• 9.378.190 stemmen

The Silence of the Lambs (1991)

Thriller / Misdaad | 118 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

IMDb beoordeling: 8,6 (1.700.472)

Releasedatum: 12 april 1991

Plot The Silence of the Lambs

"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Clarice Starling

Senator Ruth Martin

Ardelia Mapp

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Een half puntje omhoog. Bij herziening wordt de spanning zeer origineel en perfect opgebouwd. Acteerwerk is erg goed en het einde was verschrikkelijk goed, veruit het beste deel van de hele film.

avatar van deTuinman

deTuinman

SweetNess schreef:

Ja, echt een goede film.

SUPER geacteerd door Anthony Hopkins, hij is de laatste tijd echt geweldig

Ik vond Hannibal Rising ook geweldig hoor!

Ik moet alleen Red Dragon nog kijken.

Ik vond hem zeker een *5.0 waard !

van de Trilogy is Hannibal de slechtste, Red Dragon is zeker de moeite waard, maar Hannibal Rising vond ik echt de verkrachting die gelukkig niet een quadrologie van de serie maakt

avatar van derenzo

derenzo

deze film bestaat toch uit 4 delen?

silence of the lamps

hannibal

red dragon

hannibal rising

avatar van Haen

Haen

derenzo schreef:

deze film bestaat toch uit 4 delen?

silence of the lamps

hannibal

red dragon

hannibal rising

de eerste 3 vormen de trilogie en de laatste (en de slechtste) dat is eigenlijk een verklaring hoe Hannibal zo geworden is.

en silence of the lamps.....?

avatar van wwelover

wwelover

Zojuist gezien.

Verschrikkelijke film (niet negatief bedoelt)

Wat een scary shit zeg.

Ontzettend sterk verhaal. Echt van begin tot het eind boeiend en spannend.

Toch is het niet mijn soort film.

Maar echt veel waardering voor Anthony Hopkins met zijn meesterlijke rol. Erg angstaanjagend. En ook Jodie Foster doet het goed.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ook zojuist voor het eerst deze film gezien. Ik had reeds eerder deel 3 in deze reeks (Red Dragon), dus een beetje in de verkeerde volgorde...

Ijzersterke film. Het verhaal is duidelijk beter dan dat van Red Dragon... Red Dragon heeft meerdere dingen uit dit deel gekopiëerd, een klein beetje jammer.

Ik snap nu ook eindelijk waarom deze film de titel 'Silence of the lambs' heeft. Vond ik altijd zo'n rare benaming...

avatar van red bull

red bull

het is en blijft een van de spannendste films, de sfeer is zo creepy en anthony hopkins brengt de rol zo ongelofelijk goed, ik krijg er iedere keer nog de rillingen van

avatar van MovieHolicC

MovieHolicC

Een film die ze tegenwoordig niet meer maken . Anthony Hopkins natuurlijk "man of the match".

avatar van berend bodje

berend bodje

Geweldige film ik heb er echt van genoten, het was gewoon weer is een keer een echte enge film en geen neppe horror.

avatar van darkjaap

darkjaap

zo'n goeie film !

hoe die spanning wordt gemaakt is gewoon zo goed en tegelijkertijd ook gewoon eng wat heel zeldzaam is bij films

dikke 4,5*

avatar van Parisa

Parisa

Na een aantal keren kijken vind ik hem niet meer zo boeiend als ik eerder vond. Dankzij Hopkins'spel blijft hij toch het bekijken waard, en omdat ik van slimme bad guys houd.

avatar van garlic senior

garlic senior

Redelijk goede film. De conversaties tussen Hannibal Lecter en de agente zijn uitstekend gedaan. Vooral Anthony Hopkins weet hier zijn personage voortreffelijk neer te zetten. Helaas zijn de scènes daarbuiten zelden tot nooit spannend. De sfeer van deze film is vaak weinig effectief en ik snap dan ook niet waarom mensen deze film zo eng vinden. Vooral het einde vond ik allesbehalve sterk. Jodie Foster treedt het huis van de dader binnen en ziet hem wegrennen. Vervolgens probeert ze hem te vinden en even later schiet ze hem neer. Klaar, over en uit. Heel slecht doordacht einde, dat een gebrek heeft aan spanning.

Om alles nog even clichématiger te maken belt meneer Hannibal de agente nog even op. Heel jammer. Daarbij moet ik wel zeggen dat de ontsnappingspoging van Hannibal een leuke twist is en de film naar een hoger niveau tilt. Vind dit beslist geen meesterwerk, maar het overtuigende acteerwerk zorgt ervoor dat The Silence of the Lambs boven de middelmaat uitsteekt.

avatar van gauke

gauke

Spannend verhaal en Anthony Hopkins is een genie.

avatar van Perozzi

Perozzi

gisteren alweer gekeken na lange tijd. blijft een topper, mede doordat anthony hopkins zijn rol uitstekend neerzet in de film. de rest eromheen is niks bij de scenes met anthony hopkins.

4* !

