• 9.378.924 stemmen

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Avontuur / Fantasy | 157 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 23 november 2005

Plot Harry Potter and the Goblet of Fire

"Dark And Difficult Times Lie Ahead."

Harry gaat samen met zijn vrienden Ron en Hermelien naar het WK Zwerkbal. Helaas loopt dit evenement mis doordat een groep volgelingen van Voldemort, ook wel Dooddoeners genoemd, door het veld paradeert. Er zijn gelukkig geen gewonden of doden, maar de kans dat Voldemort gaat terugkeren wordt wel steeds groter... Op Zweinstein is er een ander evenement; het Toverschool Toernooi. Hierin moeten drie kampioenen van drie verschillende toverscholen drie gevaarlijke opdrachten voltooien om de Toverschool Trofee te winnen. Deze drie kampioenen worden door de Vuurbeker gekozen. Hij kiest Fleur Delacour van Beauxbatons, Viktor Krum van Klammfels en Carlo Kannewasser van Zweinstein. Echter, de Vuurbeker spuwt nóg een naam uit; Harry Potter...

Ron Weasley

Barty Crouch Junior

Fleur Delacour

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze had'k sinds zijn cinemarelease zo'n 4 jaar geleden nog niet herbekeken, vandaag dus wel en het viel ongelooflijk goed mee, ik vond hem nu NOG beter dan toen

Dit is de eerste Potter-film waarvan ik wou dat hij langer duurde !

Er komen deze keer best wat emoties los bij de scholieren, de fantasyscènes zagen er nog nooit zo knap uit, het klopte gewoon allemaal als een bus.

Hun eerste, schuchtere kennismaking met de liefde op het schoolbal was vertederend om zien en oh zo herkenbaar De achtervolgingscène van Harry met de Draak adembenemend en het dramatische einde was de kers op de taart.

8/10.

De strafste Potter-Film tot nog toe en een die'k zeker nog verschillende keren ga herbekijken

De mooie popsong aan't einde van de aftiteling paste perfect bij de sfeer van de film.

Spijtig dat deze regisseur maar één Harry Potter heeft verfilmd

Blijkbaar is hij bezig aan de verfilming van het videogame Prince of Persia: The Sands of Time die volgend jaar zou uitkomen, daar kijk ik écht naar uit want dat schitterende Fantasy-Avonturenspel heb ik enkele jaren geleden tot het einde uitgespeeld.

avatar van Spetie

Vierde deel in de reeks en helaas de minste tot nu toe. Mike Newell doet deze keer de regie en maakt de film nog duisterder dan zijn voorganger. Dat is gelijk ook het grote pluspunt aan deze film, waar het qua sfeer wel goed zit. Grote minpunt is deze keer echter het verhaal dat erg rommelig en in sneltreinvaart verteld wordt, waarbij sommige sterke bijrolfiguren zoals Hagrid en Snape een wel erg kleine rol hebben in deze film. Ook lijkt het sterk een herhaling van zetten, omdat net als in voorgaaande delen er weer een persoon gezocht moet worden die niet deugt. Verder is het allemaal wel weer aardig onderhoudend, al hoop ik dat het volgende deel wel wat beter is.

avatar van lientje123

lientje123

Albus Dumbledore schreef:

Moet dat dan?

Het boek vind ik persoonlijk beter dan de film, dus ik zal zeggen: ja dat moet je echt een keer doen!

Skylar_Malfoy

Eigenlijk kan je HP in twee catagoriën verdelen waar GOF net tussenvalt; de opbouw, en de ontknoping. De ontknoping begint met de profetie uit de vijfde film.
In deze film gaan veel dingen nog gewoon zijn gangetje niemand gaat bijvoorbeeld nog dood, het is nog echt voor kinderen.
Goblet of Fire is echter wel al een stuk enger dan de voorgaande delen. Het einde is best luguber.
De film zelf vind ik iets te donker en het geluid te aangedikt. Verder natuurlijk geweldige acteer prestaties, en een goede verhaallijn.

avatar van Tomson_

Tomson_

Skylar_Malfoy schreef:

Cedric Diggory gaat dood

Tomson_ schreef:

Cedric Diggory gaat dood

Dat klopt ja. Nu voel ik me ontzetten stom. Want toen ik een reactie gaf was ik net klaar met de film voor de weet-ik-hoe-veel-ste keer te kijken. Maar Cedric behoort nog niet tot de grotere personages

avatar van Don MN

Don MN

Je moet ook klein beginnen.

Skylar_Malfoy

Ja maar Cedric eindigde ook klein

avatar van axelk1999

axelk1999

Deze was slecht.

Ik vond het 3e deel beter.

Eey wisten jullie al dat Daniel Radcliffe in de nieuwste Harry Potter film (Die komt in het najaar van 2010 uit ofzo) naakt te zien is?????

Dat verklapte de regisseur al :0

Het 4de deel.

Ook hier zit de vaart er goed in. Acteerprestaties weer super. Een heel ander beeld krijg je nu te zien.

Er zitten veel wendingen in de film. En er gebeurd veel en echt geweldig om naar te kijken.

avatar van Betamax

Betamax

Ik ben alle zes de delen aan het kijken elke dag één en dit is tot nu toe de minste.

Verhaal zit gammel in elkaar en ik word gek van dat domme zwerkbal.

Die Potter is de ene keer een sukkel en de volgende scene een strijdbare tovenaar.

Maar slecht dit deel zeker niet.

avatar van Tomson_

Tomson_

Niet om het een of het ander, maar er zit toch helemaal geen zwerkbal in dit deel? Oke, ze zijn op het wk....maar het spelletje op zich komt niet in beeld.

