Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Roark Jr./The Yellow Bastard
Moet m nog een keer gaan kijken, maar voor nu een 2,5
2,5. Want .. ?
matthijs_013
Op IMDB meldt men bij Robert Rodriguez ook al Sin City 3 in 2008!
dit is al heel wat maanden bekend
nummervlinder
dit is al heel wat maanden bekend
Oeps, sorry. Kan niet alles weten
(jij wel?). Wel dan is het nog maar eens gezegd.
matthijs_013
Volgens mij was het nog niet eerder gemeld hoor
Maar al wel op IMDb.
trebor
Aardige film met snelle aktie. Film en een strip zijn ingenieus met elkaar verweven Willis zet een erg goede rol neer. Voor mij 4 ****
Bartel
Rare film met een stom einde. zie geen verband. bruce schiet zichzelf dood. is hij wel dood dan?
Ook wordt er geen achtergrond informatie gegeven!
daarom een paar vragen:
Wat is sin city voor stad? en in welke dimensie/tijd speelt het zich af?
Waarom gaat er niemand dood na honderden kogels en hebben ze allemaal superkrachten.
Waarom is heel de film zwart wit? om de zonde ofzo?
Heb gehoord dat er verschillende eindes zijn?
Wie is er nu de hoofdpersoon en wat is de hoofdlijn van het verhaal?
Ik vind dat voor mensen die niet bekend zijn met sin city(ZOALS IK), er helemaal niks word uitgelegd om het wie wat waar en waarom.
Dit is zeer storend en daarom dus maar een *2.5 ster. De makers richten dus zich puur op een publiek van de Sin City strip (ergens gelezen dat het een strip is) en hebben "schijt"aan mensen die er onbekend mee zijn.
daarom ook maar 2.5 ster!
Ook positieve dingen.
-Super cast
-Super acteer prestaties
- Heel orgineel/mooi gemaakt
Ik hoop dat iemand hier mijn vragen kan beantwoorden.
**5 (2.5)
misschien dat ik het het aantal sterren nog verhoog als ik meer UITLEG krijg
Werwolf
Bruce Willis legt zelf duidelijk uit waarom hij zichzelf voor zijn kop schiet. En het was goed raak dus heeft hij het overleefd? --> Nee.
Sin City, de naam van de stad is niet zomaar gekozen. Het geeft duidelijk aan wat je kan verwachten. Bedorven stad met dito inwoners.
Het zijn stripfiguren/ actiehelden met elk hun krachten. Alleen Marv ging niet dood na zoveel kogels. Maar uiteindelijk wel.
Zwart/wit om de sfeer te versterken. Zo komt het bij mij over. Om enkele aspecten kleur te geven maakt de film erg apart/ mooi in mijn ogen.
Verschillende eindes ben ik me niet van bewust.
Een hoofdpersoon is er niet. Het zijn drie verfilmde verhalen van Frank Miller, met elk hun hoofdpersonage. De verhalen lopen een klein beetje in elkaar over (Cafe Marv & Dwight/ Farm: Kevin & Hartigan).
Ik was voor deze film niet bekend met Sin City. Maar ik kan de film toch wel erg waarderen. DUs dat is een persoonlijke mening van je. Want het wie, wat en waarom wordt per personage wel redelijk duidelijk.
Genoeg voor een verhoging?
Bartel
Ik doelde eigenlijk meer op dat de verschillende personages allen heel veel geweld aankunnen voordat ze uiteindelijk sterven.
Dit vind ik zelf nogal storend omdat je dan het idee dat je een computer spel aan het spelen bent en dat je jezelf weer oplapt met health potions of denk b.v. aan painkillers in de game Max Payne die mij erg aan Sin City doet denken trouwens
Ook de scene dat je net voor de film afloopt je Eliah Wood nog een keer ziet zitten met een soort bijbel?? in zijn hand vind ik nogal storend want die gast was naar mijn weten toch al lang dood?
Ook hier werd ook weer geen uitleg aan gegeven.
Van mij hoeft niet alles te worden uitgelegd ofzo maar door bovengenoemde scene heeft het de film toch een ster gekost...
Misschien dat deel 2 en 3 beter zijn
Werwolf
Dat verhaal speelt zich af voor het verhaal van Marv. Dus eerst heeft Bruce WIllis (Hartigan) in 'the farm' huisgehouden door Junior af te maken.
Enige tijd erna komt Marv op bezoek bij 'the farm' en neemt hij Elijah Wood (Kevin) te grazen.
Zoals ik dus al zei lopen de drie verhalen dus een beetje langs elkaar heen/ in elkaar door
Bartel

Oke na die scene nog een keer te hebben bekeken snap ik het inderdaad.
Maar dan nog vind ik het een rare scene want ik zie het verband niet echt waarom die farm 2x voorkomt. En waarom merkt Eliah Bruce niet op? In de scene met Marv was hij zo allert en merkte hij alles. en nu zit hij maar dom te lezen en merkt niks. Ook als die bewakers schieten merkt hij nog niks
beetje raar allemaal maar goed in ieder geval bedankt voor je reacties

