- Home
- Films
- Terminator 3: Rise of the Machines
- Filtered
Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
Jawaddedadde
Aardig tussendoortje, maar niet de film van de Terminatorreeks die me lang zal bijblijven.
3* gaan naar de actie-scènes (achtervolgingsscène met de kraanwagen is geweldig, de robots op rupsbandjes zagen er ook erg gaaf uit) en de typische one-liners die Arnie uit z'n mechanische strot perst.
Erg jammer dat er voor een vrouw gekozen werd als tegenhanger van de Terminator, want alhoewel die Kristanna Loken er werkelijk om te stelen uitzag vond ik haar optreden als meedogenloze killerrobot maar flauw. Geef mij dan maar een andere spierbundel die het tegen Arnie opneemt, werkt veel beter.
Miste ook een echt climaxgevecht tussen beide robots.
Positief is dan weer wel dat de Dag des Oordeels effectief plaatsvindt. Wijkt wat af van het standaard Hollywoodeinde.
Karl van H.
Beter dan Salvation, maar ontstijgt het niveau van een adequate actiefilm niet. En hoewel Terminator 3 dus allerminst een slechte film genoemd mag worden, is het een tegenvaller ten opzichte van de eerste twee delen. De actie is prachtig, de humor wisselend en het verhaal aardig - de uitwerking laat alleen hier en daar te wensen over. Ook het gegeven van een vrouwelijke Terminator slaat maar amper aan. Kortom: een vermakelijk filmpje, maar meer ook niet.
Montorsi
Heb deze één keer gezien toen hij net uit was, en vond het toen al een enorm slechte film, zeker in vergelijking met de eerste twee delen. Staan niet voor niks op 1*.
Gisteren half gekeken, maar zag al snel dat er van die ene ster niks gelogen was. Mijn hemel wat een droevig geheel.. Sowieso is de T-X echt dramatisch, vond daar nou echt niks aan. Is dan een zogezegd een geavanceerd model, maar is absoluut veel minder imponerend, zeg maar gerust oersaai, ivm de T-1000. John Connor wordt echt onnoemelijk slecht neergezet hier, geen wonder dat we nooit iets horen van die Nick Stahl. Zelfs de echte attractie, Arnie, is een doetje geworden die blijkbaar boos kan worden, wtf..
Het verhaal is nooit het belangrijkste geweest voor de Terminator-reeks, en dat was nog het enige wat me meeviel. Was in m'n herinnering wel erger. Choreografie vond ik verder nog steeds veel minder dan in 1 en 2, zelfs minder dan in 4. Visueel veel vloekende CGI, hebben ze gelukkig in Salvation beter voor elkaar.
Maar krijgt er net een halfje bij, je zou er bijna blij mee zijn.
De beste.
Van de drie vooralsnog, met een mm lengte voorsprong. Het moge duidelijk zijn. Deel 4 moet de lade nog beroeren, al belooft dat zonder The Governator weinig goeds. Maar wie weet.
Vond deel 2 al een pietsje leuker dan deel 1 vanwege enige zelfspot en gelukkig wordt hier daarop voortgeborduurd. Lekker over de top allemaal en eindelijk zonder Hamilton, wiens personage licht begon te irriteren.
Niet serieus nemen, gewoon wegklokken als een blikje Cola. Daarna uiteraard ongeneerd boeren. Zo zou de Terminator het vast willen.
Op naar deel 4 dan maar.
Goed.
maxcomthrilla
Ik vond het een verrassend sterk vervolg op de populaire Terminator films van James Cameron. Arnold Schwarzenegger vind ik een vervelende acteur, maar in de Terminator reeks is hij altijd perfect op zijn plaats als actieheld, op de een of andere manier pik ik het dan gewoon van hem dat hij Mr. cool
is. De beginscene, waarin de robotten ( de vrouwelijke robot is geweldig! ) op zoek gaan naar kleding is inmiddels een vertrouwd en komisch terugkerend element geworden binnen de Terminator reeks. Het verhaal vond ik zeker niet slecht, maar het is uiteraard de actie waar het allemaal om draait en daarmee zat het wel goed hoor. Zo heb ik onder meer een pracht van een ( lange ) achtervolgingsscene gezien! Verder gelukkig ook een fraai einde ( dat had ook zeker niet anders af moeten lopen )! Een 4*
Bottleneck
Een soort light-versie van deel 2. Het verhaal is vrijwel identiek maar wordt een stuk sneller behandeld en is minder gefocust op het boeiende randgebeuren van het Terminator-gebeuren.
