Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Kristen Miller
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Frans en Koreaans
Releasedatum: 24 februari 2005
Plot Team America: World Police
"Freedom Hangs By A Thread"
De internationale politiemacht Team America ontdekt dat een naar macht hunkerende dictator massavernietigingswapens aan het kopen is van terroristen. De helden beginnen een levensgevaarlijke missie om de wereld van dit kwaad te verlossen.
Lisa (stemrol)
Police Officer / French Mother / French Police (stemrol)
Sarah (stemrol)
Spottswoode (stemrol)
Samuel L. Jackson (stemrol)
I.N.T.E.L.L.I.G.E.N.C.E. / Chechnyan Terrorist (stemrol)
Jean Francois (stemrol)
Chris / George Clooney / Danny Glover / Ethan Hawke (stemrol)
Alec Baldwin (stemrol)
Gary Johnston / Joe / Kim Jong Il / Hans Blix / Carson / Matt Damon / Drunk in Bar / Tim Robbins / Sean Penn / Michael Moore / Helen Hunt / Susan Sarandon (stemrol)
Nivola
Volgens mij is de NC-17 niet bedacht voor Basic Instinct. Verhoeven moest juist speciaal voor de Amerikaanse markt terug naar de montage kamer om die film alsnog een R-rating te geven. Vandaar de verschillende Amerikaanse en Europese versies van die film.
De NC-17 (not classified for viewers aged under seventeen) was al in 1990 ingesteld als vervanging voor de oude X-rating, een benaming die voor de industrie te veel associaties opriep met porno (XXX-rated).
Gelukkig kunnen we Verhoeven nog wel in verband brengen met de NC-17, want hij maakte met Showgirls de eerste big-budget film die een NC-17 kreeg. Natuurlijk kwam dat bij die film juist wel weer goed uit voor de publiciteit.
streeter
Ik vond het heel raar dat deze film tegen de NC-17 aanzit. Van de South Park film kan ik het begrijpen, maar hier niet. Er is (hele milde spoiler - het word in alle interviews genoemd)
een seks scene met 2 van de marionetten, maar ze zijn niet 'anatomically correct' - dus gewoon twee Barbies die tegen elkaar aanvrijfen.
Er was idd een sneak gisteravond - 800 zalen.
cornelis
Ik sta gecorrigeerd, klok-klepel.
streeter
oei, blijkt dat Sean Penn niet zo blij is met de film, aldus Drudge Report. De brief is gedateerd 6 oktober, maar ik vond het vandaag pas: http://www.cinecon.com/news.ph...
anthony
Film schijnt erg goed te zijn hoor ik net op de radio. Americanen maken zich op voor deze film
gemaster
Wat een dombo die Sean Penn. Natuurlijk mag je wel grappen maken over de 'war against terror', die hele oorlog op zichzelf is al een grap.
Ik begrijp het stukje niet helemaal geloof ik. Hebben Trey en Stone gezegd dat mensen maar beter niet kunnen gaan stemmen of zo? Windt Penn zich daar zo over op?
BoordAppel
Dat heb ik er ook uit opgemaakt en in dat geval vind ik Penn maar een zielepiet. Het leuke van een democratie is ook dat je mag beslissen om niet te gaan stemmen.
Ik vind dat Penn een goed punt heeft (als het daadwerkelijk gaat om wat ik dacht).
... is in België in ieder geval niet waar, en hoop dat ze het zo houden ook. Democratie is de beslissing van de meerderheid, en wat simpele huis, tuin en keukenpsychologie leert je al snel dat de mensen die tevreden zijn veel minder gemotiveerd zijn om een stem uit te brengen.
BoordAppel
In België heb je stemplicht is het niet? Gelukkig in Nederland niet, maakt het net iets democratischer. Ik stem zelf overigens wel maar als je liever niet stemt is dat je goed recht. Als ik met niet stemmers praat is de keus voor het niet stemmen in 9 van de 10 gevallen dat ze geen idee hebben waarop. Als het stemmen verplicht wordt krijg je het probleem dat ze maar wat doen. "Och ja Wouter Bos ziet er wel leuk uit, stem ik daar maar op."