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik heb deze film na een jaar of 15 weer eens gezien. Toen vond ik hem al goed en nu nog steeds. Vaak vind ik een film na het nog een keer gezien te hebben tegenvallen maar bij Silence of the Lambs is dat zeker niet het geval. Het blijft samen met the Shining de beste (psychologische) thriller die ik tot op heden heb gezien.

Ik heb constant op het puntje van mijn stoel gezeten. Dat is bij het merendeel van de films niet het geval. Dat zegt dus genoeg.

Het is eigenlijk jammer dat er bij dergelijke films vervolgfilms worden gemaakt die het nivo van de eerste bij lange na niet halen.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Meesterlijke film blijft dit. Gisteren voor de derde keer gezien, wat speelt Hopkins zijn rol toch meesterlijk zeg. De gesprekken met Starling zijn gewoon zo vet om te zien.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Super de luxe.........spannend van het begin tot het eind : 5,0

avatar van cambal

cambal

Onvergetelijke film van Jonathan Demme, perfecte allerbeste casting, Foster, Hopkins,mooie sfeervolle soundtrack, alles sluit naadloos op elkaar aan, alles klopt precies , superlatieven schieten tekort, jammer dat 5 sterren het maximale is, 5 sterren met een gouden randje dan maar ?

avatar van Joän

Joän

Heb de film jaren geleden gezien en het blijft een topfilm.

Goed verhaal, van begin tot eind spannend.

Casting is perfect op elkaar in gespeeld, Jodie Foster, geweldige actrice en Hopkins... thumb up!!

Ben het helemaal met cambal eens, 5 sterren met een goud randje.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

one of my all-time favorites! 4.5*. Lange leve Sir Anthony Hopkins!

avatar van M_M

M_M

Geweldig, meer kan ik niet zeggen!

avatar van chasinn

chasinn

Goed opgebouwde film, Anthony Hopkins speelt zijn beste rol. Aleen een zeer zwak einde.

avatar van aerts007

aerts007

Hopkins heerst in deze rol!

Verhoogd na nogmaals zien van deze movie!

Met Stip van 4* naar 4.5*.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

goeie horror

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

De beste thriller/politiefilm allertijden naar mijn mening (samen met Se7en misschien). goed regisseerwerk, erg goed verhaal (mooi boek ook. Thomas Harris heeft de Hannibal films nooit gekeken omdat dat zijn schrijven zou beïnvloeden, ik ben beniieuwd hoe hij Dr Lecter voorstelt...) Jodie Foster deed het ook goed. Normaal kan ik dat mens niet uitstaan (Flightplan enzo) maar hier vond ik haar best goed. En Sir Anthony Hopkins... Ik vind dit echt de beste acteerprestatie allertijden. Hij is echt briljant! Jammer dat in de vervolgen er weinig van overblijft.

avatar van -Wijnand-

-Wijnand-

Erg overgewaardeerde film naar mijn idee. Deze film kan mij totaal niet boeien. Saai verhaal, weinig spanning en sfeer.

Op het einde dat ze achtervolgt wordt in het donker deed me ook niks.

Misschien gewoon niet mijn type film (Se7en vond ik ook geen topfilm)

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeker teweten geen slechte thriller.. maar een hoge plaats in de top 250 is inmijn ogen wel een beetje overgewaardeerd.

Heb de film gekeken en heb daar ook zeker geen spijt van.. het acteren is van een goed niveau en er zitten erg goede scenens in..

Toch vind ikhet jammer dat de personages niet verder worden uitgediept.. en ook het einde ging allemaal tesnel voormij.. de film had beter geweest met een langere speelduur en een beter uitgewerkt einde.. in mijn ogen geen slechte film.. maar ook zeker geen topper.. 3,5 sterren voor de spanning, het acteer werk, en het vermaak.

avatar van The Last

The Last

Deze film kent juist een uitstekende karakterverdieping. En als het einde te snel voor je ging, in 2001 kwam er een vervolg: Hannibal, daar gaat het min of meer verder. Niet alles kan nl. altijd 'happy' eindigen.

Zonder twijfel 1 van de beste thrillers ooit. Veegt met gemak de vloer aan met al die prulthrillers van de laatste jaren. Herzien die hap! Script reikt naar perfectie.

avatar van Mescaline

Mescaline

De laatste jaren maken ze vaak idd veel b thrillers.. daarheb je helemaal gelijk in.. maar het einde dat : Sterling de moordenaar neer schiet is erg ongeloofwaardig.. hij had allang op haar kunnen schieten in de tijd dat ze omdraaide.. en als ze in het begin dat huis binnenkomt en hem onder schot houd.. rent hij weg.. zonder dat ze schiet.. zo iemand schiet je dan toch gelijk in zijn been ? ze was idd bang.. maar dan schiet je in mijn ogen zelfs nog eerder bij een onverwachtse beweging van je tegenstander..

avatar van The Last

The Last

Vreemde kritiek. Zo is de gemiddelde mens nou eenmaal, zo ook Starling en Buffalo Bill. Niks ongeloofwaardigs aan.