• 9.382.564 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

white stealth schreef:

Moet m nog een keer gaan kijken, maar voor nu een 2,5

2,5. Want .. ?

nummervlinder schreef:

Op IMDB meldt men bij Robert Rodriguez ook al Sin City 3 in 2008!

dit is al heel wat maanden bekend

avatar van nummervlinder

nummervlinder

matthijs_013 schreef:

dit is al heel wat maanden bekend

Oeps, sorry. Kan niet alles weten (jij wel?). Wel dan is het nog maar eens gezegd.

matthijs_013

Volgens mij was het nog niet eerder gemeld hoor

Maar al wel op IMDb.

avatar van trebor

trebor

Aardige film met snelle aktie. Film en een strip zijn ingenieus met elkaar verweven Willis zet een erg goede rol neer. Voor mij 4 ****

Bartel

Rare film met een stom einde. zie geen verband. bruce schiet zichzelf dood. is hij wel dood dan?

Ook wordt er geen achtergrond informatie gegeven!

daarom een paar vragen:

Wat is sin city voor stad? en in welke dimensie/tijd speelt het zich af?

Waarom gaat er niemand dood na honderden kogels en hebben ze allemaal superkrachten.

Waarom is heel de film zwart wit? om de zonde ofzo?

Heb gehoord dat er verschillende eindes zijn?

Wie is er nu de hoofdpersoon en wat is de hoofdlijn van het verhaal?

Ik vind dat voor mensen die niet bekend zijn met sin city(ZOALS IK), er helemaal niks word uitgelegd om het wie wat waar en waarom.

Dit is zeer storend en daarom dus maar een *2.5 ster. De makers richten dus zich puur op een publiek van de Sin City strip (ergens gelezen dat het een strip is) en hebben "schijt"aan mensen die er onbekend mee zijn.

daarom ook maar 2.5 ster!

Ook positieve dingen.

-Super cast
-Super acteer prestaties
- Heel orgineel/mooi gemaakt

Ik hoop dat iemand hier mijn vragen kan beantwoorden.

**5 (2.5)

misschien dat ik het het aantal sterren nog verhoog als ik meer UITLEG krijg

Werwolf

Bruce Willis legt zelf duidelijk uit waarom hij zichzelf voor zijn kop schiet. En het was goed raak dus heeft hij het overleefd? --> Nee.
Sin City, de naam van de stad is niet zomaar gekozen. Het geeft duidelijk aan wat je kan verwachten. Bedorven stad met dito inwoners.
Het zijn stripfiguren/ actiehelden met elk hun krachten. Alleen Marv ging niet dood na zoveel kogels. Maar uiteindelijk wel.
Zwart/wit om de sfeer te versterken. Zo komt het bij mij over. Om enkele aspecten kleur te geven maakt de film erg apart/ mooi in mijn ogen.
Verschillende eindes ben ik me niet van bewust.
Een hoofdpersoon is er niet. Het zijn drie verfilmde verhalen van Frank Miller, met elk hun hoofdpersonage. De verhalen lopen een klein beetje in elkaar over (Cafe Marv & Dwight/ Farm: Kevin & Hartigan).
Ik was voor deze film niet bekend met Sin City. Maar ik kan de film toch wel erg waarderen. DUs dat is een persoonlijke mening van je. Want het wie, wat en waarom wordt per personage wel redelijk duidelijk.

Genoeg voor een verhoging?

Bartel

Ik doelde eigenlijk meer op dat de verschillende personages allen heel veel geweld aankunnen voordat ze uiteindelijk sterven.

Dit vind ik zelf nogal storend omdat je dan het idee dat je een computer spel aan het spelen bent en dat je jezelf weer oplapt met health potions of denk b.v. aan painkillers in de game Max Payne die mij erg aan Sin City doet denken trouwens

Ook de scene dat je net voor de film afloopt je Eliah Wood nog een keer ziet zitten met een soort bijbel?? in zijn hand vind ik nogal storend want die gast was naar mijn weten toch al lang dood?

Ook hier werd ook weer geen uitleg aan gegeven.

Van mij hoeft niet alles te worden uitgelegd ofzo maar door bovengenoemde scene heeft het de film toch een ster gekost...

Misschien dat deel 2 en 3 beter zijn

Werwolf

Dat verhaal speelt zich af voor het verhaal van Marv. Dus eerst heeft Bruce WIllis (Hartigan) in 'the farm' huisgehouden door Junior af te maken.
Enige tijd erna komt Marv op bezoek bij 'the farm' en neemt hij Elijah Wood (Kevin) te grazen.

Zoals ik dus al zei lopen de drie verhalen dus een beetje langs elkaar heen/ in elkaar door

Werwolf schreef:

Oke na die scene nog een keer te hebben bekeken snap ik het inderdaad.

Maar dan nog vind ik het een rare scene want ik zie het verband niet echt waarom die farm 2x voorkomt. En waarom merkt Eliah Bruce niet op? In de scene met Marv was hij zo allert en merkte hij alles. en nu zit hij maar dom te lezen en merkt niks. Ook als die bewakers schieten merkt hij nog niks

beetje raar allemaal maar goed in ieder geval bedankt voor je reacties

avatar van Wouter

Bartel schreef:

Ook hier werd ook weer geen uitleg aan gegeven.

