• 9.373.086 stemmen

Met onder meer: Ewan McGregor, Robert Carlyle en Ewen Bremner

Releasedatum: 5 september 1996

Plot Trainspotting

"Choose life."

Trainspotting vertelt het verhaal van de werkloze Mark Renton (Ewan McGregor) die samen met zijn zogenaamde vrienden het alledaagse leven in Edinburgh kleur probeert te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Dat is hun manier om de jaren 90 door te komen. Door verschillende gebeurtenissen besluit Mark te kiezen voor een nieuw leven dat hij los van zijn verleden op wil bouwen in Londen. Als één van zijn vroegere vrienden, Begbie (Robert Carlyle), in Edinburgh in moeilijkheden komt, zoekt hij onderdak bij Mark. Wanneer ook de anderen naar Londen komen, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub al snel zijn oude levensgewoontes weer op te pakken.

avatar van Jordy

Jordy

Wel gezien, maar kan me er weining meer van herinneren, behalve dat ik 'm goed vond, maar niet zo goed als de verhalen me deden geloven. Voorlopig hou ik het op 3 en een halve sterren.

avatar van dttom

dttom

Dit is dus een hele goede film. Goede humor af en toe en ook erg interessant. Dus ga hem nog maar een keer kijken dan zou ik zeggen.

Ik vind de film ook niet zo bijzonder dat 'ie de hype waard is geweest. Ik had er veel meer van verwacht. Er zijn genoeg Engelse films die ik beter vind. (Lock Stock, My Name Is Joe, Snatch)

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik heb deze de eerste keer dus zonder ondertiteling gezien en ik snapte er geen hol van.

avatar van Wouter

Zou Boyle ooit nog eens zoiets goeds maken?

Vertel eens, wat is er zo bijzonder aan deze film?

Jos2

De lef, de karakters, de humor, het spel (van de acteurs), de muziek, etc. Een film met kloten.

avatar van Flexje

Flexje

ik vond hem echt wel strak. Film met inhoud, goed acteerwerk, intelligente dialogen en wat erg grappige dingen. blijft boeien tot het eind.

avatar van NERD

NERD

Erg originele film, en toch (denk ik) redelijk realistisch. Verder zitten er ook erg grappige momenten in, bijvoorbeeld op het toilet.

4,5 sterren.

En wat die hype betreft Kappeuter, toen deze film uitkwam en gehypt werd waren snatch en lock, stock nog niet uit dus was dit (misschien) wel de beste Engelse film.

avatar van Indybart

Indybart

realistisch, goed einde, grappig, perfect!

Jos2

Grappig, om steeds maar weer te lezen hoe veel Nederlanders iets wat ze goed noemen meteen als realistisch aanduiden. Deze film was bij vlagen surrealistisch en is enorm gestileerd. Verre van realistisch.

avatar van NERD

NERD

Jos2 ik bedoel wat er gebeurt, tuurlijk laten ze die trips visueel zien op surrealistische manieren.....maar wat er gebeurt kan volgens mij goed in het echt gebeuren.

Jos2

De film realistisch noemen slaat toch echt nergens op. De hele vormgeving is daar te gestileerd voor; niet enkel de trips.

avatar van tom

tom

gebruik je heroine, of heb je vrienden die heroine gebruiken Jos2?

vast niet dus waar oordeel je nou over dan.

Ik denk zelf dat het toch wel behoorlijk realistisch is, het is natuurlijk wel wat overdreven om een komischer effect te krijgen

Jos2

Ik ken wel heroinegebruikers, ja. Maar daar gaat het niet over. Het gaat om de filmische manier die de film kiest. De film realistisch noemen is de film te kort doen.

avatar van cornelis

cornelis

En een overtuigende film realistisch noemen is een typisch calvinistische vergissing.

avatar van jerry

jerry

Waarom staat de acid house niet in de lijst? Zelfde genre, bijna net zo goed.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

klote film

avatar van Ramon K

Ramon K

Leuke film die handelt over het wel en wee van een paar Schotse Junkies met leuke rollen van McGregor en Carlyle, prachtige trip scenes en geweldige dialogen en humor. 4 sterren

avatar van Jildou

Jildou

Trainspotting behoort ook tot mijn favorieten, hij is gewoon briljant, prachtig ook hoe ze praten, dat Schotse accent, geweldig!! Het is natuurlijk wel handig dat we dr gratis ondertiteling bij krijgen

Ik heb hem een keer aan een vriendin aangeraden toen hij op tv kwam, ze vond um saai! Huh?!?! Nou dat snap ik dus niet, maar ieder zn eigen..

5 sterren.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Niet echt een van mijn favorieten. Maar wel een erg leuke film. Hier en daar zijn er een paar erg grappige stukken, de acteurs spelen heel goed, en er zijn een paar erg mooie shots, de muziek is mooi en evolueert mee met de film. Het enige kleine probleempje is dat het verhaal me niet echt boeide... wel eens een paar keer kunnen lachen. En de film heeft zeker zijn sterke momenten 3.5*

avatar van tom

tom

paar erg mooie shots

welke shots?

avatar van IamBernie

IamBernie

je weet wel... die ENE keer dat hij high werd !

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Als hij bijvoorbeeld drugs inspuit krijgt ge een beeld van in de spuit. Dat vond ik mooi gevonden.

avatar van GerwinF

GerwinF

Toch best goede film!? Vooral de diarree scene en Robert Carlyle als Begbie zijn onvergetelijk!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Jaja, blabla, niet slecht, een beetje te arty-farty naar mijn gedacht ...

Hoort niet thuis in de Top100, dat is zeker.

***' 3,5 op 5 ***'

Tony

avatar van aburefan

aburefan

Hoort niet thuis in de Top100, dat is zeker.

ik vind van wel, dat is zeker

avatar van FisherKing

FisherKing

Vermakelijk als nieuwe film... maar een goede film met kotsende acteurs!!

avatar van David Visser

David Visser

geweldige film! heeft iemand de film ´vacuuming completely nude in paradise´ gezien. die is ook van danny boyle. Hele gestoorde comedy. ik wilde ´m toevoegen, maar ik kon nergens een goed plaatje vinden.

avatar van lorelei

lorelei

Grappige film. Heb hem zonder ondertiteling. Was wel moeilijk te verstaan dat Schots. Maar wel een geweldige film.