Wat overblijft is een vermakelijke actiefilm. Lang niet zo memorabel, maar wel een fantastische scene met de truck, lekker lang en vernietigend. Ook het gevecht met TX bij de toiletten is gaaf. En wat een verschijning, die Loken
Het kijkt allemaal prima weg, al mist het wel de 'apocalyptische' grootsheid van deel 2 en kan het met de cinematografie er niet aan tippen. Het is ook niet eenvoudig om zo'n meesterwerkje op te volgen maar vind het daar wel redelijk in geslaagd.
Insignificance
Een speeltuin vergeleken met de vorige delen, maar wel eentje met een paar hele aardige attracties. De humor slaat de plank grotendeels mis, Loken komt, wanneer ze niet aan het slopen is, niet verder dan een strak verpakte babe en het duo dat nu rond de Terminators dartelt, is zo vergeten. Wat mij betreft geldt hetzelfde voor hoe het verhalenderwijs zit. Het zal mij in ieder geval worst zijn.
Wat dat betreft had dat opdreunen niet gehoeven, maar het zal onvermijdelijk zijn. Wat Mostow wel voor elkaar heeft, is de core business van de reeks. Lompe, botte actie. Met de kraan- en brandweerwagen heeft het zelfs een memorabele in de gelederen. Via wat aardige snufjes en een aantrekkelijke speelduur hou je een bondig actiespektakel over. Niet onaardig voor zo'n ondankbare taak.
Dennissssss
Toffe actie film met mijn old-time hero Schwarzenegger! Niet alle special effects zien er goed uit, maar sommige zijn echt goed! Verrassend eind ook. De hele wereld wordt gebombardeerd met kernraketten, geen happy end dus. Dat is niet wat we gewend zijn.
Wel een beetje gek dat een robot met haar oogleden knippert! Je zou zeggen dat een robot dat niet hoeft te doen!
martijn011
- 2034 berichten
Een waardig vervolg op een zeer goede sequel van de Terminator-films.
Alhoewel de verhaallijn bijna hetzelfde is als in het vorige deel boeit het nu ook weer. Het is ook gewoon zeer vermakelijk om dit verhaal te volgen. Twee Terminators vechtend om dezelfde persoon, de één om hem te redden, de ander om hem te vernietigen. Dat het nu een vrouw betreft die Schwarzenegger te lijf gaat is een leuke bijkomstigheid. (Vooral omdat ze naakt op de aarde worden getransporteerd natuurlijk)
Daar ik me het vorige deel afvroeg waarom Schwarzenegger ineens de rol van de good-guy vertolkt wordt dat pas in dit deel duidelijk uitgelegd.
Nick Stahl overtuigt als enige niet in deze film. Jammer dat het dan net één van de belangrijkste personen van de film betreft. Wat in dit deel sterker was dan in de vorige is de humor. Arnold heeft weer een paar prachtige oneliners in petto (she'll be back) en in tegenstelling tot veel users vond ik hem zeker niet te oud voor deze rol.
Wel jammer dat dit z'n laatste Terminator-film is, maar we gaan vol goede moed naar het laatste deel in een tot nu toe prima reeks!
Na het geweldige tweede deel was het de vraag of er wel een derde deel nodig was. Anderzijds moet je ook niet echt de vraag stellen of 'het nodig was' maar of dit een goeie actiefilm kon worden. Terminator 2 had visueel en qua actie zeer sterke troeven. Alles zat er als gegoten om er een sterke actiefilm van te maken. T3 moest het doen met een nieuwe regisseur, die niet meteen de beste films had gemaakt.
Toch een kans geven en zien wat het wordt, gelukkig deed Schwarzenegger terug mee. De gouverneur die beter robot kan spelen dan dat hij aan politiek doet speelde één van z'n betere rollen als Terminator. De film heeft vele actiefilms en grootse achtervolgingsscènes. Met momenten moest ik denken aan een Michael Bay film. Terminator zelf had een nieuwe tegenstander nodig en het zou slechts een herhaling blijven als ze opnieuw een bad guy zouden sturen zoals Robert Patrick. Terminator een bad guy maken zou dan weer herhaling zijn van het eerste deel. Dan maar iets anders met de mooie Kristanna Loken als bad girl. Schwarzenegger moet het nu uitvechten met een vrouw die meer dan 2 keer in hem past. Ze doet de rol fantastisch met een grote zelfzekerheid en de combinatie van een stijve robot en een zwoele babe. Soms hebben actiefilms niet meer nodig.
Ook de humor is hier wel goed aanwezig. De oneliners verwijzen soms naar de vorige delen en ze nemen zichzelf gelukkig niet altijd serieus. Veel verdoken humor soms die de reeks net zo goed maakt.
Minder aan de film is dat we uiteindelijk alles al een keertje gezien hebben. De actiefilms zijn leuk, de twee hoofdacteurs zijn gewoon saai en ook visueel is dit weer een stap achteruit tegenover T2 onder James Cameron. Door deze dalende kwaliteit ben ik nog steeds niet geneigd om deel 4 te zien. Vooral het ontbreken daar van Schwarzenegger en de compleet apocalyptische sfeer maken het minder interessant.
T3 is een hele goeie actiefilm geworden die zelfs beter is dan deel 1 maar absoluut niet kan tippen aan T2. Beetje onderschat hier en dat gedoe met de verhaallijnen die moeten kloppen is praten naast de kwestie. Dit zijn actiefilms met een robot en oneliners. Verhaal is hier even nuttig als de stamboom van de biefstuk op je bord.
Roger Thornhill
Onderhoudende en kleurrijke actiefilm. Minpunten zijn de nietszeggende Nick Stahl en het feit dat Arnie nu toch een beetje te oud wordt voor dit werk; pluspunten zijn Kristanna Loken die er als de vijandelijke terminator in slaagt om tegelijkertijd sexy en scary te zijn, en de onverwachte ontknoping: hoewel ik uit de vorige delen wist dat de wereld dankzij de robots van Skynet in vuur en vlam zou komen te staan, ging ik er van uit dat de twee helden hun race tegen de klok wel zouden winnen omdat dat nou eenmaal altijd het clichématige einde van een goed aflopende blockbuster is. Des te groter de verrassing dat de film zo apocalyptisch eindigde. Fraaie achtervolgingsscène met die kraanwagen.
Madeliefje
Een fijne John Connor, maar een niet genoeg uitgewerkte relatie tussen hem en de dierenverzorgster. De actiescènes waren heerlijk om naar te kijken, zeker naar het eind toe. De scène met de T-X vrouw in een grote vrachtwagen en Schwarzenegger aan een haak begon me na het tijdje wel wat te vervelen. Het einde was fijn, gelukkig geen cliché 'we hebben de wereld gered' Al met al een behoorlijk goed deel uit de reeks.
Binnenkort maar eens de laatste bekijken, ik ben benieuwd of het nog wat wordt zonder Schwarzenegger, we zullen zien.
*3,5
schram101
Opnieuw een fijne herziening, deze derde uit de reeks. Bij dit deel waren er de minste herinneringen overgebleven dus veel van de film voelde op de een of andere manier aan als nieuw.
In tegenstelling tot de films van James Cameron kiest Rise of the Machines voor een female villain. Een opmerkelijke keuze, nadat Schwarzenegger en Patrick stuk voor stuk wereldprestaties hadden geleverd en hun characters tot iconen van de filmgeschiedenis maakten. Toch doet Loken het zeker niet onaardig. Sterker nog, we zien een vrij aardige rol van haar kant. Ze haalt het dan wel niet bij de T-1000 en de T-800 maar haar versie van de T-X mag er 'ondanks' haar knappe koppie zeker zijn.
Stahl is helaas vrij matig. Met Furlong nog vers in het geheugen verlangen we al snel terug naar de jonge John Connor. Ook zijn liefje was niet bijzonder overtuigend. Uberhaupt was dat subplotje (ondanks dat het een vrij grote rol had) niet zo interessant. Gelukkig is Arnold wel cool als vertrouwd in de Terminator reeks.
Mede door het succes van de eerste delen had Mostow een heel behoorlijk budget en dat is er wel aan af te zien. Cinematografisch schotelt Mostow ons namelijk een heel aardige film voor. Op dat gebied boet de film niet eens zoveel aan kracht in ondanks de afwezigheid van Cameron.
Rise of the Machines mist de bruutheid en spanning van het eerste deel en kan de veelzijdigheid van het complete Judgement Day ook niet evenaren. Natuurlijk is dat geen schande, maar het is wel jammer.
Sergio Leone
Nogal saai.
Met dit derde deel doet men het tweede deel nog eens lichtjes over. Men trekt nu iets meer de kaart van de humor - iets wat wel werkt -, maar verder heb ik me best verveeld. Naast het domme drama zit de film vol met actie gepropt en dan blijf ik toch op m'n honger zitten tijdens de zoveelste achtervolging die tot in den treure toe blijft duren.
