• 9.374.599 stemmen

Team America: World Police (2004)

Actie / Komedie | 98 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Trey Parker

Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Kristen Miller

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Frans en Koreaans

Releasedatum: 24 februari 2005

Plot Team America: World Police

"Freedom Hangs By A Thread"

De internationale politiemacht Team America ontdekt dat een naar macht hunkerende dictator massavernietigingswapens aan het kopen is van terroristen. De helden beginnen een levensgevaarlijke missie om de wereld van dit kwaad te verlossen.

Lisa (stemrol)

Police Officer / French Mother / French Police (stemrol)

Sarah (stemrol)

Spottswoode (stemrol)

Samuel L. Jackson (stemrol)

I.N.T.E.L.L.I.G.E.N.C.E. / Chechnyan Terrorist (stemrol)

Jean Francois (stemrol)

Chris / George Clooney / Danny Glover / Ethan Hawke (stemrol)

Alec Baldwin (stemrol)

Gary Johnston / Joe / Kim Jong Il / Hans Blix / Carson / Matt Damon / Drunk in Bar / Tim Robbins / Sean Penn / Michael Moore / Helen Hunt / Susan Sarandon (stemrol)

avatar van Jordy

Jordy

tovenaar schreef:

Een tripje naar de States wil ook helpen

Nou ik ben ook maar even op en neer geweest.

Klein nadeeltje dat sommige grappen rechtstreeks uit South Park kwamen (zo'n montage scene, hoe goed ook, is een tweede keer toch minder....), maar ik heb helemaal in een deuk gelegen. Was in het begin even bang dat het een one-joke-movie was, maar de film werd eigenlijk steeds beter en grappiger. Bij de speech op het eind kon je mee echt van de vloer vegen. En bij Matt Damon. En bij de kotsscene. Binnenkort nog maar 's kijken

't Is ook wel eens verfrissend om een film te zien die beide kanten van het verhaal een belachelijk maakt, die de boel een beetje nuanceert.

Mag het iets politiek incorrecter ?

Ik heb niks met Parker & Stone, ooit wel eens een halve SP aflevering gezien, maar de humor is mij te plat. Deze toch maar eens gedownload, aangezien zij in een oververzadigd politiek incorrent humoristisch landschap misschien met wat hardere commentaren op de proppen zouden kunnen komen. Zat ik er even naast.

Team America is niet meer dan een slecht parodie. Een Hot Shots of Naked Gun, alleen niet grappig. Wanneer er dan toch wat politiek incorrecte grappen gelanceerd worden, komen die nooit boven het niveau van de columns van het lokale parochieblad uit. Verder een boel simpele woordspelingen en voorspelbare doordenkertjes, die dan nog als running gag gebruikt worden.

Helemaal teleurgesteld was ik in het einde. Had op z'n minst verwacht dat de aarde eraan zou gaan, maar nee, Team America wint. Als je zo mooi binnen de lijntjes blijft kleuren, begin dan gewoon niet aan dit soort film.

Gegniffeld om de katten die als panters moesten dienen, verder is dit highschool humor (het type waar je "bij moet zijn" opdat het grappig zou worden) die op elke middelbare school veel scherper en beter gedaan wordt. 0.5*, heb me doodverveeld, en dan heb ik het nog niet eens gehad over simpele filmische kwaliteiten, zoals voice acting en de shots.

avatar van Prudh

Prudh

Ik vond de film niet zo goed als ik verwacht had.. Eerlijk gezegd raakten de grapjes mij wat minder dan andere films van heren Parker en Stone. Er zaten wel wat lachmomenten in (whaha poppenporno, ze hebben die scene 12 x aangepast om de film R rated te krijgen), maar niet op frequente basis. Wel erg mooi gedaan allemaal, gotta givem credits for that! Persoonlijk heb ik mij niet geërgerd aan de stemmen trouwens, juist grappig dat de meeste op elkaar lijken.. Al met al niet een onaardige film (0,5 is gewoon te laag, hoe je het ook bekijkt), maar naar mijn mening kon hij leuker. 3*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik heb me kunnen bedwingen om deze film niet te downloaden en gewoon in de bios voor het eerst te bekijken. Daar heb ik geen spijt van gehad want ik kreeg exact wat ik verwachtte: een soms subtiele maar meestal niet parodie die overal tegenaan schopt wat los en vast zit. De film is echt een groot cliche en dat maakt het ook weer leuk.