Maar goed, een beetje off topic hier
Beejeej
hey, mensen hebben deze film gezien !
waar, hoe, wanneer !! ik wil ook !!
Captain Pervert
Hahaha, South Park meets Thunderbirds. Poppen met oneliners, karate, en persiflages. Super, ik kan niet wachten (ook al is het een verkapte aanklacht tegen het beleid van George Bush)
Alleen al de trailer bevat een hoop zinnetjes uit The Matrix. Ook melig om in de stem van Kim Jong Il de stem van Cartman ("Inevitubbel!!!" / "I'm not fat! I've got big bones!") te herkennen.
tovenaar
hey, mensen hebben deze film gezien !
waar, hoe, wanneer !! ik wil ook !!
Een tripje naar de States wil ook helpen
Tovenaar!
Vertel!
Ja, doe ik! BASEketball en Orgazmo waren leuke bizarre komedies, maar misten beide net dat scherpe randje wat South Park zo goed maakt (Alferd Packer is trouwens wel ook briljant). Eerlijk gezegd dacht ik dat Team America ook 'gewoon' een leuke film zou worden met wat coole grappen en that's it. WRONG! Team America is briljant! Als je South Park niets vindt, blijf dan maar thuis, want Team America is Trey & Matt's film die het allerdichtst bij South Park in de buurt komt. De liedjes (America... fuck yeah!!) zijn hilarisch, uiteraard ingezongen met de herkenbare opgezette stemmen van Parker & Stone.
Team America is trouwens zeker niet alleen een aanklacht tegen Bush en de "war against terror" maar vooral een schopje tegen Hollywood en haar kant en klare actiefilms. Alle clichés worden van stal gehaald op zo'n South Parkiaanse manier dat er maar 1 ding meer op zit ... en dat is tranen in je ogen van het lachen. Die poppen zijn trouwens ultracool, dat loopje van die mennekes alleen is al hilarisch. Alles ziet er lekker retro maar strak uit.
Trey Parker & Matt Stone mogen van mij in elke zomerstop van South Park wel zo'n film afleveren, dit is melig topvermaak die South Parketeers he-le-maal niet zal teleurstellen.
Trek er op uit ladies & gentlemen.
BoordAppel
dit is melig topvermaak die South Parketeers he-le-maal niet zal teleurstellen.
Kijk, dat wilde ik horen! Als ie nu nog gaat tegenvallen houd ik jou alleen wel verantwoordelijk tovenaar!
homerjay
Erg lachen! Je moet idd wel van South Park kunnen genieten, maar dan heb je wel een leuke avond. Bijna alle terroristenbestrijdingscliche's zitten erin. Ook The Matrix, James Bond en ontelbare actiefilms worden op de hak genomen. En zoals we van de makers gewend zijn worden alle partijen op de hak genomen, van Bush tot Moore. En geweldige quotes. Mijn favoriet: "I promise I will never die!"
Jordy
Nou ik ben ook maar even op en neer geweest.
Klein nadeeltje dat sommige grappen rechtstreeks uit South Park kwamen (zo'n montage scene, hoe goed ook, is een tweede keer toch minder....), maar ik heb helemaal in een deuk gelegen. Was in het begin even bang dat het een one-joke-movie was, maar de film werd eigenlijk steeds beter en grappiger. Bij de speech op het eind kon je mee echt van de vloer vegen. En bij Matt Damon. En bij de kotsscene. Binnenkort nog maar 's kijken

't Is ook wel eens verfrissend om een film te zien die beide kanten van het verhaal een belachelijk maakt, die de boel een beetje nuanceert.
Captain Pervert
Deze film is echt heel erg leuk.
Stone en Parker halen werkelijk ieder filmcliché van stal en persifleren ze op een geweldige manier. De bombastische muziek past er perfect bij en roept talloze flashbacks op naar andere films over het Amerikaanse leger en grootschalige conflicten (Air Force One, Crimson Tide, Armageddon).
