Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson
Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense
Releasedatum: 22 juni 1995
Plot Die Hard with a Vengeance
"Think fast. Look alive. Die hard."
Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.
John McClane
Mathias Targo
Katya
Charles Weiss
Fryce
Een film met alles erin wat een goeie aciefilm nodig heeft. Humor en een hoop geknal, gescheld en ontploffingen. Voor mij de 2de beste die hard film. Waarvan de eerste de beste is.
megaman
Wel vreemd dat 4.0 een hoger score krijgt over 't algemeen. Vengeance heeft veel meer om 't lijf en bevat overweldigende momenten. Daar komt ook nog bij dat Vengeance een achtbaanrid is van epische proporties. Wat dat betreft is 4.0 in princiepe weer een stap terug en moet het puur hebben van de gelikte beelden en de stijl van de MTV generatie. Waar Rambo 4 modern was en tegelijk weer ouderwets overdreven zoal de jaren 80 aktiefilms, daar is 4.0 een film die dankzij de nieuwe regisseur weer achter de standaard hollywood-trend van deze tijd loopt. Een tof en gelikt aktiefilmpje met een uitgeputte John McClane. Geef mij maar liever Vengeance en DH1. Dat zijn tijdloze aktiefilms met zeer memorabele gebeurtenissen en een geweldige cast. Van mij part mogen ze defintief stoppen met deze reeks. En ondertussen kijk ik rijkhalzend uit naar The Expandables en Rambo 5
R.I.P. John McClane.
Lexcoaster
Ook weer een erg vermakelijke actiefilm met een aantal originele momenten, zoals deel 1. Helaas is een groot deel van de spanning weg als de identiteit van de terrorist bekend wordt, maar de actie blijft van hetzelfde hoge niveau.
RuStY NaiL
heel erg vermakelijke film,van begin tot einde bleef het me boeien.
ook zat er veel spanning in wat zeker een pluspunt is.
dit is naar mijn mening de beste uit de serie samen met 1.
Vinokourov
De beste Die Hard-film naar mijn bescheiden mening, al zal ik nooit een groot fan worden van deze over the top actieserie. Dat de film toch nog 3 sterren krijgt is te wijten aan het decor New York, waarin John McClane zich voortbeweegt. Films die zich daarin afspelen kunnen nooit zo snel de mist in gaan.
Zizzo
die hard op zijn best! De humor en actie zijn als gewoonlijk erg sterk. Het verhaal doet zeker niet onder. Een echte Die Hard film, met goede special effects en een nette uitwerking.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film, weer grappig en vermakelijk en natuurlijk spannend. Volgens mij een van de weinige films waar Bruce Willis en Samuel L. Jackson samenwerken, in ieder geval zijn de acteerprestaties top. Ik heb echt van deze film genoten.
Actionfreak
Doet absoluut niet onder voor deel 1 en 4.
Daarom gewoon 4.5*
Yippee ka yay...Motherf*cker
Justinw
Zeker net zo goed als Die hard(1), maar dan op zijn eigen manier.
Hier hebben we New York als decor. i.p.v. het Nakatomi gebouw.
Willis en Jackson zorgen voor een goede dosis humor. Vooral het I hate Niggers bord
De spanning is zeker aanwezig, door alle raadseltjes van Simon. De actie is ook weer steengoed zoals ik wel verwachtte bij de Die Hard reeks. De plotwending op het eind is ook goed uitgewerkt. En wat over blijft is gewoon een hele sterke actie/thriller film.
Zeker net zo goed als Die Hard (1) dus......
* * * *
Leo1954
- 2073 berichten
Krankzinnige onzin natuurlijk, maar wel héél goed gedaan. Na deze rollercoaster actie film is eigenlijk elke actie film overbodig. Krijgt van mij dat 1/2 puntje meer dan Die hard 1, het decor New York is hier geweldig.
