dat ik er toen niet voor in de stemming was. Goed geacteerd en een goed verhaal.
Spietfrieker
wil je daar niet mee spotten, m'n oma is aan dislexie overleden..:P
maar goeie en mooie film *4,5
veron35
m'n oma is aan dislexie overleden..:P
Leg uit. Hoe kan dat.
Inland Rabbit
Ja, of de waarschuwing "Niet om in te nemen" verkeerd leest. goh goh. word hier alles serieus genomen? hahahhaha
Demoniac
Leuk hoor. Grappige momenten afgewisseld met geweldadige harde momenten en het prachtige accent maakt het helemaal af.
L. luchtloper
Ik kan me nog herinneren dat we deze film bij CKV lang geleden op het VMBO hadden gekeken. Maar toen der tijd had ik er minder aandacht voor. Nu ging ik er met een diepgaander perspectief naar kijken. Maar ik moest vaker goed nadenken wat deze film aan bijzonder opzicht zou brengen. Ik kon dat niet zo snel er uit halen. Wel heb ik genoten van deze film, onder andere van de typetjes en de humor. En wat betreft een diepgaander perspectief. Ik begrijp dat Trainspotting een (auto)biografie is en dat het een blik werpt op de verschijnselen rondom een heroïneverslaving. Deze film laat ons zien wat de effecten zijn van heroïne gebruik/verslaving en afkicken. Daarnaast laat geeft het ons een idee van jongeren in suburbia van Engeland, halverwege jaren negentig, waar geen bal te beleven is. Daarnaast een stukje criminaliteit. Maar verder vraag ik me af, wat maakt deze film nou bijzonder? Wat is de kern/boodschap?
Ik vond hem wel interessant en een plezier (niet altijd) om naar te kijken. Maar ik bekijk hem niet snel opnieuw.
Maar toch een dikke 3.
boodschap:
wat het inhoud om bewust te kiezen voor het verneuken van je leven, met alle gevolgen? en ook waarom je dat juist niet moet doen?
pjizzle
Wat is de kern/boodschap?
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television. Choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose a three-piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace you. Choose your future. Choose life.
Inland Rabbit
dat wilde ik eers took zeggen pjizzle maar ik kon ff geen quote vinden en vond het wat teveel om te typen
Flipman
! Is iets anders
L. luchtloper
haha, een zelfoverschatte vergissing :$, sorry
Inland Rabbit
Schotland is zeker anders. het is veel crimineler en meer drugs daar in bepaalde gedeeltes
veron35
Nu al 3 keer gezien. Elke keer vind ik hem weer beter. Uiteinderlijk van 3* naar 5*. Vooral het begin is sterk. Het leukste stukje vind ik in de pub waneer Robert Carlyle een glas achterover op een vrouw haar hoofd valt en hij daarna naar beneden gaat en dan zecht haar vriend (denk ik) "Who the fuck are you". Waarop Robert Carlyle zecht "Yes" en dan schopt hij hem in het kruis waarop een gevecht volgd waar iedereen in de pub aan mee doet. Ik overweeg een plek in mijn top 10.
DownBusiness
Danny's andere film; the Beach, 28 days later en Sunshine vond ik in elk geval erg leuk.
heb deze gemist op MTV, dus even van het internet grijpen dan maar.

T2 Trainspotting
2017

Klassieker 'Trainspotting' met Ewan McGregor wordt vanavond (17 juli) uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Ewan McGregor dacht dat hij te 'urban grunge' was voor rol van Obi-Wan in de 'Star Wars'-prequels

Pulp Fiction

The Usual Suspects
Thriller, 1995

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999
londen, engelandschotlandgebaseerd op boekdrugsverslavinganti herodrugsdealernachtclubjunkieheroïnecold turkeyedinburgh, scotlandmodern societyhallucinatievriendschapmonologuesurrealismedonkere komediestealingdrug rehabilitationdrug dealingdrugscultfilmschoolgirlrecovering addictillegale drugssocial realismaggressivedrug culture sex with a minorantihero complexlive actionirreverentprovocativefull frontal female nudityhairy vaginahairy trianglefull frontal male nudity