- Home
- Films
- Terminator 3: Rise of the Machines
- Filtered
Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
Jordy
Het heeft absoluut geen zin om naar logica in deze film te zoeken, ik moet me ook niet indenken wat een onsamenhangend zooitje de film zal zijn als je nog nooit een terminatorfilm hebt gezien, maar wat heb ik genoten...
Erg komisch, veel leuke verwijzingen naar het vorige deel (die destijds een verpletterende indruk op me maakte), een chase-scene waar Reloaded een hele vette punt aan mag zuigen en een interessant einde.
Mwoa, ik heb gemengde gevoelens over deze film. Actie en effects zijn meer dan in orde, maar de sfeer en het verhaaltje waren minder dan de vorige films.
De humor was in principe ook nog wel aardig, maar ik stoorde me vooral aan de irritante plotholes. Ik let er echt niet zo bewust op, maar je kan ook overdrijven.
Ik bedoel, waarom zit ik naar een (weliswaar erg mooie) achtervolging te kijken terwijl de achtervolger zelf toch alle auto's van afstand kan besturen? Stop dan die andere auto of zo.
En het feit dat niemand John Connor kent..behalve de eerste de beste die hij tegenkomt (oh ja, het was zijn toekomstige vrouw..) Maar goed, verder was het wel vermakelijk.
mister blonde
heb hem dan eindelijk gezien.
het is nogal een open deur in trappen om te zeggen dat ie niet zo goed is als 1 en 2. ik vond hem vrij matig beginnen en zat er helemaal niet in (schuld van de film, die mijn aandacht niet wist vast te houden).
het werd beter met de veel besproken achtervolgingsscene van een minuut of 10. toen werd het een uiterst onderhoudende actie film, die bij vlagen het niveau van de eerste 2 delen haalde (korte, sporadische vlagen, maar toch....
het niveau zakte weer nadat ze per vliegtuig ontsnapt waren en de film werd zelfs een beetje belachelijk toen Schwarzenegger zich zelf niet meer onder controle had
ach, ik heb me best vermaakt en vind het eigenlijk wel een mooie afsluiting van de trilogie. 3 sterren.
Phoenix
Whoppakee! Erg lekkere actiefilm waarvan ik spijt heb dat ik hem niet in de bios heb gezien. De 104 minuten vliegen voorbij. Net als de auto's trouwes
. Vooral die scène waarin Arnie de haak van de kraanwagen in de put schiet is, ookal erg over the top, werkelijk geweldig! 4* doe maar!
BoordAppel
Ik had verwacht dat ik deze film bij herziening zou afwaarderen maar daar is toch niets van gekomen.
Het verhaal vond ik aardig doorgaan op deel 2 en het is meer dan een herhalingsoefening. Vooral wat betreft de actiescene's gaat de film wat verder. De crane-scene is erg goed: spannend en zoals het hoort in een terminator film, goed lomp. De andere actiescene's mogen er ook wezen en de special effects zijn goed. Vooral de T-1 vond ik erg mooi gemaakt zeker als je bedenkt dat dat gewoon een werkende robot is.
Acteerwerk vond ik ook goed. Schwarzenegger is weer perfect als de terminator en Loken doet het ook goed, ze is alleen niet zo angstaanjagend als Robert Patrick. Stahl zet een overtuigende John Conner neer, hoewel hij er totaal niet op lijkt. Vooral de scene waar hij een geweer tegen zijn hoofd zet vond ik erg goed. Ik had toch liever Furlong weer in die rol gezien maar die was aan de crack of zo. Cameo van Dr. Silberman vond ik een beetje jammer, was niet nodig geweest.
Op het eind van de film kwam ik nog een minpuntje tegen. Waarom gaat de T-X ineens als een of ander monster schreeuwen? Het is een terminator en ze is de hele film door stil geweest dus dat einde slaat helemaal nergens op. Beetje jammer want het allereinde vond ik dan wel weer goed. Biedt mogelijkheden voor een vervolgfilm die er van mij best mag komen. Het zal dan wel een totaal andere film moeten worden, een beetje ala Aliens. Dus haal Cameron er maar weer bij, dan kan het best wel eens een puik filmpje worden. Schwarzenegger is dan niet eens nodig want zijn model is dan nog niet gemaakt.