Misschien dat deel 2 en 3 beter zijn

De strips leggen niks uit wat hier niet uitgelegd wordt.

Bartel schreef:

Kevin speelde een grote rol in het verhaal van Marv. Omdat the farm ook voorkwam in that yellow basterd lieten ze Kevin ook zien. Ik vond het wel een mooie/ leuke shot dat je hem dan ziet lezen. Dat is denk ik puur gedaan als aardigheid, maar Kevin speelt verder geen rol in het verhaal dus onderneemt hij ook niks.

beetje raar allemaal maar goed in ieder geval bedankt voor je reacties

Graag gedaan

avatar van prutnek

prutnek

ik kreeg na het zien van deze film weer s het pulp fiction gevoel,dit is een meesterwerk

het gemanipuleerde zwart wit en het schaarse gebruik van felle kleuren plus het ultra geweld,geniaal

deze film verdient het volle pond

Bartel

ik vind het ronduit schandelig dat je deze film met Pulp Fiction vergelijkt!

schaam jezelf

avatar van AUDRIEKE

AUDRIEKE

ik snapte het verhaal gewoon niet, daarom was hij ook minder leuk.

matthijs_013

Gister weer gekeken (voor derde keer), een stem is nu 4 sterren, maar dan slechts voor de actie. Het verhaal kon me niet lang bezighouden. Ik kreeg soms het gevoel dat we in een boek zaten met beelden. Echt alles wat we zagen werd ook vermeldt in de voice-overs (met die serieuze stemmen ). Wel jammer.

avatar van felix89

felix89

dat was nu juist de bedoeling van deze film, om het te laten aanvoelen als de originele strips, enorm goed gelukt vind ik.

MJ_DA_MAN

Beste film van de afgelopen jaren, ik kijk erg uit naar deel 2 en 3. Een verdiende 4,5*. Meesterlijke verfilming van de strip, echt geweldig sfeertje ook.

MJ_DA_MAN schreef:

dat meen je toch niet serieus zeker?

zo'n simpele geest..

MJ_DA_MAN

Je beoordeeld gelijkwaardige films als LOTR, POTC en King Kong ook hoog dus jouw opmerking verbaasd me.

En achja, veel van die users die het niet eens zijn met mede-users noemen de ander meteen dom en/of simpel. Zwakke en vooral simpele actie van ze, die gebaseerd is op één bericht. Dan ken je iemand ook meteen qua geest zo goed na één bericht!

avatar van JJ_D

JJ_D

Bartel schreef:

dat meen je toch niet serieus zeker?

zo'n simpele geest..

'Pirates of the Caribbean' (of beter nog: 'The Pink Panther'), da's pas een film met brein!

MJ_DA_MAN

Inderdaad, en zelf snapt ie de film niet eens! Te ingewikkeld verhaal voor hem terwijl het qua verhaal eigenlijk vrij makkelijk te volgen is.

Bartel schreef:

Ook wordt er geen achtergrond informatie gegeven!

daarom een paar vragen:

Wat is sin city voor stad? en in welke dimensie/tijd speelt het zich af?

Waarom is heel de film zwart wit? om de zonde ofzo?

Heb gehoord dat er verschillende eindes zijn?

Wie is er nu de hoofdpersoon en wat is de hoofdlijn van het verhaal?

daarom ook maar 2.5 ster!

Ook positieve dingen.

-Super cast
-Super acteer prestaties
- Heel orgineel/mooi gemaakt

Ik hoop dat iemand hier mijn vragen kan beantwoorden.

**5 (2.5)

misschien dat ik het het aantal sterren nog verhoog als ik meer UITLEG krijg

avatar van wolfhound

wolfhound

Film heeft mij enorm geboeid door met name dat wazige sfeertje en schemerige wereldje waar het zich in afspeelt. Ook de verhaallijnen die langs en door elkaar heen lopen zijn uitstekend weergegeven.

Het vergelijk met Pulp Fiction vind ik niet zo gek gevonden. Ik zou echter eerder kiezen voor Kill Bill van Quentin Tarantino. Overigens is hij ook een meester in het filmen van "rare" verhalen.

Eindoordeel: 3,5 sterren (waarmee ik bedoel dat het dus een goede film is!)

avatar van unreallerke

unreallerke

fantastische film 4'5/5

unreallerke schreef:

fantastische film 4'5/5

kan je dan ook zeggen wat je er goed aan vindt? Dit berichtje heeft namelijk niet echt nut

avatar van gotti

Al die nietszeggende berichtjes, die zeggen over nietszeggende berichtjes dat ze nietszeggend zijn ook...

gotti schreef:

Daar ben ik het niet mee eens. Als er eens wat vaker werd gewezen op nietszeggende berichtjes werden ze misschien wat minder vaak gepost. En mocht de nietszeggende persoon nog terugkeren op het topic en beseffen dat zijn post nietszeggend was kan hij het altijd nog toelichten.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Prudh schreef:

Waar ligt de grens?

Prudh

Nou ja, als we hier teveel off topic over blijven lullen krijgt gotti alsnog gelijk, dus ik denk dat de grens zo'n beetje hier ligt .