Genre: Actie / Thriller
8,2 (1.022.037)
Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans
Releasedatum: 3 november 1988
Plot Die Hard
"Twelve terrorists. One cop. The odds are against John McClane... That's just the way he likes it."
De enige reden waarom de New Yorkse agent John McClane in Los Angeles zit, is dat hij tijdens de kerst bij zijn kinderen wil zijn. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt om een kluis met zeven sloten te openen. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren.
- IMDb (8,2 / 1022037)
- Trailer (YouTube)
- Nothing Lasts Forever (BoekMeter)
- Die Hard (MusicMeter)
Richard Thornburg
Harry Ellis
Joseph Yoshinobu Takagi
Kevin13
voor mij de beste actie film dat ik ooit al heb gezien.
Bruce Willis speelt fantastisch in deze film, heel overtuigend en ik dacht dat hij op een gegeven moment een traan begon weg te pinken waneer het er heel slecht voor zag.
Alan Rickman was ook fantastisch, een van zijn betere films net zoals Perfume.
Maar ik vond die Karl dacht ik, verdacht veel op Christopher Lambert lijken of hoe je die naam ook schrijft
5.0
Vanaf vandaag heeft de film een plekje in mijn top 10, waar ie wel hoort
Vanaf vandaag heeft de film een plekje in mijn top 10, waar ie wel hoort
bij mij ook in de top 10 vanaf vandaag
PaulieWalnuts
Een van de beste actiefilms ooit bij nader inzien. Goed geregisseerd en Bruce Willis is natuurlijk top, de hele film in zijn hempie. Afschieten die handel.
"Looks like we're gonna need some more FBI guys..."
bij mij ook in de top 10 vanaf vandaag
Ik zie em bij jou niet staan.
BTW, ik kan gewoon niet genoeg krijgen van deze film.
Ik kan em wel 3 keer of meer per jaar zien.
Gisteravond weer gezien met DTS-geluid.
Nog steeds overdonderend.
Een perfecte gelikte actiefilm.
Blijft gewoon op 1 staan in mijn top 10.
Kevin13
Ik zie em bij jou niet staan.
BTW, ik kan gewoon niet genoeg krijgen van deze film.
Ik kan em wel 3 keer of meer per jaar zien.
Gisteravond weer gezien met DTS-geluid.
Nog steeds overdonderend.
Een perfecte gelikte actiefilm.
Blijft gewoon op 1 staan in mijn top 10.
hij is er al uit.
gentenaar
Zeeeeeer goede actiefilm; en bruce die een schtterende rol vertolkt
je blijft gewoon geboeid kijken, zoals het bij een actiefilm hoort
aanrader, 5
Kevin13
nee dat vind ik niet. Lucky Number Slevin en Pulp Fiction zijn dat.
- 1926 berichten
Welnee, DIE HARD is hèt voorbeeld hoe een actiefilm moet zijn.
Blijft op mijn nummer 1 staan , en er moet heel wat bijkomen om em eraf te halen.
Een actietopper van de allerbovenste plank.................en alweer voor de zoveelste keer gezien.
Kevin13
Welnee, DIE HARD is hèt voorbeeld hoe een actiefilm moet zijn.
is inderdaad een van de beste actiefilms, maar zeker niet de beste fil;
mckiller
Wat een vermakelijke actie zeg!
En mooie specials voor die tijd!
sofripa
Ik zeg maar zo. Die Hard heeft de actiefilm geherdefinieerd. Willis goed maar Rickman meesterlijk. Ultime bier&chips film 4*
reveal
"Looks like we're gonna need some more FBI guys..."
hehe, op mijn dvd versie vrijelijk vertaalt als:
Ik denk denk dat we nog een blikje met FBI agenten moeten open trekken
G.1Rl
Wel een goede film, er zitten een paar scènes in die een beetje nep zijn, maar als je dan kijkt naar het jaar waarin hij is gemaakt, dan is dat minder erg.
Halcyon
Die Hard, de moeder van de moderne actiefilm. Het was weeral een hele tijd geleden dat ik deze gezien had, een (zoveelste) herziening drong zich dus op.
En 't was uiteraard weer genieten. De basis is zo standaard als maar zijn kan, maar ze is slechts de ruggengraat van een film die bulkt van entertainment en originaliteit. Origineel, want Die Hard bevat een aantal knappe vondsten die mooi in kadans met de bikkelharde actiescènes de film een spectaculaire uitwerking meegeven. Waar anders zie je van die leuke zijsprongetjes als een actieheld die via walktie-talkie een intense vriendschapsrelatie aanknoopt met een gedegradeerde flik, een slechterik die zich bij nakende ontmaskering voordoet als een gijzelaar, een revolver die op de rug wordt vastgetapet of Beethovens "Ode an die Freude" bij het openegaan van de gegeerde kluis? Zulke elementen geven net dat unieke karakter.
