Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
JoeHallenbeck
Om met de woorden van Doc Emmet Brown te spreken:you're not thinking four dimensional.
Jordy
Herald, deze films gaan (net als BTTF) uit van het feit dat een toekomst te wijzigen is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld 12 Monkeys
Herald
maar de truuk in Terminator is dat het heden afhankelijk is van de toekomst. Dus als je de toekomst verandert zoals ze in deel 2 probeerden door Cyberdyne op te blazen om een oorlog/Skynet te voorkomen, voorkom je dat Reese vanuit de toekomst terug kan worden gestuurd om John Connor te verwekken.
Maar misschien hebben jullie wel geen zin in zo'n loze tijdreis discussie
Maar misschien hebben jullie wel geen zin in zo'n loze tijdreis discussie
In Back to The Future 2 wordt voor dit probleem een verklaring gegeven. Doc legt uit dat je moet denken aan 2 universums.
Een universum die loopt zoals hoort te lopen en 1 universum waarin de doem scenario zich plaatsvindt. Met andere woorden je kan van het ene universum overspringen naar het andere universum en dat is wat Kyle Reese doet. Hij zit in deel 1 dus eigenlijk in het verkeerde universum, als je het niet begrijpt kijk dan BttF 2 daar wordt het heel goed uitgelegd.
Als iemand een andere suggestie heeft wil ik dat graag horen.
Herald
Ik weet wel wat je bedoelt, met die twee tijdslijnen. Er waren ineens twee 1985's, de normale en degene waar Biff miljonair is.
Maar bij Terminator is er in de toekomst een oorlog tussen mens en machine. De vraag is dat is dat de 'normale' tijd/universum of een tweede?
Stel dat er twee tijdslijnen zijn, eentje zonder en eentje met oorlog. Dan zou in degene zonder oorlog John Connor niet zijn geboren. Want John Connor is het gevolg van de oorlog. Maar deze realiteit wordt helemaal niet getoond in Terminator. Het is dus gissen of deze realiteit dus eigenlijk wel bestaat.
Wat we wel zien is dat er in de toekomst een oorlog is. Machines nemen de aarde over en dat was ze gelukt als John Connor zich niet had verzet. Dus probeert Skynet John Connor uit de realiteit te halen door hem te vermoorden. Ze bouwen een tijdmachine en dan gebeuren er twee significante dingen
1) Kyle reese reist terug in de tijd en verwekt John Connor. Oftwel de (tijd)machine die bedoeld was om John Connor te doden gaf hem leven.
2) Een terminator reist terug in de tijd, en blijkt later de basis te zijn voor Skynet. Dit is net zo stupide als terug in de tijd reizen en je moeder bezwangeren zodat je zelf geboren wordt, maar vooruit. Wat het wel impliceert is dat zonder John Connor er geen Terminator zou worden terug gestuurd en er geen basis is voor Skynet.
Conclusie: John Connor is de oorzaak van, en tegelijkertijd het gevolg van Skynet. Wat eerder een lus in de tijd suggereert dan verschillende tijdslijnen.
Als je dan toch de BTTF meerdere universa theorie hanteert zou je kunnen zeggen:
realiteit 1): zonder John Connor, zonder oorlog
realiteit 2): met John Connor, met oorlog
Er kan geen realiteit bestaan dat er wél een John Connor is maar geen oorlog. Hoogstens een realiteit dat er geen John Connor is en wel een oorlog wat betekent dat de mensheid uiteindelijk van de aardbol wordt geveegd. Maar de Terminator films gaan enkel over realiteit 2 en zeggen nergens dat ze het BTTF principe hanteren.
Daarbij als Kyle Reese vanuit realiteit 2 naar realiteit 1 reist dan zorgt hij ervoor dat beide realiteiten dezelfde toekomst krijgen en derhalve dezelfde realiteit worden.
BoordAppel
Niet te veel over nadenken dat tijdreizen, daar wordt je kei gek van, net zo gek als dr over nadenken wat dr aan t einde van t heelal is, of wat er voor de oerknal was, of wat er na dit heelal gaat gebeuren of HUUUUUUUUUUUUUUARGH...
soboer
Misschien is het allemaal wel veel makkelijker dan we denken. We moeten dan er wel vanuit gaan dat JC een fout heeft gemaakt door te denken het lot te beinvloeden is. Als we de 12 monkeys-theorie(het lot staat vast en is niet te beinvloeden) hanteren klopt alles.
Met andere woorden er komt een oorlog.Kyle Reese weet alleen niet dat alles voorbestemd is en dat hij verantwoordelijk is voor de oorlog. Alles wat hij voorspelde klopte; JC wordt geboren, Cyberdyne werkt aan skynet. En als skynet online gaat in deel 3 blijkt dat het lot inderdaad niet te beinvloeden is. Hopenlijk laten ze ook het begin van de oorlog zien.
Goodfella
Meestal kom ik in dit soort discussies toch uit op die theorie met meerdere universums / tijdlijnen. Anders ontstaan er volgens mij zoveel paradoxen dat het gewoon niet meer te bevatten is...
Phoenix
Ik vraag me wel af hoe Cyberdyne nou TOCH Skynet kan ontwerpen, alle chips waren toch vernietigd? Of sturen ze nou uit de toekomst een robot die recht naar Cyberdyne toewandelt en zegt: "Bestudeer mij, en ontwerp Skynet". Zodat in de toekomst die robot gestuurd kan worden.
DUDE! Zoals Austin Powers zeer doeltreffend zegt: "Oh, no, I've gone cross-eyed!" :S
Laten we maar hopen dat de stijgende lijn van de Terminator films blijft voortduren...
Jos2
Ik ben al blij als de neerwaardse lijn niet al te sterk wordt doorgezet.
tess
Geweldig!
Eraser
Vond Terminator1 een goede film 2 vond ik wel veel beter ben benieuwd naar terminator3!
En ga meteen naar de bios als ie uit is!
rickykrauts
eeen goeie film maar hoe werkt het lijst met films die ik kan invoegen
pjotr
Hé lolbroek , deze film is nog niet klaar maar je vond 'm wel goed?
BoordAppel
This film is not yet rated, haha. Zielige Amerikanen. Maar volges mij kan dit toch wel wat worden. Zag dr best spectaculair uit die trailer. En geen stop-motion horrel terminators meer! Hurray!
pjotr
Volgens mij wordt het hélemaal niks met deze film...bovendien ziet stop-motion er vaak nog overtuigender uit dan 'slicke' computer-animaties...
pjotr
Oh nee...oh nee ? Dan heb jij de The Phantom Menace nog nooit gezien !
soboer
Ik hoop dat we heel wat future scenes in T3 te zien krijgen. De endoskeleton van de T-X deed me overigens aan Aliens denken, erg creepy. Nu maar hopen op een R-rating.
Maar dan heb jij The Two Towers nog niet gezien
wheh. Stop Motion kan idd heel mooi zijn maar het kan allemaal beter met de computer. Wist je dat ze Jurassic Park ook eerst met Stop Motion wilden doen? De scene in de keuken met de raptors zag er best goed uit, alleen begonnen de paleantologen te lachen toen ze zagen dat de stop motion mensen hagedissentongen voor de raptors in gedachten hadden. De computer is gewoon ideaal als je maar niet alles met de computer doet. Attack of the Clones is idd nogal overkill, maar in Jurassic Park en LotR is er echt perfect gebruik gemaakt van CGI en animatronics en miniaturen.
pjotr
In dat laatste punt heb je volkomen gelijk..
De reden dat de computer animaties in de films van Peter Jackson er zo goed uitzien komt ook omdat hij een mix maakt tussen maquettes en computerwerk....
Joetje
Ik ben benieuwd hoe Arnold voor de dag komt, hij is tenslotte ook een dagje ouder.
soboer
Mensen de allernieuwste TRAILER, is online.KIJKEN
Ik kan maar 1 ding zeggen, ik geloof er weer in!

Terminator: Dark Fate
2019