Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
Mescaline
Smaken verschillen.. zelf vind ikhet totaal niet realistisch..
The Last
Ik zie anders genoeg misdaadfilmpjes/thrillers die jij op een 4,5 hebt staan, die over het geheel (dus niet alleen het einde) veeeeeel onrealistischer zijn dan SotL. Daarom vind ik het ook vreemde kritiek.
Mescaline
Niet iedere film probeerd realistisch tezijn.. maar The Silence Of The Lambs door de hele manier van vertellen wel.. tenminste zo komt het over.. noem anders eens een paar films die ik hoog heb staan maar totaal niet realistisch zijn? (natuurlijk wel in dat genre blijven)
The Last
Deze film probeert inderdaad realistisch te zijn en dat lukt uitstekend (valt moeilijk te ontkennen). Bij de films die ik zag was het, zoals je zelf al zegt, niet de bedoeling om realistisch over te komen. Blijft een kwestie van smaak.
Mescaline
Idd smaken verschillen.. en vind het ook helemaal geen slechte film ofzo.. maar deze probeerd idd realistisch overtekomen.. en films die wat minder realistisch zijn die neem ik met een korrel zout.. omdat ik weet datdat ook de bedoelling niet was.. the Fugitive is een mooie actie film maar ook niet echt realistisch(je top 10) maar dat neemt nietweg dat het een goede film is
bozzy
alles is al gezegd over dit meesterwerk.
kortom een Juweel van een film .
terecht een plek in mn top 10
DannyScheur1231
The silence of the lambs is echt mijn favoriete thriller.
De acteurs zijn fantastisch, er zit een goed verhaal in en de film verveeld geen moment.
Echt één van de beste films ooit.
Daarom verdiend de film ook 5* sterren.
The Last
Offtopic: Als je het vergelijkt met andere 'actiefilms' die realistisch proberen over te komen, dan weet ik genoeg.
Mescaline
Gebruikte die film als voorbeeld.. omdat daar het hele idee niet is realistisch over te komen..
notorious_kim
Deze film staat ook hoog op mijn lijst van favoriete films. ik heb hem wellicht ook al 50 keer gezien, misschien zelfs meer. Het boek heb ik ook al verschillende keren herlezen.
Anthony Hopkins en Jodie Foster waren echt de beste keuze om de rollen in te vullen.
candyx3
Ik vond deze film gewoon een meesterwerk.
Het acteerwerk was heel goed, Anthony Hopkins deed het niet slecht, Jodie Foster deed het ook fantastisch!
het verhaal word goed opgebouwd, en vooral het laatste stuk van de film, vond ik echt spannend.
Een meesterwerk gewoon
Zeer goede thriller met een sterke Foster en een uitmuntende Hopkins. De film wordt voorzien van een beklemmende sfeer.
Anouk.
Wauw, het blijft een geweldige film.
Anthony Hopkins zet echt een geweldige rol neer, als je het mij vraagt. Zo kalm en beschaafd en slim dat het beangstigend is.
Een van mijn favoriete films.
maxo922
hele spannende film en heel goed geacteerd met een goed verhaal. hij werd soms best eng.
aroylo
3* film maar de geweldige Hanibal, waar deze film natuurlijk om draait. Laat me er een sterretje bij doen.
Vondt hem, op de geweldige kijk,luister ervaring van Hannibal na, niet heel leuk/mooi.
Toch 4 ****
Dutchmeister
Film wil ook helemaal niet mooi en leuk zijn! Het is gewoon een geweldige thriller met een dik verhaal. De gesprekken tussen Starling en Hannibal zijn gewoon te mooi om te zien.
blackthorn
Dan heb je de film volgens mij niet helemaal begrepen want de film ging over het oppakken van buffelo bill. hanniball hielp daarbij mee.
Boeiende en spannende film met een zeer goed verhaal. Prima gespeeld door Jodie Foster en vooral Anthony Hopkins.
aroylo
Dat heb ik dus wel begrepen. Maar zonder hannibal zal ik deze film mischien 2,5/3 sterren geven. Vondt het verhaal niet super namelijk. Maar hannibal daarintegen wel
Pocahontas
Ik vind het zó'n fantastische film. Zeker 5 keer gezien maar hij blijft geweldig. Goed verhaal en geweldige acteurs.
LucretiaBorg
Smaken verschillen.. zelf vind ikhet totaal niet realistisch..