Verder wordt de interessante setting natuurlijk erg goed uitgespeeld. Hoe de film zich verplaatst van etage naar etage, van lift naar luchtkoker en van dak naar garage is gewoonweg geweldig, ook weeral bijdragend aan dat perfecte tempo.
Het figuur van "John McClane" doet vervolgens de rest. Z'n onaantastbare cool-factor, z'n sarcastische humor, z'n zelfrelativering en z'n doeltreffendheid. Gewoonweg de ideale actieheld voor een film waarin actie, spanning, drama en romantiek mooi door mekaar verweven worden. Al zou dat vandaag niet meer pakken, destijds was het een gezonde cocktail voor een legendarische actiefilm.
desteven007
Zeer mooie actiefilm van Bruce Willis, op het einde dacht ik al zijn al de bandieten al dood? En toen kwam er één naar buiten!
hellblazer93
Zeer goede actiefilm met indrukwekkende scenes en prima acteerwerk van Willis. De beste van de vier.
4****
GinolaEHV
Na deel 2 gezien te hebben, deze verhoogd van 4 naar 4,5* en deel 2 4* gegeven.
The Last
Eens. Die Hard was 1 van de eerste in z'n soort en toendertijd zelfs origineel, maar de laatste jaren zijn er zoveel verschillende aftreksels gemaakt dat het concept van Die Hard tegenwoordig ''standaard'' genoemd kan worden.
Maar ja, goed, dat hoort erbij he..
OFFTOPIC: Het zelfde geval met Silence of the Lambs/Se7en en Saw (+ latere aftreksels..). Al zal jij het daar vast niet mee eens zijn als horrorfan.
GinolaEHV
Misschien dat ik 't fout heb, maar waren het geen Oostenrijkse terroristen?
-Roald-
Misschien dat ik 't fout heb, maar waren het geen Oostenrijkse terroristen?
nee, ik heb hem net gezien en ze hadden het over Berlijn, dus zullen het waarschijnlijk Duitsers zijn (;
IMO zijn `t duitsers.
Voor de zoveelste keer gezien, maar dan op blu-ray...wat een beeld en geluid.
Onovertrefbaar!!!!!!!
En nog steeds een perfecte actiefilm.
The Last
Dat geluid is idd geweldig. Laatst nog gezien bij een vriend die een compleet nieuwe home cinema set had gekocht. Ik werd compleet overdonderd door het geluid!
skipy05
heb hem nu de 2 keer gezien en hij blijft goed. een film voor diene tijd is deze zeer goed. niets op ana te merken.
powerman
zonder twijfel de beste van bruce willis, trouwens heel de trilogie is geweldig.
Mijn favoriete film, 5*
yippie-kay-yee motherfucker
- 1926 berichten
En we hebben er weer een DIE HARD-fan bij.
En ook nog in je top 10 allertijden.
Zoiets doet me goed.
Blijft een topper , en er moet nog een film komen die em van mijn nummer 1 weghaalt, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
Alhoewel............je weet maar nooit.
"Nine million terrorists in the world and I gotta kill one with feet smaller than my sister".

A Good Day to Die Hard
2013

Live Free or Die Hard
2007

Die Hard with a Vengeance
1995

Die Hard 2
1990

Het jaarlijkse dilemma: Is 'Die Hard' nou een kerstfilm of niet?

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'Die Hard' tijdens kerst

Is 'Die Hard' nou eigenlijk een kerstfilm of niet?
Iconische actiefilm 'Die Hard' met Bruce Willis vanavond te zien op televisie

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
gebaseerd op boekterroristman vrouw relatiechristmas partys.w.a.t.gijzelaarfbiontvoeringvaultmoordovervalschietpartijlos angeles, californiëterrorismeone man armyexplosiepolitie agenthostage negotiatorone nightlapdaggressivekerstmisjaren 80action herogermanhostagesheist thriller christmas movie alternativeloose adaptationpatrol officer furioushigh octane intensecommandingdefianteuphoric