Heb twee keer met tranen in mijn ogen gezeten van het lachen: bij de seks-scene en de kotsscene. Heerlijk overdreven allemaal . Een paar keer nog ontzettend hard gelachen: de speech van Baldwin en Gary, de "panters", het moment als Gary op de motor zit en de camera hem gewoon van zn sokken rijdt. Ook de manier waarop de poppen lopen was erg grappig. Er wordt de hele tijd bevestigd dat het gewoon ontzettend crappy is allemaal maar toch ziet het er erg mooi uit, met name de decors.

De keuze om met poppen te werken is erg goed. Zo wordt het dus onmiddellijk een parodie op The Thunderbirds, maar sommige parodieen staan ineens in een heel ander daglicht. The Matrix is al erg vaak geparodieerd maar de poppen gaven het toch weer iets extras.

Briljant waren ook de liedjes weer. Kende Montage niet meer van Asspen dus nu vond ik m weer leuk. Het nummer over Pearl Harbor was echt geniaal, geweldige tekst ook weer en het past natuurlijk weer perfect bij de scene.

Leuke verwijzingen trouwens ook nog naar Star Wars. Weer een geslaagde film van het duo = 4,5*.

Van IMDb
When the Film Actors Guild decides to go to North Korea, the members all shout "Qaplah!," which is Klingon for success.

Dat hoor je ook vaker in South Park, weet ik eindelijk wat het betekend .

Why does Michael Bay get to keep on making movies.
I guess Pearl Harbor sucked,
Just a little bit more then I miss you.

Sjonge, dat zoveel mensen hier briljante satire in zien.. vond het wel meevallen allemaal, veel stukjes zijn nogal kinderachtig en niet 'haha-quasi kinderachtig voor volwassenen' maar echt kinderachtig.

Toch ook wel wat grappige dingetjes die echter meestal niet langer dan hooguit 10 seconden duren. Echt scherpe kritiek is ook onmogelijk in een persiflage die is opgezet zoals dit.

Laat ik het maar op 2 sterren houden, beetje teleurstellend, aangezien ik South Park juist wel grappig en scherp vind.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ik heb toch wel erg moeten lachen om deze flauwekul hoor. Echt alle cliches uit de filmindustrie verschijnen ten tonele. Daarbij enkele geweldig leuke scenes zoals; apenzatte poppen, poppen die het met elkaar doen (daar moet toch wel een x-rated drie kwartier durende directorscut van zij hoop ik ) en poezen ingezet als zwarte killers voeg daarbij nog de "meesterlijke" soundtrack een paar biertjes erbij en je hebt een erg leuke avond.
Het moet trouwens ook wel geweldig zijn voor die canadezen om ieder keer hun grote buurman zo voor kakken te zetten. Ik zie de belgen ook nog wel eens met zo'n poppenfilm komen met premier Harry Potter in de hoofdrol

avatar van titia

titia

Afgelopen weekend in de bios gezien (wat draait er nu, o team america, nou dan gaan we daar dus heen) en verwachte er weining van.

Maar ik heb in een deuk gelegen! okee, de humor is een beetje kinderachtig, en makkelijk om hier grappen over te maken, maar wat geeft dat?

Vond alleen het nummer freedom isn't free erg irritant.

rest was erg grappig, viel me weer alles mee!

avatar van Respekked

Respekked

Als satire niet geslaagd, als komedie al helemaal niet. Er zitten een paar briljante stukjes in, maar die zijn eigenlijk op 1 hand te tellen.

avatar van Film Pegasus

Bij het zien van de film duurde het even voor ik m'n draai kon vinden. Maar eens de film op dreef is, valt de film zeker goed mee.

Kritiek op Pearl Harbor, de sexscene met de poppen, het afknallen van Hollywoodacteurs, en de verborgen satire op de Amerikaanse politiek... geweldig gewoon.

avatar van gotti

Ze kunnen het niet alleen met belachelijke animaties, maar ook met poppen! Opnieuw een geweldige film van Parker en Stone, waar werkelijk alles op de hak wordt genomen: de belachelijke dialogen en one-liners uit actiefilms, ongeveer alles uit een Jerry Bruckheimer film, Pearl Harbour, Michael Moore als Fat Basterd en zelfs een soortgelijke quote uit Jerry McGuire (die ik al zag aankomen, maar hij blijft erg lollig).

Wanneer gaan Matt Stone en Tery Parker nou eens iets slechts maken?

avatar van otherfool

otherfool

Zeer teleurstellend filmpje van de Southpark makers. Onduidelijk in haar bedoelingen, en nog veel belangrijker: zelden echt leuk. Een enkele goede grap en een paar leuke songs, dat was het dan wel weer.

Ik zet in op 2,5*, en dat is enigzins afgerond naar boven...

avatar van thunderball

thunderball

Deze daarstraks gezien. Dacht altijd dat dit inderdaad een soort Thunderbirds was, maar wat een geinige onzin is dit, zeg!

Een paar keer echt dubbel gelegen vh lachen.

De poppensex en kotsscene zijn echt hilarisch!!

3,5 ster!

avatar van Shinobi

Shinobi

Geniale film om te zien, goede humor, goede actie (waarvan ik hoorde dat de special effects verzorg werden door de man die ook de special effects voor The Matrix heeft gedaan). Kortom gewoon een leuke film om te kijken waarin met verschillende dingen een loopje genomen wordt. America fuck yeah.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

avatar van renske

renske

Ik ben normaal niet zo van de actiefilms, maar hier pruim ik het volledig. Het had voor mij zelfs wel nóg meer over-the-top mogen zijn. De decors waren fantastisch, vooral de miniatuurwereldjes van Parijs en Panamá. In de extra-features-sectie op de dvd kun je ook zien hoe gedetailleerd er aan die sets gewerkt is. Eigenlijk wél over-the-top, maar het valt niet zo op. De poppenspelers zijn echt fantastisch. En geweldig hoe heel gladde scènes door poppenonhandigheidjes heel grappig worden - zoals de twee geliefden na de seksscène waarbij zij hem in het oog prikt met haar vinger.

avatar van Zinema

In tegenstelling tot South Park, valt er hier weinig te lachen. Zelfs als je door de verschrikkelijke poppen heen kunt kijken blijft er slechts een heel klein beetje leuke humor over. Sommige grappen zijn tenekrommend gemakkelijk en/of slecht. De rest is zeer matig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geniaal, dat is het eerste wat er in me opkomt, en dan gevolgt door FUCK YEAHH!

Wat een meesterwerk, de opzet van die poppen is leuk en zorgt voor vele grappige, lompe situaties met de welbekende humor waar niets te grof is.

Sommige liedjes, sommige personages en sommige situaties zul je nooit vergeten, dit zal aanslaan bij de meeste southpark fans..

Ik heb hem meerdere malen gezien en jaren later weet ik de nummers nog steeds uit me hoofd

Hoe komen ze er op..ik hou er van, 4.5*

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ook weer een geslaagde mix van banaliteiten en politieke satire. Diepgang is ver te zoeken, wel Arabieren met handdoeken en een zingende dictator.

avatar van Metalfist

Metalfist

Team America: World Police

South Park heb ik nooit echt geweldig gevonden, leuk om eens een aflevering van te zien en BASEketball is van hetzelfde al is die wel amusanter om naar te kijken dan naar South Park. Dit is zonder twijfel het slechtste van die drie.

Team America bevat een aantal redelijke scènes (die sexscène o.a.) maar over de gehele lijn zijn de moppen echt slecht. Laten we een organisatie nemen, er een naam op plakken waardoor de afkorting de letters fag vormen. Hilarisch maar voor aan de grappen te geraken moet je eerst door de verschrikkelijke irritante poppen kijken die een soort van Thunderbirds parodie moeten voorstellen. Er zal wel veel werk zijn in gekropen maar dat betekent niet dat het geweldig is.

