• 9.381.214 stemmen

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken

Releasedatum: 24 juli 2003

Plot Terminator 3: Rise of the Machines

"The Machines Will Rise."

Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.

John Connor

Kate Brewster

Dr. Peter Silberman

Robert Brewster

Cop - Westside Street

Scott Petersen

tukkerstein

Omhoog naar 4*, er zitten echt droge en grappige stukken in . Daarnaast zeer vermakelijke actiefilm met een goed einde.

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

ja helemaal met je eens ik vind terminator ook een goede film is geef de film een 3,5*

avatar van JJ_D

JJ_D

erwku schreef:

Zou zeggen begin aan David Lynch, heb je komende jaren wat te doen!

avatar van Eh..buuh

Eh..buuh

megaman schreef:

met opa schwarzenegger. laatst zag ik wat foto's van hem op internet. links een foto van vroeger waarop al zijn spieren nog te zien zijn en rechts een foto van nu met een hangbuik, dunnere armen en benen. bij de linker foto stond "I'll be back" en op de rechter stond "oh my back!".

moet dat nog een Terminator worden? kunnen ze misschien beter The Rock vragen. deze krachtpatser is ook niet super in zijn films (Scorpion King, Doom), maar hij is wel een stuk jonger en overtuigender dan Arnie. ik denk dat mister Schwarzenegger z'n beste tijd heeft gehad.

en dan de vraag: is een Terminator film zonder Arnie nog steeds een Terminator film. ja ik vind van wel. James Bond bv werd dan wel in het begin vertolkt door Sean Connery maar Roger Moore, Timothy Dalton en Pierce Brosnan deden het evengoed. een andere speler betekent niet altijd het einde van een serie.

Zoek dan eens op Youtube naar een promofilmpje van een Hummer H2. Hierin zie je Arnold een paar gasten push ups laten doen. Nergens een bierbuik of slappe armpjes. Die kneuzen naast hem kunnen nog wat leren van een bijna 60-jarige. Misschien moet je niet gelijk die tabloid foto's geloven. Bij iemand die zo lang getraind heeft en zo groot was, kan het niet anders of de spieren gaan hangen als je er niet aan blijft werken. Voor Terminator 3 heeft Arnold zich suf getraind, en we weten allemaal hoe strak hij er uit zag. (Stukje als ie naakt naar de gaybar loopt)

avatar van Wouter

Ik vind dat Hummer filmpje niet.

avatar van dje-em

dje-em

en deel IV komt er aan: http://www.imdb.com/title/tt0438488/

avatar van hollandpride

hollandpride

dit vind ik een betere deel qua actie dan de andere delen van terminator, dus deze ook een 4

avatar van Killerbert

Killerbert

de hele terminator reeks heb ik dit weekend gezien.

terminator 3 vind ik een goede film, mooie effects, mooie rol van arnold

maar deel 1 en 2 zijn toch beter

deze film vind ik iets minder mooi dan de andere delen.

we wachten rustig op terminator 4

tukkerstein

Ik vind trouwens dat deze film wel wat toevoegd aan de vorige twee delen. In dit deel wordt veel duidelijker wat de terminators wel allemaal aanrichten. Er zijn veel meer mensen bij betrokken, enz. (Ik hoop dat ik dat duidelijk zeg). Vaak is dit niet zo, maar in dit geval vind ik dat een wat groter opgezette terminatorfilm (dan de vorige delen) beter is. Hoewel het vorige deel zoveel andere goede dingen had, dat T2 toch iets beter is dan dit deel.

avatar van Edie

Edie

ZO jammer van het komende 4'de deel, zelfs dit deel was al zwaar overbodig...

Zoals mooi gezegd werd op IMDb;

You know what the problem in T3 was? there are a few:

-the idea to make it in the first place

-the script

-the direction

-all the actors

-the beginning

-the middle

-the end

En na herziening; 1,5 (puur voor Arnold).

avatar van rondh

rondh

Edie schreef:

ZO jammer van het komende 4'de deel, zelfs dit deel was al zwaar overbodig...

Ik zou anders de oorlog nog wel willen zien tussen de "terminators" en de mens.

Ik ben het er trouwens mee eens dat dit deel zeker een stuk minder is dan de vorige delen.

avatar van Dragoon

Dragoon

mijn broer zei dat dit deel echt nodig was. Waarom weet ik niet.

avatar van Dragoon

Dragoon

Edie schreef:

ZO jammer van het komende 4'de deel, zelfs dit deel was al zwaar overbodig...

vierde deel? Komt dat ook al?

avatar van P8rb

P8rb

goede film, ookal vond ik deel 1 en 2 beter.

3,0

tukkerstein schreef:

droog is niet helemaal wat ik bedoelde, maar er zaten best leuke grapjes in. Daarnaast zijn de actiescenes gewoon geweldig. Einde is geweldig en veel beter dan alle andere delen. Het vervelende sentimentele (het enige negatieve woord over deel 2) uit het tweede deel is gelukkig weggelaten. De TX ziet er juist heel erg indrukwekkend, je moet meteen denken aan een moordlustige machine ook al is die gespeeld door een model.

Ik vind Schwarzenegger eigenlijk nog wel geloofwaardig als terminator (dat oostenrijkse accent is best geinig) en hij ziet er niet echt slecht (sommigen noemen hem bejaard?).

finalman

Nieuws voor het verhaal na Terminator 3!

Er is weer hoop, Arnold moet mogelijk toch terug een klein rolletje meespelen in Terminator 4 omdat hij bij Terminator 3 een contract getekend had dat hij een cruciale rol moest spelen in Terminator 4, ondanks zijn gouverneurschap!

Bron: http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=8691&titel=Schwarzenegger_toch_in_Terminator_4?

Ik ben benieuwd!

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Ik had liever deze versie gezien:

stom...

avatar van 606

ik liever deze is erg gaaf gedaan.

en zelfs 3 delen voor zover ik het weet

606 schreef:

ik liever deze is erg gaaf gedaan.

en zelfs 3 delen voor zover ik het weet

is idd wel prachtig gemaakt.

avatar van 606

finalman schreef:

is idd wel prachtig gemaakt.

dankje

avatar van divjunky

divjunky

Ging ernaar kijken met het gevoel: Wat zullen ze nu weer bedacht hebben.

Je zit tenslotte gewoon naar een Geforce 3 film te kijken

Heb genoten alleen na het begin kakte de sfeer een beetje in. Dit door hollywood emoties waar ik niks aan heb. Goede aktie 3.00

avatar van djelle

djelle

Ook deze stijgt opmerkelijk na herziening. De eerste keer met veel te veel serieux naar gekeken. Gewoon een toffe actieprent, met alles wat je van een goeie terminatorfilm verwacht: veel lompe actie, spectakel, stunts, hilariteit en oneliners.

Arnie blijft super in deze rol.

avatar van PEN15

PEN15

Wat heb ik nou gelezen? Kostte deze film maar liefst 175 miljoen dollar? Dan zal één derde van dat bedrag wel naar de rekening van meneer Schwarzenegger gegaan zijn, zoals wel vaker gebeurt. "Uiteindelijk ging hij akkoord met bijna dertig miljoen dollar en nog een gedeelte van de winst." Dat is toch ook wel lekker verdienen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hopelijk traint Arnie nog even voor deel 4.

avatar van xentos

xentos

leuke film dit een 4.0

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Komt hier geen vervolg op omdat Schwarzenegger nu gouveneur is?

avatar van tn2543

tn2543

Leuke actiefilm maar meer ook niet.

Terminator 3 is eigenlijk gewoon een flop vergeleken met Terminator 1 en 2. Het verhaal is niet krachtig en er wordt niet overtuigt.

Ik vond die meid echt zooo slecht spelen, sloeg eigenlijk nergens op. Het is natuurlijk wel een leuk scharreltje voor een nachtje maar meer vind ik het niet.

Arnold doet gewoon zijn ding in de film en doet verder eigenlijk weinig fouts.

Als James Cameron deze film geregiseerd zou hebben zou deze film pas echt een klapper zijn geweest. Vooralnog ronduit MATIG.

Ik gaf een 2.0

@ tn2543

wel, ik moet wel nageven, 1 en 2 is natuurlijk een enorm verschil met 3. (vooral de humor en camerawerk) Maar ben wel akkoord hoe de verrijzenis van de machines begonnen zijn, beter kun je niet bedenken. De film noemt niet voor niets Rise of the Machines

Veel mensen zeggen ook, ze moesten het erbij laten bij deel 2, maar vanwaar kwam die eerste terminator in het 1ste deel? Men zegt door Cyberdyne en Dyson zoals je in deel 2 zag, door die ene ijzeren arm en halve chip. Akkoord, cyberdyne is vernietigd in deel 2 en de projectielen waren vernietigd, maar men vergeet ook meestal vanwaar deze arm en chip komen zoals vanwaar de 1ste terminator kwam, ben je nog mee? ? Als men Cyberdyne niet vernietigd zou hebben, zou alles gewoon in een stroomversnelling gekomen zijn ivm cyborgs, maar zoals je in deel 3 gezien hebt, Connor stelde het 'judgement day' alleen maar uit.