PaulieWalnuts
Wat speelt Samuel hier een oppervlakkig stereotype. Ik snap niets van al dat racisme in de film de hele tijd. Slaat echt nergens op.
Duidelijk de beste in de reeks. Groots aangepakt, memorabele schurk, episch plot en zeer spannend. Jammer dat 4.0 weer een stuk minder was.
Deel 1 staat bij mij VER boven alle andere. Misschien zelfs wel de beste actiefilm eigenlijk. Deze film was wel vermakelijk, maar toch allemaal iets te uitgekauwd.
southparkgek
Vind hem bijna net zo goed als de eerste. Een 3.5
Q Jones
Deze Die Hard is gewoon geniaal na het wat tegenvallende tweede deel vind ik deze super. Lekker overdreven actie met een mix humor er tussen. John Mclane is echt mijn held een personage wat altijd bij me zal blijven tot me dood, en wat zet Willis hem toch ontzettend goed neer van mij zou hij zo een oscar krijgen. Iedereen die zeurt dat deze film slecht is weet niet wat leuk is. In in woord gewoon een meesterwerk wat je niet vaak hebt met een actie film. Veder het verhaal: Er zit een terrorist achter Mclane aan om persoonlijke reden meer zeg ik niet deze film is gewoon een mustsee.
TrickySmalls
Beduidend minder dan deel 1 en 2.
Daar waar de voorgaande delen betere actie bevatten en naar mijn mening veel spannender was, gaat het in deze film meer over speurwerk en het oplossen van de puzzel/raadsels. Bovendien trok deze spanning mij niet echt aan, waar vooral deel 1 dat juist wel deed.
Daarom (maar) 3*
Q Jones
Beduidend minder dan deel 1 en 2.
Daarom (maar) 3*
Iedereen weet dat deel 2 het minste is van de serie. Deze film is juist wel spannend lekker met John Mclane heel NY onveilig maken en van de ene opdracht na de andere. Ik zat op het puntje van me stoel. Qua actie vind ik dat dit deel genoeg bevat ik noem een paar voorbeelden:
de spectaculaire achtervolgen met de taxi door het park.
of in de underground.Het gevecht op de boot.
genoeg actie naar mijn mening
TrickySmalls
Het hele verhaal en opzet van deel 3 wisten mij niet genoeg te overtuigen. Deel 1 en 2 deden dit wel. Wellicht komt dit door de opzet van het verhaal.
Voor mij is een gijzeling bijvoorbeeld spannender dan het oplossen van raadsels.
AGE-411
Ik vond deel 2 eigenlijk een exacte kopie van het eerste deel. Ik het had al eerder gezien en vond het zeer saai.
Met deze vind Die Hard zichzelf uit. Toch wel een bovengemiddelde actiefilm
Q Jones
Maar als Mclane elke keer in een gijzeling beland, dan wordt het ook zo saai, ze moesten iets anders met de film wilden ze het verhaal nog een beetje realistisch laten lijken. Ik vind dat ze dat goed hebben gedaan met deze film, voortreffelijk eigenlijk. Deel twee was niks idd een exaxcte kopie van 1 ook twee keer met kerst allemaal wel heel toevallig. Dit deel is een meesterwerk waar naar mijn mening toch uitermate veel spanning in zat
Q Jones
Minder dan 1, beter dan 2, geevenaard door 4...
Ik ben het er niet helemaal mee eens maar ik kan met je mening leven. Ik vond namelijk 3 de beste en 2 de minste
sofripa
Die Hard is king. Die Harder is de prins. Die Hard 3 is de butler.
Hectometersnor
Who gives a f...!
Die Hard is een begrip, ongeacht het deel!

A Good Day to Die Hard

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986
new york citybomtaxiriddlediefstaldetectivehelikoptergoudmetrofbischipvuistgevechtpolitievervolgwraakbedrogflashbackschietpartijexplosiegeweldauto achtervolgingcargo shipsimon saysdump truckaqueductbomb threat action herofederal reserve banknyc subway