Als eerste wist ze niet gelijk dat hij de dader was en toen ze erachter kwam,sprong hij gauw om de hoek v/d keuken, waar zijn wapen lag en weg was hij,hopend dat hij haar kon pakken in het donkere huis, voor ze hem kon inrekenen of vermoorden. nee, ik vond hem ook nergens ongeloofwaardig, zelfs het tegenovergestelde, ik vond het één v/dbeste seriemoordenaarsfilm die ik ooit heb gezien en gelezen (verder o.a.Copycat, Henry; Portrait of a serialkiller, Monster, Natural Born killers eva.)
dvd-me
Gigantisch goede film zeg!!.
heeft een super lekker verhaal met veel goed uitgedachte stukken.
DONNI
Stevige thriller, zoals het hoort.
Bij momenten lekker gestoord en hard.
Hopkins zet een dijk van een prestatie neer, genoten van elk gesprek waar hij bij betrokken was.
JacoBaco
Dat gedeelte op het einde in dat huis. Ja eerst wist ze nog niet dat hij de moordenaar was en als hij de hoek omvlucht,.. tja.. Echt een ervaren FBI agente is het niet. Ze was wellicht wat verstijft of wat dan ook. Maar het gaat erom, mensen kunnen in het echt ook zo handelen. Er gebeuren nog wel vreemdere dingen in het echt hoor, maar stel je ziet dat dan in een film, dan vinden ze het ineens onrealistisch. Dat klopt natuurlijk niet. En als zij zich omdraaid zodra ze hoort dat hij zijn wapen laad, had hij al de tijd om te schieten. Dat had inderdaad best mogenlijk geweest. Je weet alleen niet wat hij dacht op dat moment. Hij jaagde haar eerst een paar minuten de stuipen het lijf. Op het moment dat zij zich omdraaide zal hij misschien gedacht hebben dat ze zich alleen van schrik omdraaide, wat ze in principe de hele tijd al een beetje deed, maar toen schoot ze niet. Nu wel, en omdat hij het blijkbaar niet verwachtte was hij toch te laat om zelf te schieten. Omdat hij denk ik niet iemand is die van schrik meteen de trekker overhaald. Zo beredeneer ik het dan.
hij werd soms best eng.
Kun je nagaan, dat itt vele horrorfilms. Lecter zelf alleen al, is duizend maal enger dan een hele rits aan horroriconen bij elkaar.... (en dat met z'n screentime van slechts een kwartiertje
The Last
En tevens een vermelding dat dit de mooiste filmposter ooit is! (wat dus nog niet werd gedaan)
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Gisteren deze film gezien. Het is de favoriete film van mijn vader en het werd tijd dat ik hem ook eens ging bekijken. Het is bij lange na niet mijn favoriete film, maar hij is zeker goed.
Ik zal beginnen met de negatieve punten. Ik vond het soms wat te normaal en ouwbollig gefilmd. Dat laatste is natuurlijk logisch, gezien de film al 17 jaar oud is. Ook de sets van de film waren moa. Verder vond ik dat op een gegeven moment, toen Buffalo Bills hondje was gechanteerd, de spanning van Buffalo Bill een beetje afnam. Zijn dreiging werd ineens een heel stuk minder, wat ik wel jammer vond.
Nu de pluspunten. En daarbij zal ik beginnen met het grootste pluspunt: Anthony Hopkins. Wat speelde die man de rol van Hannibal goed zeg! Ongelooflijk. En natuurlijk waren de rest van de acteerprestaties ook niet slecht. Jodie Foster is een erg goede actrice en ook nu laat ze weer zien wat acteren is. Ook de rest van de cast speelde minder grote rollen, maar waren allemaal erg goed.
Ook het verhaal is erg origineel. Via een gevangen seriemoordenaar een loslopende seriemoordenaar vangen. Daar komt niet iedereen zomaar op, denk ik.
Verder was de film af en toe bloedstollend spannend, met name het einde. Dat donkere huis en dat huilende meisje in die put. Ik kreeg er gewoon kippenvel van. Jammer vond ik toen wel dat Bufallo Bill niet op het scherm verscheen door middel van een schrikscène, door een schrikscène zou de spanning van de vorige scène tot een climax zijn gelopen.
Conclusie:
Heel erg goede film. Hier en daar een paar kleine minpunten, maar verder een bloedstollend spannende thriller.
Cijfer schaal van 1 op 10: 8.1

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Jodie Foster niet geneigd om naar 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' te kijken

'The Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe volwaardige trailer

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiatermoth virginiadisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalpast history suspensefulforebodingominouspsychological profiling