Ook hier werd ook weer geen uitleg aan gegeven.
Misschien dat deel 2 en 3 beter zijn

De strips leggen niks uit wat hier niet uitgelegd wordt.
Werwolf
Kevin speelde een grote rol in het verhaal van Marv. Omdat the farm ook voorkwam in that yellow basterd lieten ze Kevin ook zien. Ik vond het wel een mooie/ leuke shot dat je hem dan ziet lezen. Dat is denk ik puur gedaan als aardigheid, maar Kevin speelt verder geen rol in het verhaal dus onderneemt hij ook niks.
beetje raar allemaal maar goed in ieder geval bedankt voor je reacties

Graag gedaan
prutnek
ik kreeg na het zien van deze film weer s het pulp fiction gevoel,dit is een meesterwerk
het gemanipuleerde zwart wit en het schaarse gebruik van felle kleuren plus het ultra geweld,geniaal
deze film verdient het volle pond
Bartel
ik vind het ronduit schandelig dat je deze film met Pulp Fiction vergelijkt!
schaam jezelf
matthijs_013
Gister weer gekeken (voor derde keer), een stem is nu 4 sterren, maar dan slechts voor de actie. Het verhaal kon me niet lang bezighouden. Ik kreeg soms het gevoel dat we in een boek zaten met beelden. Echt alles wat we zagen werd ook vermeldt in de voice-overs (met die serieuze stemmen
). Wel jammer.
felix89
dat was nu juist de bedoeling van deze film, om het te laten aanvoelen als de originele strips, enorm goed gelukt vind ik.
MJ_DA_MAN
Beste film van de afgelopen jaren, ik kijk erg uit naar deel 2 en 3. Een verdiende 4,5*. Meesterlijke verfilming van de strip, echt geweldig sfeertje ook.
Bartel
dat meen je toch niet serieus zeker?
zo'n simpele geest..
MJ_DA_MAN
Je beoordeeld gelijkwaardige films als LOTR, POTC en King Kong ook hoog dus jouw opmerking verbaasd me.
En achja, veel van die users die het niet eens zijn met mede-users noemen de ander meteen dom en/of simpel. Zwakke en vooral simpele actie van ze, die gebaseerd is op één bericht. Dan ken je iemand ook meteen qua geest zo goed na één bericht!
JJ_D
dat meen je toch niet serieus zeker?
zo'n simpele geest..
'Pirates of the Caribbean' (of beter nog: 'The Pink Panther'), da's pas een film met brein!
MJ_DA_MAN
Inderdaad, en zelf snapt ie de film niet eens! Te ingewikkeld verhaal voor hem terwijl het qua verhaal eigenlijk vrij makkelijk te volgen is.
Ook wordt er geen achtergrond informatie gegeven!
daarom een paar vragen:
Wat is sin city voor stad? en in welke dimensie/tijd speelt het zich af?
Waarom is heel de film zwart wit? om de zonde ofzo?
Heb gehoord dat er verschillende eindes zijn?
Wie is er nu de hoofdpersoon en wat is de hoofdlijn van het verhaal?
daarom ook maar 2.5 ster!
Ook positieve dingen.
-Super cast
-Super acteer prestaties
- Heel orgineel/mooi gemaakt
Ik hoop dat iemand hier mijn vragen kan beantwoorden.
**5 (2.5)
misschien dat ik het het aantal sterren nog verhoog als ik meer UITLEG krijg
wolfhound
Film heeft mij enorm geboeid door met name dat wazige sfeertje en schemerige wereldje waar het zich in afspeelt. Ook de verhaallijnen die langs en door elkaar heen lopen zijn uitstekend weergegeven.
Het vergelijk met Pulp Fiction vind ik niet zo gek gevonden. Ik zou echter eerder kiezen voor Kill Bill van Quentin Tarantino. Overigens is hij ook een meester in het filmen van "rare" verhalen.
Eindoordeel: 3,5 sterren (waarmee ik bedoel dat het dus een goede film is!)
fantastische film 4'5/5
kan je dan ook zeggen wat je er goed aan vindt? Dit berichtje heeft namelijk niet echt nut
Al die nietszeggende berichtjes, die zeggen over nietszeggende berichtjes dat ze nietszeggend zijn ook...
Prudh
Daar ben ik het niet mee eens. Als er eens wat vaker werd gewezen op nietszeggende berichtjes werden ze misschien wat minder vaak gepost. En mocht de nietszeggende persoon nog terugkeren op het topic en beseffen dat zijn post nietszeggend was kan hij het altijd nog toelichten.
Dogie Hogan
Prudh
Nou ja, als we hier teveel off topic over blijven lullen krijgt gotti alsnog gelijk, dus ik denk dat de grens zo'n beetje hier ligt

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories