Genre: Oorlog / Historisch
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Braveheart
"Every man dies. Not every man truly lives."
Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.
William Wallace
Campbell
MacClannough
Mother MacClannough
Adrenal
Die laatste zin van Knisper slaat de spijker volgens mij op de kop. Zo is het bij mij alleszins gebeurd.
Goldenskull
Daarom scheef gedrukt..want ik heb ook al veel mensen gehoord dat ze het op eens prut vonden. Ik vond het meteen al prut, maar dat doet er verder niet toe. Knisper vergeet alleen de verschrikkelijke slow-motion stukken te noemen
Mat_
Freedom-roep kreeg ik kippenvel, dat heet de film aanvoelen, weet je wel...
overdreven vals sentiment, weet je wel ...
Acteerprestaties erg? Komaan he, ik heb me aan niemand geërgerd!
Gibson's mislukte geforceerde Schotse accent zorgde voor mij al voor een ergernis-hoogtepunt
Lad
Bij mij staat deze film al zo lang in mijn top 10.
Lad
overdreven vals sentiment, weet je wel ...
1. Haha!
2. Schots dialect.
Mat_
Inderdaad, die was ik al bijna vergeten. Enorm irritant en misplaatst
Bij 300 niet he?
Oftewel hoe je je eigen kan tegenspreken...
1. Haha!
2. Schots dialect.
1. sterk argument, echt proficiat
2. Gibson is de enige "schot" die ik ooit zo heb horen spreken. Gibson doet wel erg zijn best om schots te spreken maar het mislukt enorm
Lad
Niet eens gemerkt. Amai dan, hoe goed is die film dan wel niet!
Bij 300 niet he?
Oftewel hoe je je eigen kan tegenspreken...
Niet alle slowmotion stukken zijn slecht. In 300 waren ze mooi en perfect gebruikt om de actie in beeld te brengen. In Braveheart zowel irritant als onnodig

Mat_
Niet eens gemerkt. Amai dan, hoe goed is die film dan wel niet!
Ik weet niet waarop dit een reactie is maar
Ik weet niet waarop dit een reactie is maar
Dat ik me er niet aan stoorde!
Mat_
Tof voor jou, ik heb er ook geen enkel probleem mee dat je dit een toffe film vindt. Je moet alleen leren begrijpen dat er mensen zijn die er niks aan vinden.
Lad
Dan moeten ze ook geen kruistocht doen en als een hond op een bot afkomen op iemand die deze film wel zeer goed vind. Wat hier wel degelijk vaak gebeurd hoor.
Adrenal
Van mij mag je deze film zeker goed vinden maar als je al geen argumenten meer mag weerleggen is het wel erg gesteld met deze site. Het is en blijft een discussieforum.
Lad
Normaal geef ik altijd argumenten terug maar ik val anders weer in herhaling. Discussie is al zo vaak geweest, zoals o.a. Goldenskull al heeft aangegeven.
combi
- 20609 berichten
is het wel erg gesteld met deze site. Het is en blijft een discussieforum.
Jij was er in die tijd zelf bij?
Het lijkt me inmiddels wel bekend dat ze in die tijd bij veldslagen al hakkend als idioten op elkaar inrenden.
Mat_
Het lijkt me vrij sterk dat het allemaal zo gebeurde zoals in Braveheart wordt getoond. Volgens mij zal er toch nog wel een beetje lijn in de aanvallen gezeten hebben. Ik kan het natuurlijk ook helemaal mis hebben. Maar ik blijf er toch bij dat het in Braveheart slecht in beeld is gebracht. In films zoals bijvoorbeeld Gladiator vind ik het toch beter in beeld gebracht.
Nomak
Het lijkt mij ook sterk dat alles net zo is gebeurd als dat het in Gladiator gebeurde.
Adrenal
Die gevechten vallen moeilijk te vergelijken, Braveheart speelt zich namelijk in de 13de eeuw af en Gladiator in de 2de eeuw (als ik me niet vergis), en dan nog in Rome.
Adrenal
Nomak heeft trouwens gelijk, Gladiator zit ook vol fouten, al is het al veel te lang geleden dat ik die film nog gezien heb.
Lad
Die Schotten waren wel werkelijk "lompe, wilde, maar dappere kerels"...
Remi
Commodus was keizer van Rome van 177 tot 192.
Mat_
Dat zeg ik ook niet. Ik kan niet weten hoe het er toen exact aan toe ging. Ik zeg alleen dat ik de vechtscènes in Gladiator beter vond dan de vechtscènes in Braveheart
Beide films spelen inderdaad af in een heel ander deel van de geschiedenis. De gevechten zijn wel nog redelijk te vergelijken, nl grote massagevechten met het zwaard of met pijl en boog al dan niet rijdend op paarden
Adrenal
De Romeinen vochten in de tweede eeuw veel tactischer dan de Schotten in de dertiende, al is daar in Gladiator ook niet zo veel van te zien.
gizmoart
Dat heet verhaal, weet je wel.
De vechtscenes van deze film zijn overigens nog steeds niet geëvenaard.
Lad, fervent Braveheartfan!
Begrijp me niet verkeerd hoor braveheat staat bij mij nr 1 van beste film allertijden probeerde alleen de film te verdedigen

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Legendarische film 'Braveheart' van en met Mel Gibson vrijdagavond (16 augustus) op televisie

Filmjaar 1995: Deze films vieren dit jaar hun 25e verjaardag

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Shawshank Redemption

Gladiator
Historisch / Drama, 2000

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
individualschotlandin love with enemyrevolutiekilt legendeindependencevrijheidepischidealismfamily clangebaseerd op een waargebeurd verhaalzwaardgevechthistorical fictionstrijdunited kingdommiddeleeuwsrevolttyrannyfalse historyhighlands13th centuryscottish highlandswarfield勇敢的心braveheart