Neen, in het vervolg ga ik Trey Parker en Matt Stone toch links laten liggen.

avatar van Flipman

Flipman

Ik had grote verwachtingen van deze film. Helaas werden die niet geheel waargemaakt. Het niveau ligt namelijk wel een paar treetjes lager dan South Park. Daar worden personen en instanties op zo'n rake manier op de hak genomen, hier worden ze belachelijk gemaakt op een iets goedkoper manier. Jammer.

Desalniettemin heb ik me enorm vermaakt. Het toont de waarheid over the American Way: Blow Shit UP!!! Verder worden er een aantal clichés op een fenomenale wijze getackeld en een aantal vermeden; George W. Bush komt in heel de film namelijk niet voor, terwijl hij toch zo'n gemakkelijk doelwit is. Dat is dan ook de reden; hij is te makkelijk.

De karakters zijn leuk, stereotypen op de South Park-manier. Lachwekkende dialogen en voor elk karakter was de juiste stem uitgekozen -ja, ik weet het, de meesten zijn ingesproken door Parker & Stone. De grapdichtheid had iets hoger gemogen en het niveau reikte dus niet zo hoog als ik eigenlijk had gewild, maar het resultaat is een erg vermakelijke film die ik graag met vrienden en zeker met broers graag nog 's zou zien .

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Van de makers van Southpark: een marionettenschouwspel waar Amerika op de hak genomen wordt. Vele open deuren worden ingetrapt bij deze komedie waaarbij 'Team America' de wereld moet redden van de terroristen. Het was een film waarbij ik vooral moest grinniken, maar daverende lachsalvo's uitbleven.

avatar van The One Ring

The One Ring

Zware teleurstelling. Ik ben best een fan van South Park, maar het is bijna beschamend om te zien hoe weinig geslaagde humor Stone en Parker uit Team America weten te persen. Ja, ze weten een goede persiflage te maken van Bruckheimer-stijl actiefilms, maar wel op de makkelijkst denkbare manier. Eigenlijk gewoon alles kopiëren en net wat dikker aanzetten. Daar heb ik bijna niet om moeten lachen en het was opvallend tam allemaal.

Het poppenspel pakt ook niet goed uit. Zo'n seksscène is nog wel geinig, maar het nadeel van de poppen is dat ze zo expressieloos zijn. Je kunt wel mooi zeggen dat ze er expres een beetje crappy uitzien (al valt dat reuze mee), maar als ze geen humor kunnen overbrengen is dat een serieus minpunt. Ze hebben als poppen steeds dezelfde gezichtsuitdrukking, die op zichzelf nog niet eens grappig is. Je hoeft alleen maar naar South Park (een technisch lelijker project dan deze) te kijken om te zien hoe belangrijk expressie is voor humor. Een wenkbrauw die omhoog gaat, grote starende ogen, een maffe gezichtsuitdrukking: het hoort er allemaal bij, maar de poppen kunnen dit niet.

De hoofdpersonen waren dan ook nauwelijks in staat om een glimlach op mijn gezicht te krijgen. Alle geslaagde humor die erin zat kwam van parodieën op echte mensen (met name Kim Jong Il,Tim Robbins en Michael Moore) en van de liedjes. Verder een paar vermakelijke actiescènes, maar het blijft net wat te karig voor een voldoende. Je kunt misschien zeggen dat Bush een te gemakkelijk doelwit is voor deze komedie, maar laten we eerlijk zijn: hij hoort er gewoon in.

Tip: Mensen die willen zien dat Parker en Stone wel degelijk een scherpe komedie kunnen maken over de 'war on terror' raad ik de geniale aflevering 'Osama Bin Laden Has Farty Pants' uit seizoen 5 aan.

avatar van TheDenMan

TheDenMan

Wederom een klasse prestatie van onze welbekende South Park team.

