• 9.369.475 stemmen

Aliens (1986)

Sciencefiction / Actie | 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn

Releasedatum: 9 oktober 1986

Plot Aliens

"This time it's war."

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?

gillette schreef:

Ik bedoel ze allemaal behalve als Ripley het kind gaat zoeken en bij The MotherAlien komt ofzo.

was denk ik ook de bedoeling, zo gaven ze de situatie waarin de mariniers verkeerden. ze zagen totaal niks dus hebben ze ook die sfeer meegegeven bij de eerste actie scene.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

neo schreef:

Vreemde ''misvatting'' inderdaad. Deel 1 was overduidelijk op horror/thriller gericht, tegenover een actiegerichte aanpak voor deel 2.

ik vond dat deze film meer horror elemeten bevatte dan hannibal.

avatar van gillette

gillette

Kevin13 schreef:

Njah toch vind ik het maar raar.

Maar ik geef toch nog een 3 dus je mag blij zijn.

Minotaures

Alleen jammer dat de SE scene's met de automatische geweer-turrents in de tunnels donker/rokerig waren, maar dat is natuurlijk logisch door al dat geschiet, had toch wat beetje van de neergeschoten Aliens op de scherm willen zien. Natuurlijk kwamen er een stuk of 3 beelden van een Alien die onder vuur ligt, maar had het toch van een grootschalig afstand gezien. Dus niet er maar 1 op beeld, maar een hele groep. Dat is geen mispunt, alleen een jammer-commentaar.

Kevin13

volgens mij konden ze dat niet doen aangezien ze allemaal aan flarden werden geschoten

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Voor een film van ongeveer 18 miljoen dollar zijn ze erg goed met het geld omgegaan vind ik.

Een leuk feitje is trouwens de scene waarin ze gaan landen op LV-426. Apone zegt dan op een gegeven moment "10 seconds people'' En verdomd het is exact 10 seconde.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Inderdaad een vette film , James Cameron heeft weer is fantastisch werk geleverd , maar ja wanneer niet he...

4.5****

Kevin13 schreef:

Geen idee waarom ze het niet filmden. Over dat ze in mekaar werden geschoten, dat wou ik juist zien, ik denk wel dat het mogelijk zou kunnen zijn, maarja... Aan 22 jaar verleden kun je niks doen. Ik zal het maar zo accepteren. Het is nogmaals geen minpunt. Ik wardeer dit deel erg veel, het is mijn levelings van alle 4. Verder een must see voor de mensen die van actie, mariniers en Aliens houden.

Minotaures schreef:
Toen Hudson in de controlle-kamer met de anderen een stand tegen de Alien's aflegden, werd die door een schacht onder hem door de Alien's ingetrokken. Hicks probeerde hem nog te helpen, maar het lukte niet en verdween toen. Vroeger dacht ik altijd dat die door de Alien's werd gedood, maar ik denk dat ze hem net als Apone cocoonde en hem als een host gebruiken voor nog een Alien.

Klopt dat? Ikzelf geloof van wel.

Het klopt. Niet dankzij iemand van hier.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Nadat ik voor €4,- Alien had gekocht, kocht ik deze ook voor €2,50 de SE. Ik vond deze bijna net zo goed als deel 1. Dit deel is als actie en horror film echt uitstekend. In Alien was het zo spannend dat ze op een schip zaten met één alien aanboord. In dit deel stikt het juist van de aliens. Allebei pakte het erg goed uit.

AddictedToMovies schreef:

Nadat ik voor €4,- Alien had gekocht, kocht ik deze ook voor €2,50 de SE.

Voor zulke lage prijzen maar! Vertel, waar hebt u ze beiden gehaald?

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Minotaures schreef:

Voor zulke lage prijzen maar! Vertel, waar hebt u ze beiden gehaald?

Allebei bij de Blokker. Die gooien wel vaker geweldige DVDs weg voor belachelijk lage prijzen.

avatar van niethie

niethie

Opnieuw een klassieker waarvan het ondanks dat het dik jeugdsentiment is het erg lang geleden is dat ik hem zag. Weet nog dat het zeker geen slecht vervolg was mede dankzij de vakkundige regie van Cameron, de sfeer zich opzicht wel kon meten met die uit de eerste film en de effecten ervoor zijn tijd best indrukwekkend uitzagen. Zal hem mede omdat ik deel een zo goed vind hem snel weer eens bekijken.

3,5 sterren

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Je komt niet vaak films tegen waarop deel 2 je net weet te boeien als de eerste deel. Dit is wel goed gelukt met Aliens.

AddictedToMovies schreef:

Dat is zeker wel zo. Ik had nog Bruce Almighty voor een miezerige 5je gehaald. Ik zal eens zeker langssprinten om hun collectie te bekijken.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Goed vervolg niet zo geweldig als het eerste deel maar toch erg leuk het eerste deel was echt Science fiction/horror maar ik vind dit deel meer Sciencefiction/Actie niet dat ik het erg vindt.

avatar van Niveath

Niveath

Geweldig vervolg van een ijzersterk eerste deel.

Deze is wat trager van opbouw maar dat bevalt me wel, enige minpunt vind ik de slowmotionbeelden die af en toe toegepast worden.