De DVD is trouwens erg netjes, met overzichtelijke menu's en leuke extra's. Vooral de Sgt. Candy extra scene is erg grappig en biedt weer wat meer inzichten in de wereld van de terminators.
Captain Pervert
Duidelijk minder dan T2 maar die was ook briljant, qua sfeer en casting.
De duistere sfeer is hier verdwenen en wat we er voor terugkrijgen is een zeer onderhoudende spektakelfilm met een aantal leuke oneliners.
Natuurlijk is het zo dat "Talk to the hand" het "Hasta la vista baby" van 2003 moest worden, maar dat boeit me niet.
Slechtste uit de film vond ik de scène met het gevecht op de militaire basis. Buiten liggen dan hier en daar hoopjes brandende autobanden (ofzo), dat lijkt erg fake.
Wat ook waardeloos was is dat ze de typische Terminator tune ("tata ta tatammm") bewaarden voor de aftiteling? Pfff...
Toen de aftiteling kwam zat ik beteuterd naar het scherm te staren omdat de verhaallijn die Cameron in 1984 begon een wel heel drastische wending krijgt. Pas na een tweede keer kijken kon ik dat beter waarderen.
4.5 sterren.
bioscoopzaal
Haalt misschien niet het niveau van de vorige twee films, maar ook na de derde keer begint hij nog niet te vervelen. Alleen de wat té nadrukkelijke humor begon me soms wat te storen, al is "Your levity is good, it relieves tension and fear of death" natuurlijk een klassieker.
Nog steeds 4 sterren.
Madecineman (moderator films)
T3 vind ik persoonlijk toch een stuk minder dan de voorafgaande delen. De verassing is er wel af als voor de 3e keer hetzelfde truukje uit de kast wordt gehaald. Vind deze film nog wel oke maar ik hoop toch echt dat er geen T4 meer komt.
Best geinig, maar het zover doorhameren was niet echt nodig geweest. De lompe actie was wel erg geestig. Ben trouwens wel benieuwd naar het vierde deel; een soort van post-apocalyptische kernoorlog/machine oorlog film.
sinterklaas
Toch nog vermaak
Arnie(al 56 in deze film) probeerd nog te laten zien dat hij het nog kan.
Maar waarom moest stahl nou de rol van John Conner spelen dat kon Furlong toch doen
En ik hoop dat Schwarzenegger ook in Terminator 4 gaat spelen want een Terminator-film zonder Arnie is als een wereld zonder lucht
T3:4,5
Yak
Ach, laat ik mijn score maar gewoon halveren ook: van 2* naar 1*. Wat een draak. De enige momenten die nog enigszins te verdragen waren, waren de slapstickdingetjes. Het gevecht in de toiletten was hilarisch, en het moment dat de TX met een helicopter een hangar binnenvliegt, en de Terminator daarna er met nóg een helicopter achteraan komt al net zo. Verder niet om aan te zien zo slecht.

Wat wordt de Terminator reeks toch serieus genomen. Blijkbaar hebben de eerste films ooit veel indruk gemaakt op de toenmalige MMkindjes. De Terminator reeks is nooit veel meer geweest dan lompe actiefilms met een plat doemscenario dat enkel toenertijd enige serieux in zich droeg, maar 20 jaar later te debiel voor woorden is. Daarbij is het de type film die 20 jaar later gewoon hopeloos verouderd is en enkel verderdrijft op wat melancholische retrocharme.
Zover is het nog lang niet voor Terminator 3, vind het dan ook de beste in de reeks. De actie is nog lomper (met die achtervolgingsscene als heerlijk hoogtepunt), de spot is wat groter. Wat ook wel oké is, want dit soort films serieus willen nemen als je 24 bent gaat mij veel te ver. Op die leeftijd hangen de lightsabers en Star Trek kostuums al lang weer in de kast.
Verder een typische Terminator film, alleen "meer". Leuke grollen, veel sloopwerk, veel actie, veel trucks. En een waardig einde. Leuk dat ze Judgement Day niet kunnen uitstellen. Had een beetje een domper geweest, aangezien we dan terug bij af waren. Acteerwerk en bla bla stellen verder niet veel voor, maar wat wil je. Doet hier weinig ter zake.