Helaas vind ik dit de slechtste Harry Potter film die er is. Hij is erg saai en ik vind dat hij nergens over gaat..

Waarschijnlijk ben ik de enigste want bijna iedereen die ik ken vinden dit de leukste... Geef mij maar deel 2 en 3

igotcrabsatcarls schreef:

Ik snap niet dat je hem saai vind, want er komen veel toernooien en andere dingen in voor dus

• 2041 berichten

Ik hoor hier veel mensen zeggen dat ze de film niet konden volgen omdat ze de boeken niet hebben gelezen. Dit vind ik echt onzin, want toen ik de film voor het eerst keek, had ik nog nooit een HP-boek aangeraakt. Ik kon alles perfect volgen. Gewoon opletten dus!

Albus Dumbledore schreef:

Ja, gewoon goed opletten. Want ik heb de boeken wel gelezen.

Maar de films zijn zoiezo anders dan de boeken dus dat maakt niet veel uit. Prima te volgen toch.

avatar van Kevin13

Kevin13

TragieStar.* schreef:

Saai in de zin van... Harry die achtervolgt wordt door een draak. Spannend? Neen. Harry die bijna verdrinkt. Spannend? Neen. Harry die bij Voldemort terechtkomt. Spannend? Neen.

Als er geen spanning is, is het meer dan logisch dat het saai is.

Kevin13 schreef:

Als er geen spanning is, is het meer dan logisch dat het saai is.

Die dingen vond ik juist wel spannend. Ik weet niet wat jij onder spanning verstaat... maar Harry Potter is gewoon een fantasy / avontuur en geen horror / thriller. De spanning mag aanwezig zijn, maar moet ook weer niet zo hoog zijn dat ze de film een 16+ rating moeten geven. Voor 12+ vond ik deel 4 uit de reeks behoorlijk spannend.

avatar van Kevin13

Kevin13

Dus jij had even een spannend gevoel van, oei Harry gaat het niet halen.Ik niet hoor.

Ja, dat had ik.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Het beste boek en de beste film naar mijn mening.

avatar van Miron

Miron

Zooo, dat ziet er weer ongelooflijk goed uit.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

De eerste 2 delen vond ik persoonlijk saai, een soort Disney in Schotland, echte kinderfilms waar door de enorm goede volwassen acteurs [stuk voor stuk bekende theater-acteurs] de slechte acteerprestaties van de kids extra opviel.

The prisoner of Azkaban was qua sfeer al een stuk beter met als bonus Edward Norton, maar nogal chaotisch en met weinig diepgang door nog steeds ontbrekende emoties bij de jonge acteurtjes.

GoF is daarom voor mij een enorme meevaller met warempel enige humor , een boeiend, meer volwassen verhaal en eindelijk goede acteerprestaties van iedereen.

Alle Engelse acteer-kanonnen zitten in deze film wat op zich al een traktatie is en voor het eerst wist een HP film me mee te slepen.

Onverwacht goed eigenlijk met mooie donkere, soms bijna horror achtige sfeer, fantastische cgi en prachtige beelden.

Enige minpuntjes zijn de editing, veel scenes worden zichtbaar één á twee seconden te vroeg weggesneden en de rock/rapmuziek tijdens het bal is mijns insziens een groffe stijlbreuk.

Tot nu toe de beste HP film die ik gezien heb.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik kwam er pas na Twilight achter dat Pattinson hierin meespeelt, was me eerder nooit opgevallen. Qua verhaal vind ik dit de meest interessante film, maar het einde maakt alles zeker goed. Erg indrukwekkend en ook zeer mooi neergezet. Wel erg leuk om de groei van de acteurs te zien, als je deze film vergelijkt met bijvoorbeeld deel 1.

avatar van chevy93

chevy93

Mijn 2e Harry Potter film die ik in de bios heb gezien. 2x zelf aangezien 2 mensen op het idee kwamen om deze film met hun verjaardag in de bios te gaan kijken .

Ik vond het niet erg, aangezien het een leuke film is. Van dit soort films hou ik.

En met dit soort films bedoel ik 'films met een wedstrijd/competitie'.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Poeh, echt mijn best gedaan om de hele film af te kijken.

Ik blijf niks hebben met Harry Potter en zijn vriendjes/vriendinnetje. Ik vind het allemaal overigens mooi gemaakt hoor, maar het is zo langdradig en denk iets te kinderachtig. Was wel even leuk om te zien dat iedereen Harry even uitspuugde. Maar als je me vraagt, wanneer zat je nou echt op het puntje van je stoel kan ik helaas niet zeggen. Niet aan mij besteed.

Het is niet altijd zo dat een film meteen goed is als je er maar zoveel mogelijk rare wezens en karakters ingooit. Less is more in het geval van Potter.

avatar van dbgin

dbgin

In de kerstvakantie heb ik de delen van 2 tot en met 6 gezien en dit blijft toch de beste film van Harry Potter vind ik.

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Dit is tot nu toe wel de beste potter film. Heb ze tot nu toe alle 6 gezien, maar deel 5 en 6 vind ik alweer minder.

avatar van muismat

muismat

Deel 1,2 en deze vond ik echt goed, 6 gemiddeld, en 3 en 5 ronduit slecht.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Tomson_ schreef:

Ja klopt, er werd in het vierde jaar geen zwerkbalcompetitie gehouden vanwege het Toverschool Toernooi. Het WK hoort dus het enige zwerkbal-achtige in de film te zijn! Dus zoveel zwerkbalgezeur zit er inderdaad helemaal niet in.

Nou, moet nu de film ook maar weer eens gaan kijken na al die jaren! Ben weer benieuwd...