Verder zat de schrik er soms weer goed in 4.0*

avatar van don_corleone

don_corleone

Voordat ik de film ging zien had ik niet echt hoge verwachtingen, omdat de meeste sequals allemaal uitdraaien op een teleurstelling.

Maar na het zien van de film was ik aangenaam verrast. Ik heb ontzettend veel genoten van de actie en de spanning. Naar mijn mening is dit de beste Alien-film

Daarnaast vond ik Sigourney Weaver echt geweldig als de bikkelharde Ripley.

4,5 *

avatar van Tarkus

Tarkus

Het gebeurt niet zo vaak, maar dit 2de deel is wel nog beter dan het eerste deel.

De film duurt ook een stuk langer en is nog spannender dan de eerste film.

Ook hier zijn de special effects verbluffend goed.

Maar het is toch vooral weer Sigourney Weaver die hier de show steelt, het moet worden gezegd, het is een van haar beste rollen ooit.

Ondanks de ruim 2,5 uur dat de film duurt is er geen moment waarop je niet met spanning zit te kijken.

Top SF-film met veel meer actie dan je zou vermoeden.

avatar van kevinhiero

kevinhiero

vondt deel 1 wat langzaam op gang komen, bij deze valt dat wel mee, meer actie en dat maakt hem toch net iets beter dan deel 1.

De beste van de 4

avatar van RedEye_18

RedEye_18

Hoewel dit deel niet in de buurt komt van de absolute genialiteit van het eerste deel, moet ik zeggen dat Aliens waarschijnlijk mijn favoriete film-sequel is.

Dit was nooit mogelijk geweest als James Cameron niet de touwtjes in handen had, dat weet ik zeker. Hebben jullie toevallig The Abyss ook gezien van hem? Ik zie bij die films altijd duidelijk een overeenkomst in filmstijl (Aliens en The Abyss)

Ik zet deze vanavond weer op, maar dan de SE (148 minuten) uit de Quadrilogy.

Ik vond de 9-disc editie bij freerecordshop voor 20 euro. Ik maak geen grap, ik vond hem tussen de 4 disc-edities (je weet wel, die met die 4 losse hoesen erin van deel 1-4). De grap was dat de 4 disc edities 25 euro waren.

Af en toe moet je echt mazzel hebben he.

avatar van kevinhiero

kevinhiero

JacoBaco schreef:

inderdaad, en dat is het mooie er ook aan, tegnwoordig zie je dat niet meer zo veel, bij die hard 2 was dat vliegtuig al lang dwars door Bruce heen gereden(als je hem gezien hebt)

avatar van Phantasm

Phantasm

In dit deel zit meer aktie dan in het eerste deel, blijft t/m het einde boeien.

avatar van lykathea

lykathea

Beduidend beter dan het eerste deel, ook omdat het wachten totdat je eindelijk die Aliens te zien krijgt (dit keer duurt dit zelfs nóg langer dan het eerste deel, de nachtmerrie daargelaten) het begin juist toch wist te boeien.

Het feit alleen al dat Ripley zo lang heeft gerust wekt vragen en interesse op.

De vaart zit er veel beter in, en alhoewel de mooie stille shots van deel 1 (die de film zo'n huiveringwekkend ijzig gevoel gaven) compleet weg zijn gelaten, is het vervangen door iets wat eigenlijk nog beter werkt. Aktie.

En afgezien van dat schreeuwerig kind (die tevens wel weer bijzondere momenten opleverden met Ripley) kan ik hier weinig verkeerds aan opmerken.

Een uitzonderlijk vervolg.

avatar van Prinsesje..

Prinsesje..

Heerlijk. Goede opbouw van spanning. Ondanks dat je al weet wat er gaat gebeuren.

Actie, dialogen en 'rust' momenten worden goed afgewisseld. Zo worden ze bijna niet meer gemaakt. Helaas...

En Weaver/ Ripley is echt een supersterke topvrouw!

avatar van woeler82

woeler82

super film het beste deel van de alien delen, mooi acteerwerk

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Phantasm schreef:

In dit deel zit meer aktie dan in het eerste deel, blijft t/m het einde boeien.

het eerste deel is ook geen actie / sciene-fiction film? Maar een horror / sciene-fiction .. dus ik snap niet dat je deze twee films met elkaar vergelijkt qua " actie " ...

avatar van MNV2

MNV2

Prachtig voorbeeld van een regisseur die de sequel van een kaskraker op een hoog niveau weet te houden. Ik vind deze zelfs zeker zo goed als de eerste Alien van Ridley Scott.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Deel 1 blijft hoog in mijn top tien staan. Dat komt voornamelijk door de briljante, onovertroffen sfeer in de film. Dit tweede deel heb ik besteld, alleem ben ik bang dat het een hersenloze bloederige actie film wordt. Kan iemand me vertellen hoe het zit? Is de sfeer uit deel 1 nog te voelen?

Kevin13

Het is wat mij betreft een totaal andere sfeer. Maar daardoor is het natuurlijk geen slechte film. Het Thriller gedeelte van deel 1 mis je hier wel.