De acteurs die ze op de hak nemen vond ik iets minder. Susan Sarandon, Tim Robbins enzo. Acteurs waar ik niet zo heel veel van weet. Ik denk dat ze in de film zitten wegens politieke uitlatingen (Sean Penn in elk geval wel). Ik had het nog leuker gevonden als er net iets meer voordehandliggende acteurs (Arnie, Seagal, etc) voor gek gezet werden.
Beetje jammer is ook dat alle stemmen een beetje op elkaar lijken (de meeste zijn van Parker). En niet alleen op elkaar maar ook op Cartman. En soms heb je het idee dat je naar Terrence & Philip zit te kijken. Maar dat is niet zo erg. Naar het eind toe werd de film qua humorintensiteit ietsje minder, maar over het geheel genomen heb ik heel vaak heel hard gelachen. Dat beloon ik met 4.5 sterren
Beejeej
zeker ook in het buitenland gezien
of was er al een sneak van ergens?
Gizzmann
Dit word voor mij waarschijnlijk een heilige film... Ik hou van poppen-creaties en van South Park. Kga hem zien, wanneer hij hier uitkomt. Zeker weten
Meesterlijke soundtrack.
America...
America, FUCK YEAH!
Coming again, to save the mother fucking day yeah,
America, FUCK YEAH!
Freedom is the only way yeah,
Terrorist your game is through cause now you have to answer to,
America, FUCK YEAH!
So lick my butt, and suck on my balls,
America, FUCK YEAH!
What you going to do when we come for you now,
it’s the dream that we all share; it’s the hope for tomorrow
FUCK YEAH!
McDonalds, FUCK YEAH!
Wal-Mart, FUCK YEAH!
The Gap, FUCK YEAH!
Baseball, FUCK YEAH!
NFL, FUCK, YEAH!
Rock and roll, FUCK YEAH!
The Internet, FUCK YEAH!
Fake Tits, FUCK YEAH!
Sushi, FUCK YEAH!
Taco Bell, FUCK YEAH!
Rodeos, FUCK YEAH!
Bed bath and beyond (Fuck yeah, Fuck yeah)
Liberty, FUCK YEAH!
Sportsmanship
Books
FUCK YEAH!!
Neder
[Team America is trouwens zeker niet alleen een aanklacht tegen Bush en de "war against terror" maar vooral een schopje tegen Hollywood en haar kant en klare actiefilms. .
Uit het dicks, pussy en assholes verhaal blijkt juist steun en begrip voor links en rechts.
Die er overigens allebei van langs krijgen gedurende de film. Bush komt uberhaupt niet voor in de film, of heb ik dat gemist?.
ik vond het iig een superfilm , heerlijke southpark humor met een redelijke boodschap.
4 *
davidov
[quote]erhm ?Het is sowieso geen aanklacht tegen bush en eigenlijk ook niet tegen de war on terror. [quote]
Niet? de halve film draait om het idee van "don't worry, America will save you! (en ondertussen dus het alleen maar erger maken)".
Eigenlijk is alles al door tovenaar verteld over deze geweldige film, maar ik moet zeggen dat wat ik de kracht van deze film vond is dat alle partijen er van langs krijgen...De voor en tegenstanders van America's huidige politiek....
Anyway, het ziet er allemaal zeer leuk uit, de humor is geweldig, stemmen, muziek, locaties, verhaal... voor een poppenfilm is het in ieder geval brilliant... 5* (Fuck Yeah!)
davidov
ook een geniale grap trouwens
Spottswoode: That was BAD intelligence! that was VERY BAD intelligence!
I.N.T.E.L.L.I.G.E.N.C.E: i'm sorry
moviefreak#1
Briljant !!!
I need you like Ben Affleck needs actingschool
Poisonthewell
Ik zag deze film een paar maanden terug in Amerika en ik vond hem geweldig! Briljante satire!

The Boondock Saints

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

Bowling for Columbine
Documentaire / Misdaad, 2002
parijs, frankrijkfrankrijkcairokapitalismeverlies van geliefdeegyptewar on terrorshotgunpatriotismpentagonamerican dreamdestroyschipbreuklouvre museumamerican way of lifefailurepanamadamage regeringparodiepoppenspeleiffel tower, parisglobal politicsmass destructionagentsshotguns