• 9.377.559 stemmen

Die Hard with a Vengeance (1995)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Die Hard 3 / Die Hard: With a Vengeance

Geregisseerd door: John McTiernan

Met onder meer: Bruce Willis, Jeremy Irons en Samuel L. Jackson

Gesproken taal: Engels, Duits en Roemeense

Releasedatum: 22 juni 1995

Plot Die Hard with a Vengeance

"Think fast. Look alive. Die hard."

Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.

avatar van -Roald-

-Roald-

JDSsmetje schreef:

INHOUD 24 / 30

algemene inhoud 16 / 20

Een simpel verhaal en heel leuk om naar te kijken. Niets meer over te zeggen.

het einde 8 / 10

mooi einde, simpel en goed uitgewerkt

ACTEERWERK 9 / 10

Zeer goed acteerwerk, daarom is de film echt goed. Vind Bruce Willis de perfecte acteur voor deze film

ANDERE 6 / 10

gemiddelde score

TOTAAL 39 / 40

= 4*

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Erg goede film die ik net zo goed vind als deel 1,op een andere manier dan.

Erg veel humor,en Jackson helpt om deze film net dat beetje extra te geven.

Het enige echte nadeel aan deze film vind ik het zwakke einde met de helikopter enzo..

JDSsmetje

Deze film vind ik zeer goed. Vind het normaal enorm tegensteken dat er overdreven en ongeloofwaardige actie in een film wordt gestoken maar hier had ik er geen last van. Willis acteert prachtig en met nieuwkomer Samuel L Jackson kan het acteerwerk al niet meer stuk. Een goed simpel verhaaltje , goed acteerwerk en goed vefilmd en de film kan al niet meer stuk. Bovendien zat er in deze film nog tamelijk wat humor. De humor was dan ook zeer goed helemaal mijn smaak. Een echte aanrader voor als je hem nog niet gezien hebt, maar waarschijnlijk wel.

verhaal 3.5*

JohnMcLane

-Roald- schreef:

avatar van TwoM

TwoM

Goed vervolg in de Die Hard-reeks, Samuel L Jackson als aanwinst voor de cast is natuurlijk een pluspunt.

Het verhaal daarentegen vind ik minder goed dan de vorige 2.

De eerste blijft nog steeds de beste!

avatar van megaman

megaman

Duidelijk de beste in de reeks. Groots aangepakt, memorabele schurk, episch plot en zeer spannend. Jammer dat 4.0 weer een stuk minder was.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Die Hard With a Vengeance is een aller aardigst filmpje. Bruce Willis zat goed in zijn rol, net als de gene die Simon speelt. Verhaal was wel aardig en had een paar Saw trekjes. Hij duurde aardig lang maar dat merkte ik niet zo. Soms wel iets moeten lachen.

Kortom: Een mooi tussendoortje.

avatar van Film Pegasus

Een groter budget dan de vorige films en dat is er aan te zien. Gelukkig niet helemaal opnieuw hetzelfde als de vorige films, maar een ander concept met dezelfde ingrediënten. Het spelletje van Simon says lukt wel, maar het geheel mist toch nog de feeling en de spanning van de vorige films. Haal hier Bruce Willis weg en de film valt in elkaar als een pudding. Leuk om een keer te zien, maar al een pak minder bij herziening. De film moet het van de verrassingselementen hebben, al lukt dat niet altijd even goed.

JDSsmetje

Ik vind deze de beste die hard film!

