• 9.414.842 stemmen

Met onder meer: Kane Hodder, Lexa Doig en Chuck Campbell

Releasedatum: 31 oktober 2002

Plot Jason X

"Evil gets an upgrade."

In de verre toekomst is de Aarde niet langer bewoonbaar, en dus heeft de mensheid andere planeten gekoloniseerd. Tijdens een schoolreisje naar Aarde vindt de klas twee bevroren lichamen: een mooie vrouw en een man met een hockeymasker. Ze besluiten de twee lichamen mee te nemen voor onderzoek. Wat ze echter niet weten is dat de man de beruchte moordenaar Jason Voorhees is.

Jason Voorhees / Uber Jason

Johnson (Soldier #1)

Sgt. Marcus

Professor Lowe

Kay-Em 14

avatar van Waku

Waku

Kan iemand Jason nu met rust laten?!

En met name in Hollywood.

Met deze wanproduktie wordt een cult hit belachelijk gemaakt.

Jason in de ruimte.....nokken!!

avatar van davy_p

davy_p

had eigenlijk veel slechter verwacht

avatar van dr channard

dr channard

Een tiende deel en superslecht! Ok erger dan het vorige deel is hem niet, dus oproep aan allen: wie het vorig deeltje vuilnis goed vond vind dit zeker een topper. IK heb gezegd

Concluise:Haalt het gemiddelde net niet, vond het te weinig sfeer enzo+slecht geacteerd.

totaal:2.0 sterren

avatar van Sam-Snoopy

Sam-Snoopy

ik vind het een hele leuke film omdat het mooie schrik -effecten zijn en jason weer zoals in elke film erg mooi gemaakt is.

ik geef deze film een 4,0

avatar van koiboy

koiboy

ik vond hem toch best wel spannend maar het zag er allemaal een beetje goedkoop uit.

vond het acteer werk ook nog niet eens zo slecht.

een 2.0

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

mooie effecten van jason ik geef deze een 3.5*

dutchtuga

Herzien, en hoewel ik hem met een halve * verhoog blijft het een verschrikkelijke film. Geef mij maar alle cliches die alle voorgaande delen hadden ipv alle hi tech gelul in Jason X. Het ergste is nog de manier waarop de hele reeks belachelijk wordt gemaakt. Heb niets tegen een beetje zelfspot maar op momenten is deze film te slecht voor woorden op gebied van 'humor'. De moord, en de daaropvolgende oneliner, van die neger zegt hier alles over. Positief aan Jason X is de body count. Maar liefst 28 stuks! Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me absoluut niet heb verveeld. Dat punt en één geweldige scene ( de 'terugkeer' naar Camp Crystal Lake ) zorgen voor een halve * verhoging. Nu ik er goed over nadenk verdient de film toch wel 2*, vooral vanwege de bodycount. Vooruit, 2*.
De cameo van Cronenberg was ook wel lachen.

dutchtuga

De DVD is trouwens ZEER de moeite waard door de docu "The Many Lives of Jason Voorhees" die erop staat. Grootste reden ook dat ik alsnog de DVD heb aangeschaft.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

dutchtuga schreef:

Dat was dus voor mij, als slasherliefhebber, inderdaad een reden om te twijfelen om de DVD te kopen, ookal vond ik de film zelf niet heel erg leuk. Voorlopig nog iets te duur, maar de film zal zeker wel een keertje bij me terecht komen.

dutchtuga

Bij FRS 6,99 in de "2e voor halve prijs" actie. Dus met nog een film erbij betaal je maar 5,25.

avatar van Holyshit

Holyshit

No comment

avatar van 606

goede horror/ sf met zeker erg mooie momenten.

goed geacteerd en redelijk verhaal.

avatar van somebody

somebody

ik vond hem leuk maar wel minder dan de andere delen vanwege de toekomst setting

een 3,0 omdat ik fan ben van jason al ik vond zijn nieuwe ruimte look een grote afknapper

avatar van dr channard

dr channard

@606: goed geacteerd??? OMG

door de tieten zeker

avatar van 606

dr channard schreef:

@606: goed geacteerd??? OMG

door de tieten zeker

ja misschien wel ja maar toch jason blijt gewoon goed

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Hoe slecht er ook geacteerd wordt , het is een fijne slasher waarin een oude filmheld naar de ruimte wordt gecatapulteerd en daar alweer een bloedbad aanricht , met alweer brute moorden , dit maal high tech wapens en vooral een dosis fun.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Hmm deze wat te veel op camp-factor gunstig beoordeeld. Veel slechte effecten , stompzinnige wendingen en scenes maken dit eigenlijk vaak meer "fun" in vorm van lachen met de overdreven - onzinnige aspecten van deze slasher. Al is dat wel kenmerkend voor het gerne.