Erg vermakelijk filmpje, dat binnen 20 jaar zijn charme al lang verloren zal hebben. Net zoals de eerste twee delen. Zo ver is het nog niet, dus voor nu
thunderball
Ik vind deze wel goed, maar mijn verwachtingen waren destijds toch te groot, want in de bios viel hij me toch wat tegen.
Je kunt wel duidelijk merken, vind ik dan, dat het een andere, wat minder begaafde regiseur is, het is wel een aardige actiefilm, maar nergens echt bijzonder en veel al herkauwen wat in de vorige 2 zo goed was, maar dan minder!
Ik vind zelf de 2e het beste, qua actie, maar de 1e heeft het sterkste verhaal en zo wie zo dat Arnold de bad guy is, toen ie eenmaal de ster was kon dat blijkbaar niet meer en moest ie een goede Terminator worden, da's ergens toch wel een zwakte bod.
Vond het einde wel wat karig in beeld gebracht: je ziet niet echt hoe alle steden en zo vernietigd worden, alleen van uit de verte zie je de inslagen. Zal wel aan het kostenplaatje hebben gelegen!
Bij deze vind ik het dan wel weer gaaf en origineel dat hij het op moet nemen tegen een Terminatrix, gerucht ging tijden lang dat Famke Jansen de rol zou krijgen, maar die ontkent dat in alle toonaarden. mmmm Famke in dat strakke rode pakje! YES!!!
3 sterren!
Leland Palmer
Erg leuk vervolg die niet zo weet te overtuigen als de eerste twee delen! Ondanks dat is het een leuke film om naar te kijken. Vooral de geweldige stunts die gemaakt worden hebben grote invloed gehad op deze film. Schwarzenegger was lang niet zo goed als in de eerste twee delen en Kristanna Loken is erg leuk om naar te kijken maar acteerd niet goed! Ik had liever Edward Furlong weer gezien in dit deel want Nick Stahl is allesbehalve geschikt voor zijn rol als John Connor!
Het verhaal is toch wel goed en de actie overheerst.
* * * 1/2
Zeker geen slechte film maar wel de minste uit de Terminator Trilogie. Net zoals bij deel 1 en 2 spat ook hier weer de actie (soms wel erg overdreven) van het scherm. Het is eigenlijk een rollercoaster van actie en geweld van de eerste minuut tot de laatste minuut. Het is jammer dat Linda Hamilton niet meer aan deze film wilde meewerken.
Het verhaal is best boeiend maar haalt toch niet het niveau van de eerste twee delen. Arnold Schwarzenegger was best wel een fossiel te noemen toen deze film uitkwam maar hij deed het zeer aardig en zag er prima uit (wel iets vadsiger dan in de eerste twee delen).
Kristanna Loken als vrouwelijke Terminator zag er zeer mooi uit. Die mag mij best wel eens een keertje komen termineren
tukkerstein
Toch maar weer opgehoogd naar 4,5*, T3 is in mijn ogen toch de beste uit de serie. James Cameron is altijd veel te serieus als regisseur, maar hoe kun je een film met Schwarzenegger als tijdreizende robot toch serieus nemen? Jonathan Mostow heeft het veel beter begrepen, hij neemt een plot dat nog best aardig is en breidt er fantastische actie omheen. T3 biedt veel meer creatieve actiescenes dan zijn voorganger; de kraanwagen is een absolute klassieker, net als de scene waarin Schwarzenegger met een doodskist op zijn schouder in de rondte schiet. In een actiefilm moet het gewoon lekker beuken, en dat doet doet deze film. De acteurs zijn daarnaast veel beter gecast, Nick Stahl en Clare Daines acteren bijzonder goed (-en zijn niet irritant) en Kristinna Loken is weliswaar niet zo charismatisch in zijn rol als Robert Patrick, maar doet het boven verwachting. Daarnaast ontbreken pijnlijke scenes als "You must lower me into the steel" uit deel 2, deze zijn ingeruild voor wat komischere, luchtigere scenes.
Mooi is ook om te zien dat het einde erg goed is beter dan die van zijn voorgangers, en dat sommige scenes echt spannend zijn.
®Tc
Tja totaal overbodige film. Waarom dit was opgegraven vraag ik me nog steeds af, en dan komt terminator 4 er ook nog aan.
Best wel vermakelijk en goede actie erin maar Terminator is voor mij nu wel helemaal ver.....
Judgement Day is gewist! 10 jaar later: Oeps, toch niet. Ach ja Hollywood zeker?
Toch nog 3 sterren omdat de actie toch zeer goed blijft.
***
Na het herzien van deel 2 was gister deel 3 ook aan de beurt. Wat me altijd bijbleef was dat het een vermakelijke film was, maar nergens grensverleggend of iets echt toevoegend aan het Terminator verhaal. Net herzien blijf ik daarbij.
Terminator 1 en 2 waren goed door de vele actiemomenten maar zeker ook net zo met het doordachte en boeiende verhaal. Ik miste dat toch wel in deel 3. Uiteraard, tussen neus en lippen door vertellen ze ook wel over het Terminator verhaal en het verleden en de toekomst en met wat opmerkingen kijken ze zelfs terug naar een vorige film (Ken je mij niet meer? Hasta la vista baby? aldus John tegen de Terminator) maar het verhaal wordt eigenlijk niet veel verder verteld behalve dat we te weten komen dat Judgment Day niet te voorkomen is. In deel 2 werd het alleen uitgesteld, meer niet.
Arnold Schwarzenegger is de enige hoofdrolspeler uit de vorige delen die nu terugkeert en dat vind ik wel jammer. Ik miste vooral het personage Sarah Connor die Linda Hamilton zo goed speelde in deel 2. John Connors rol, dit keer door ene Nick Stahl, viel me niet tegen. Die is ook vervangbaar want de vorige vond ik ook al niet al te indrukwekkend. En dan de vijandelijke Terminator...mooie vrouw die Kristanna Loken maar ze is nog geen 10% van wat Robert Patrick als de T-1000 uit deel 2 was. Ze doet haar best maar het is lang niet altijd dreigend of erg spannend.
Op het gebied van special effects zit het wel goed met de film, het ziet er allemaal geweldig uit met veel spektakel en ontploffingen en wapengeratel. Maar wat wel jammer is, is dat de film nauwelijks tot geen memorabele momenten kent. Deel 2 heeft enkele legendarische scene's, deel 3 eigenlijk geen. De kraanwagen achtervolging was wel vet moet ik zeggen, maar niet grensverleggend. En verder zaten er bepaalde leuke momenten in zoals bij de bar in het begin van de film waarin Arnold de kleren weer wilt hebben, het stuk bij Kate's vader, de Terminator met de doodskist en vooral het best goede einde van de film in de bunker waaruit blijkt dat Judgment Day dus niet te voorkomen was. Zonde dat Arnold in deel 4 niet de hoofdrol speelt maar ik kijk wel uit naar de verfilming van de oorlog zelf. Het Judgment Day concent is wel erg gaaf..
Alles bij elkaar is het een vermakelijke actiefilm maar een wat tegenvallende Terminatorfilm. Gelukkig is Arnold nog wel op dreef.
B_B
- 1969 berichten
Niet zo spannend als Judgement Day maar nog wel een stuk beter dan deeltje 1!
Dat het verhaal niet zo veel toevoegt aan het geheel lijkt me wel duidelijk, maar maakt dat uit? Verhaal is nooit het sterkste punt van de reeks geweest en je ziet hier ook terug dat deze film het ook niet mist.
De actie is nog veel lomper en sneller dan de vorige delen en er zit zelfs wat zelfspot is, vooral van Schwarzenegger. De film is ook een stuk sneller gemonteerd dan zijn voorgangers en de special effects zien er prima uit. Acteerwerk is weer niet echt geweldig maar veel maakt dat niet uit.
Wat ik wel miste was de sfeer en spanning van deel 2. Hier blijft het toch echt bij veel lompe actie. Maarja niks mis mee zo af en toe.
Prudh
Duidelijk de minste uit de reeks. Hoewel Kristanna Loken best lekker is, vind ik het jammer dat de boze Terminator niet gewoon een kerel was (spierbal vs spierbal, so to speak). Nick Stahl is een aardige miscast en bovendien zijn de knipogen naar de vorige delen te jammerlijk voor woorden. She'll be back. I'm back. Shut up.
Ook de kortstondige terugkeer van dokter Silberman is schandalig. Terminator tot kluchtniveau verlaagd. Wel drie hoeraatjes voor de achtervolgingsscène. Maar hoe langer de film duurt, hoe gezapiger alles wordt. Een uitgesproken climax tussen de twee Terminators mist en de reden dat Sarah Connor niet meedoet is best lame. Ze schopt in de vorige delen best hard kont (natuurlijk niet zo hard als de macho spierballenfiguren, ze is immers maar een vrouw) en ik had haar graag weer terug zien keren. Op naar deel vier nu.
Terminator 2 was voor mij een waardige afsluiter, maar zoals ook met andere reeksen de laatste jaren, kon men het ook niet laten om een derde deel van de reeks te maken. Voor Schwarzenegger de kans om zijn carrière op een waardige manier af te sluiten, want hij heeft in de jaren daarvoor nauwelijks meer in een goede film gespeeld. Terminator 3 is in ieder geval wel een hele aardige actiefilm. Actie is er volop aanwezig en dat zorgt ervoor dat het allemaal erg vermakelijk is om naar te kijken, want qua verhaal en spanning is het allemaal toch wel wat minder dan in voorgaande delen. Schwarzenegger doet het gewoon goed, maar Nick Stahl is een lichte tegenvaller. Hoewel hij zijn best doet is hij zeker niet zo goed als Edward Furlong. Daarnaast is het best geinig dat er nu een vrouwelijke tegenstander is in de vorm van Kristanna Loken. Hoewel ze haar best doet is ze toch wel wat minder indrukwekkend dan de onovertroffen rol van Robert Patrick uit het vorige deel. Leuke film in ieder geval met prima actie dus en een waardige afsluiter voor Arnie. Ik ben wel benieuwd trouwens wat deel 4 komend jaar zal gaan brengen.
wwelover
Zoals ik verwachtte een beetje een teleurstelling, zeker vergeleken met deel 2. Het verhaal is wat zwakjes en voorspelbaar, en ik mis gewoon een echte badguy. Nou ja badgirl in dit geval. Maar ik vond haar nou niet echt angstaanjagend of dergelijks, maar ze komt gewoon niet in de buurt van Robert Patrick uit deel 2. Ik vind de actie wel goed opzich, maar ook niet zo goed als in deel 2. Eigenlijk is alles gewoon minder als deel 2, maar toch is het nog wel te pruimen. Mooiste moment is, in de pompstation, "Talk To The hand".
Cast is goed, Arnie is weer lekker op dreef in zijn rol, al is hij niet de Arnie van deel 2. Nick Stahl is wel okay. Loken vond ik wel okay, maar ik vind haar niet zo geschikt voor de badgirl in deze film. Claire Danes vind ik wel geweldig weer. Zeer goede actrice.
JacoBaco
Nou jongens, we moeten weer eens een bioscoophitje maken, dus wat zullen we eens doen? Wie heeft er goede originele ideeën? Niemand? Ok wat waren vroeger grote hits? De Terminator films.
Ok bij deze Terminator 3.
Zo moet het toen wel gegaan zijn.
Hoe dan ook T-3 is er gekomen en dit keer de Terminator als Macho Man. Wel een originele insteek om de andere machine het uiterlijk van een mooie vrouw te geven en ik moet zeggen, Kristanna Loken doet het best goed.
Arnold maakt er een feestje van en lijkt het af en toe allemaal niet meer zo serieus te nemen. De stervormige zonnebril, de scene in het Supermarktje waar hij zijn ''Talk to hand'' gebaar maakt en de meest geforceerde uitspraak uit de filmgeschiedenis is dan toch ook van Arnold. ''I'm back!'' Ik had serieus verwacht dat hij haast kuchend uit dat Helicopter wrak zou komen.
De film mag eigenlijk niet de titel Terminator dragen, maar het is verder best een geinige film.
Dutchero
Niets mis met sequel op sequel, zolang de kwaliteit behouden blijft. Deze films is beter dan T-1, wel wat minder dan T-2.
Wat niet wil zeggen dat dit een slechte film is. Het Terminator plotje wordt weer voortgezet, al wordt er een flinke sprong in de tijd genomen. Maar genoeg over het plot, want deze film draait natuurlijk om de actie.