Echt geweldig hoe het ze het elke keer weer voor elkaar krijgen om flink te schijten op de samenleving waarin we ons tegenwoordig in bevinden. Ik noem maar een paar voorbeelden:

Het helpen van de wereld door het flink te verneuken,

(bijvoorbeeld in Caïro)

het gebrek aan doelmatigheid in politiek geladen speeches, (bijvoorbeeld als Alec Baldwin zijn speech probeert te redden door hededaagse problemen op te sommen: global warming, corporate America)

En zo zijn er nog vele voorbeelden op te noemen. Wat ik ook briljant vond is dat als Mount Rushmore wordt opgeblazen en waarbij de supercomputer van Team America (genaamd intelegence) ook wordt opgeblazen en vervolgens zegt Lisa: "oh no we lost our intelegence" wil het South Park team misschien hiermee zeggen dat we te afhankelijk zijn van technologie?

Ook geweldig hoe hier bigbudget actiefilms wordt gesymboliseerd in een negatieve zin.

Petje af voor het maken van de film, klasse gedaan met die poppen (en de touwtjes maken het juist helemaal af). Ook de eigengemaakte muziek is weer klasse en vergelijkbaar met de nummers uit South Park.

En ter afsluiting:

Matt Damon!

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Flink tegengevallen zeg! Van de makers van South Park dus er kon weinig misgaan, dacht ik. Niet het geval dus. De toon wordt na vijf minuten al gezet. Erg flauwe en platte humor, wat net allemaal een beetje té is. Verder is 98 minuten veel te lang voor zo´n film. Na een half uur had ik het wel gezien. Er zitten eigenlijk twee leuke dingen in de film. Allereerst de hilarische sex-scene. Dat is dan ook de enige keer dat ik hardop heb gelachen om de film. Het tweede grappige ding aan de film was natuurlijk: Matt Damon! De drie keer dat hij in beeld kwam, verscheen er direct een grote glimlach op mijn gezicht. Maar verder stelt de film dus heel weinig voor, erg jammer. Want mijn verwachtingen waren namelijk best wel hoog.

avatar van Montorsi

Montorsi

Ietwat makkelijke maar wel grappig cynisme over het Amerikaanse buitenlandbeleid. Had het begin nog nooit gezien, maar eigenlijk wordt daar niet zoveel extra's uitgehaald. De liedjes zijn echt geweldig geschreven met een aantal prachtige momenten en personages, maar iets te vaak is het minder briljant.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vermakelijke (poppen)onzin. De beelden, dat sfeertje en de (meeste) settings zijn echt geweldig. Leuk gemaakt, leuk om te zien. Jammer van de ''echte'' buitenlucht soms.

Dat loopje van die poppen aan die touwtjes is echt zó vreselijk. Vond de humor voor de rest best geslaagd, soms ook niet echt leuk en wat te makkelijk, andere keren zo idioot dat ik me dood heb gelachen. Die (poep en plas)sex-scéne is echt hilarisch.

Zie je ineens zoiets voorbij komen, ongelofelijk. Mjah, er worden voor de rest op een leuke manier wat dingen op de hak genomen; Hollywood, Bin Laden. Best geslaagd.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Geweldige parodie. Al een paar keer gezien en blijft geweldig.

'We have Liv Tyler, Tim Robbins, Susan Surandon and ... MATT DAMON!

Geweldig.

avatar van jipt

jipt

Wat een heerlijke komedie, op elk vlak hilarisch goed. De designs zijn prachtig, tuurlijk is het pure thunderbird rip-off, maar vond dit nog mooier dan thunderbirds, en het is tenminste niet zo statisch gefilmd als die oude serie. Film gaat van zwaar hilarisch overdreven dik aangezette soap scenes naar uitermate debiele actiescènes en zet lekker de hele wereld voor lul. Zelfs 7 jaar naar dato is het nog lachen gieren brullen, ook al is het allemaal wat minder actueel, houdt het wel meer stand dan de South Park film (die ik trouwens ook geweldig vind). Ben ook altijd blij met liedjes in dit soort films, super vermakelijk een grappig. America! Fuck Yeah!

4,5* zou ik zeggen.

Als je dit trouwens gaat kijken moet je 't geluid extra hard zetten, zowel de liedjes als de rest van de soundtrack is geweldig en bijna elke scène is wel muziek te horen.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Mwa nee.