Arnold Schwarzenegger doet uiteraard waar hij goed in is en dat is een karikatuur van zichzelf neerzetten. Zeker zijn twee intro's zijn zeer geslaagd. Met Nick Stahl - die me continu aan Hans Teeuwen deed denken - en Claire Danes heeft hij evenwel twee uiterst irritante blokken-aan-z'n-been.
Kristanna Loken is wellicht het beste wat men had kunnen doen als kopie van de slechterik uit deeltje 2.
De sfeer van deel 1 en 2 heb ik hier niet echt gemist. Rise Of The Machines mist vanzelfsprekend een zekere charme - de lading lelijke CGI helpt daar ook niet echt aan mee - en na bijna twee uur film is men even ver als aan het begin van de film.
Op naar de volgende.
2,5
John Barry
Wat is de beste beschrijving voor Terminator 3: Rise of the Machines ? simpel! Actie, actie en nog eens actie!!!!! We krijgen zoveel actie dat je er moe van wordt.
De actie scènes zijn dan wel weer ontzettend spectaculair. We krijgen een paar goede actie scènes te zien. Maar in deze film krijgen een waar bombardement van actie scènes, je krijgt als kijker nauwelijks rust. Hoe goed de actie scènes ook zijn. Op deze manier word je ze ook zat. Dit is dan ook mijn voornaamste kritiek punt op Terminator 3: Rise of the Machines. We krijgen een achtbaan rit met te veel loopings voorgeschoteld waardoor je uiteindelijk misselijk uit het karretje stapt. We krijgen als kijker veelte weinig rust in deze film. De film begint wel rustig maar na de eerste actie scene heb je bijna geen rust momenten in de film waar je op adem kan komen. Dit vond ik jammer.
Gelukkig is de actie die we in deze film voorgeschoteld krijgen goed. We krijgen een paar goede achtervolgingen te zien. Leuk stukje dat die politie auto,s door de slechte Terminator werden bestuurd. De beste actie scene van de film wat mij betreft De actie zelf zit dus goed in elkaar. Af en toe is het toch nog wel te veel geschiet en explosies maar vergeleken met de voorgaande delen stoorde ik mij hier veel minder aan. We krijgen in deze film goede actie voorgeschoteld, alleen is dus de hoeveelheid actie in deze film te veel.
Het acteer werk is wisselend. Arnold Schwarzenegger doet het weer goed. Op hem geen kritiek. Kristanna Loken als de vrouwelijke slechte Terminator is ook goed opdreef Kristanna . Het gevecht aan het eind van de film tussen de goede mannelijke Terminator en de slechte vrouwelijke Terminator vond ik erg goed. We krijgen een goed gevecht voorgeschoteld. Claire Danes als Kate Brewster acteert dan weer niet zo goed. Zij dreunt haar teksten op maar acteren is het in de meeste scènes niet te noemen. Nick Stahl als John Connor acteert redelijk, maar daar is ook alles mee gezegd. Nick Stahl acteert op de automatische piloot.
De muziek in deze film is redelijk . De muziek in de vorige Terminators films vond ik bagger , maar gelukkig hebben we voor Terminator 3 een andere componist en is de muziek aanmerkelijk beter. De special effects in deze film zijn goed.
Tussen al de actie is ook wel een verhaal te ontdekken en dit verhaal is leuk bedacht. Natuurlijk is het wel weer veel een herhalingsoefening . Alweer krijgen we te maken met een slachtoffer die door iemand beschermt word tegen iemand anders die hem wilt vermoorden. Maar de herhaling stoort niet. Ik wil niet beweren dat we naar een realistische film hebben gekeken maar ergens is het gegeven van een computer die alles overneemt toch wel iets om over na te denken. Technische ontwikkelingen zijn mooi en nuttig, maar kunnen zich ook tegen ons keren. Dat zien we nu al gebeuren dat we op het internet nauwelijks privacy lijken te hebben. De boodschap achter deze film is dat er niet alleen positieve kanten zitten aan de technologische ontwikkelingen. We moeten met zijn allen goed blijven nadenken dat we niet te ver gaan met de technologische uitvindingen.
De film heeft nu niet bepaald een happy end. Al moet ik zeggen dat het ook wel eens afwisellend is om een film te zien die niet goed afloopt. Aan het eind van de film zie je van een afstand hoe de wereld word vernietigt. Ik had daarvan niet meer willen zien. Ik had niet willen zien dat bijvoorbeeld Parijs door een atoombom wordt vernietigt. Dat voegt volgens mij niet zo veel toe. Ik vond het einde eigenlijk wel goed zo.
Al met al is Terminator 3: Rise of the Machines waar actie festijn. Het tempo van de film ligt erg hoog waardoor je als kijker nauwelijks rust word gegund. We krijgen een overdaad aan actie scènes. Maar de actie scènes zelf zitten over het algemeen wel goed in elkaar. Deze film is dan ook wel zeker leuk om een keer gezien te hebben, maar deze film is niet bijster goed.
2,5 ster voor deze film.
arno74
Ooit gezien in de bioscoop en nu op TV. Derde deel die absoluut niet delen 1 en 2 kan overtreffen. Het sfeervolle en meeslepende dat die delen hadden is hier weg, ook is natuurlijk Linda Hamilton en haar personage Sarah Connor een groot gemis in dit derde deel. Daardoor blijft hier van Terminator alleen maar een magere blockbuster over. Ik handhaaf de 2,5* die ik bij de eerste kijkbeurt aan de film gaf.
Elineloves
Ik had gehoord dat doet "het minste deel" zou zijn maar dat viel reuze mee. Ik heb me goed vermaakt. De personages waren prima, de strijd tussen Arnie en Kristianna was ook geinig, en Nick deed het ook niet slecht. Het verhaal an sich was wederom niks bijzonders maar ik zat er wel lekker in. Ik kan wel zeggen dat ik Arnie steeds meer ga waarderen, en dat ik zeker meer wil zien van hem. Die man heeft iets waar ik van hou, als ik hem zie krijg ik al een lach op mijn gezicht. Zijn droge humor is ook absoluut een dikke plus.
Positief verrast
rcuppen79
Laat vervolg op Terminator 2 uit 1991. Het uitstel hiervan was mede te danken aan het faillissement van studio Carolco, die de rechten bezat van de Terminator-franchise, en het jarenlange getouwtrek tussen James Cameron en filmstudio’s over een eventueel derde deel van de populaire filmreeks. Dit laatste resulteerde in het feit dat James Cameron zijn handen van het project aftrok en niets met de film te maken had. En dat is ook meteen het grote minpunt van deze film, want Cameron’s creativiteit (met name op het gebied van SFX) wordt hier node gemist.
Terminator 3 biedt eigenlijk geen enkele nieuwigheid ten opzichte van de eerste twee Terminator films. De actiescènes hebben we allemaal al een keer eerder (en beter) gezien in Terminator 2, en daar waar de T-1000 een uitstekende schurk was, steekt de Terminatrix hier maar schril tegen af. Kristanna Loken is een beeldschone dame, maar als schurk weet ze niet te imponeren. Ook de rest van de cast vond ik tegenvallen. Arnold Schwarzenegger is niet langer de kille moordmachine uit de eerste twee films, maar eerder een komische sidekick. Wegens een drugsverslaving keerde de jonge acteur Edward Furlong niet terug in z’n rol als John Connor. Hij werd vervangen door Nick Stahl. Zijn vertolking verschilt nogal van die van Furlong. Daar waar Furlong in Terminator 2 een zelfverzekerde jongen met een ‘attitude’ speelde, is Stahl als John Connor een onzekere en vaak bange jongeman. Claire Danes werkte mij vooral op de zenuwen als de ietwat hysterische Katherine Brewster.
Deel 1 en 2 vond ik beiden topfilms. Jarenlang had ik dan ook reikhalzend uitgekeken naar dit derde deel, maar dit stelde mij danig teleur. Dit derde deel voegt dan ook bitter weinig toe aan de voorgaande films.
El ralpho
Overal waar té voor staat…
Overal waar te voor staat is niet goed, behalve tevreden zij mijn moeder vroeger altijd. Ook voor dit voorlopig laatste derde deel ten tijde dat deze uitkwam in 2003, geldt dit. Dit derde deel begint heel erg lekker, door niet te veel poespas te besteden aan een verhaal wat we inmiddels toch al kennen maar besluit meteen je huiskamer in te knallen.
Dit levert heerlijke scene’s op zoals onze Oostenrijkse eik op een kraanwagen, en een shootout op het kerkhof. Ook de rol van Kristanna Loken als T-X is heerlijk, en wat mij betreft (nog steeds) de meest vermakelijke moordmachine om naar te kijken. (Dit heeft geheel niks met haar looks te maken natuurlijk
) ook bevat de film de nodige humor en zelfspot wat vele voor het hoofd zal stoten, maar wat ook aangeeft dat de regisseur hier een andere weg in probeerde te slaan. Wat mij betreft een zet die allesbehalve storend is.
Wat wel storend wordt is het verloop van het verhaal, want dit derde deel wordt hoe langer hoe vervelender en de effecten worden naar zijn finale toe ook veel te overdadig toegepast. Zodra het script de film meer en meer in de steek laat begonnen ook andere zaken mij te storen. Zo is Nick Stahl geen Edward Furlong, is het ontbreken van Linda Hamilton een waar gemis en voelt het personage van Claire Danes er ook maar een beetje aan de haren getrokken bij.
De showdowns tussen Kristanna Loken en Schwarzenegger zijn niet bevredigend genoeg en doen sterk onder voor die in het tweede deel. Het einde voelt een beetje gezapig en overbeladen aan en werd overigens ook veel te snel en afgeraffeld verteld. Een hoog tempo behouden is goed, maar te weinig aandacht besteden aan het verloop van je verhaal is wat mij betreft een behoorlijke misstap waarvan hier overduidelijk sprake is. Veruit het minste deel uit de reeks, en hoewel dit derde deel er alsnog met een nette 3* vandoor gaat merk je wel op dat deze sterk onder doet voor zijn voorgangers.
Benieuwd hoe Genysis het straks gaat doen want hoewel ik enthousiast ben over de trailer, stoor ik me nu alweer aan het feit dat John Connor en in dit geval ook Sarah Connor voor de honderdste maal vervangen worden. Dan kan ik nog een enorm voorstander van Emilia Clarke zijn, na Salvation waarbij er ook al gekozen werd voor een wisseling van de wacht had van mij de situatie wel wat stabieler mogen blijven. Het is ook vandaar dat ik er voor kies om de herziening van Salvation (voorlopig) over te slaan, en ook omdat dit voor mij altijd een beetje als het buitenbeentje van de reeks gevoeld heeft. Natuurlijk ook vanwege het grotendeels ontbreken van Schwarzenegger die gewoon bij deze films hoort. Die was er in dit deel dus gelukkig wel gewoon bij, dus ook hier kon onze actieheld de nodige foute quotes eruit blijven smijten. en deze vervelen, juist misschien omdat ze ook zo lekker fout zijn, tot op de dag van vandaag nog nooit.
Sint Antonius
Vond deze toch iets minder als het tweede deel, maar nog steeds goed te pruimen. Het plot zit goed in elkaar maar biedt weinig verrassingen en bovendien is de formule minder nieuw. De tweede film wordt een beetje dunnetjes overgedaan, maar met minder interessante en redelijk bordkartonnen personages (een interessante dynamiek zoals die tussen Sarah en John Conner in de Terminator II was hier afwezig). De actiescenes waren ongeveer van het niveau van het tweede deel (zeer goed vond ik overigensscène aan het begin van de film en de ontsnappingsscène met de doodskist).
des1
Niet zo goed als deel 1 en met name deel 2, maar toch niet onaardig. Het onevenwichtige zit 'm in de niet echt enge terminator en de kwinkslagen die er Schwarzenegger-eigen toch in moesten zitten. Het verhaal blijft samen met deel 2 toch van een ernstig voorspellende waarde: technologie die ons regelmatig boven het hoofd groeit is niet alleen een feit, maar in programma's als van de VPRO ("de volmaakte mens") wordt ook gewaarschuwd dat kunstmatige intelligentie een regelrecht gevaar voor het voortbestaan van de mensheid inhoudt. Pa van Claire Danes "Skynet took care of the virus"... John Connor: "Skynet IS the virus!" Triest einde, ongebruikelijk voor een Amerikaanse mean stream film.
Filmkriebel
Minste van de Terminator films maar nog steeds goed. In het begin zag het er nogal onorigineel uit en vreesde ik de "repeat" modus van vorige films... wat het ook deels was. Alleen al de intro met Schwarzie die net als in Terminator 2 kleren jat in een ruige bar. De déjà vu's worden dan nog afgewerkt met een onverwachte humoristische twist. De actiescènes en FX waren erg spectaculair in vergelijking met de voorgangers... het is duidelijk dat we weer tien jaar verder zijn. Het script is duidelijk het zwak punt, maar de film chronologisch aan de vooravond van Judgment Day plaatsen vond ik een goede zet en het is vooral het laatste half uur dat de film zijn troeven uitspeelt. Het acteerwerk laat geen grote indruk na ook Schwarzie niet.
blurp194
Beter dan ik me herinnerde.
