Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
happie
Ik vind dit echt een goede film had voor mij een heleboel dingen. Aktie, mooie vrouwen, goede acteurs en actrices, dosis humor..... kortom ik hoop dat deel 2 wel komt.
Kisje
!
2007 pas. Er is al veel gedoe met de keuze voor de rol van Ava Lord
JJ_D
Goeie film van QT!
Tarantino met slechts een kleine bijdrage, wel te verstaan...
JJ_D
Als nog het is en blijft een goeie film!
Dat ga ik niet ontkennen!
vincentclaesen
2007 pas. Er is al veel gedoe met de keuze voor de rol van Ava Lord
In Belgie komt hij al in november dit jaar uit
Mc
- 2092 stemmen
Als ik dit rijtje op IMDb bekijk lijkt me dat héél erg onwaarschijnlijk:
Release Dates
USA - 2007
UK - 30 March 2007
Netherlands - April 2007
Latesta
Vind het maar een saaie film. Ik heb van velen gehoord dat de film juist op visueel gebied veel te brengen heeft.
Op visueel gebied is het in de eerste kwartier nog best interessant (vooral de introscene is erg stijlvol), maar nergens bereikt het een hoogtepunt, het wordt juist steeds saaier. Acteerprestaties zijn ook vrij standaard, alleen Rourke steekt er wat bovenuit, maar ook hier nergens een hoogtepunt. Het verhaal boeide me helemaal niet en was nergens interessant en na een halfuur ben ik me al aan het vervelen. De dialogen waren ook amper dialogen te noemen, beetje regels opzeggen en dat was 't. En dan heb ik het nog niet over de 'humor' gehad.
1*, voor een paar leuke scènes. Jammer dat het visueel erg flauw is, terwijl dat juist het zogenaamde 'speciale' aan de film moest zijn.
BLacqWyng
Had van een productie waar QT zich mee bezig hield wat meer verwacht, toch geen slechte film
FillumGek
Hele goede film met de leukste rol van Mickey Rourke als Marv
En damn, wat was Alba sexy!
Dawson ook trouwens. En Murphy
Voor de rest is alles wat ik wil zeggen eigenlijk al gezegd door de mensen hier. Topfilm!
bier
door deze film ben ik verslaafd geraakt aan comics, iedereen die deze film top vond raad ik aan de sin city comics te kopen!
Phoenix
Ah, deze keer één verhaal verfilmd. Ben benieuwd! Helemaal nu ik lees dat Danny Trejo meedoet, veel cooler zal niet gaan
Pieter Montana
Was maar een gerucht toen er twijfel was of ze eerst Hell and Back zouden verfilmen ipv A Dame to kill for.
Hij zal misschien wel de rol van Wallace spelen in de 3de Sin City film dat dan waarschijnlijk het verhaal van Hell and Back zal bevatten.
Ik heb liever dat Rodriguez weer wat anders gaat maken dan die comic-onzin. En dan ook nog vervolgafleveringen
Skrean
Sin city is een goeie film met een flinke dosis aktie en een flink aantal goede acteurs.
robert rodriquez heeft wederom een kunstwerkje geleverd.
Heb toch liever films als el mariachi, once upon a time in mexico.
Toch vier sterren.
bier
comic onzin? hou je mond man, je vind die comics misschien niet leuk, maar vele andere wel, ze zijn prachtig en mooi verfilmt
U-96
- 2082 stemmen
Erg vermakelijke film met meerdere verhaallijnen in een leuk vreemd dromerig wereldje. Gewoon achterover zitten en kijken maar.
dollie
Deze film wist ik zeker wel te smaken... echt leuke film, wel voor liefhebbers, want er zijn wel een hoop vrienden van mij die deze film maar niets vonden.
Joe-K
Zeer goede film vanuit een comic. Erg goed gedaan met ook een schitterende cast. Lekker veel gore zat er in. 4.0*

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories