Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
- 1991 berichten
Prima sequel, lekker actievermaak, ietsje minder dan de eerste twee delen maar nog zeker bovengemiddeld voor het type film. 3*
mikeh
hoor nu net op de televisie dat termintor 4 eraan komt zonder Arnold
hoor nu net op de televisie dat termintor 4 eraan komt zonder Arnold
ok wist het wel maar arnold doet helemaal niet mee ??
BlueSword
ok wist het wel maar arnold doet helemaal niet mee ??
dat staat er volgens mij...
Leland Palmer
Erg leuk vervolg die niet zo weet te overtuigen als de eerste twee delen! Ondanks dat is het een leuke film om naar te kijken. Vooral de geweldige stunts die gemaakt worden hebben grote invloed gehad op deze film. Schwarzenegger was lang niet zo goed als in de eerste twee delen en Kristanna Loken is erg leuk om naar te kijken maar acteerd niet goed! Ik had liever Edward Furlong weer gezien in dit deel want Nick Stahl is allesbehalve geschikt voor zijn rol als John Connor!
Het verhaal is toch wel goed en de actie overheerst.
* * * 1/2
Leland Palmer
Het verhaal is toch wel goed en de actie overheerst.
* * * 1/2
Dat halve puntje kan er al weer af! * * *
- 1991 berichten
Over Terminator 4: Dat gaat nog wel even duren hoor, ze zijn nu min of meer in de besprekingen. Schwarzenegger doet zeer waarschijnlijk helemaal niet mee inderdaad, en de John Connor zal wel hetzelfde zijn.
Leland Palmer
Ik zie het liefst Jean Claude van Damme in de rol van The Terminator....Of niet? Hij lijkt mij uitermate geschikt voor die rol!
finalman
Edward Furlong staat gecast bij imdb als John Connor in T4, maar dan wel 'rumored'
- 1991 berichten
Ik zie het liefst gewoon geen Terminator 4 eigenlijk, en al zeker niet met Van Damme.
finalman
ik wil Vin Diesel EN Dwayne 'The Rock' Johnson in T4, als tegenstrijders.
tukkerstein
VanDamme? Asjeblieft niet.
Captain Pervert
Wat een laag gemiddelde voor deze film. De special effects zijn echt geweldig. Sfeer is top. Minder dan T2, maar kom op, 3.16?
je hebt gelijk veel te laag gemiddelde
tukkerstein
Inderdaad, veel te laag. De voorgaande delen waren spannender, en terminator 2 was echt beter, maar de actie in deze film is zo geweldig over the top. Met die kraanwagen, en Arnie met zn doodskist. Prachtig.
grabberke
Stak lang op 4* bij deze, maar het vond het einde niet zo geslaagd. Ook Stahl vond ik wat flauwtjes.
Voor de rest keiharde actieprent natuurlijk. 3.5*
Edie
Deel 1 was super, deel 2 was niet meer/minder.
Dit deel is flink verkloot, de sfeer uit de vorige delen is weg, veel te veel onnodige computer effectjes. En dan ook nog zonder Cameron!
2 Pluspunten; Arnold was er nog, en Earl Boen... Verder weinig aan.
Zuzuu
Ik vond deel 2 het best, er zat gewoon een sfeervolle dieptegang in de film, daardoor leek het alsof de film langer duurde dan hetzelf is.
Maar in deel 3 heb je dat helemaal niet en het is dan ook maar net zoals andere actie films, die snel lijkt af te lopen.
Hankster
We zijn nu in de oorlog, dus ik ga er van uit dat ze enkel de skeletten gaan gebruiken. Schwarzenegger zal misschien wel een cameo van nog geen minuutje spelen, dus ik ga er vanuit dat het terugsturen van een van de robots in T4 voor zal komen.
Ik ben benieuwd
In T4 kunnen alle losse eindjes van de 3 films worden samengeknoopt en ik kan zo nu al een aantal leuke twists met betrekking tot het terugsturen van de robots bedenken.
Maargoed, T3...
Vermakelijke actiefilm, hoewel wel behoorlijk wat minder dat T2. Maar het einde van deze film maakt een hoop goed
Replicant
Heerlijke actie.
Zeker een aanrader, zelfs voor de niet Schwarzenegger fans.
Ik vind dit één van zijn betere films.
Erg erg goed, ik verwachte echt een but film en werd weg geblazen door de special effects en de actie.....
Onverwacht goed (vooral het stuk met de hijskraan vergeet ik niet meer.)
4,5
DragQueen
Geweldig vervolg, maar wel iets minder als deel 2. de rol van john connor beter door iemand anders gespeeld kunnen worden. waarom geen edward furlong ? en schwarzenegger is weer fantastisch als terminator, en heeft zich goed afgetraind voor de film. ( ondanks zijn respectabele leeftijd ziet hij er geweldig uit.) visueel, en qua special effects is de film meer dan geweldig. verder geweldige actie, en gewoon een regelrechte block-buster. op en top vermaak voor de liefhebbers van de reeks. en daar ben ik er een van. 4 sterren, geef ik hem.
thunderball
Furlong was in dat stadium van zijn leven verslaafd aan drugs en werd hierdoor door de filmstudio als een te onbetrouwbare factor gezien. Kostte hem dus een rol in deze film. Gerucht gaat dat hij in een mogelijk vervolg terug zal keren.
jumpstylemovie
erg leuk en mooie film , maar misschien toch nog wel wat slechter als de eerst twee , vooral deel 2
Mescaline
Zelfde niveau als deel 2.. ik zelf persoonlijk blijf deel 1 de beste vinden..
Deze film was ookzeer vermakelijk en past perfect bij de andere 2 delen.. leuk vermaak en de film is geen moment saai.. heerlijke films met arnold in top vorm.
4,5 sterren.
tommykonijn
De minste uit de reeks vind ik vooral omdat Arnold Schwarzenegger veel ouder is geworden dan in deel 1 & 2 en over zijn acteerprestaties zelf : ik vond het wel goed maar niet overdreven nou ja .... het is een leuke film om eens te bekijken maar ik vond deel 1 & 2 beter en mooier.
***
niethie
Inderdaad de minste uit de reeks, ik vond dat de film nog maar heel weinig van de sfeer en coolheid van de eerdere delen had.
Ik vond schwarzenegger niet zo heel cool meer en zelfs een beetje te oud voor zijn rol.
Een groot pluspunt zijn echter de effecten die er wel weer erg mooi uit zien (al was het soms overduidelijk cgi).
Kortom de minste uit de reeks, hij lijkt kwa sfeer geheel niet meer op de vorige, kwa verhaal stelt het ook niet zo gek veel voor en schwarzenegger was lang niet zo zo meer als in de vorige twee delen, wel zagen de effecten er weer erg mooi uit en was de zat de film verder prima in elkaar. 3 sterren
Clueless Dork
Serie van The Terminator is ook in de maak. Speelt zich af tussen deel twee en drie.
K@i
zware terleurstelling na een vrij gode eerste en tweede deel
Ajax&Filmfreak
haall het bij lange na niet bij deel 2, wat dan ook een van mijn favo actiefilms is. Dit is gewwon een clichématige actiefilm zoals er al meer zijn.

Terminator: Dark Fate
2019