Het verhaal is eigenlijk niet zo slecht, het klopt nog steeds net wel genoeg om een behoorlijk vervolg te zijn - hoewel T-X wel een beetje, ahem, uit de lucht komt vallen. En Kristanna Loken krijgt dan ook net wat te weinig ruimte om daar iets van te maken - ofwel iets echt emotieloos robotachtigs zoals Arnie in deel 1, of iets sinisters als Robert Patrick in deel 2. Zit er nu een beetje teveel tussen in, en voor mij werkt het niet echt. Knappe meid, dat zeker, maar daar weet de film maar weinig gebruik van te maken anders dan haar in een leren outfit te laten rondrennen. Had toch meer mee gekund.
Nick Stahl is het ook net niet. In de handen van een betere regisseur zou er misschien iets meer van het begin terecht gekomen zijn - er iets zijn overgekomen van de emoties van de jonge John Connor die zijn toekomst al voor zich uitgestippeld ziet en zich daar machteloos en depressief bij voelt.
De actiescenes zijn allemaal een beetje teveel groter en beter, maar ze missen ook wel iets - en meest voor de hand liggend is dat wel de hand van Cameron. En de schietrobots aan het einde vond ik eerlijk gezegd oerlelijk.
Het einde is dan wel weer erg goed, voor een Amerikaanse film ook best verrassend, maar ook een mooi contrast in het hele tijdsgegeven - van de normale boel op straat naar het high tech centrum, en dan terug in de ouwe troep. En tussendoor nog even een deeltjesversneller, hoe kom je er op. Mostow mag dan niet op hetzelfde plan zitten als Cameron, hij snapt er toch wel wat van. Jammer dat dat er bij de eerdere actiescenes dan net wat minder uitkomt.
Geen slechte film, eigenlijk, het is dat de eerdere delen zoveel beter waren waarom deze dan toch wat minder aanvoelt.
DVD-T
Zeker niet de beste uit de serie, maar de film heeft zeker zijn momenten. Nick Stahl probeert het echt en ook Danes doet haar best. De humoristische stukjes zijn erg slecht en het lijkt alsof ze de fans een beetje voor de gek probeerden te houden. De actie is best goed met als toppunt natuurlijk de kraan scene. Het einde is wel geweldig en Beltrami's score tilt dat moment naar een hoger level.
Goeie film waarin opnieuw twee robots uit de toekomst naar het heden worden gestuurd. Een laat vervolg waarbij het verhaal weinig toevoegt. Maar onderhoudend en vermakelijk is het wel. Iets minder dreigend vergeleken met de vorige twee delen en ook de zelf relativerende humor is meer aanwezig. Met de actie zit het wel snor en de scene met de kraanwagen is zeker een hoogtepunt te noemen.
Kondoro
Terminator 3: Rise of the Machines
Ik ga hier even snel door heen, want heb nog even weinig tijd dit te schrijven dus ik maak even een complexe mening. Terminator 3: Rise of the Machines is dan wel een derde film uit de reeks, ook nog eens uit een goeie reeks met twee ijzersterke voorgangers, normaal gesproken ben ik geen fan van films die bijvoorbeeld als sequel uit komen. Vaak is dit een te herhaald concept en dat maakt het saai, toch heeft Terminator 3: Rise of the Machines dit niet. Deel twee vond ik toch al beter dan deel 1, nu overschat deze film deel twee echter niet maar slechter dan deel 1 is hij niet. Ook dit deel heeft een heerlijk verhaal en concept waarvan ik toch weer kon genieten. Prima geacteerd en de actie was goed. 31 december 2015 staat: Terminator Genisys (2015) , voor mij de enigste film die ik nog moet zien uit de reeks!
IH88
“Desire is irrelevant. I am a machine.”
Als actiefilm is deze derde Terminator film redelijk geslaagd maar hij kan niet tippen aan de eerste twee delen. Het is allemaal zo sfeerloos en nergens komt de magie van de eerste twee delen tot leven. De film is eigenlijk een aaneenschakeling van actiescènes en alhoewel die er prachtig uitzien, ben je op een gegeven moment murw gebeukt.
Het verhaal was na het tweede deel eigenlijk wel klaar en dit derde deel probeert het wel maar het is allemaal erg mager uitgewerkt. Weer twee Terminators, John Connor, Judgment Day moet weer worden voorkomen... Niets nieuws onder de zon. Nick Stahl kan niet tippen aan Edward Furlong als John Connor en Claire Danes is een beetje inwisselbaar en kan niet imponeren. Kristanna Loken is wel erg sterk en kan net zoals Robert Patrick in Judgment Day goed overweg met het spelen van een emotieloze robot en straalt dreiging uit. En Arnie is nog steeds een Terminator icoon alhoewel hij niet te veel emotie moet tonen want dat gaat hem niet goed af. Gewoon de stoïcijnse wisecracking T-800 spelen gaat hem het beste af. Zoals gezegd zien de actiescènes er schitterend uit en samen met het sterke einde zorgen ze ervoor dat Rise of the Machines toch nog een vermakelijke filmervaring oplevert.
thoyouknow1980
Bruut goeie actie sci-fi film dit.