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Ja dus...

de beste die hard van film goeie actie acteerwerk goed en kapot grappig.

avatar van Freakshow79

Freakshow79

Beste uit de serie!!!!

avatar van bild

bild

Ik ga akkoord met freakshow. De film vind ik ook de beste uit de reeks. De sterke acteerprestaties van Bruce Willis worden zeer goed versterkt door die van Samuel L. Jackson. De actie is zeer interessant en het script is heel leuk. Je wordt echt heel het verhaal goed meegesleept. Zeer goed.

avatar van dtoebast

dtoebast

lekkere actie met de nodige humor. Ook al vind ik het 'simon says' spelletje wel een beetje kinderachtig , een leuke avond gegarandeerd als je zo nu en dan een actiefilm wilt zien. niets meer niets minder.

avatar van DonLeone

DonLeone

ze spelen deze film veel te vaak op televisie om nog enigzins leuk te blijven

avatar van gi30171

gi30171

Ook al is het de derde, toch blijven ze steengoed amusement

avatar van Minotaures

Minotaures

Ah, lekker. Eindelijk op de buis. Heerlijke film, dit!

avatar van Evaaa

Evaaa

Vanavond is ie weer op tv...Die Hard,deel 3 van de reeks.

Geweldige film natuurlijk,al ben ik iets bevooroordeeld omdat ik een grote fan ben van Bruce Willis,en tja hij is ijzersterk is dit soort films.

Na de klapper van Die Hard 1,die alweer uit 1988 komt,is er na de toch wel teleurstellende Die Hard 2,toch voor gekozen om een vervolg te maken.En wat voor een! Willis is gewelig en samen met Samuel L. Jackson zn ze top duo! Actie en humor,en zo neergezet dat het toch een steengoede film blijft!

Na Die Hard is dit de beste uit de reeks!

Een aanrader;kijken dus!

avatar van dijkieR

dijkieR

Dit zijn aktie films zoals ze bedoeld zijn,lekker veel vaart in die shit.

Heerlijke film,waar je je dan ook geen moment bij verveelt.

I LOVE THIS SHIT !!!

avatar van -Roald-

-Roald-

dijkieR schreef:

SHIT !!!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Toch lekker vlot, netjes geschreven en zeker entertainend.

avatar van dionny

dionny

net gezien op sbs, zeer aan te raden film!

van af het begin tot eind spannend,

acteurs spelen het geweldig

bij het einde zie je dat de twee dichter bij elkaar gekomen zijn terwijl ze eerst niks van elkaar wilden weten

avatar van moviecrazy91

moviecrazy91

Heerlijke film toch dit. Lekkere ouderwetse actie, gewoon helemaal mijn genre.

Zoiezo altijd al fan van Willis en Jackson

Verveeld gewoon nooit

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Erg spannende actiefilm. Bruce Willis en Samuel L. Jackson heb ik zelden in een slechte film gezien, maar ook hier waren ze erg goed. Ook kon ik hier en daar wat (vrij geslaagde) humor vinden, de Special-Effects waren erg mooi en was het einde ook niet slecht.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

De Die Hard reeks zijn en blijven knallende actie films! Met geweldige oneliners Yippie ka yeh Zit genoeg humor in en in dit specifieke deel een hele goede rol van Irons.

avatar van Kilii

Kilii

Vermakelijke film. Aangenaam om 1 of zelfs meerdere keren te bekijken. Persoonlijk vind ik dit de beste film in de Die Hard collectie. Met dank aan het betere acteerwerk van Willis en de rol van Jackson.

Er zit veel goed getimde humor in de film, al komt deze soms wat gepushed over.

Simon says: 3,5***

avatar van Freakshow79

Freakshow79

Afgelopen week weer genoten van deze film......en nu weet ik waarom ik deze de beste uit de serie vind

SAMUEL L JACKSON

een gouden greep om deze naast Bruce willis te zetten, 2 heerlijke karakters die geweldig met elkaar botsen... IK HOUD ERVAN

avatar van lars-pixar

lars-pixar

met SAMUEL L JACKSON en BRUCE WILLIS

een goeie film met puzzel-tjes en dan boem.

veel humor precies de goede acteurs er voor.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Sterk geacteerd door zowel Jackson als Willis die het ideaal doet als bezopen flik (zie ook 16 blocks).

De actiescènes zijn voldoende in aantal en ook de nodige "humor" is aanwezig.

Aanrader!

avatar van MartiN_

MartiN_

Prima actiefilm, maar de eerste is toch echt stukken beter.