En daar zit het wel goed. De actiescenes zijn spectaculair, en vervelen nooit. Het mooie is dat er zo ontzettend veel wordt gesloopt, er wordt een enorme chaos aangericht. Beste actiescene was dan ook die achtervolging met die takelwagen en brandweerwagen. Natuurlijk, overdreven, maar wel enorm spectaculair.
Ook deze film had zijn humoristische stukken, maar wel een stuk minder dan zijn voorganger. Die scene waarin T-101 vastloopt vond ik wel weer onbetaalbaar, maar over het algemeen kwamen de grappig bedoelde one-liners een beetje geforceerd over. Dat neemt toch wel een stuk Terminator 'gevoel' weg.
Het voorspelbare einde kondigt T-4 eigenlijk al aan, hopelijk werkt het ook zonder Arnold Schwarzenegger.
lykathea
Herkeken, en het blijft, zelfs als stand-alone film, behoorlijk slecht.
Veel cliches en veel onlogische acties van de karakters Je hoort dat je verloofde net dood is, en wordt pardoes dezelfde dag nog verliefd op een ander, tuurlijk. en wat altijd gestoord heeft is toch de vermenselijking van de Terminators. Die blikken van de TX zijn soms zo doordringt van haat en soms zelfs cynisme ( Ik ga je lekker herprogrammeren!), het kan en mág gewoon niet. Ook zijn de vele "grappen" van een wel heel simpel niveau, en vermaken dan ook nauwelijks. - Wat overblijft is Red Faction the movie, alles, maar dan ook alles, moet stuk. Leuk hoor, maar onwaardig als Terminator film.
Nu ja, met de moed der wanhoop maar op naar deel 4.
s0062423
Foei
Na een paar weekjes terug de eerste twee delen van deze 'serie' te hebben gezien, T3 dan uiteindelijk ook maar eens opgezet. De film start loffelijk met direct één van de waanzinnigste achtervolgingsscènes die ik ooit heb gezien. Over de top zoals het in zulke films beaamt. Maar dan zakt het allemaal ontzettend hard in. De film lijkt zichzelf te parodiëren, iets wat volgens mij niet echt de bedoeling was.
Komt daarbij dat Stahl nu niet direct één van de meest begaafde acteurs is. Hij zet dan ook een tenenkrommende slechte John Connor neer. Schwarzenegger doet wat van hem verwacht wordt en ook Loken is best leuk om naar te kijken. Maar al bij al, werd het een te lange zit, die na z'n indrukwekkende opening niets meer interessants toont.
Erwinner
1.5* voor een tweetal memorabele actie scene's, de rest is niet veel soeps. Vond het alles bij elkaar een aardige kinderfilm, volgens mij hadden de vorige delen die uitwerking niet. Eén leuk grapje met de bril, daarna bar weinig leuke lachertje's tegengekomen die op dat niveau doorgingen.
Vinokourov
Lang zo slecht niet, zoals sommigen suggereren, maar de onbegrensde coolheid van Terminator 2 heeft het niet.
Near_Dark
Deze heb ik exact een jaar geleden herbekeken,
ik was benieuwd of die 5 jaar na releasedatum nog even goed zou overkomen...
De Humoristische uitspraken van de Terminator (Arnold Schwarzenegger) vond ik deze keer minder geslaagd, maar da's kwestie van smaak.
Deze 3e film is duidelijk de minste van de Trilogie (tot nu toe...)
De vorige 2 werden geregisseerd door James Cameron en dat was er aan te zien, die behoren nog steeds tot de beste in dit genre.
Nu ik de vierde film in de reeks heb gezien nl. "Terminator Salvation (2009)" staat hij op de voorlaatste plaats, want "Salvation" is overduidelijk de minst goeie tot nu toe.
Ik geef hem 7/10.
Een spectaculaire Actiefilm en aanrader voor de liefhebbers van het genre
Enige voorkennis is vereist, anders kan hij in't begin wat verwarrend overkomen...
otherfool
Vooral minder memorabel dan de eerdere delen. Desondanks vermakelijk pulpwerk dat er prima uitziet (ja ook mevrouw Loken), je kunt het minder treffen met een actiefilm. Toch maar eens tijd om deel 4 te bekijken...
3*.

Terminator 2: Judgment Day
1991

The Terminator
1984

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999