Even goed als deel 2 voor mij,het verhaal gaat mooi verder en das ook handig.
Lekker veel aktie en spannende achtervolgingen ken niet mis hier
Duke Nukem
- 1986 stemmen
"You are terminated!"
Terminator 3: Rise of the Machines mist inderdaad de sfeer van T1 en T2. Alles is zo netjes en scherp gefilmd, het voelt soms aan alsof je naar een computerspel zit te kijken. Ik had in ieder geval niet het gevoel naar een 'gritty' film te kijken die gaat over Judgment Day.
Het was ook al moeilijk om mee te leven met de verschillende personages omdat ik ze helemaal niet sympathiek of interessant vond. Linda Hamilton herneemt haar rol als Sarah Connor helaas niet en werd uit de film geschreven.
Nick Stahl speelt zijn rol als John Connor zo zeurderig en irritant dat je je moeilijk kunt voorstellen dat hij de leider van de mensheid moet worden. Jammer dat Edward Furlong zijn rol als John Connor niet heeft hernomen. Waarom dacht John Connor trouwens dat de T-850 hem zou herinneren van de vorige film, kon hij niet begrijpen dat het natuurlijk om een ander exemplaar gaat?
Claire Danes als Kate Brewster deed me ook niets, zij is volkomen inwisselbaar met eender welke actrice en aantrekkelijk vind ik haar ook al niet. Er is ook geen enkele chemie tussen haar en John Connor.
Kristana Loken is een aangename verschijning en speelt haar rol als emotieloze robot goed. Ik vind haar echter niet zo dreigend als de T-1000 uit de tweede Terminator-film. Dat komt waarschijnlijk ook door de humor in deze film (opblaasbare borsten), maar ook wel door de betere acteerprestatie van Robert Patrick. Bovendien kan de T-X niet smelten en zichzelf niet regenereren.
Naast de kraanachtervolging en het gevecht tussen Arnold en de T-X in Cyberdyne, was het slot het beste deel van deze film. De boodschap uit T1 en T2: "No fate but what we make for ourselves" wordt in T3: "Judgement Day is inevitable". Het einde is dan ook een aardige twist en redt de film min of meer van de middelmaat, zonder dit einde was het voor mij een leuke actie-film geworden die gebaseerd is op de Terminator-franchise maar ook niet meer dan dat.
Ik vind Arnold zelf iets minder sterk spelen in T3 dan in de twee voorgaande delen. Hij komt een stuk minder dreigend over, speelt zijn rol eigenlijk te menselijk. Dat komt vooral naar voor in het stuk waar hij door de T-X geherprogrammeerd wordt. Als John Connor hem wijst op zijn missie lijkt de T-850 plots last te krijgen van een soort gewetensconflict, heel ongeloofwaardig en niet passend bij een terminator. De film was mogelijks interessanter geweest als de T-850 van dat moment af vijandig was gebleven, of tenminste tot aan de slotfase bij de bunker.
Wat ik mij bij deze film ook heb afgevraagd: waarom blijven ze toch steeds één terminator per keer sturen? Zou het plan om John Connor te vermoorden/beschermen niet meer kans op slagen hebben als ze er meerdere zouden sturen? En wat mij ook opviel is het aantal onwaarschijnlijke toevalligheden die in deze film voorkomen (de manier waarop John Connor zijn toekomstige vrouw steeds tegen het lijf blijft lopen, en toevallig is haar vader ook werkzaam bij Skynet).
Maar goed, als je er niet teveel over nadenkt en gewoon wil genieten van een actiefilm met wat humor dan voldoet deze film zeker aan die behoefte. Ik moet de vervolgen nog bekijken maar mijn verwachtingen zijn nogal laag.
david bohm
Kijkbaar door de aanwezigheid van Conan the Republican en het is ook wel geinig om een jonge Danes aan het werk te zien. Van mij mochten ze nu gerust ophouden met de Terminator sequel want dit deel voegt werkelijk weinig toe aan de eerste twee films. Maar het gaat vrolijk verder.

Terminator: Dark Fate
2019