Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
ThomasQuinn
Johnny Depp verdwenen?
Die zit pas in deel 2, vriend.
mr.jax
'visueel spektakel' vond ik niet zo groot
verhalen een beetje licht en soms zelf saai
toch hier en daar goeie scenes en hete jessica albas
2,5
Heb jij wel echt naar Sin City gekeken?
mr.jax
zeer zeker
te weinig diepgang , gewoon te licht
maar zeker niet oerslecht hoor
matthijs_013
Heb jij wel echt naar Sin City gekeken?
Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Ik vond de film ook niet meer dan redelijk.
JJ_D
Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Ik vond de film ook niet meer dan redelijk.
Dit niet en 'Kill Bill' wel?
Sollomon T.
Dit is gewoon een meester film, het bloed het zweet en de tranen die achter dit project zitten wordt vooral onderschat, het werk wat deze regisseur voorlegt verdient veel meer respect, ook al is het een twist van geweld en bloed op de vloer, de film is vooral goed verfilmd van de strip en het is niet echt een helden verhaal waar men zat zijn naar uitgekeken, het heeft zijn aparte stijl en zijn aparte personages en daar hou ik wel van
matthijs_013
Dit niet en 'Kill Bill' wel?
ik zie echt helemaal geen overeenkomsten tussen de twee films
babraaf
bepaald geen meidenfilm! ik kon geen verband ontdekken.. Was het een soort verfilmd stripverhaal ofzo? of een speelfilm in stripvorm?
The One Ring
Een speelfilm in stripvorm en tevens een verfilmd stripverhaal
Stylistisch (> Tarantino)
maar wie zei ik dat ik kill bill om zijn stijl leuk vind. Omdat ik een bepaalde film van Tarantino geweldig vind, moet ik ze allemaal geweldig vinden...? Logica ontgaat mij een beetje
JJ_D
maar wie zei ik dat ik kill bill om zijn stijl leuk vind.
Waarom anders? Vanwege het verhaal?
lordsnoopy
Weet iemand waar je de 147 minuten recut and extended version kunt kopen?
matthijs_013
Onder andere. Ik vind Kill Bill leuk, omdat ik van films houdt waar iemand gewoon wraak neemt en iedereen in elkaar mept om het zo te zeggen. Dat is niet vergelijkbaar met onder andere Pulp Fiction of Reservoir Dogs
JJ_D
Weet iemand waar je de 147 minuten recut and extended version kunt kopen?
JJ_D
Dat is ten eerste bij Sin City ook zo en ten tweede redelijk ziek (om daarop te kicken). Dus de vraag blijft waar voor jouw dan het fundamentele sterktepunt zit in Kill Bill ten opzichte van Sin City...
Kill Bill bevat tenminste verschillende (visuele) stijlen. Sin City maar één en die gaat al na 10 minuten vervelen......
Daarbij bevat Kill Bill 10 tallen verwijzingen naar andere films, goed voor een heerlijke doses nostalgie en herkenning. Bovendien zit daar ook veel humor in verscholen.
Ja, ik ben een zieke psychopaat omdat ik actie leuk vind
matthijs_013
Daarbij bevat Kill Bill 10 tallen verwijzingen naar andere films, goed voor een heerlijke dosis nostalgie en herkenning. Bovendien zit daar ook veel humor in verscholen.
Inderdaad
Kill Bill is gewoon grappig
Sin City veel te serieus
Daarbij haat ik strips en haat ik als er verschillende verhaallijnen door elkaar heenlopen
Ja, ik ben een zieke psychopaat omdat ik actie leuk vind
Andere mensen die van actie houden doen dat vanwege de spanning, het feit dat ze geboeid blijven kijken. Niet vanwege het bloedvergieten an sich. Ga maar na hoeveel bekender de Terminator-saga of True Lies is dan Kickboxer of gelijkaardige films, Rocky buiten beschouwing gelaten...
Het kiezen van verschillende verhalen is voor de regisseur een middel om de verschillende gezichtspunten (= opinies) van waaruit hij zijn verhaal wil vertellen aan de man te brengen (bij deze film is de spil "onrecht"), niks om geïrriteerd te worden dus. En trouwens, bij 'Sin City' valt dat aantal toch best mee?
Hi-Tek
Zat er humor in de Godfather ? denk het niet, maar maakt het dat dan een slechte film ? denk het niet dus waarom hier wel ?
Snap niet waar je op doelt. Misschien moet je mijn berichtje nog eens goed doorlezen en in de juiste context plaatsen....
Hier even voor je aangehaald waarom ik Sin City slecht vind. Heeft dus niets met het al dan niet ontbreken van humor te maken.
Te hoog onzin gehalte, een vermoeiende voice over en een visuele stijl die je na 10 minuten wel geloofd maken dit een flinke tegenvaller 1,0*
nummervlinder
Op IMDB meldt men bij Robert Rodriguez ook al Sin City 3 in 2008!
matthijs_013
hij bedoelde dat een film ook geweldig kan zijn zonder humor.
maar hij wist niet dat we het aan het vergelijken waren met kill bill, en daarom de humor (die kb wel heeft) naar boven bracht.
The Hunter
Wanneer is nu de release van Sin City 2 in Nederland?
Ik lees namelijk overal verschillende data, van eind 2006 tot november 2007.
Iemand die het misschien weet?
JJ_D
Wanneer is nu de release van Sin City 2 in Nederland?
Ik lees namelijk overal verschillende data, van eind 2006 tot november 2007.
Iemand die het misschien weet?
November 2007, als we Cinebel mogen geloven... Eind 2006 lijkt me trouwens onwaarschijnlijk.
MJ_DA_MAN
Op IMDB meldt men bij Robert Rodriguez ook al Sin City 3 in 2008!
Idd

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories