Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner
Releasedatum: 5 september 1996
Plot Trainspotting
"Choose life."
Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie (Robert Carlyle), in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.
- Trainspotting (BoekMeter)
Renton's Father
Renton's Mother
Allison
gimli f
Echt niet? Toch zaten er leuke momenten in...
Hobbes
't is absoluut geen komedie maar d'r zitten echt een paar supergrappen in.
Brooklyn
Er zitten echt een paar briljante vondsten in deze film. Erg grappig, goed geacteerd en natuurlijk goede muziek (Underworld!
4 sterren.
maximus
Ja dit is een aardige goede film wat grappige
momenten heel wat vage acties
Ik geef deze film 3,5 sterren.
Oh ja vervolg film met die hamer was heel erg vaag......
Yak
Vervolgfilm? Je doelt waarschijnlijk op 'Shallow Grave', wat overigens een pracht van een film is die voor 'Trainspotting' kwam. Op MovieMeter hebben we overigens een hekel aan de term 'vaag'.
Shallow Grave het vervolg op Trainspotting? Goh weer wat geleerd vanavond
Jos2
Oh ja vervolg film met die hamer was heel erg vaag......
Waar heb je het over....?
Mik
Ik niet hoor
Vind het maar vaag dat jij dit zegt over "we".
speak for yourself
narva77 (crew films)
Yep, en dat was een erg vage discussie waar we niet uitkwamen!
EmDee

), Shallow Grave is nl al 2 jaar eerder gemaakt.
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Ik wil een verbod op het gebruik van ironie. Bij misvattingen als deze praten mensen langs elkaar heen...
narva77 (crew films)
Een verbod op het gebruik van ironie? Hmm en sarcasme, of cynisme, mag dat wel?
Dat MOET zelfs.
Als je dat niet genoeg gebruikt, wordt je van de site verwijderd. Geen pardon.
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Als het begrepen wordt... Wat vaak niet gebeurt, getuige bovenstaande discussie.
EmDee
Kazu, was niet bepaald ironisch. Want je kunt een twee jaar oudere film toch geen opvolger noemen?
narva77 (crew films)
Hij bedoelde onze reactie's. Was eerder sarcastisch geloof ik.
marloes
kijken naar treinen? trainspotting is toch het spotten van een dealer? ik weet ook niet (stond in het boek), maar goede film!
Noodles
Voor de titel "trainspotting" is een dubbele verklaring. Enerzijds het "spotten" van treinen; wat een hobby in G-B is. Men wisselt treinnummers etc. met elkaar uit. En anderzijds is de term "trainspotting" te verklaren aan de hand van spuiten van drugs; waarbij het "zoeken van de juiste ader" synoniem staat voor het "zoeken van een trein".
Annelies
oehoe!! geweldige film..m'n broer heeft em gekocht maar kijkt hem nooit (???)meer.. hmm.. tja Ewan Mcgregor is leuk wel..hehe
GerwinF
Het begin is geweldig, lekker veel humor enzo. Later wordt het nogal dramatisch als hij af gaat kicken. Vindt ik best jammer...voor de rest goede film!
as
wel wat overschatte film, tsja, daar zullen veel mensen het wel niet met mij eens zijn.
En ik ook hoor , fijn dat er mensen op de site ziten met een eigen mening.
Macmanus
ik mee ben het totaal niet met jullie eens, ja ik heb ook geen eigen mening he

T2 Trainspotting
2017

Klassieker 'Trainspotting' met Ewan McGregor wordt vanavond (17 juli) uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (53)

Ewan McGregor dacht dat hij te 'urban grunge' was voor rol van Obi-Wan in de 'Star Wars'-prequels

Pulp Fiction

The Usual Suspects
Thriller, 1995

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999
londen, engelandschotlandgebaseerd op boekdrugsverslavinganti herodrugsdealernachtclubjunkieheroïnecold turkeyedinburgh, scotlandmodern societyhallucinatievriendschapmonologuesurrealismedonkere komediestealingdrug rehabilitationdrug dealingdrugscultfilmschoolgirlrecovering addictillegale drugssocial realismaggressivedrug culture sex with a minorantihero complexlive actionirreverentprovocativefull frontal female nudityhairy vaginahairy trianglefull frontal male nudity