Ik herkende en snapte heus wel de (South Park)humor, maar het deed me toch te weinig. Er zaten wat aardige dingen in, maar het meeste was echt te flauw, te makkelijk en te voorspelbaar. Had het wat scherper verwacht allemaal.
Ook kon ik toch niet echt wennen aan de poppen. Ze vertraagden de boel. Het duurde ook te lang, zoiets als dit zou eigenlijk niet langer moeten duren dan 75 minuten.
De decors zagen er hartstikke leuk uit hoor, en de effecten waren goed gedaan, ook sommige liedjes waren best gniffelbaar, maar ik heb het met moeite afgekeken, dus een voldoende kan het eigenlijk niet echt worden.
Ze kunnen zich voortaan de tijd, moeite en het geld besparen, want ik kijk liever naar een South Park-aflevering.
Oke oke, de dicks/pussies/assholes-theorie was best leuk En het Pearl Harbour-lied en het Montage-lied ook wel

Een heel krappe 3*

avatar van Black Math

Black Math

Jaren geleden al eens gezien, en nu 'ter ere' van Kim Jong-Il die ons zaterdag is ontvallen herzien.

Kort samengevat is een gedeelte van de film erg grappig door een aantal erg leuke vondsten, maar voor de rest is het erg saai en vervelend. Parodieën kunnen grappig zijn, maar met alleen een belachelijk script en dito dialogen redt je het niet, daarvoor zijn er gewoon teveel films die ondanks dat ze serieus bedoeld zijn ook een belachelijk script hebben. Het werkt alleen als je de parodie visueel versterkt. Dit gebeurt slechts spaarzaam, namelijk als Carson doodgeschoten wordt, het drama dik aangezet wordt met slomo's en dramatische muziek, die dan plots overgaat in veel te vrolijke muziek. Harrrro! We zijn weer wakker. Een ander voorbeeld is de kotsscène, waarbij je elk moment denkt dat het afgelopen is, maar dan komt er weer een nieuw salvo waarbij als finishing touch de dramatische muziek ook weer even flink aanzet. Wanneer men dit soort dingen nalaat bij andere cliché-momenten van drama, gaan die momenten toch behoorlijk irriteren.

De meeste liedjes vond ik overigens ook maar vervelend, en plichtmatig aanvoelend, al is het "I'm so ronery" van Kim Jong-il, die ik overigens wel erg grappig er uit vond zien, nog wel aardig. En ook de monoloog over dicks, pussy's and assholes was wel aardig, maar voor de rest moet de film het toch vooral van visuele grappen hebben met als hoogtepunten de seksscène die aanvankelijk standaard oogt, maar plotseling hardcore wordt, fantastisch al die standjes met die poppen, de katten die door moeten gaan voor panters, en de beginscène waarbij je verwacht dat de poppen die je ziet karakters zijn, maar het blijken marionetpoppen in de handen van poppen te zijn. Dit zijn van die momenten waarbij wordt benadrukt dat het maar een poppenfilm is, en wat mij betreft had de film veel meer doorspekt mogen zijn met dit soort momenten in plaats van de zoveelste "911 times 100" grap.

Voor slechts de helft geslaagd dus. 2,5*.

Ik vraag me overigens af wat de echte Kim Jong-il van deze film had gevonden, hij schijnt een enorme cinefiel te zijn geweest die daarin zo ver ging dat hij zijn favoriete Zuid-Koreaanse actrice en een Zuid-Koreaanse regisseur heeft laten ontvoeren om hun 8 jaar lang films te laten maken. Zou hij Team America gezien hebben? En kon hij het waarderen, net zoals het schijnt te zijn dat Hitler The Great Dictator van Charlie Chaplin leuk heeft gevonden.

avatar van Number23

Number23

Herzien. De fuck you-vinger naar bijna iedereen blijft leuk en dat redt veel van de film. Ook de fantastische liedjes zijn hilarisch. Helaas onstijgt de humor de gemiddelde SP-aflevering niet en werken die Thunderbirds-poppen ook niet altijd.