avatar van Halcyon

Halcyon

Waardeloze film met waardeloze acteurs, waardeloze wendingen, waardeloze sound, waardeloze dialogen, waardeloze effecten en waardeloze kills (op eentje na dan). Links laten liggen!

avatar van Fruity

Fruity

Jason in New York, Jason in het jaar 2455, laat hem gewoon bij Crystal Lake blijven.

is een goede film voor al die meiden die er in zitten.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Ik vind de meeste “Friday the 13th” films wel vermakelijk, maar deeltje X vond ik niet veel aan. Het hele argument is niet leuk, dat goedkope sci-fi sfeertje is lelijk, Jason nieuwe look vind ik ook drie keer niks en tja de film is gewoon saai.

De manier waarop Jason zijn slachtoffers om het leven bracht vond ik over het algemeen ook niet leuk, en daar kijk ik nou eenmaal zo een film voor.

1 ster.

avatar van pompoen

pompoen

Laat freddy eventjes strijden tegen Jason X.

Dan wordt het een film van nog geen 5 minuten.

Man, wat een superjason.

Eerst was er Jason's moeder(Friday the 13th), dan Killer Jason (Friday the 13th part 2 tem 4), dan Zombie Jason(Friday the 13th part 6 tem8), dan devil Jason (Friday the 13th 9) en nu Superjason.

Jason veranderd steeds, en deze film heeft ervoor gezorgt dat hij niet helemaal wegrot.

De ultieme horroricoon: Jason Voorhees.

avatar van PEN15

PEN15

even als reactie op Pompoen. Ik snap ook niet dat de serie lijn zo'n rare wending krijgt.

Ze konden toch ook wel vanaf deel 5 er voor zorgen dat tommy de nieuwe jason werd?

Het is veel cooler om een echt mens die kanssterven als slasher te hebben dan een soort supernatural zombie die allang weggerot had moeten zijn?

Nee, men vond het toffer om vanaf deel 7 een vrouw de hoofdrol te geven en daarna vonden de verhalen zich steeds verder van camp crystal lake plaats.

Over deze film zelf, er is maar 1 echt griezel moment aan deze film en dat is om er achter te komen wat ze met de jason reeks hebben gedaan.

avatar van hollandpride

hollandpride

ik vond hem wel leuk, maar was vaak meer om te lachen :/ dus een 3,5

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

Ik vind het gewoon echt jammer wat ze van een legendarische horror-film hebben gemaakt..letterlijk een schande.. niet eens een halve ster waard

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Wat een nepsfeer in deze film. Totaal overbodig. Een tienerprofessor, vershrikkelijk ongeloofwaardig! Je krijgt nergens dat creepy sfeertje, wat zo belangrijk is voor horror. Mensen... probeer nou horror eens níet te combineren me sf, dat lukt gewoon niet. Kijk maar naar hellraiser: bloodline. Ook mislukt.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ik vond dit een grappige film. Positief bedoeld. Ik vond het wel gaaf toen Jason transformeerde ook al was het supernep. Ik lag ook eht in een deuk toen die androide jason overhoop knalde. 2.5*

Persoonlijk vond ik de Hellraiser poging het meest geslaagde vervolg van die reeks.

Friday The 13th is met dit deel ook weer terug waar het begon. Jammer genoeg was dat het dieptepunt. Ongelofelijk zooi, compleet idioot verhaal met Jason die ongeveer 6 keer terugkomt. Vreselijke pogingen tot grappige oneliners, brak (maar dan ook écht brak) acteerwerk, dat ijzeren helmpje en echt door en door saai.

Wel één leuke kill, meteen ook de fijnste van de hele serie vond ik. Hoofd in de koelvloeistof en dan kapotmeppen. Daarmee is het positieve dan ook gezegd.

Ben blij dat de reeks bijna afgelopen is. Na dubieuze hoogtepunten in deel 5 en 7 ging het daarna weer stevig bergaf.

dutchtuga

Goh had nog verwacht dat je dit (voor mij slechtste) deel wel kon waarderen. Denk wel nog steeds dat Freddy vs Jason uiteindelijk het beste deel voor jou gaat worden.

Heb daar relatief goeie dingen over gehoord ja. Verder op IMDb gezien dat er een nieuw deel aankomt (regisseur van The Omen remake, 2009).

Blijft mij vooral verbazen waar deze serie z'n status vandaan haalt.